ERR(8): Notice: Undefined index: hashtaguri
Apiterapia, biomedicina viitorului | Evenimentul
default

Dimensiune font:

Apiterapia, biomedicina viitorului

| 24-10-2007 00:00
Continuãm prezentarea cazurilor medicale în care bolnavii s-au vindecat exclusiv prin intermediul apiterapiei. Cazurile, susţinute de documente medicale incontestabile, provin din baza de date a cabinetului "Apiregya Imunostim", din Tg. Jiu, tratamentele fiind concepute şi conduse de dl prof. Vasile Andriţoiu, apiterapeut, lector al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din România. Astãzi, cazuistica înainte şi dupã apiterapie a bolilor aparatului genito-urinar, în rîndul cãrora fibroamele uterine şi chisturile ovariene, inclusiv probleme ce ţin de infertilitate masculinã şi femininã, care se pot vindeca exclusiv prin terapia cu produse apicole.

Adenom de prostatã, dupã apiterapie un om fericit!

Pacientul, în vârstã de 53 de ani, a fost diagnosticat la Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov, la 2.02.2001, în fişa nr. 95161, cu "adenom de prostatã, mici calcifieri la nivelul lobului median care bombeazã planşeul vezicii urinare (volum prostatic 50 cmc); valorile de referinţã ale hemoleucogramei sînt în limitele V.N., steatozã hepaticã; de 6-8 urinãri nocturne, dificile, forţate". Pacientul, aflãm tot din fişa personalã, este necãjit de "pierderea potenţei sexuale". Urmase şi alte tratamente anterioare, dar fãrã rezultat. Dupã douã luni de apiterapie, citim în fişa personalã expediatã de pacient pe adresa cabinetului "Apiregya Imunostim", notele sale începînd cu succesul cel mai important – revenirea potenţei sexuale: "Dupã terminarea tratamentului, am o stare generalã bunã. Urinãrile nocturne s-au redus la 2-3. Doresc sã continui apiterapia. Vã mulţumesc". De atunci, cabinetul "Apiregya Imunostim" nu a mai avut nici o veste despre acest pacient fericit prin restabilirea potenţei. Concluzia dlui prof. Vasile Andriţoiu este cã "apiterapia prostatei include restabilirea funcţiilor endocrine, prin hormonoterapie apicolã adecvatã".

Afecţiuni genitale feminine

Din 490 de cazuri îndosariate la cabinetul "Apiregya Imunostim" din Tg.Jiu, studiate prin intermediul analizelor medicale, simptomelor prezente, afecţiunilor asociate şi anamnezei, reţinem: 381 de femei au prezentat hipocalcemie ionicã asociatã cu hipomagneziemie, 78 cazuri de hipomagneziemie, 150 cazuri de hipokaliemie, 46 cazuri cu uter fibromatos, 305 cazuri cu circulaţie perifericã deficitarã (mîini şi picioare permanent reci), 114 cazuri cu diverse forme şi grade de anemie, 36 de cazuri prezintã şi rãni de col uterin, 32 de cazuri prezintã şi endometriozã, 64 de cazuri prezintã infecţii genitale de diverse etiologii, însoţite ori nu de leucoree, 112 cazuri prezintã şi anexitã, 31 de cazuri prezintã infecţii urinare de diverse etiologii, 28 de cazuri prezintã noduli mamari, 10 cazuri prezintã hipercolesterolemie, 109 cazuri au pãrul seboreic, 30 de cazuri prezintã hemoroizi externi ori interni, 20 de cazuri prezintã constipaţii, 290 de cazuri prezintã diferite afecţiuni gastrointestinale, care indicã şi diverse grade de malabsorbţie (stau la originea deficitelor în macronutrienţi, minerale, vitamine). Observaţii personale privind chisturile şi polichisturile ovariene, hirsutismul şi obezitatea apar la circa 18 la sutã dintre femeile care fac chisturi ovariene. Parţial, hirsutismul este o "moştenire de familie", iar într-un numãr mai mare de cazuri este provocat de hormonoterapia pentru reglarea ciclului, ori de încercãrile de a vindeca prin hormonoterapie chisturile ovariene. în circa 60 la sutã dintre cazurile în care chisturile au fost tratate prin hormonoterapie ori prin intervenţii chirurgicale, chisturile recidiveazã. Se cere o modulare a explicaţiei etiologiei hormonale a chisturilor, în mãsura în care circa 8 la sutã dintre femeile cu chisturi ovariene prezintã, simultan, fibromatozã ori fibroame uterine. În aproape toate cazurile de chisturi ovariene, hipocalcemia şi/ori hipomagneziemia este, de regulã, cronicã. În marea majoritate a cazurilor, hipocalcemia este îndeosebi congenitalã, dobînditã prin malabsorbţie ori hranã cu exces de fosfor (zaharoase, soia, peşte, consumul exagerat de alimente care conţin fibre vegetale, conservanţi). Administrarea contraceptivelor, uneori pe termen lung, este responsabilã de un mare numãr de cazuri de chisturi ovariene, cicluri amenoreice, ori oligoamenoreice.

Un alt amãnunt interesant este observaţia cã 97 la sutã dintre femeile care fac chisturi ovariene sînt şatene ori brunete şi numai 3 la sutã sînt blonde; de altfel, numãrul blondelor (natural!) hipocalcemice este foarte redus. Dl prof. Andriţoiu explicã acest lucru: "Colesterolul din pielea mai puţin pigmentatã se transformã mai repede şi într-un procent mai mare în vitamina D, care are rolul cunoscut în asimilarea calciului".

Apiterapia chisturilor ovariene

Fetiţã, 14 ani, diagnosticatã la 8.11.2000 cu chist pe ovarul drept: dureri pelvine, stãri de greaţã, vomã, ameţeli, hipocalcemie, anemie. A urmat tratamente cu Ampicilinã şi Eurovita, dar fãrã rezultat. A urmat apiterapia timp de 45 de zile, iar dupã numai o lunã de zile, chistul ovarian nu mai era.

La 17.04.2001, mama fetiţei a expediat fişa personalã, în care noteazã: "Chiar în ziua în care am aflat de chistul ovarian, de 2,5 cm, am citit în "Formula AS" interviul dat de dvs. Am renunţat la tratamentul cu Ampicilinã şi la celelalte, apelînd la ajutorul apiterapiei. Dupã ce fata a primit şi urmat tratamentul dat de dvs., dupã o lunã ne-am dus la ecograf, la 20 martie 2001, la Centrul de Sãnãtate a Reproducerii "Health Center". Doamna doctor a rãmas uimitã de acest tratament şi i-a zis fetiţei: "acum eşti o adevãratã albinuţã". Diagnosticul este: uter şi anexe normale. Sîntem foarte fericite. Nu ştiu ce m-aş fi fãcut dacã nu gãseam acel articol în ziar. Este un tratament foarte bun, uşor de luat, bine tolerat de organism. Din primele zile de tratament, fata s-a simţit bine, iar în timpul tratamentului n-a mai rãcit aşa uşor, adicã deloc. Poate tratamentul ajutã şi memoriei. Fata are rezultate foarte bune la scoalã avea şi înainte, dar parcã acuma ţine minte mai bine ce are de învãţat".

Cazul este ilustrativ pentru unele probleme asupra cãrora dl prof. Andriţoiu încearcã sã atragã atenţia: "Mama fetiţei, vãduvã, a avut spasmofilie. În timpul sarcinilor (mai are încã 2 fetiţe), a fost hipocalcemicã şi anemicã. Cele trei fetiţe, hipocalcemice şi anemice. Într-o scrisoare din 3.03.2002, mama ne cerea ajutorul şi pentru celelalte douã fetiţe: de 9 şi 11 ani: "Fata cea de 11 ani şi cea de 9 ani au un mic suflu sistolic. şi ele suferã de lipsã de calciu". Telefonic, am cerut mamei sã facã o ecografie genitalã: avea fibrom uterin. Reiterez, în lumina acestui caz, afirmaţiile: mãmicile hipocalcemice dau naştere la copii hipocalcemici; copiii nãscuţi hipocalcemici au dificultãţi în asimilarea şi metabolizarea calciului, indiferent dacã acesta este procurat medicamentos ori prin dietã; metabolismul calciului are o componentã hormonalã, iar deficitul de calciu ionic influenţeazã, categoric, întregul sistem neuroendocrin (şi nu numai!); atunci cînd apar chisturi ovariene, îndeosebi la vîrste de pînã la 30 de ani, este aproape o certitudine faptul cã mama a fãcut fibrom uterin (mai rar chisturi ovariene); femeile care locuiesc la ţarã sînt hipocalcemice într-o cifrã incomparabil mai redusã decît cele care locuiesc la oraş: existã o explicaţie legatã de hranã şi soare!", ne-a spus dl Andriţoiu.

Un alt caz este al unei fete de 15 ani, 1,58 m înãlţime, 53 kg, diagnosticatã la 20.09.2005, la Spitalul Municipal Fãgãraş cu chist ovarian de 5/4 cm (ovarul drept), dureri în hipocondrul drept, amenoree, ameţeli în ortostatism, lipotimie, cefalee intensã. Din analizele prezentate la cabinetul "Apiregya Imunostim" şi fãcute la Laboratorul de Analize Medicale dr. Piticaş Alice, cu data de 17.03.2005, fãrã numãr sau alt indicativ, reţinem: HGB=10,9 (VN=12–17); HCT=34,2 (VN=36-52); formula sanguinã leucocitarã: NS=1 (VN=3); S=58 (VN=56); leucocite=33 la sutã (VN=34 la sutã); M=8 la sutã (VN=4 la sutã); anticorpi anti H. Pylori=20 UI/ml; Ca total=9,3 (VN=9-11); Ca ionic=1,99 mEq/l (VN= 1,9–2,5); Mg=2,04; (VN=1,9–2,5). În afarã de acestea, pacienta prezintã proteine în cifrã optimã (7,40), are şi o hipoalbuminemie: 49,2 (VN=50–59); în schimb: Alfa2=12,9 (VN=7–9). Ar fi fost edificator un test imunologic, dar nu s-a fãcut. Hipoalbuminemia ar fi trebuit sã dea de gîndit medicului de familie al fetei! Nu are neapãrat legãturã cu chistul ovarian, dar este îngrijorãtoare. Revenind, la anamnezã: palmele îi transpirã excesiv, pãrul este seboreic, circulaţia perifericã este deficitarã, mama a fãcut fibrom uterin. Pînã la apiterapie, a fãcut hormonoterapie cu anticoncepţionalul Desorelle timp de 3 luni. A urmat apiterapia 45 de zile, iar verificarea rezultatelor s-a fãcut la Spitalul Municipal Fãgãraş, la 7.11.2005, cînd se constatã absenţa chistului ovarian. Nu mai reproducem valorile noilor analize dar reţinem: HGB ajunge la 12,5 iar HCT la 36,7; Ca ionic = 2,3. În fişa personalã expediatã de mama fetei la 16.11.2005, citim: "Considerãm aceastã metodã ca fiind beneficã pentru organism în general: chistul ovarian a dispãrut; ameliorarea simptomelor. Vã mulţumim şi vã dorim sãnãtate!".

• Fatã de 19 ani, 1,80 înãlţime, 55 kg, diagnosticatã la 26 noiembrie 2005, la un cabinet medical particular din Iaşi, cu chist ovarian de 4 cm, ovarul stîng. Chistul ovarian este o recidivã: cu un an mai înainte, pacienta fusese operatã, pe 15 octombrie 2004, de chist ovarian (dreapta) de 10 cm. Pentru chistul ovarian "descoperit" în noiembrie 2005, medicul i-a prescris hormonoterapie cu Duphaston, pentru a vedea dacã se resoarbe de la sine. Conform analizelor, pacienta este anemicã (Hb=10,2; Ht=34,5;) şi are hipocalcemie cronicã, sericã (Ca seric=8,52) şi ionicã (Ca ionic=3,6; VN=4–5), este hipomagneziemicã, circulaţie perifericã deficitarã, pãrul seboreic. A urmat apiterapia douã luni: decembrie 2005–ianuarie 2006. În fişa personalã, pacienta noteazã: "La sfîrşitul lunii ianuarie am fost la acelaşi medic. Chistul dispãruse complet. Este o metoda excelentã, puţin cam greoaie şi care necesitã mult timp şi multe eforturi, dar care meritã".

Conform analizelor medicale expediate împreunã cu fişa personalã, fãcute la Laboratorul Profamilia din Iaşi, la 15 februarie 2006, cu nr. 694, pacienta nu mai este anemicã: Hb=12,3 (VN=11–16,5); Ht=36,9 (VN=35–50); nu mai are hipocalcemie sericã (Ca total=8,87), (VN=8,50–10,50), dar rãmîne în continuare cu hipocalcemie ionicã, deşi valorile cresc faţã de analizele anterioare: Ca ionic=3,90 (VN=4–5). Aceastã evoluţie îi confirmã dlui prof Andriţoiu cã "o anemie este mai uşor şi mai repede vindecatã, chiar şi apiterapeutic, decît o hipocalcemie, iar administrarea contraceptivelor pentru vindecarea chisturilor ovariene este net inferioarã apiterapiei acestora. Mai mult, trauma intervenţiei chirurgicale nu se justificã prin rezultate: nu poate trata decît efectul, cauza rãmînînd activã".

Fibroame uterine

Pacientã de 41 de ani, 1,56 înãlţime, 56 kg, diagnosticatã cu: "fibrom uterin de 3,1 cm, ranã de col uterin, hirsutism, sinuzitã frontalã, rinitã atroficã, astm bronşic la debut, coxartrozã la debut, candidozã genitalã". Sã dãm cuvîntul pacientei, care la 9.02.2006, scrie: "În urmã cu 6 luni, la un control ginecologic, mi s-a depistat un fibrom uterin. M-am speriat. Nu mi s-a dat nici un tratament, numai sã mã controlez la 6 luni, sã vedem evoluţia lui". Dl prof. Andriţoiu considerã procedeul medicului absolut corect, mai ales cã fibromul nu prezenta simptome alarmante, iar evoluţia ulterioarã ar fi indicat conduita medicalã în cazul dat. Dar pacienta este speriatã, cum şi spune. Din proprie iniţiativã şi la sfatul vînzãtoarei dintr-un magazin naturist, s-a tratat cu tincturã din mlãdiţe de zmeur, apoi cu tincturã de mlãdiţe de merişor, de mur, de alun alb, cu ceai de nãprasnic: "Luna aceasta nu am stat pasivã şi mi-am luat de la magazinul naturist şi nişte preparate pe bazã de argilã, propolis şi lãptişor de matcã, pe care scria cã trateazã şi rana şi fibromul uterin. Mi-a venit ciclul aşa de mult, cã abia l-am oprit cu tincturi de urzicã şi de coada şoricelului. La control, medicul mi-a spus cã fibromul a crescut şi am şi o ranã de col".

Pacienta continuã: "Nu ştiu de unde mi se trage fibromul uterin. Am consumat multã SOIA şi am luat un produs, cu denumirea de "Maca", unde scria la indicaţii: reglator hormonal. Eu am o pilozitate excesivã şi mã gîndeam cã mã ajutã. Am avut şi în familie, la mama şi sora mea". În continuare, pacienta se plînge cã, la control, s-a constatat cã fibromul a crescut iar rana de col s-a extins. Am pus cazul în discuţie pentru cã, aşa cum spune dl prof. Andriţoiu, are caracteristici care pot lãmuri un şir de probleme: "Pacienta are un hirsutism familial, congenital: mama şi sora ei au hirsutism. Nu este exclus ca statusul hormonal al pacientei sã fi fost cel normal: a nãscut fãrã probleme doi copii care acum sînt hipocalcemici şi au probleme cu sãnãtatea aparatului respirator. Nu a fãcut polichisturi ovariene, deci nu a parcurs un proces de androgenizare. În mãsura în care hiperestrogenismul poate fi incriminat ca factor declanşator al apariţiei unui fibrom, consumînd multã soia, a "rezolvat" cel puţin trei lucruri, dacã ţinem cont de structura acestei plante venetice: a) a accentuat hiperestrogenismul, cãutînd sã scape de hirsutismul din naştere (soia conţine fitoestrogeni – genisteinã); b) a crescut în greutate (soia este bogatã în proteine); E-tocoferolul din soia este inferior celui din porumb şi are o anumitã toxicitate; c) şi-a accentuat hipocalcemia congenitalã; soia conţine foarte mult fosfor (care şi aşa abundã în alimente) şi este foarte sãracã în calciu, fiind unul dintre cele mai hipocalcemiante alimente".

Pacienta urmeazã apiterapia în octombrie–noiembrie 2004. Prezentãm rezultatele, aşa cum le noteazã în fişa personalã: fibromul s-a redus la 2,6 cm; rana de col s-a vindecat dupã o lunã de apiterapie, ciclul este regulat, pilozitatea este staţionarã, circulaţia perifericã s-a normalizat, sinuzita şi rinita nu o mai supãrã, nu mai face crize de astm. Conform analizelor fãcute la 2.12.2005, nu mai este anemicã, iar dacã valorile Ca şi Mg au crescut sensibil, deşi hipocalcemia încã persistã: Ca=8,4 (VN=8,5-10,5 mg/dl), dar nu mai este hipomagneziemicã: Mg=2 (VN=1,7–2,7 mg/dl). De precizat cã aceste minerale sînt analizate numai seric, dar, aşa cum spune dl Andriţoiu, întotdeauna Ca++ are valori mai mici. Ca++ este calciul bioactiv şi de el trebuie sã se ţinã seama.

Pacientã de 50 de ani, 1,60 m înãlţime, 86 kg, cu fibrom uterin diagnosticat în 1995, la Spitalul din Cugir. Urmeazã apiterapia între 8 ianuarie şi 1 aprilie 2005. Din fişa personalã şi un bilet care o însoţea încerc sã extrag, fãrã sã intervin asupra textului, modul în care a vãzut pacienta evoluţia afecţiunii sale: Ocupaţia: "îs desãrvici la generalã, cum ţ-am zîs la aparat"; Diagnostic: "febrom utelin cît capu de copil o zîs la icograf, cînd s-o uitat ãla la burtã, cã era aşa, cam ţuganatã"; Simptome: "emoragii lungi, ameţãli şi mã spãriem cã gata sînge". Analize dupã apiterapie: "io sãp dupã generalã cã rîde satu de buruianã. Ãia cu analizurile cere bani şi nu-s. Da burta nu mai stã aşa ţugaie iar emoragi s-a dus cã amu curge ciclu 2 zîle şi gata pe 8 şi 9 martie".

La rubrica "Aprecieri privind metoda apiterapeuticã", rubricã în fişa personalã, pacienta noteazã faptul ca "... dacã mi s-o tras burta şi emoragi n-am, bunã şi te mai caut pe dumnevoastrã dacã vine alt nacaz, c-acu-i bine la mine".

• Pacientã de 47 ani, 1,68 înãlţime, 64 kg, diagnosticatã la 10.10.2004, la Spitalul Polizu din Bucureşti: "se evidenţiazã 3 fibroame uterine; o zonã fibromatoasã de 6-8 cm, chisturi ovariene bilaterale, uter cu endometrul subţiat". De reţinut cã fibroamele, citez din fişa personalã a pacientei, "sînt apãrute la douã luni dupã o mioectomie". Simptome: "hemoragii cu cheaguri la ciclu şi în perioada ovulaţiei sîngerãri". Tratamente anterioare: "Pînã pe 1.05.2005 m-am tratat cu Utrogentan, Rigevidon, Tremarin. Naturist: reţeta domnului Micu de la Iveşti, dar farã nici un rezultat. Apoi cu Diphereline, dar fibroamele au crescut". Durata tratamentului apiterapeutic: "1.05–30.06.2005". Rezultatele apiterapiei: "Pe 30.06.2005 au fost expulzate prin vagin fibroamele uscate şi apoi s-a oprit sîngerarea din timpul ovulaţiei, iar la primul ciclu dupã începerea tratamentului sîngele avea o culoare aproape negru-grena, apoi s-a normalizat".

Investigaţii la încetarea apiterapiei: la data de 10.12.2005, la Policlinica "23 August" din Buzãu, se constatã: "grosimea uterului normalã; lipsã chist ovarian şi fibroame uterine".

Aprecieri ale pacientului privind apiterapia: "Aş fi vrut sã rãmîn şi gravidã. Aştept. Vã mulţumesc".

Infertilitate masculinã

Pacient 28 de ani, 1,82 m înãlţime, 86 kg, infertilitate masculinã -– oligoastenospermie. Spermogramã la Spitalul Clinic Militar Central, nr. 466 din 27.01.2000: volum 5,1 mil/ml; pH 8,1; vîscozitate 5,8 c.p.; nr. spermatozoizi 15 mil/ml; forme imobile 60 la sutã; forme atipice 25 la sutã; celule germinale 3 la sutã. Dupã administrarea unor tratamente, tînãrul repetã spermograma (are 30 de ani acum, 1,82 m înãlţime, 94 kg) la 21.08.2002, Cabinetul de Obstetricã-Ginecologie "Laiama", Arad: volum: 1,5 ml; (VN=2–5 ml); pH 8,2 (VN=7,2–8,9); aspect normal; nr. spermatozoizi: 400.000/ml; (VN>25.000.000/ml); spermatiile = 20 la sutã (VN=80–90 la sutã); forme anormale = 20 la sutã; celule seminale foarte rare (VN=foarte rare); leucocite: 1 la sutã. Concluzie: oligoastenospermie.

Tînãrul, dezamãgit şi de rezultatele tratamentului hormonal, a apelat în cele din urmã la apiterapie. Urmeazã apiterapia în perioada 20 august–20 noiembrie 2005, apoi face o nouã spermogramã la 24 noiembrie 2005, la Szeged, în Ungaria: Terfogat (volum) = 3 ml; pH = 8,0; Spermiumszam (nr. spermatozoizi) = 86 mil/ml; Mobilitos: 30 la sutã; Nem mozgo (imobili) = 70 la sutã. A mai urmat apiterapia încã o lunã. La 1 ianuarie 2006, prin telefon, a anunţat cã va avea un copil.

Bãrbat, 33 de ani, 1,83 înãlţime, 91 kg. Interesantã este evoluţia valorilor spermogramelor, din care ne vom referi doar la douã. În prima, din 23.11.2002: volum=5 ml; pH=7,6; vîscozitate normalã, nr. spermatozoizi: 16 mil/ml (VN=>20.000.000) cu forme tipice 67 la sutã şi mobilitate 70 la sutã (conform Buletin de analize nr. 021123, Bioclinica Timişoara = oligozoospermie). Dupã alte analize, se reţine spermograma din 23.01.2003, efectuatã la Spitalul Clinic Bega: volum=3,5 ml, nr. spermatozoizi: 4 mil/ml; imobili 75 la sutã, oligoastenozoospermie.

Soţia: 28 de ani, 1,64 înãlţime, 56 kg, ciclu amenoreic, hipocalcemie, circulaţie perifericã deficitarã, hiperaciditate gastricã. La Spitalul Clinic Bega li se recomandã, ca unicã şansã, fertilizarea "in vitro".

Ambii soţi urmeazã apiterapia în perioada 17 ianuarie–1 aprilie 2005. La 6.04.2005 se constatã "sarcinã intrauterinã 5-6 sãptãmîni", deci numai dupã 2 luni de apiterapie.

Infertilitate de cuplu

Soţul: 34 de ani, 1,84 m înãlţime, 90 kg. În 2000 operat de varicocel. Face o dozare hormonalã la 4.05.2004: prolactina este de 18,2 mg/ml (VN=1,8– 13,7 mg/ml). Face spermograma la 8.03.2004: volum=1,5 ml, numãr spermatozoizi 19.000.000/ml, mobilitate A+B=38 la sutã; forme anormale 18 la sutã. Oligoastenospermie – o spermogramã din 2002 indica un volum de 4 ml, cu 50.000.000 de spermatozoizi/ml – a se compara cu cea anterioarã, pentru schimbãrile care se pot produce într-un timp relativ scurt.

Soţia: 33 ani, 1,56 m înãlţime, 51 kg. Diagnostic: infertilitate primarã; permanent, sex neprotejat. În antecedent: a luat contraceptive; chist ovarian tratat chirurgical; ranã de col uterin cauterizatã, operatã de hidrosalpinx, sindrom aderenţial, cîteva luni tratament hormonal de substituţie cu Bromocriptin şi Duphaston, repetat dupã alte cîteva luni cu Clostilbegyt şi Duphaston. Histerosalpingografii în 2000 şi 2004, tratament naturist la Sovata în 2005, apoi tratament pentru ciclu amenoreic cu Flamexin şi Doxicilinã. De-a lungul timpului a fãcut diverse tratamente pentru Candida albicans, Gardnerella vaginalis, celule metaplaziate.

Au fãcut 3 inseminãri artificiale şi douã FIV. Urmeazã apiterapia între 8 martie–30 mai 2005. "De la aceşti doi oameni, care au luptat ani de zile sa obţinã o sarcina, nu am primit nici mãcar un telefon, fie şi numai pentru a anunţa eficienţa ori ineficienţa terapiei. Dacã o asistenta dintr-o clinica din Timişoara nu m-ar fi sunat sa-şi exprime uimirea cu privire la ce "minuni face albina", nu ştiam nimic. Pãstrez cu grijã documentele tuturor cazurilor. Cu fiecare viaţã pe care albinele o aduc pe lume, ştiu mai bine ce sã fac pentru vieţile care vor veni", ne-a spus dl prof. Vasile Andriţoiu.

"Albinuţa" din Timişoara

Diagnostic: infertilitate primarã, chisturi ovariene, ciclu amenoreic, deficit de temperaturã bazalã, hirsutism indus prin hormonoterapie. Pentru cã din suflet de mamã poate creşte atîta fericire, ne vom limita sã citim din dosarul cazului scrisoarea adresatã dlui Andriţoiu, în data de 8.07.2004: "Am aşteptat naşterea fetiţei mele, Daria. Am vrut sã ataşez acestor rînduri o pozã cu mica mea minune. Daria a venit pe lume pe 30 mai 2004 în Duminica Rusaliilor, cu o greutate de 3,650 kg şi o lungime de 51 cm. Între timp a mai crescut, este un copil sãnãtos şi frumos şi sper cã Dumnezeu o sã o ţinã tot aşa. Mie nu îmi rãmîne decît sã vã mulţumesc pentru ajutorul pe care mi l-aţi acordat atunci cînd credeam cã va urma o operaţie neplãcutã şi nu mai existã speranţe de a avea un copil. Pentru mine acum este foarte greu sã îmi aleg cuvintele potrivite care sã exprime mulţumirea sufleteascã, dar ştiu cã dumneavoastrã veţi înţelege ceea ce am vrut sã spun. Bunul Dumnezeu sã vã dea sãnãtate şi putere de a-i ajuta şi pe alţi oameni care au probleme. Vã mulţumesc domnule Profesor!".

Cu prilejul unei conferinţe organizate la Timişoara, dl Andriţoiu a cunoscut-o pe Daria, cãreia pãrinţii îi spun acum şi Albinuţa.

Între disperare şi fericire!

Pacientã de 34 de ani, 1,60 m înãlţime, 56 kg. Am lãsat mãmica sã povesteascã, sintetic, lungul drum cãtre fiul ei: "Noiembrie 1995, avort spontan; ianuarie 1996, diagnostic: ovare polichistice, ovar drept mãrit; martie 1996, am început tratament cu tablete Duphaston, urmat de puncţie; tratament cu antibiotice, perfuzii cu Metronidazol; 1996-2000, am folosit anticoncepţionale Triragol; iunie 2003, ecografic se constatã dispariţia chisturilor ovariene; ovarele şi întreg aparatul genital cu configuraţie normalã. Am încercat sã rãmîn însãrcinatã şi nu am rãmas. M-am prezentat la medicul ginecolog pentru control, a spus cã am probleme cu ovulaţia şi mi s-a prescris Duphastone. În iulie 2003 încep tratamentul cu Duphastone, dar la data la care trebuia sã înceapã ovulaţia am avut dureri abdominale foarte puternice, sîngerarea a fost cantitativ redusã, apoi s-a întrerupt complet dupã o zi; am întrerupt tratamentul cu Duphastone. August 2003, chisturi ovariene recidivate. În octombrie–noiembrie 2003 am urmat tratamentul apiterapeutic prescris de domnul profesor Andriţoiu. În noiembrie 2003 am rãmas însãrcinatã. Ianuarie 2004, datoritã programului prelungit de lucru şi foarte stresant (12-14 ore/zi, pe scaun în faţa calculatorului), precum şi a unei etape de 3-4 zile în care am lucrat 16-17 ore/zi, au început dureri abdominale puternice şi sîngerãri cafenii, fiind internatã de urgenţã la secţia de ginecologie, cu diagnosticul: "iminenţã de avort". Am fost externatã dupã o sãptãmînã. Am fãcut un control ecografic al sarcinii la un ecograf privat, diagnosticul pus fiind: hematom decidual retroplacentar (Cabinet Medical Speranţa Vie, 14.02.2004). Toţi medicii ginecologi pe care i-am consultat m-au sfãtuit sã renunţ la sarcinã, spunînd cã oricum, mai devreme sau mai tîrziu o voi pierde. Datoritã vîrstei (34 de ani) nu am vrut sã renunţ la sarcina şi am început din nou un tratament apiterapeutic recomandat de domnul profesor Andriţoiu. Dupã 4 zile de tratament am fost programatã la Ecograf 3D color, din Craiova, unde s-a constatat dispariţia completã a hematomului (7.03.2004, Buletin clinico-ecografic nr. 62323)".

Se vede cã, dupã 8 ani de strãdanii pentru obţinerea unei sarcini, aceastã problemã a fost rezolvatã de albine în mai puţin de douã luni de zile. "Din tot necazul, pãrinţii cresc fericiţi un haiduc de Gorj, sanãtos, frumos şi vioi. Între documentele cazului, aş putea sã menţionez şi o patã puţin albãstrie pe una din fesele copilului, loc care pare sã fi fost în proximitatea hematomului retroplacentar decidual. Poate cã acest voinic va voi sã arate neîncrezãtorilor "documentul" pe care îl poartã. Pînã la o anumitã vîrstã, mai sînt şanse! Cazul ar fi trebuit sã atragã mãcar atenţia medicilor care s-au implicat. Tãcerea nu serveşte nicidecum sãnãtãţii oamenilor, iar apiterapiei trebuie sã i se acorde locul cuvenit în concertul ştiinţelor şi practicii medicale. I se cuvine!", ne-a spus dl prof. Vasile Andriţoiu.

• • •

Am prezentat, de-a lungul a trei numere din "Trup şi Suflet", aceastã cazuisticã, nu pentru a-i face reclamã lui Vasile Andriţoiu şi cabinetului sãu, cum şi-ar putea imagina unii cititori, nici pe departe aşa ceva, ci pentru cã toate cazurile s-au dovedit a fi reale. Apoi, prin argumentele sale, puternic ancorate în ştiinţele medicale cu dovezi/documente şi explicaţii ştiinţifice, apiterapeutul Vasile Andriţoiu este o carte de medicinã care n-ar trebui sã lipseascã din biblioteca nici unui medic şi cu atît mai puţin din rafturile cercetãrii medicale româneşti. Am aflat cã prof. Vasile Andriţoiu a şi început sã scrie o astfel de carte, iar dupã un master în medicinã este hotãrît sã-şi obţinã şi doctoratul pe tema apiterapiei.

loading...
loading...
Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Japonezii au creat ovocite viabile din celule stem
10/10/2012 00:00

Chiar dacã metoda nu poate fi incã aplicatã la oameni, a permis in schimb depãşirea uneia dintre cele mai mari provocãri ale medicinei reproductive, şi anume crearea de ovocite viabile la femele care ...

Alertã dupã mai multe cazuri de meningitã provocatã de un steroid contaminat
10/10/2012 00:00

Potrivit Centrului naţional american pentru controlul şi prevenirea bolilor, panã in prezent 35 de persoane din şase state din sud-estul SUA s-au imbolnãvit de meningitã fungicã şi cinci dintre ele ...

Mâncarea nesãnãtoasã îi face pe oameni mai puţin inteligenţ
10/10/2012 00:00

Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scãzut de inteligenţã. Se ştia cã felurile de mancare grase duc la creşterea greutãţii. Acum s-a aflat şi ...

Mãnânci la fast-food şi câştigi - kilograme şi bani
10/10/2012 00:00

* un grup de cercetãtori de la şcoala de medicinã a Universitãţii Washington din St.Louis a lansat o ofertã mai puţin obişnuitã: se cautã persoane dispuse sã se ingraşe consumand suplimentar in ...

Facebook este mai puternic decât sexul şi ţigãrile!
10/10/2012 00:00

Potrivit studiului realizat de Wilhelm Hofmann, de la Universitatea din Chicago, şi ale cãrui rezultate sunt publicate in Los Angeles Times, dependenţa de reţelele de socializare ar fi mai puternicã de ...

Banca de ţesuturi şi celule de la „Sf. Spiridon” a devenit amintire
10/10/2012 00:00

Proiectul bãncii de ţesuturi şi celule destinat Spitalului „Sf. Spiridon” riscã sã devinã amintire. Investiţia promisã anul trecut de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant ...

Bebeluşii cu malformaţii cardiace, condamnaţi la moarte
10/10/2012 00:00

* peste o mie de bebeluşi cu diferite malformaţii cardiace se nasc anual in Romania * viaţa acestora este pusã insã in pericol * dacã la Iaşi cardiologia pediatricã este in mare suferinţã, incepan ...

15% din populaţia lumii prezintã o formã de dizabilitate
10/10/2012 00:00

* peste un miliard de persoane reprezentand aproape 15% din populaţia lumii trãiesc cu o formã de dizabilitate, potrivit Raportului mondial privind dizabilitatea lansat ieri de Societatea Romanã de Medi ...

Încep pregãtirile în spitale pentru Sfânta Parascheva
09/10/2012 00:00

Unitãţile sanitare fac pregãtiri suplimentare pentru Sãrbãtorile Iaşului. În acest sens, Spitalul „Sf. Spiridon”, spre exemplu, se va aproviziona cu medicamente şi materiale sanitar ...

Tratament „pe trei sferturi” pentru bolnavii infectaţi cu HIV
09/10/2012 00:00

În acest an, rezerva de medicamente destinatã bolnavilor cu HIV a fost in pericol din cauza discrepanţelor de finanţare. Prezent zilele trecute la Iaşi, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutul ...