ERR(8): Notice: Undefined index: hashtaguri
Apiterapia, biomedicina viitorului | Evenimentul

 

default

Dimensiune font:

Apiterapia, biomedicina viitorului

| 24-10-2007 00:00
Continuãm prezentarea cazurilor medicale în care bolnavii s-au vindecat exclusiv prin intermediul apiterapiei. Cazurile, susţinute de documente medicale incontestabile, provin din baza de date a cabinetului "Apiregya Imunostim", din Tg. Jiu, tratamentele fiind concepute şi conduse de dl prof. Vasile Andriţoiu, apiterapeut, lector al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din România. Astãzi, cazuistica înainte şi dupã apiterapie a bolilor aparatului genito-urinar, în rîndul cãrora fibroamele uterine şi chisturile ovariene, inclusiv probleme ce ţin de infertilitate masculinã şi femininã, care se pot vindeca exclusiv prin terapia cu produse apicole.

Adenom de prostatã, dupã apiterapie un om fericit!

Pacientul, în vârstã de 53 de ani, a fost diagnosticat la Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov, la 2.02.2001, în fişa nr. 95161, cu "adenom de prostatã, mici calcifieri la nivelul lobului median care bombeazã planşeul vezicii urinare (volum prostatic 50 cmc); valorile de referinţã ale hemoleucogramei sînt în limitele V.N., steatozã hepaticã; de 6-8 urinãri nocturne, dificile, forţate". Pacientul, aflãm tot din fişa personalã, este necãjit de "pierderea potenţei sexuale". Urmase şi alte tratamente anterioare, dar fãrã rezultat. Dupã douã luni de apiterapie, citim în fişa personalã expediatã de pacient pe adresa cabinetului "Apiregya Imunostim", notele sale începînd cu succesul cel mai important – revenirea potenţei sexuale: "Dupã terminarea tratamentului, am o stare generalã bunã. Urinãrile nocturne s-au redus la 2-3. Doresc sã continui apiterapia. Vã mulţumesc". De atunci, cabinetul "Apiregya Imunostim" nu a mai avut nici o veste despre acest pacient fericit prin restabilirea potenţei. Concluzia dlui prof. Vasile Andriţoiu este cã "apiterapia prostatei include restabilirea funcţiilor endocrine, prin hormonoterapie apicolã adecvatã".

Afecţiuni genitale feminine

Din 490 de cazuri îndosariate la cabinetul "Apiregya Imunostim" din Tg.Jiu, studiate prin intermediul analizelor medicale, simptomelor prezente, afecţiunilor asociate şi anamnezei, reţinem: 381 de femei au prezentat hipocalcemie ionicã asociatã cu hipomagneziemie, 78 cazuri de hipomagneziemie, 150 cazuri de hipokaliemie, 46 cazuri cu uter fibromatos, 305 cazuri cu circulaţie perifericã deficitarã (mîini şi picioare permanent reci), 114 cazuri cu diverse forme şi grade de anemie, 36 de cazuri prezintã şi rãni de col uterin, 32 de cazuri prezintã şi endometriozã, 64 de cazuri prezintã infecţii genitale de diverse etiologii, însoţite ori nu de leucoree, 112 cazuri prezintã şi anexitã, 31 de cazuri prezintã infecţii urinare de diverse etiologii, 28 de cazuri prezintã noduli mamari, 10 cazuri prezintã hipercolesterolemie, 109 cazuri au pãrul seboreic, 30 de cazuri prezintã hemoroizi externi ori interni, 20 de cazuri prezintã constipaţii, 290 de cazuri prezintã diferite afecţiuni gastrointestinale, care indicã şi diverse grade de malabsorbţie (stau la originea deficitelor în macronutrienţi, minerale, vitamine). Observaţii personale privind chisturile şi polichisturile ovariene, hirsutismul şi obezitatea apar la circa 18 la sutã dintre femeile care fac chisturi ovariene. Parţial, hirsutismul este o "moştenire de familie", iar într-un numãr mai mare de cazuri este provocat de hormonoterapia pentru reglarea ciclului, ori de încercãrile de a vindeca prin hormonoterapie chisturile ovariene. în circa 60 la sutã dintre cazurile în care chisturile au fost tratate prin hormonoterapie ori prin intervenţii chirurgicale, chisturile recidiveazã. Se cere o modulare a explicaţiei etiologiei hormonale a chisturilor, în mãsura în care circa 8 la sutã dintre femeile cu chisturi ovariene prezintã, simultan, fibromatozã ori fibroame uterine. În aproape toate cazurile de chisturi ovariene, hipocalcemia şi/ori hipomagneziemia este, de regulã, cronicã. În marea majoritate a cazurilor, hipocalcemia este îndeosebi congenitalã, dobînditã prin malabsorbţie ori hranã cu exces de fosfor (zaharoase, soia, peşte, consumul exagerat de alimente care conţin fibre vegetale, conservanţi). Administrarea contraceptivelor, uneori pe termen lung, este responsabilã de un mare numãr de cazuri de chisturi ovariene, cicluri amenoreice, ori oligoamenoreice.

Un alt amãnunt interesant este observaţia cã 97 la sutã dintre femeile care fac chisturi ovariene sînt şatene ori brunete şi numai 3 la sutã sînt blonde; de altfel, numãrul blondelor (natural!) hipocalcemice este foarte redus. Dl prof. Andriţoiu explicã acest lucru: "Colesterolul din pielea mai puţin pigmentatã se transformã mai repede şi într-un procent mai mare în vitamina D, care are rolul cunoscut în asimilarea calciului".

Apiterapia chisturilor ovariene

Fetiţã, 14 ani, diagnosticatã la 8.11.2000 cu chist pe ovarul drept: dureri pelvine, stãri de greaţã, vomã, ameţeli, hipocalcemie, anemie. A urmat tratamente cu Ampicilinã şi Eurovita, dar fãrã rezultat. A urmat apiterapia timp de 45 de zile, iar dupã numai o lunã de zile, chistul ovarian nu mai era.

La 17.04.2001, mama fetiţei a expediat fişa personalã, în care noteazã: "Chiar în ziua în care am aflat de chistul ovarian, de 2,5 cm, am citit în "Formula AS" interviul dat de dvs. Am renunţat la tratamentul cu Ampicilinã şi la celelalte, apelînd la ajutorul apiterapiei. Dupã ce fata a primit şi urmat tratamentul dat de dvs., dupã o lunã ne-am dus la ecograf, la 20 martie 2001, la Centrul de Sãnãtate a Reproducerii "Health Center". Doamna doctor a rãmas uimitã de acest tratament şi i-a zis fetiţei: "acum eşti o adevãratã albinuţã". Diagnosticul este: uter şi anexe normale. Sîntem foarte fericite. Nu ştiu ce m-aş fi fãcut dacã nu gãseam acel articol în ziar. Este un tratament foarte bun, uşor de luat, bine tolerat de organism. Din primele zile de tratament, fata s-a simţit bine, iar în timpul tratamentului n-a mai rãcit aşa uşor, adicã deloc. Poate tratamentul ajutã şi memoriei. Fata are rezultate foarte bune la scoalã avea şi înainte, dar parcã acuma ţine minte mai bine ce are de învãţat".

Cazul este ilustrativ pentru unele probleme asupra cãrora dl prof. Andriţoiu încearcã sã atragã atenţia: "Mama fetiţei, vãduvã, a avut spasmofilie. În timpul sarcinilor (mai are încã 2 fetiţe), a fost hipocalcemicã şi anemicã. Cele trei fetiţe, hipocalcemice şi anemice. Într-o scrisoare din 3.03.2002, mama ne cerea ajutorul şi pentru celelalte douã fetiţe: de 9 şi 11 ani: "Fata cea de 11 ani şi cea de 9 ani au un mic suflu sistolic. şi ele suferã de lipsã de calciu". Telefonic, am cerut mamei sã facã o ecografie genitalã: avea fibrom uterin. Reiterez, în lumina acestui caz, afirmaţiile: mãmicile hipocalcemice dau naştere la copii hipocalcemici; copiii nãscuţi hipocalcemici au dificultãţi în asimilarea şi metabolizarea calciului, indiferent dacã acesta este procurat medicamentos ori prin dietã; metabolismul calciului are o componentã hormonalã, iar deficitul de calciu ionic influenţeazã, categoric, întregul sistem neuroendocrin (şi nu numai!); atunci cînd apar chisturi ovariene, îndeosebi la vîrste de pînã la 30 de ani, este aproape o certitudine faptul cã mama a fãcut fibrom uterin (mai rar chisturi ovariene); femeile care locuiesc la ţarã sînt hipocalcemice într-o cifrã incomparabil mai redusã decît cele care locuiesc la oraş: existã o explicaţie legatã de hranã şi soare!", ne-a spus dl Andriţoiu.

Un alt caz este al unei fete de 15 ani, 1,58 m înãlţime, 53 kg, diagnosticatã la 20.09.2005, la Spitalul Municipal Fãgãraş cu chist ovarian de 5/4 cm (ovarul drept), dureri în hipocondrul drept, amenoree, ameţeli în ortostatism, lipotimie, cefalee intensã. Din analizele prezentate la cabinetul "Apiregya Imunostim" şi fãcute la Laboratorul de Analize Medicale dr. Piticaş Alice, cu data de 17.03.2005, fãrã numãr sau alt indicativ, reţinem: HGB=10,9 (VN=12–17); HCT=34,2 (VN=36-52); formula sanguinã leucocitarã: NS=1 (VN=3); S=58 (VN=56); leucocite=33 la sutã (VN=34 la sutã); M=8 la sutã (VN=4 la sutã); anticorpi anti H. Pylori=20 UI/ml; Ca total=9,3 (VN=9-11); Ca ionic=1,99 mEq/l (VN= 1,9–2,5); Mg=2,04; (VN=1,9–2,5). În afarã de acestea, pacienta prezintã proteine în cifrã optimã (7,40), are şi o hipoalbuminemie: 49,2 (VN=50–59); în schimb: Alfa2=12,9 (VN=7–9). Ar fi fost edificator un test imunologic, dar nu s-a fãcut. Hipoalbuminemia ar fi trebuit sã dea de gîndit medicului de familie al fetei! Nu are neapãrat legãturã cu chistul ovarian, dar este îngrijorãtoare. Revenind, la anamnezã: palmele îi transpirã excesiv, pãrul este seboreic, circulaţia perifericã este deficitarã, mama a fãcut fibrom uterin. Pînã la apiterapie, a fãcut hormonoterapie cu anticoncepţionalul Desorelle timp de 3 luni. A urmat apiterapia 45 de zile, iar verificarea rezultatelor s-a fãcut la Spitalul Municipal Fãgãraş, la 7.11.2005, cînd se constatã absenţa chistului ovarian. Nu mai reproducem valorile noilor analize dar reţinem: HGB ajunge la 12,5 iar HCT la 36,7; Ca ionic = 2,3. În fişa personalã expediatã de mama fetei la 16.11.2005, citim: "Considerãm aceastã metodã ca fiind beneficã pentru organism în general: chistul ovarian a dispãrut; ameliorarea simptomelor. Vã mulţumim şi vã dorim sãnãtate!".

• Fatã de 19 ani, 1,80 înãlţime, 55 kg, diagnosticatã la 26 noiembrie 2005, la un cabinet medical particular din Iaşi, cu chist ovarian de 4 cm, ovarul stîng. Chistul ovarian este o recidivã: cu un an mai înainte, pacienta fusese operatã, pe 15 octombrie 2004, de chist ovarian (dreapta) de 10 cm. Pentru chistul ovarian "descoperit" în noiembrie 2005, medicul i-a prescris hormonoterapie cu Duphaston, pentru a vedea dacã se resoarbe de la sine. Conform analizelor, pacienta este anemicã (Hb=10,2; Ht=34,5;) şi are hipocalcemie cronicã, sericã (Ca seric=8,52) şi ionicã (Ca ionic=3,6; VN=4–5), este hipomagneziemicã, circulaţie perifericã deficitarã, pãrul seboreic. A urmat apiterapia douã luni: decembrie 2005–ianuarie 2006. În fişa personalã, pacienta noteazã: "La sfîrşitul lunii ianuarie am fost la acelaşi medic. Chistul dispãruse complet. Este o metoda excelentã, puţin cam greoaie şi care necesitã mult timp şi multe eforturi, dar care meritã".

Conform analizelor medicale expediate împreunã cu fişa personalã, fãcute la Laboratorul Profamilia din Iaşi, la 15 februarie 2006, cu nr. 694, pacienta nu mai este anemicã: Hb=12,3 (VN=11–16,5); Ht=36,9 (VN=35–50); nu mai are hipocalcemie sericã (Ca total=8,87), (VN=8,50–10,50), dar rãmîne în continuare cu hipocalcemie ionicã, deşi valorile cresc faţã de analizele anterioare: Ca ionic=3,90 (VN=4–5). Aceastã evoluţie îi confirmã dlui prof Andriţoiu cã "o anemie este mai uşor şi mai repede vindecatã, chiar şi apiterapeutic, decît o hipocalcemie, iar administrarea contraceptivelor pentru vindecarea chisturilor ovariene este net inferioarã apiterapiei acestora. Mai mult, trauma intervenţiei chirurgicale nu se justificã prin rezultate: nu poate trata decît efectul, cauza rãmînînd activã".

Fibroame uterine

Pacientã de 41 de ani, 1,56 înãlţime, 56 kg, diagnosticatã cu: "fibrom uterin de 3,1 cm, ranã de col uterin, hirsutism, sinuzitã frontalã, rinitã atroficã, astm bronşic la debut, coxartrozã la debut, candidozã genitalã". Sã dãm cuvîntul pacientei, care la 9.02.2006, scrie: "În urmã cu 6 luni, la un control ginecologic, mi s-a depistat un fibrom uterin. M-am speriat. Nu mi s-a dat nici un tratament, numai sã mã controlez la 6 luni, sã vedem evoluţia lui". Dl prof. Andriţoiu considerã procedeul medicului absolut corect, mai ales cã fibromul nu prezenta simptome alarmante, iar evoluţia ulterioarã ar fi indicat conduita medicalã în cazul dat. Dar pacienta este speriatã, cum şi spune. Din proprie iniţiativã şi la sfatul vînzãtoarei dintr-un magazin naturist, s-a tratat cu tincturã din mlãdiţe de zmeur, apoi cu tincturã de mlãdiţe de merişor, de mur, de alun alb, cu ceai de nãprasnic: "Luna aceasta nu am stat pasivã şi mi-am luat de la magazinul naturist şi nişte preparate pe bazã de argilã, propolis şi lãptişor de matcã, pe care scria cã trateazã şi rana şi fibromul uterin. Mi-a venit ciclul aşa de mult, cã abia l-am oprit cu tincturi de urzicã şi de coada şoricelului. La control, medicul mi-a spus cã fibromul a crescut şi am şi o ranã de col".

Pacienta continuã: "Nu ştiu de unde mi se trage fibromul uterin. Am consumat multã SOIA şi am luat un produs, cu denumirea de "Maca", unde scria la indicaţii: reglator hormonal. Eu am o pilozitate excesivã şi mã gîndeam cã mã ajutã. Am avut şi în familie, la mama şi sora mea". În continuare, pacienta se plînge cã, la control, s-a constatat cã fibromul a crescut iar rana de col s-a extins. Am pus cazul în discuţie pentru cã, aşa cum spune dl prof. Andriţoiu, are caracteristici care pot lãmuri un şir de probleme: "Pacienta are un hirsutism familial, congenital: mama şi sora ei au hirsutism. Nu este exclus ca statusul hormonal al pacientei sã fi fost cel normal: a nãscut fãrã probleme doi copii care acum sînt hipocalcemici şi au probleme cu sãnãtatea aparatului respirator. Nu a fãcut polichisturi ovariene, deci nu a parcurs un proces de androgenizare. În mãsura în care hiperestrogenismul poate fi incriminat ca factor declanşator al apariţiei unui fibrom, consumînd multã soia, a "rezolvat" cel puţin trei lucruri, dacã ţinem cont de structura acestei plante venetice: a) a accentuat hiperestrogenismul, cãutînd sã scape de hirsutismul din naştere (soia conţine fitoestrogeni – genisteinã); b) a crescut în greutate (soia este bogatã în proteine); E-tocoferolul din soia este inferior celui din porumb şi are o anumitã toxicitate; c) şi-a accentuat hipocalcemia congenitalã; soia conţine foarte mult fosfor (care şi aşa abundã în alimente) şi este foarte sãracã în calciu, fiind unul dintre cele mai hipocalcemiante alimente".

Pacienta urmeazã apiterapia în octombrie–noiembrie 2004. Prezentãm rezultatele, aşa cum le noteazã în fişa personalã: fibromul s-a redus la 2,6 cm; rana de col s-a vindecat dupã o lunã de apiterapie, ciclul este regulat, pilozitatea este staţionarã, circulaţia perifericã s-a normalizat, sinuzita şi rinita nu o mai supãrã, nu mai face crize de astm. Conform analizelor fãcute la 2.12.2005, nu mai este anemicã, iar dacã valorile Ca şi Mg au crescut sensibil, deşi hipocalcemia încã persistã: Ca=8,4 (VN=8,5-10,5 mg/dl), dar nu mai este hipomagneziemicã: Mg=2 (VN=1,7–2,7 mg/dl). De precizat cã aceste minerale sînt analizate numai seric, dar, aşa cum spune dl Andriţoiu, întotdeauna Ca++ are valori mai mici. Ca++ este calciul bioactiv şi de el trebuie sã se ţinã seama.

Pacientã de 50 de ani, 1,60 m înãlţime, 86 kg, cu fibrom uterin diagnosticat în 1995, la Spitalul din Cugir. Urmeazã apiterapia între 8 ianuarie şi 1 aprilie 2005. Din fişa personalã şi un bilet care o însoţea încerc sã extrag, fãrã sã intervin asupra textului, modul în care a vãzut pacienta evoluţia afecţiunii sale: Ocupaţia: "îs desãrvici la generalã, cum ţ-am zîs la aparat"; Diagnostic: "febrom utelin cît capu de copil o zîs la icograf, cînd s-o uitat ãla la burtã, cã era aşa, cam ţuganatã"; Simptome: "emoragii lungi, ameţãli şi mã spãriem cã gata sînge". Analize dupã apiterapie: "io sãp dupã generalã cã rîde satu de buruianã. Ãia cu analizurile cere bani şi nu-s. Da burta nu mai stã aşa ţugaie iar emoragi s-a dus cã amu curge ciclu 2 zîle şi gata pe 8 şi 9 martie".

La rubrica "Aprecieri privind metoda apiterapeuticã", rubricã în fişa personalã, pacienta noteazã faptul ca "... dacã mi s-o tras burta şi emoragi n-am, bunã şi te mai caut pe dumnevoastrã dacã vine alt nacaz, c-acu-i bine la mine".

• Pacientã de 47 ani, 1,68 înãlţime, 64 kg, diagnosticatã la 10.10.2004, la Spitalul Polizu din Bucureşti: "se evidenţiazã 3 fibroame uterine; o zonã fibromatoasã de 6-8 cm, chisturi ovariene bilaterale, uter cu endometrul subţiat". De reţinut cã fibroamele, citez din fişa personalã a pacientei, "sînt apãrute la douã luni dupã o mioectomie". Simptome: "hemoragii cu cheaguri la ciclu şi în perioada ovulaţiei sîngerãri". Tratamente anterioare: "Pînã pe 1.05.2005 m-am tratat cu Utrogentan, Rigevidon, Tremarin. Naturist: reţeta domnului Micu de la Iveşti, dar farã nici un rezultat. Apoi cu Diphereline, dar fibroamele au crescut". Durata tratamentului apiterapeutic: "1.05–30.06.2005". Rezultatele apiterapiei: "Pe 30.06.2005 au fost expulzate prin vagin fibroamele uscate şi apoi s-a oprit sîngerarea din timpul ovulaţiei, iar la primul ciclu dupã începerea tratamentului sîngele avea o culoare aproape negru-grena, apoi s-a normalizat".

Investigaţii la încetarea apiterapiei: la data de 10.12.2005, la Policlinica "23 August" din Buzãu, se constatã: "grosimea uterului normalã; lipsã chist ovarian şi fibroame uterine".

Aprecieri ale pacientului privind apiterapia: "Aş fi vrut sã rãmîn şi gravidã. Aştept. Vã mulţumesc".

Infertilitate masculinã

Pacient 28 de ani, 1,82 m înãlţime, 86 kg, infertilitate masculinã -– oligoastenospermie. Spermogramã la Spitalul Clinic Militar Central, nr. 466 din 27.01.2000: volum 5,1 mil/ml; pH 8,1; vîscozitate 5,8 c.p.; nr. spermatozoizi 15 mil/ml; forme imobile 60 la sutã; forme atipice 25 la sutã; celule germinale 3 la sutã. Dupã administrarea unor tratamente, tînãrul repetã spermograma (are 30 de ani acum, 1,82 m înãlţime, 94 kg) la 21.08.2002, Cabinetul de Obstetricã-Ginecologie "Laiama", Arad: volum: 1,5 ml; (VN=2–5 ml); pH 8,2 (VN=7,2–8,9); aspect normal; nr. spermatozoizi: 400.000/ml; (VN>25.000.000/ml); spermatiile = 20 la sutã (VN=80–90 la sutã); forme anormale = 20 la sutã; celule seminale foarte rare (VN=foarte rare); leucocite: 1 la sutã. Concluzie: oligoastenospermie.

Tînãrul, dezamãgit şi de rezultatele tratamentului hormonal, a apelat în cele din urmã la apiterapie. Urmeazã apiterapia în perioada 20 august–20 noiembrie 2005, apoi face o nouã spermogramã la 24 noiembrie 2005, la Szeged, în Ungaria: Terfogat (volum) = 3 ml; pH = 8,0; Spermiumszam (nr. spermatozoizi) = 86 mil/ml; Mobilitos: 30 la sutã; Nem mozgo (imobili) = 70 la sutã. A mai urmat apiterapia încã o lunã. La 1 ianuarie 2006, prin telefon, a anunţat cã va avea un copil.

Bãrbat, 33 de ani, 1,83 înãlţime, 91 kg. Interesantã este evoluţia valorilor spermogramelor, din care ne vom referi doar la douã. În prima, din 23.11.2002: volum=5 ml; pH=7,6; vîscozitate normalã, nr. spermatozoizi: 16 mil/ml (VN=>20.000.000) cu forme tipice 67 la sutã şi mobilitate 70 la sutã (conform Buletin de analize nr. 021123, Bioclinica Timişoara = oligozoospermie). Dupã alte analize, se reţine spermograma din 23.01.2003, efectuatã la Spitalul Clinic Bega: volum=3,5 ml, nr. spermatozoizi: 4 mil/ml; imobili 75 la sutã, oligoastenozoospermie.

Soţia: 28 de ani, 1,64 înãlţime, 56 kg, ciclu amenoreic, hipocalcemie, circulaţie perifericã deficitarã, hiperaciditate gastricã. La Spitalul Clinic Bega li se recomandã, ca unicã şansã, fertilizarea "in vitro".

Ambii soţi urmeazã apiterapia în perioada 17 ianuarie–1 aprilie 2005. La 6.04.2005 se constatã "sarcinã intrauterinã 5-6 sãptãmîni", deci numai dupã 2 luni de apiterapie.

Infertilitate de cuplu

Soţul: 34 de ani, 1,84 m înãlţime, 90 kg. În 2000 operat de varicocel. Face o dozare hormonalã la 4.05.2004: prolactina este de 18,2 mg/ml (VN=1,8– 13,7 mg/ml). Face spermograma la 8.03.2004: volum=1,5 ml, numãr spermatozoizi 19.000.000/ml, mobilitate A+B=38 la sutã; forme anormale 18 la sutã. Oligoastenospermie – o spermogramã din 2002 indica un volum de 4 ml, cu 50.000.000 de spermatozoizi/ml – a se compara cu cea anterioarã, pentru schimbãrile care se pot produce într-un timp relativ scurt.

Soţia: 33 ani, 1,56 m înãlţime, 51 kg. Diagnostic: infertilitate primarã; permanent, sex neprotejat. În antecedent: a luat contraceptive; chist ovarian tratat chirurgical; ranã de col uterin cauterizatã, operatã de hidrosalpinx, sindrom aderenţial, cîteva luni tratament hormonal de substituţie cu Bromocriptin şi Duphaston, repetat dupã alte cîteva luni cu Clostilbegyt şi Duphaston. Histerosalpingografii în 2000 şi 2004, tratament naturist la Sovata în 2005, apoi tratament pentru ciclu amenoreic cu Flamexin şi Doxicilinã. De-a lungul timpului a fãcut diverse tratamente pentru Candida albicans, Gardnerella vaginalis, celule metaplaziate.

Au fãcut 3 inseminãri artificiale şi douã FIV. Urmeazã apiterapia între 8 martie–30 mai 2005. "De la aceşti doi oameni, care au luptat ani de zile sa obţinã o sarcina, nu am primit nici mãcar un telefon, fie şi numai pentru a anunţa eficienţa ori ineficienţa terapiei. Dacã o asistenta dintr-o clinica din Timişoara nu m-ar fi sunat sa-şi exprime uimirea cu privire la ce "minuni face albina", nu ştiam nimic. Pãstrez cu grijã documentele tuturor cazurilor. Cu fiecare viaţã pe care albinele o aduc pe lume, ştiu mai bine ce sã fac pentru vieţile care vor veni", ne-a spus dl prof. Vasile Andriţoiu.

"Albinuţa" din Timişoara

Diagnostic: infertilitate primarã, chisturi ovariene, ciclu amenoreic, deficit de temperaturã bazalã, hirsutism indus prin hormonoterapie. Pentru cã din suflet de mamã poate creşte atîta fericire, ne vom limita sã citim din dosarul cazului scrisoarea adresatã dlui Andriţoiu, în data de 8.07.2004: "Am aşteptat naşterea fetiţei mele, Daria. Am vrut sã ataşez acestor rînduri o pozã cu mica mea minune. Daria a venit pe lume pe 30 mai 2004 în Duminica Rusaliilor, cu o greutate de 3,650 kg şi o lungime de 51 cm. Între timp a mai crescut, este un copil sãnãtos şi frumos şi sper cã Dumnezeu o sã o ţinã tot aşa. Mie nu îmi rãmîne decît sã vã mulţumesc pentru ajutorul pe care mi l-aţi acordat atunci cînd credeam cã va urma o operaţie neplãcutã şi nu mai existã speranţe de a avea un copil. Pentru mine acum este foarte greu sã îmi aleg cuvintele potrivite care sã exprime mulţumirea sufleteascã, dar ştiu cã dumneavoastrã veţi înţelege ceea ce am vrut sã spun. Bunul Dumnezeu sã vã dea sãnãtate şi putere de a-i ajuta şi pe alţi oameni care au probleme. Vã mulţumesc domnule Profesor!".

Cu prilejul unei conferinţe organizate la Timişoara, dl Andriţoiu a cunoscut-o pe Daria, cãreia pãrinţii îi spun acum şi Albinuţa.

Între disperare şi fericire!

Pacientã de 34 de ani, 1,60 m înãlţime, 56 kg. Am lãsat mãmica sã povesteascã, sintetic, lungul drum cãtre fiul ei: "Noiembrie 1995, avort spontan; ianuarie 1996, diagnostic: ovare polichistice, ovar drept mãrit; martie 1996, am început tratament cu tablete Duphaston, urmat de puncţie; tratament cu antibiotice, perfuzii cu Metronidazol; 1996-2000, am folosit anticoncepţionale Triragol; iunie 2003, ecografic se constatã dispariţia chisturilor ovariene; ovarele şi întreg aparatul genital cu configuraţie normalã. Am încercat sã rãmîn însãrcinatã şi nu am rãmas. M-am prezentat la medicul ginecolog pentru control, a spus cã am probleme cu ovulaţia şi mi s-a prescris Duphastone. În iulie 2003 încep tratamentul cu Duphastone, dar la data la care trebuia sã înceapã ovulaţia am avut dureri abdominale foarte puternice, sîngerarea a fost cantitativ redusã, apoi s-a întrerupt complet dupã o zi; am întrerupt tratamentul cu Duphastone. August 2003, chisturi ovariene recidivate. În octombrie–noiembrie 2003 am urmat tratamentul apiterapeutic prescris de domnul profesor Andriţoiu. În noiembrie 2003 am rãmas însãrcinatã. Ianuarie 2004, datoritã programului prelungit de lucru şi foarte stresant (12-14 ore/zi, pe scaun în faţa calculatorului), precum şi a unei etape de 3-4 zile în care am lucrat 16-17 ore/zi, au început dureri abdominale puternice şi sîngerãri cafenii, fiind internatã de urgenţã la secţia de ginecologie, cu diagnosticul: "iminenţã de avort". Am fost externatã dupã o sãptãmînã. Am fãcut un control ecografic al sarcinii la un ecograf privat, diagnosticul pus fiind: hematom decidual retroplacentar (Cabinet Medical Speranţa Vie, 14.02.2004). Toţi medicii ginecologi pe care i-am consultat m-au sfãtuit sã renunţ la sarcinã, spunînd cã oricum, mai devreme sau mai tîrziu o voi pierde. Datoritã vîrstei (34 de ani) nu am vrut sã renunţ la sarcina şi am început din nou un tratament apiterapeutic recomandat de domnul profesor Andriţoiu. Dupã 4 zile de tratament am fost programatã la Ecograf 3D color, din Craiova, unde s-a constatat dispariţia completã a hematomului (7.03.2004, Buletin clinico-ecografic nr. 62323)".

Se vede cã, dupã 8 ani de strãdanii pentru obţinerea unei sarcini, aceastã problemã a fost rezolvatã de albine în mai puţin de douã luni de zile. "Din tot necazul, pãrinţii cresc fericiţi un haiduc de Gorj, sanãtos, frumos şi vioi. Între documentele cazului, aş putea sã menţionez şi o patã puţin albãstrie pe una din fesele copilului, loc care pare sã fi fost în proximitatea hematomului retroplacentar decidual. Poate cã acest voinic va voi sã arate neîncrezãtorilor "documentul" pe care îl poartã. Pînã la o anumitã vîrstã, mai sînt şanse! Cazul ar fi trebuit sã atragã mãcar atenţia medicilor care s-au implicat. Tãcerea nu serveşte nicidecum sãnãtãţii oamenilor, iar apiterapiei trebuie sã i se acorde locul cuvenit în concertul ştiinţelor şi practicii medicale. I se cuvine!", ne-a spus dl prof. Vasile Andriţoiu.

• • •

Am prezentat, de-a lungul a trei numere din "Trup şi Suflet", aceastã cazuisticã, nu pentru a-i face reclamã lui Vasile Andriţoiu şi cabinetului sãu, cum şi-ar putea imagina unii cititori, nici pe departe aşa ceva, ci pentru cã toate cazurile s-au dovedit a fi reale. Apoi, prin argumentele sale, puternic ancorate în ştiinţele medicale cu dovezi/documente şi explicaţii ştiinţifice, apiterapeutul Vasile Andriţoiu este o carte de medicinã care n-ar trebui sã lipseascã din biblioteca nici unui medic şi cu atît mai puţin din rafturile cercetãrii medicale româneşti. Am aflat cã prof. Vasile Andriţoiu a şi început sã scrie o astfel de carte, iar dupã un master în medicinã este hotãrît sã-şi obţinã şi doctoratul pe tema apiterapiei.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Kat Company SRL, Iaşi, str Eternitate, nr. 84, bl. Z2-1, sc. C, et. 4, ap. 4, jud. Iaşi, în temeiul Legii 85/2006, vinde prin licitaţie publică, următoarele bunuri: Imobile situate în sat Agapia, com. Agapia, jud Neamţ, în bloc: 1. Teren arabil cu suprafaţă S = 1.892 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 451/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 524; 2. Teren arabil cu suprafaţa S = 3.275 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 448/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 501; 3. Imobil situat în intravilanul satului Agapia, jud Neamţ, compus din: - teren categorie folosinţă “curţi-construcţii” în S = 1.199 mp, parcela 1CC - construcţia cu destinaţia de pensiune turistică S+P+1E+M cu Sconstruită = 347,28 mp şi Suprafaţă construită desfăşurată = 1.389,12 mp - teren categoria de folosinţă “arabil” în suprafaţă de 1.482 mp, parcela 2A Preţ - 2.307.960 lei . Imobile situate în sat Dancu, com Holboca, jud Iaşi, în bloc: 1. Teren intravilan în suprafaţă de 3.400 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1 pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2, C3 şi C4, alcătuit din: - parcela 1(417) de categorie de folosinţă „curţi – construcţii” în suprafaţă de 628 mp, pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2 şi C3; - parcela 2/1(418/1) de categorie de folosinţă „arabil” în suprafaţă de 2.314 mp., pe care se află construcţia C4; - parcela 3(416) de categorie de folosinţă „vie” în suprafaţă de 458 mp; 2. Construcţia C1 – spaţiu comercial D+P+1E, cu Sc la sol = 81,83 mp, supprafaţă utilă 141,01 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C1. 3. Rampă C2 cu suprafaţa construită la sol Sc = 19,84 mp, nr. cad. 802/1-C2; 4. Hală C3 - depozit, cu Sc la sol = 198,96 mp, Sutilă = 264,06 mp, CF 60579, nr. cad. 802/A-C3. 5. Casă C4 – locuinţă P+1E, cu suprafaţă construită la sol Sc = 81,40 mp, Sutilă 83,81 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C4 Preţ - 822.924 lei. Licitaţiile vor avea loc pe 18.05.2018, 31.05.2018, 15.06.2018 orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: dovada achitării taxei de participare de 1.000 lei, dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei, dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei; actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.Taxele se vor achita în contul RO 87 BTRL 0240 1202 8795 78XX deschis pe numele debitoarei SC KAT COMPANY SRL la Banca Transilvania - sucursala Iaşi. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşim cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei, pânã la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra imobilelor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar. Informaţii lichidator judiciar telefon 0232/235508.
Publicaţie de vânzare a bunurilor mobile SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846, RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: - Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 9.900 lei; - Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 6.120 lei; - Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 35.730 lei; - Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 10.980 lei. Bunurile mobile se vând în bloc. Prețul nu conține TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 05 şi 20 iunie 2018, ora 13.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare bun imobil şi bun mobil SC Sanrotex SRL LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC SANROTEX SRL, Sat Hemeius, com. Hemeius, jud. Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, vinde prin licitaţie publicã următoarele active: 1. Bun imobil situat în intravilanul com. Săuceşti, sat Săuceşti, jud Bacău, compus din teren categorie de folosinţă “curţi construcţii”, suprafaţă de 2.453mp, nr. cadastral 63728 pe care se află construcţia C7 - magazie, nr. cadastral 63728-C7, suprafaţă construită 948 mp. Preţ: 297.101 lei. 2. Bun mobil: Maşină de împachetat RVE 210 – preţ 8.882 lei. Preţurile nu conţin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 04 şi 18 iunie 2018, ora 13.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a. cerere de participare la licitaţie; b. dovada achitãrii cauţiunii - 10% din valoarea bunurilor licitate, fără TVA; c. dovada achitãrii taxei de participare – 1.500 lei pentru activul imobiliar şi 500 lei pentru bunurile mobile; d. dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e. documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul nr. RO31BTRL00401202439798XX, cont deschis pe numele debitoarei SC Sanrotex SRL la Banca Transilvania SA. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei pentru bunul imobil şi 5 zile pentru bunurile mobile, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Informaţii lichidator judiciar la numerele de telefon 0746153363, 0745630037. Lichidatator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
 
Japonezii au creat ovocite viabile din celule stem
10/10/2012 00:00

Chiar dacã metoda nu poate fi incã aplicatã la oameni, a permis in schimb depãşirea uneia dintre cele mai mari provocãri ale medicinei reproductive, şi anume crearea de ovocite viabile la femele care ...

Alertã dupã mai multe cazuri de meningitã provocatã de un steroid contaminat
10/10/2012 00:00

Potrivit Centrului naţional american pentru controlul şi prevenirea bolilor, panã in prezent 35 de persoane din şase state din sud-estul SUA s-au imbolnãvit de meningitã fungicã şi cinci dintre ele ...

Mâncarea nesãnãtoasã îi face pe oameni mai puţin inteligenţ
10/10/2012 00:00

Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scãzut de inteligenţã. Se ştia cã felurile de mancare grase duc la creşterea greutãţii. Acum s-a aflat şi ...

Mãnânci la fast-food şi câştigi - kilograme şi bani
10/10/2012 00:00

* un grup de cercetãtori de la şcoala de medicinã a Universitãţii Washington din St.Louis a lansat o ofertã mai puţin obişnuitã: se cautã persoane dispuse sã se ingraşe consumand suplimentar in ...

Facebook este mai puternic decât sexul şi ţigãrile!
10/10/2012 00:00

Potrivit studiului realizat de Wilhelm Hofmann, de la Universitatea din Chicago, şi ale cãrui rezultate sunt publicate in Los Angeles Times, dependenţa de reţelele de socializare ar fi mai puternicã de ...

Banca de ţesuturi şi celule de la „Sf. Spiridon” a devenit amintire
10/10/2012 00:00

Proiectul bãncii de ţesuturi şi celule destinat Spitalului „Sf. Spiridon” riscã sã devinã amintire. Investiţia promisã anul trecut de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant ...

Bebeluşii cu malformaţii cardiace, condamnaţi la moarte
10/10/2012 00:00

* peste o mie de bebeluşi cu diferite malformaţii cardiace se nasc anual in Romania * viaţa acestora este pusã insã in pericol * dacã la Iaşi cardiologia pediatricã este in mare suferinţã, incepan ...

15% din populaţia lumii prezintã o formã de dizabilitate
10/10/2012 00:00

* peste un miliard de persoane reprezentand aproape 15% din populaţia lumii trãiesc cu o formã de dizabilitate, potrivit Raportului mondial privind dizabilitatea lansat ieri de Societatea Romanã de Medi ...

Încep pregãtirile în spitale pentru Sfânta Parascheva
09/10/2012 00:00

Unitãţile sanitare fac pregãtiri suplimentare pentru Sãrbãtorile Iaşului. În acest sens, Spitalul „Sf. Spiridon”, spre exemplu, se va aproviziona cu medicamente şi materiale sanitar ...

Tratament „pe trei sferturi” pentru bolnavii infectaţi cu HIV
09/10/2012 00:00

În acest an, rezerva de medicamente destinatã bolnavilor cu HIV a fost in pericol din cauza discrepanţelor de finanţare. Prezent zilele trecute la Iaşi, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutul ...