Medicale

« Inapoi

Probleme de procreere rezultate din infertilitatea masculinã

Mărime font - +

Numai un cuplu din douã care merg la doctor din cauza infertilitãţii masculine reuşeşte sã aibã un copil. Dacã bãrbatul are peste 35 de ani, riscul de eşec creşte, aratã un studiu realizat de cercetãtori francezi, publicat în revista Human Reproduction şi menţionat de 7sur7.be.

Se apreciazã cã între 9% şi 14% din cuplurile din ţãrile dezvoltate au dificultãţi în conceperea unui copil. În Franţa, o pereche din şapte merge la medic din cauza infertilitãţii, fie la bãrbat, fie la femeie. Majoritatea studiilor despre rezultatele asistenţei medicale pentru procreere au luat în considerare îndeosebi componenta femininã a fenomenului.

Studiul desfãşurat de echipa dr Marie Walschaerts şi Louis Bujan, de la Universitatea din Toulouse, grupul de cercetãri în domeniul fertilitãţii umane, a cuprins un chestionar telefonic, efectuat în 2008, pe 1.131 persoane care urmaserã un proiect parental de cuplu între 2000 şi 2004. Din cei chestionaţi, 56% deveniserã pãrinţi (60%, dacã se ia în considerare şi adopţia). Perechile au avut un copil prin sarcinã naturalã în 16% din cazuri, în urma unui tratament medical, în 8% din cazuri, şi 32% prin AMP (asistenţã medicalã pentru procreere).

Rata de succes a fost calculatã la 48%, consideratã „realistã” de echipa de cercetãtori. Autorii studiului adaugã cã rata cumulatã a succesului atinge 64% la bãrbaţii şi femeile de sub 35 de ani, ea scãzând la 31% la perechile mai în vârstã. „Rata de succes nu depinde doar de vârsta femeii”, aratã Maria Walschaerts. Aceste rezultate ar trebui „sã încurajeze cuplurile sã meargã la consultaţie mai devreme”, adaugã ea.

Data publicarii: 26.01.2012

Medicale

Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine noua

CELE MAI CITITE STIRI

UPDATE „Aferim!” - Teodor Corban faţă în faţă cu „Ursul de Aur”

UPDATE „Aferim!” - Teodor Corban faţă în faţă cu „Ursul de Aur”

  Anunţat ca fiind unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti(...)
3.400.000 de euro: miza imobiliară de la Spitalul „Elena Doamna” EXCLUSIV

3.400.000 de euro: miza imobiliară de la Spitalul „Elena Doamna” EXCLUSIV

Situaţia juridică incertă a Spitalului „Elena Doamna”, care trenează de(...)
Prea tare!!! Are nevoie de ajutor? Vezi si tu...

Prea tare!!! Are nevoie de ajutor? Vezi si tu...

O gagica la ocazie face cu mana la autostop in plin camp. Opreste un tip cu un Ferrari(...)

 

 

editia online din 29.01.2015 - 22:20

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange