ERR(8): Notice: Undefined index: hashtaguri
Terapia cu bioenergie, între adevãr, teorie şi practicã | Evenimentul

 

default

Dimensiune font:

Terapia cu bioenergie, între adevãr, teorie şi practicã

| 17-01-2007 00:00

"Puterea de vindecare existã în fiecare dintre noi. Nu este un dar, ci este dreptul fiecãruia, prin naştere. Fiecare poate primi vindecarea şi fiecare poate sã înveţe sã vindece. Oricine se poate vindeca pe sine şi-i poate vindeca şi pe alţii. Pentru aceasta este nevoie de multã stãpînire de sine, de încredere în forţele proprii, de mult curaj, perseverenţã, credinţã şi cunoaştere. Cu toate cã Dumnezeu ne-a înzestrat pe toţi cu acelaşi drept, nu toţi pot sã fie autovindecãtori sau vindecãtori şi, de aceea, este nevoie de cei care s-au redescoperit şi pot sã facã aceste vindecãri. Pentru a putea vindeca, trebuie sã cunoşti bine lumea energiilor, cît şi lumea fizicã".

- Dna Popescu, se vorbeşte mult despre vindecãri cu bioenergie. Chiar existã astfel de cîmpuri energetice în jurul oamenilor?

- Cîmpurile energetice îmbracã lumea fizicã şi pot fi mãsurate cu diferite aparate. Multe studii au arãtat cã o disfuncţie sau o anomalie în cîmpul energetic favorizeazã apariţia unei afecţiuni în corpul fizic. Cîmpul energetic este direct legat de funcţionarea corpului fizic. Formele şi organizarea cîmpului bioelectric al trupului uman se schimbã în funcţie de schimbãrile fiziologice şi psihologice ale omului.

- De unde vine şi de unde este preluatã aceastã bioenergie şi cum se explicã tratamentele bioenergetice?

- Toţi tãmãduitorii reuşesc sã preia energie din cîmpul magnetic al pãmîntului pentru a vindeca pacienţii. Emisferele creierului se echilibreazã între ele şi aratã un ritm de 7,8B8 Hz. Vindecãtorii cu mîinile transmit energie cãtre pacient pe aceastã frecvenţã şi lungime de undã, încît undele creierului pacientului trec în alfa, permiţînd echilibrarea celor doua emisfere cerebrale. De fapt, vindecãtorii conecteazã pacientul la pulsaţiile cîmpului magnetic al pãmîntului şi, prin urmare, dau drumul unei uriaşe surse energetice pentru vindecare. Cîmpul energetic uman oferã suportul energetic matrice pe care cresc celulele, el existînd înaintea trupului fizic. Dovada acestui lucru este efectul "mãdularelor fantomã", care se produce atunci cînd, oamenii ale cãror membre superioare sau inferioare le-au fost amputate, continuã sã le simtã. Deci orice boalã va apare mai întîi în cîmpul energetic al omului înainte sã se simtã şi sã se vadã în corpul fizic. Prin urmare, boala poate fi depistatã şi vindecatã încã din corpul energetic, înainte ca ea sã distrugã structura organicã a corpului fizic. O boalã poate apare în cîmpul energetic chiar cu şapte ani înainte sã se vadã în structura organicã a corpului fizic.

- Ce ne puteţi spune despre cei care aplicã o astfel de terapie?

- Cîmpul auric este un vehicul prin care conştiinţa creatoare din esenţã ajunge la fizic. Vindecãtorii trebuie sã cunoascã structura şi funcţionarea cîmpului energetic uman şi a configuraţiilor care se aflã sub acesta. Lumea fizicã existã în lumea spiritualã nu în afara ei. Deci nu existã boli, ci existã numai dezechilibre energetice şi bolnavi. Pentru a putea vindeca, vindecãtorii trebuie sã fie bine pregãtiţi, deoarece necunoaşterea este "cea mai mare smintealã a lumii". Creierul lor trebuie sa aibã o vibraţie pe frecvenţã foarte înaltã şi lungime de undã foarte scurtã. Numai aşa pot avea acces la nivelele cîmpului auric dar şi la biostructura corpului fizic.

- Pot exista şi eşecuri în terapia cu bioenergie?

- Marele academician român Eugen Macovski a emis teoria biostructuralã a materiei, spunînd cã materia are patru stãri: fizicã, biosicã, noesicã şi enisicã. În vindecãrile paranormale sau neconvenţionale, cum se mai numesc, vindecãtorii trebuie sã poatã avea acces la aceste stãri sau nivele. Foarte puţini terapeuţi pot lucra pe toate nivelele şi, de aceea, existã eşecuri şi pacienţii îşi pierd încrederea în ei. Ce bine ar fi dacã fiecare s-ar limita numai la ce poate sã facã fãrã a-şi depãşi condiţia. Cine intrã în dimensiunea la care nu are acces, sigur se sminteşte. Aşa se întîmplã şi cu terapeuţii care nu au frecvenţa compatibilã cu a pacientului; în loc sã fie vindecãtori, ei devin receptori şi nu întotdeauna este plãcut sã captezi de la bolnavi energie patogenã.

- ştiu cã aveţi o teorie, pe care o aplicaţi şi în practicã, care pune bazele terapiei cu bioenergie pe grupe de sînge...

- Este adevãrat şi nimeni în lume pînã acum nu a mai explicat o astfel de teorie pe care eu am dedus-o din practicã. Se cunoaşte cã bioenergia este bioplasmã transferatã direct în sînge, transformîndu-se în plasmã sanguinã. Deci transferul bioenergetic trebuie fãcut în compatibilitate cu grupa sanguinã, altfel, din vindecãtori devin receptori şi totul devine confuz. Acest lucru se întîmplã numai la nivel fizic, adicã în primul plan rãspunzãtor de structura organicã şi de meridianele energetice care sînt alimentate cu energie nutritivã din alimente. Deci şi alimentaţia trebuie sã fie compatibilã cu grupa de sînge.

- Cum se explicã necesitatea unei asemenea alimentaţii?

- Între sînge şi alimente se produce o reacţie chimicã şi aceasta se datoreazã unor lectine care aglutineazã celulele. Este la fel ca la transfuziile de sînge. În Mesajul Graalului scrie: "Dacã la transfuzii s-ar folosi o altã grupã sanguinã, atunci sufletul aflat într-un astfel de corp ar fi împiedicat în desfãşurarea deplinã a voinţei sale, ar fi, poate, înlãturat complet, deoarece o datã cu sîngele de compoziţie diferitã se schimbã şi radiaţia care nu se mai potriveşte sufletului. El nu poate folosi în întregime radiaţia de altã specie sau nu o poate folosi absolut deloc". Mi se pare fantastic acest mesaj, confirmînd încã o datã teoria mea asupra tratamentelor bioenergetice pe grupe de sînge.

- Vorbeaţi despre teoria biostructuralã a materiei, emisã de Eugen Macovski. Primul plan, cel fizic, l-am înţeles. Dar ce înseamnã starea biosicã a materiei?

- A doua stare a materiei, cea biosicã, este planul afectiv emoţional, în care intervin stãrile psihologice ale omului, stãri care pot strica şi ele fiziologia organelor. Fiecare stare emoţionalã afecteazã un organ, ca de exemplu: frica afecteazã rinichii, obsesiile afecteazã pancreasul, grijile afecteazã stomacul, furia afecteazã ficatul, tristeţea afecteazã plãmînul, bucuria excesivã afecteazã inima şi exemplele pot continua. Aici, cu bune rezultate, pot interveni psihoterapeuţii. Dacã din cauza stãrilor afective şi emoţionale se ajunge sã fie afectatã starea organicã, atunci intervine cunoaşterea dietei pe grupe de sînge şi chiar transferul bioenergetic.

- Prin urmare, pentru vindecarea unor boli psihice, încadrate în planul biosic al materiei, este nevoie şi de intervenţii la nivelul planului fizic, organic şi nu numai de intervenţii ale soecialiştilor în psihoterapie...

- Aceste planuri interacţioneazã şi sînt legate unul de altul. În planurile fizic şi biosic ale materiei se gãsesc aproximativ 65 la sutã dintre pacienţi. Fiecare corp omenesc are nevoie de mai multe elemente nutritive cum ar fi: minerale, vitamine, antioxidanţi, oligoelemente. Lipsa unor elemente din corpul uman duce la dezechilibre grave în organism şi, prin urmare, acţiunea medicinei pe corpul fizic este vitalã. De exemplu, lipsa mineralelor produce unele afecţiuni psihice, pînã la dereglãri de comportament. Un medic bun nu trimite pacientul la psihiatrie, ci îi face investigaţii pentru un diagnostic precis, fãrã bîlbîieli. Aici nu se permit greşeli, deoarece este vorba de viaţa omului. La psihiatrie trebuie duşi pacienţii cu boli psihice grave, nu cu ameţeli sau dureri de cap. Aceste simptome sînt efectul unor cauze organice, pe care medicina încã le neglijeazã.

- Unde încadraţi atunci boli psihice foarte grave, care sînt studiate şi tratate în zona psihiatriei?

- Aceste boli psihice grave, la nivel de psihiatrie, sînt de fapt boli ale sufletului. Ele se încadreazã în planul al treilea al materiei, cel noesic sau sufletesc. Aici se gãsesc boli precum schizofrenia şi alte dezechilibre ale sufletului. Aici, structura fizicã este perfectã dar pacienţii se prãpãdesc. Aceştia devin nişte morţi vii. Aici au efect preoţii şi terapeuţii cu har divin. Deja aria vindecãtoare se îngusteazã considerabil, puţini avînd efecte binefãcãtoare la acest nivel. Deja se pare cã se intrã în karma omului şi nu toţi au acces. Mulţi se laudã cu efecte benefice dar nici nu viseazã cã este un domeniu foarte strict, unde trebuie multã pricepere, putere şi har. Aici pot sã aparã false vindecãri. În acest plan, nu toţi preoţii au acces. Pentru reuşitã trebuie o colaborare preoţeascã, iar Sf. Maslu trebuie fãcut de cel puţin trei preoţi, ideal de şapte preoţi.

- Sã înţelegem, dupã teoria lui Macovski, cã spiritul se încadreazã abia în al patrulea plan sau stare a materiei...

- Aşa este, spiritul se încadreazã în nivelul enisic sau spiritual al materiei. La acest nivel, treburile se complicã foarte mult, vindecãrile se fac numai cu ajutor divin de la Dumnezeu, prin aleşii şi trimişii sãi pe pãmînt, ajutaţi de cãlãuze spirituale de naturã divinã. Aici nu mai este nevoie de compatibilitate de grupã sanguinã, ca la nivelul trei. Tot aici intervine şi vrãjitoria, cu magia neagrã, care se bazeazã pe vibraţii opuse divinitãţii; este aceeaşi energie, dar la polul opus vibraţional. Rugãciunile şi credinţa ridicã nivelul vibraţional al omului, punîndu-l în armonie cu Dumnezeu. Aici, cea mai mare vibraţie o are iubirea, iubirea necondiţionatã, iubirea vindecãtoare propovãduitã de Hristos. Cînd mintea şi inima ţi-e plinã de iubire, rãul nu mai are loc, sau cum spunea un mare preot, "cînd inima ţi-e plinã de Dumnezeu, satana nu mai are loc". Acesta este adevãrul vãzut de mine în vindecãrile convenţionale şi neconvenţionale.

- Pînã unde are acces medicina în aceste planuri de existenţã şi vindecare a omului?

- Medicina are acces la primul şi al doilea plan, apoi este neputincioasã. Chiar şi în aceste douã planuri, cîteodatã, nu are soluţii din cauza necunoaşterii medicinei energetice. Aici pot sã intervinã doar terapeuţii capabili sã refacã, sã reechilibreze corpul energetic al omului şi sã deblocheze meridianele energetice. Pentru planurile trei şi patru rãmîn puţini tãmãduitori. Aici voia este a Creatorului şi nimeni nu poate sã încalce voia Sa. Aşa se întîmplã în bolile incurabile, cînd nici mãcar divinitatea nu mai intervine pentru ca destinul sã se împlineascã. Dovada cea mai concludentã este viaţa Mîntuitorului pe pãmînt, urmînd voia Tatãlui.

• • •

Pentru alte detalii, nelãmuriri, precum şi pentru terapia cu bioenergie, dna Ana Popescu poate fi contactatã la tel. 0722/259557, sau la Centrul Medical "Anahata Bio" din Craiova.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Kat Company SRL, Iaşi, str Eternitate, nr. 84, bl. Z2-1, sc. C, et. 4, ap. 4, jud. Iaşi, în temeiul Legii 85/2006, vinde prin licitaţie publică, următoarele bunuri: Imobile situate în sat Agapia, com. Agapia, jud Neamţ, în bloc: 1. Teren arabil cu suprafaţă S = 1.892 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 451/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 524; 2. Teren arabil cu suprafaţa S = 3.275 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 448/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 501; 3. Imobil situat în intravilanul satului Agapia, jud Neamţ, compus din: - teren categorie folosinţă “curţi-construcţii” în S = 1.199 mp, parcela 1CC - construcţia cu destinaţia de pensiune turistică S+P+1E+M cu Sconstruită = 347,28 mp şi Suprafaţă construită desfăşurată = 1.389,12 mp - teren categoria de folosinţă “arabil” în suprafaţă de 1.482 mp, parcela 2A Preţ - 2.307.960 lei . Imobile situate în sat Dancu, com Holboca, jud Iaşi, în bloc: 1. Teren intravilan în suprafaţă de 3.400 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1 pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2, C3 şi C4, alcătuit din: - parcela 1(417) de categorie de folosinţă „curţi – construcţii” în suprafaţă de 628 mp, pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2 şi C3; - parcela 2/1(418/1) de categorie de folosinţă „arabil” în suprafaţă de 2.314 mp., pe care se află construcţia C4; - parcela 3(416) de categorie de folosinţă „vie” în suprafaţă de 458 mp; 2. Construcţia C1 – spaţiu comercial D+P+1E, cu Sc la sol = 81,83 mp, supprafaţă utilă 141,01 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C1. 3. Rampă C2 cu suprafaţa construită la sol Sc = 19,84 mp, nr. cad. 802/1-C2; 4. Hală C3 - depozit, cu Sc la sol = 198,96 mp, Sutilă = 264,06 mp, CF 60579, nr. cad. 802/A-C3. 5. Casă C4 – locuinţă P+1E, cu suprafaţă construită la sol Sc = 81,40 mp, Sutilă 83,81 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C4 Preţ - 822.924 lei. Licitaţiile vor avea loc pe 18.05.2018, 31.05.2018, 15.06.2018 orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: dovada achitării taxei de participare de 1.000 lei, dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei, dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei; actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.Taxele se vor achita în contul RO 87 BTRL 0240 1202 8795 78XX deschis pe numele debitoarei SC KAT COMPANY SRL la Banca Transilvania - sucursala Iaşi. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşim cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei, pânã la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra imobilelor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar. Informaţii lichidator judiciar telefon 0232/235508.
Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Marflor S.R.L. cu sediul în sat Muntenii de Jos, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, CUI: 6133413, J 37/637/1994, numită conform Sentinței civile nr. 261/F/12.12.2017, pronunțată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 233/89/2009, vă invită să depuneţi ofertă pentru angajarea unei firme specializate în vederea întocmirii rapoartelor de evaluare în conformitate cu Standardele de Evaluare ale A.N.E.V.A.R. pentru bunurile propietatea societății debitoare S.C. MARFLOR S.R.L., la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr 82, jud. Iași, până la data de 08.06.2018, ora 15.00. Deschiderea ofertelor se va face pe data de 11 iunie 2018. Plata se va efectua ulterior valorificării bunurilor din patrimoniul S.C. MARFLOR S.R.L. Solicităm ca oferta dvs. să conţină următoarele elemente obligatorii: preţ, termen de execuţie, modalităţi şi termene de plată, cu mentiunea ca plata serviciilor prestate se va putea efectua după valorificarea bunurilor ce trebuie evaluate. Solicităm, de asemenea, anexat ofertei dvs. şi certificatul de atestare din care reiese că sunteţi calificat şi atestat în vederea efectuării acestei lucrari. Menţionăm că oferta dvs. este necesară în vederea efectuării unei selecţii de oferte în scopul desemnării societăţii care va întocmi lucrarea de evaluare a bunurilor aflate în proprietatea societăţii debitoare. Relaţii suplimentare la tel꞉ 0232/243864, fax꞉ 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvență, Lucian Andronic
ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. Nefero-Com S.R.L. Iasi, cu sediul social în mun. Iași, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, CUI 14413970, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/430/2003, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Sentinței civile nr. 566/30.03.2016, pronunţată de Tribunalul Iași – Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 3517/99/2015 (165/2015), anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 21.05.2018, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 15 iunie 2018, ora 14.00, a activelor S.C. Nefero-Com S.R.L. Iasi, astfel: Nr. crt. – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 1 – Teren intravilan, St. 9.045,39 mp și Clădiri industriale, St. construită 2.568,68 mp, amplasate în mun. Iași, zona industrială "Țuțora”, Sos. Iași - Tomești, km. 1 (zona periferică, fostă Calea Chișinăului, nr. 10), jud. Iași, dispune de utilități, proprietatea este învecinată la N - Sos. Iași-Tomești, E – Pieta SRL, S – CFR, are deschidere frontală la Sos. Iași-Tomești, proprietatea este pretabilă pentru activități industriale, compusă din: 1. Teren intravilan, St. 158 mp (categoria de folosință altele) și C1 Clădire Depozit, St. construită 158,17 mp, St. utilă 102,99 mp, parter. (CF. 130740/Iasi, nr. cad. 3129/2); 2. Teren intravilan, St. 14,24 mp (curți construcții) și C2 Clădire Birouri, St. construită 14,28 mp, St. utilă 9,90 mp, parter. (CF. 130757/Iași, nr. 3129/3) 3. Teren intravilan, St. 8.873 mp (curți construcții) și C6 Clădire Hală Depozitare, St. construită 1.103,37 mp, St. utilă 1.054,12 mp; C7 Clădire Cabină Poartă, St. construită 8,52 mp, St. utilă 7,37 mp, (CF. nr. 130756/Iași, nr. Cad. (5408/1-3129/1-3129/4)/2) 4. Platformă betonată pentru depozitare, st. 7.761,05 mp (extratabulară). – 3.872.000,00 lei – 1.300.000,00 lei Activ 3 – Teren intravilan, St. 6.954 mp și Clădiri industriale, St. construită 1.505,71 mp, amplasate în mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 31 A, jud. Suceava (Zona industrială “Valea Sucevei”, în spatele MES, vis-a-vis de Piața Angro), dispune de utilități, proprietatea este învecinată la NE – drum acces, SE – proprietate particulară, accesul se face pe Calea Unirii, pretabilă pentru activități industriale, compusă din: C1 – Hală Atelier St. utilă 1.428,71 mp, parter, 10 încăperi; C2 – Centrală Termică, St. utilă 77 mp; Platformă betonată, St. 5.449 mp. (CF. ned. nr. 5776/Suceava, nr. cad. 1629/2) – 2.158.000,00 lei – 971.100,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 14.06.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, pe data de 15 iunie 2018, ora 14.00, şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedura de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 21.05.2018. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a activului care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail secretariat@insolventa.ro, intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545. Lichidator Judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvență, Lucian Andronic
 
Japonezii au creat ovocite viabile din celule stem
10/10/2012 00:00

Chiar dacã metoda nu poate fi incã aplicatã la oameni, a permis in schimb depãşirea uneia dintre cele mai mari provocãri ale medicinei reproductive, şi anume crearea de ovocite viabile la femele care ...

Alertã dupã mai multe cazuri de meningitã provocatã de un steroid contaminat
10/10/2012 00:00

Potrivit Centrului naţional american pentru controlul şi prevenirea bolilor, panã in prezent 35 de persoane din şase state din sud-estul SUA s-au imbolnãvit de meningitã fungicã şi cinci dintre ele ...

Mâncarea nesãnãtoasã îi face pe oameni mai puţin inteligenţ
10/10/2012 00:00

Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scãzut de inteligenţã. Se ştia cã felurile de mancare grase duc la creşterea greutãţii. Acum s-a aflat şi ...

Mãnânci la fast-food şi câştigi - kilograme şi bani
10/10/2012 00:00

* un grup de cercetãtori de la şcoala de medicinã a Universitãţii Washington din St.Louis a lansat o ofertã mai puţin obişnuitã: se cautã persoane dispuse sã se ingraşe consumand suplimentar in ...

Facebook este mai puternic decât sexul şi ţigãrile!
10/10/2012 00:00

Potrivit studiului realizat de Wilhelm Hofmann, de la Universitatea din Chicago, şi ale cãrui rezultate sunt publicate in Los Angeles Times, dependenţa de reţelele de socializare ar fi mai puternicã de ...

Banca de ţesuturi şi celule de la „Sf. Spiridon” a devenit amintire
10/10/2012 00:00

Proiectul bãncii de ţesuturi şi celule destinat Spitalului „Sf. Spiridon” riscã sã devinã amintire. Investiţia promisã anul trecut de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant ...

Bebeluşii cu malformaţii cardiace, condamnaţi la moarte
10/10/2012 00:00

* peste o mie de bebeluşi cu diferite malformaţii cardiace se nasc anual in Romania * viaţa acestora este pusã insã in pericol * dacã la Iaşi cardiologia pediatricã este in mare suferinţã, incepan ...

15% din populaţia lumii prezintã o formã de dizabilitate
10/10/2012 00:00

* peste un miliard de persoane reprezentand aproape 15% din populaţia lumii trãiesc cu o formã de dizabilitate, potrivit Raportului mondial privind dizabilitatea lansat ieri de Societatea Romanã de Medi ...

Încep pregãtirile în spitale pentru Sfânta Parascheva
09/10/2012 00:00

Unitãţile sanitare fac pregãtiri suplimentare pentru Sãrbãtorile Iaşului. În acest sens, Spitalul „Sf. Spiridon”, spre exemplu, se va aproviziona cu medicamente şi materiale sanitar ...

Tratament „pe trei sferturi” pentru bolnavii infectaţi cu HIV
09/10/2012 00:00

În acest an, rezerva de medicamente destinatã bolnavilor cu HIV a fost in pericol din cauza discrepanţelor de finanţare. Prezent zilele trecute la Iaşi, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutul ...