« Inapoi

Noul mers al trenurilor 2012-2013 a intrat in vigoare

Mărime font - +

CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 9 decembrie, a intrat in vigoare noul mers al trenurilor 2012-2013, care va fi valabil pana la 14 decembrie 2013.


Oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptata la cerintele pietei de calatori, atat prin optimizarea programului si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor minime pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CFR Calatori.

Astfel, zilnic se vor afla in circulatie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decat in planul de mers 2011-2012.

In traficul intern s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Rosiori, Rosiori - Craiova, Constanta - Mangalia, Bucuresti Nord - Ploiesti, Ploiesti Sud - Urziceni, Buzau - Marasesti, Iasi - Ungheni Prut.

In traficul international s-au introdus doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei.

Prin incheierea unui contract de colaborare intre operatorul national feroviar de pasageri din Romania - CFR Calatori si MAV Trakcio - operatorul feroviar de tractiune din Ungaria, s-a urmarit fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internationale utilizand o singura locomotiva intre Bucuresti si Budapesta.

Vor continua lucrarile la coridorul IV Paneuropean

Totodata, in anul 2013 vor continua, pe de o parte lucrarile de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean, demers ce va avea efect direct in diminuarea semnificativa a capacitatii de circulatie (pana la 50 la suta pe zonele cu lucrari), iar pe de alta parte se vor deschide noi santiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunarene pe tronsonul Fetesti - Saligny si a tronsoanelor de cale ferata Curtici - Simeria, Simeria - Coslariu si Coslariu - Sighisoara.

Realizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativa a orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie.

Ce oferte comerciale mentine CFR Calatori

CFR Calatori va mentine ofertele comerciale existente, prin care acorda reduceri la transportul feroviar atat in traficul intern cat si in cel international (Minigrup 2-5, biletul dus-intors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a biletelor de tren, abonamente, facilitati copii, reduceri la cumpararea online, reduceri la cumparara cu anticipatie, cardul TrenPlus etc.).

Distributia de bilete se va asigura prin canalele existente: on-line, statii si agentii, automate de vanzare.

Brosura "Mersul Trenurilor de Calatori 2012-2013" va putea fi achizitionata din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara, la pretul de 13 lei.

 

Sursa: ziare.com

Data publicarii: 10/12/2012
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

  Pelerinajul la moaştele Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava, prăznuit(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)
 Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat finalizarea etapei de evaluare şi selectare a dosarelor(...)

 

 

 

editia online din 24.06.2017 - 6:27

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange