« Inapoi

Chiftelute de cartofi

Mărime font - +

Ingrediente

1  kg de cartofi, 2 oua, 2 cepe, 10  linguri de faina (3 linguri pentru compozitie, 7 linguri pentru formarea chiftelutelor ,inainte de prajire ) , sare si piper dupa gust, 20 ml ulei pentru prajit ceapa, 200 ml ulei pentru prajit chiftelutele.

 

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt apoi se caleste in 20 ml ulei.
  2. Cartofii se spala, se pun la fiert.  Se scurg de apa , se racesc, se curata de coaja si se paseaza.
  3. Intr-un bol se pune ceapa  si uleiul  de la prajit, cartofii pasati, ouale, faina , sare si piper dupa gust.
  4. Se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen.
  5. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti.
  6. Se servesc calde sau reci cu sos de usturoi.

Pofta Buna!

 

Data publicarii: 08/10/2012
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine noua

Alte titluri din evenimentul > LIFESTYLE > GASTRONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

UPDATE FOTO - VIDEO: Moarte suspecta în Tătăraşi. Şi-a găsit viitoarea mireasă fără suflare

UPDATE FOTO - VIDEO: Moarte suspecta în Tătăraşi. Şi-a găsit viitoarea mireasă fără suflare

  O studentă de 23 ani, din Bacău a fost găsită decedată în cameră, chiar(...)
Veterinarii, în alertă din cauza gripei aviare

Veterinarii, în alertă din cauza gripei aviare

Ca urmare a evoluţiei a unor focare de gripă aviară în Germania, Olanda şi Marea(...)

 

 

editia online din 23.11.2014 - 7:32

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange