Chiftelute de cartofi
Dimensiune font:
Ingrediente
1 kg de cartofi, 2 oua, 2 cepe, 10 linguri de faina (3 linguri pentru compozitie, 7 linguri pentru formarea chiftelutelor ,inainte de prajire ) , sare si piper dupa gust, 20 ml ulei pentru prajit ceapa, 200 ml ulei pentru prajit chiftelutele.
Mod de preparare
- Ceapa se curata, se spala, se taie marunt apoi se caleste in 20 ml ulei.
- Cartofii se spala, se pun la fiert. Se scurg de apa , se racesc, se curata de coaja si se paseaza.
- Intr-un bol se pune ceapa si uleiul de la prajit, cartofii pasati, ouale, faina , sare si piper dupa gust.
- Se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen.
- Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti.
- Se servesc calde sau reci cu sos de usturoi.
Pofta Buna!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau