Cătălin Ivan: „Revoluția fiscală a fost o fumigenă. Adevărata agendă viza modificarea Legilor Justiției!”

default

Dimensiune font:

| 07-12-2017 19:00

*europarlamentarul PSD Cătălin Ivan îi critică aspru pe cei doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului, considerându-i „infantili” din punct de vedere politic * în viziunea reprezentantului PSD în Parlamentul European, răspunsul dat de Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu Departamentului de Stat al SUA, care şi-a manifestat îngrijorarea faţă de modalitatea în care parlamentarii puterii doresc să modifice Legile Justiţiei, este ilegal * Ivan este de părere că ţara nostră ar putea fi sancţionată de către Uniunea Europeană şi NATO, iar investitorii ar putea face cale întoarsă din cauza „revoluţiei fiscale”

- Domnule Cătălin Ivan, România trece prin momente cu adevărat tensionate, dacă ne raportăm doar la protestele din ultima perioadă împotriva Guvernului Tudose, la grupul de social-democraţi, cu domnul Iordache în frunte, care-şi doresc să modifice cu orice preţ legile justiţiei şi la semnalele de „îngrijorare” venite din afară. Cum să „traducem” comunicatul Departamentului de Stat al Statelor Unite, care şi-a manifestat îngrijorarea faţă de modalitatea în care parlamentarii puterii doresc să modifice Legile Justiţiei?

- Eu cred că situaţia este mai gravă decât pare la prima vedere. În primul rând, celebra Ordonanţa 13 a pus pe jar toată România şi a creat o foarte mare problemă, în plan extern, de credibilitate. Eu fiind la Bruxelles, încă în relaţii bune pe atunci cu conducerea partidului, am cerut de nenumărate ori un document, câteva rânduri ca să ştiu ce vorbesc, un studiu de impact şi argumentele din spatele lui. După acea ordonanţă a venit iniţiativa ministrului Tudorel Toader, pe care eu am aplaudat-o, pe de o parte, pentru că ştiu că acesta este un profesionist şi un om integru, pe de altă parte pentru că nu s-ar fi băgat în jocurile individuale ale nimănui, dând credibilitate acestui demers. Acesta a zis că vine cu un pachet complet de legi, nu cârpeşte, îl introduce în circuitul firesc de legiferare... acum, însă, vedem că domnul Toader susţine că nu-şi mai recunoaşte proiectul de legi, acesta retrăgându-se uşor din dezbateri. Mai mult, îi vedem pe cei de la Ordonanţa 13 din nou la treabă.

- Este acesta un factor determinant la nivelul credibilităţii politicienilor din coaliţia de guevernământ?

- Practic, cei care au probleme în justiţie, cu dosare penale, cu condamnări, în toate etapele actului juridic sunt cei care depun amendamente şi modifică acest pachet de legi. Credibilitatea este zero, ba mai mult, este o certitudine că pachetul acesta de legi este gândit să salveze o gaşcă de penali, cu Liviu Dragnea în frunte, să nu ajungă în faţa instanţei. Mesajul venit din partea Departamentului de stat al SUA este foarte puternic, pentru că vine asumat de principala instituţie care reprezintă Statele Unite. Mesajul are o greutate maximă şi vine într-un context geopolitic foarte complicat: cu o situaţie foarte complicată în Polonia pe legile justiţiei, cu o apropiere a Ungariei de Rusia şi un derapaj democratic grav acolo. Practic, în tot acest context, singurul aliat pe care americanii îl mai au în zonă este România şi nu cred că ei îşi permit să vadă cum o gaşcă transpartinică vor să schimbe legile justiţiei. Mai mult, retragerea lui Tudorel Toader din orice discuţie pe pachetul de legi este un semnal negativ şi foarte puternic pe care ministrul Justiţiei îl dă, acesta nefiind de acord să mai gireze ceea ce se întâmplă în Parlament. Ceea ce se întâmplă acolo, acum, este un atac la siguranţa naţională!

- Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au formulat un răspuns comun către Departamentului de Stat al SUA, precizând că este asumat de întregul Parlament...

- Reacţia celor doi este gravă. Preşedintele Camerei şi preşedintele Senatului asumă o poziţie în numele întregului Parlament, pe politică externă, cu cel mai important partener strategic al României. Este de o gravitate maximă, sub incidenţa Codului Penal, pentru că o astfel de poziţie putea fi asumată de Parlament numai în urma unei dezbateri în cele două Camere, din care să rezulte o rezoluţie votată, dacă nu în unanimitate, măcar cu majoritate. Faptul că cei doi ies cu o astfel de declaraţi în numele Parlamentului, fără să fi discutat măcar cu biroul de conducere al Camerei sau a Senatului, arată evident că au fost încălcate, nu numai proceduri interne de funcţionare ale Parlamentului, ci şi legile în vigoare ale ţării. Altă perspectivă ţine de îmbăţoşarea celor doi, ca şi cum ar fi nişte adolescenţi certaţi de profesor că au fost prinşi fumând în baie şi se ambiţionează să aibă ultimul cuvânt.

- Şi de ce ar ţine aceştia să aibă ultimul cuvânt?

- Dragnea şi Tăriceanu sunt doi infantili, din punct de vedere politic, aceştia dând dovadă că nu înţeleg gravitatea situaţiei. Ei nu înţeleg că, în acest moment, o luptă împotriva corupţiei, a evaziunii şi a fraudei se duce la nivel mondial. În Bruxelles se discută despre blocarea automată a fondurilor europene pentru statele care derapează de la principiile statului de drept. Unul dintre principii este ca statul care primeşte sprijin european să fie democratic, iar ceea ce se întâmplă astăzi în România nu are nimic de-a face cu democraţia, aşa cum se întâmplă şi în Ungaria şi, mai nou, în Polonia. Eu cred că noi avem instituţii acreditate să intervină pentru a-i opri pe aceşti doi oameni disperaţi de faptul că se strânge laţul în jurul lor şi că trebuie să răspundă la tot mai multe întrebări legate de averile colosale pe care le au, mai ales Liviu Dragnea, care şi-a petrecut toată viaţa lucrând la stat.

- Şi cum ar putea fi sancţionaţi aceştia, dar, mai ales, când s-ar putea produce acest fapt?

- Teoretic, Liviu Dragnea trebuia să-şi dea de mult demisia din funcţiile pe care le deţine... În schimb, cred că oamenii din interiorul partidului realizează tot mai clar pericolul în care Dragnea pune nu doar viitorul partidului, ci şi viitorul ţării, iar în PSD sunt oameni responsabili care vor lua atitudine. Avem mecanisme cu ajutorul cărora Liviu Dragnea să fie oprit să arunce totul în aer, să sacrifice totul pentru propriul său interes. Până ce PSD va găsit curajul intern de a lua măsuri radicale împotriva acestuia, sunt instituţii ale statului care o vor face. În momentul în care noi am intrat în NATO şi în Uniunea Europeană, o parte din suveranitatea naţională la care fac referire Dragnea şi Tăriceanu a fost cedată unor instituţii care se asigură că toate celelalte ţări merg în aceeaşi direcţie. Această îmbăţoşare poate prinde la o parte mică de electorat, dar nu este vorba de mândrie naţională aici. Este vorba despre nişte angajamente care au dat României stabilitate, securitate în regiune, chiar şi creştere economică, de aceea orice formă de colaborare vine cu drepturi, dar şi cu obligaţii.

- Cine şi cum ne-ar putea sancţiona pentru faptul că nu ne respectăm obligaţiile?

- În acest moment, toată lumea. Mie îmi e frică de faptul că investiţiile în România pot să scadă, spre dispariţie chiar, deoarece investitorii străini nu vin într-un stat instabil. Sper să nu ajungem în momentul în care investitorii din ţara nostră să se retragă.

- „Ţopăiala” aceasta fiscală ar putea fi un semnal pentru investitori că trebuie să se relocheze?

- În România nu mai este de mult o ţăpăială fiscală, ci o revoluţie. Nu poţi să revoluţionezi sistemul fiscal fără să arunci în aer economia. De obicei, astfel de revoluţii fiscale au loc ca urmare a unor revoluţii pe plan politic şi social, cum a fost momentul în care s-a trecut de la comunism la capitalism. În vreme de pace, linişte şi creştere economică faci doar ajustări fine, dintr-o parte în alta, ca să impulsionezi un anumit mediu, să creşti puţin salariile. Eu cred că această revoluţie fiscală este o fumigenă aruncată de Dragnea şi Vâlcov, agenda acestora fiind de fapt modificarea legilor justiţiei!

A consemnat Anca BURNICHE

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei