« Inapoi

Topul celor mai căutate licee din Moldova

Topul celor mai căutate licee din Moldova#1
Mărime font - +

* după ce au trecut de emoţiile Evaluării Naţionale, adolescenţii şi-au pus la punct opţiunile şi începând de astăzi vor începe să completeze fişele de înscriere la liceu * ca şi în anii anteriori, bătălia mare va fi la liceele teoretice * admiterea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor

Elevii optează la licee cu rezultate bune la Bacalaureat. La Botoşani, se bat pe Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi pe Colegiul Naţional „A.T. Laurian”. Cele mai căutate sunt profilurile matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale sau filologie. Cei care doresc să devină învăţători optează pentru Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. Aceste instituţii de învăţământ sunt căutate pentru metodica foarte bună şi pregătirea cadrelor didactice, lucruri dovedite de rezultatele de excepţie obţinute de elevi la concursurile şi olimpiadele naţionale, dar şi procentelor mari de promovabilitate la Bacalaureat.
La Bacău, cele mai râvnite licee rămân Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” şi de Colegiul Naţional „Ferdinand I”. Despre „Vrânceanu” se ştie că este un furnizor de olimpici la latină. Mulţi tineri pregătiţi de prof. Florentina Neculau au adus „aurul” acasă.


„Kogălniceanu” şi „Codreanu”, în top
La liceele din Vaslui sunt libere peste 5.000 de locuri. Foarte probabil însă nu se vor ocupa toate, în condiţiile în care la Evaluarea Naţională din cei 5.031 de elevi înscrişi s-au prezentat doar 4.163 şi doar 70% au promovat. Din experienţa anilor trecuţi, cel mai căutat este Liceul „Mihail Kogălniceanu”. „Sunt profesori buni şi e garantată intrarea la facultate. Acolo îmi dau şi eu băiatul”, a spus vasluianca Mădălina Iftene. La Bârlad, bătălia este pe Colegiul „Gheorghe Roşca Codreanu”, o unitate de învăţământ cu o istorie de peste 150 de ani. Foştii elevi sunt dascăli la unităţi de prestigiu din ţară, cum ar fi Jean Rotaru, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Mihai Sadoveanu” Iaşi, cunoscut pentru olimpicii internaţionali pe care îi antrenează.


Luptă aprigă la Iaşi
Bătălia pentru un loc la liceu va fi strânsă la Iaşi, având în vedere că nu mai puţin de 13 absolvenţi au încheiat ciclul gimnazial şi Evaluarea Naţională cu media 10 şi că peste 770 de elevi au luat note între 9.50 şi 9.99. „Nu ştim la momentul acesta dar, este posibil ca la liceele teoretice şi la colegiile performante să existe un plus la ultima medie, deci să urce puţin media de intrare. Dar, nu putem să ne pronunţăm cât şi cum va fi, pentru că şi opţiunile copiilor sunt foarte diverse”, susţine Camelia Gavrilă, inspector şcolar general. Anul trecut, cele mai râvnite colegii au fost Naţional, „Costache Negruzzi” şi „Emil Racoviţă”. Preferinţele elevilor de elită nu se modifică nici în acest an, pe lângă cele trei instituţii de învăţământ menţionate aflându-se şi colegiile „Mihai Eminescu” şi „Garabet Ibrăileanu”, dar şi liceele teoretice de Informatică „Gr. Moisil” şi „Vasile Alecsandri”.


Grupaj coordonat de Lucia Hacman

În judeţul Neamţ cea mai mare căutare o au Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ, Colegiul Naţional „Roman Vodă” din Roman şi Colegiul Naţional de Informatică. La Suceava, concurenţă mare este la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

Data publicarii: 05/07/2013
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine noua

Alte titluri din evenimentul > MOLDOVA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru vineri, 27 martie 2015

Horoscopul pentru vineri, 27 martie 2015

BERBEC Inspiratia este inegalabila, iar capacitatea a-i convinge pe toti sa se implice(...)
 Adevărul şocant din spatele tragediei de la Ciurea FOTO VIDEO

Adevărul şocant din spatele tragediei de la Ciurea FOTO VIDEO

Un incendiul izbucnit pe 17 martie în Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, a năruit(...)
1.320 de locuri libere la clasa pregătitoare

1.320 de locuri libere la clasa pregătitoare

Pentru a veni în întâmpinarea părinților acolo unde cererea a fost(...)

 

editia online din 27.03.2015 - 15:10

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange