Blefaroplastia sau corecţia pleoapelor

default

Dimensiune font:

| 12-11-2018 10:40

Blefaroplastia este o procedură estetică simplă de corecţie a pleoapelor, fără riscuri pentru pacient/ pacientă, fiind o metodă naturală ce este realizată cu celule stem autologe (proprii). 

 În timpul operaţiei, surplusurile de piele, grăsime şi muşchi sunt îndepărtate de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare.

Prin chirurgie se pot repara pleoapele căzute, dar şi aspectul de pleoapă inferioară “umflată”, care dau impresia unei persoane mai obosite sau mai în vârstă decât este în realitate. De asemenea, pleoapele căzute pot reduce câmpul vizual. Trebuie ştiut că aceste operaţii nu au niciun efect asupra ridurilor de la marginea ochilor, pigmentării cutanate din jurul ochilor şi sprâncenelor “căzute”. Chirurgia pleoapei se poate combina cu procedurile de lifting efectuate pentru faţă şi frunte.
Operaţia durează, de obicei, între 1-3 ore, în funcţie de complexitatea procedurii.
De obicei, chirurgul începe prin a corecta pleoapele superioare la ambii ochi, continuând cu cele inferioare. În timpul unei proceduri standard, chirurgul realizează o excizie a pielii din pliurile pleoapei. Pentru pleoapele inferioare, incizia se face la nivelul inserţiei genelor, nivel de la care poate continua până la colţul ochiului. După incizie, chirurgul va separa pielea de grăsimea şi muşchiul de dedesubt, va îndepărta ţesutul în exces şi va practica o sutură fină. În cazul în care nu există surplus de piele, chirurgul va practica o excizie prin interiorul ochiului, invizibilă din exterior. Acest tip de procedură se realizează de obicei la pacienţii tineri, care au pielea mai elastică. Se utilizează, în general, anestezie locală şi sedative intravenoase. Pacientul va fi conştient, dar nu va simţi niciun fel de durere.
După chirurgie, ambii ochi vor fi bandajaţi. Poate apărea durere în zona operaţiei după terminarea efectului anestezicului. Va fi necesară menţinerea unei poziţii orizontale, cu capul în sus, şi gheaţa la nivelul ochiului în primele 24 de ore, pentru a reduce sângerarea şi, astfel, bombarea zonei. Aceste efecte apar cu o frecvenţă variabilă, cu un maxim în timpul primei săptămâni după intervenţie şi cu o durată ce poate atinge 2-4 săptămâni.
Procesul de vindecare este progresiv. Local se vor forma cicatrici roz, în general până la 6 luni, iar după, culoarea se va estompa spre alb, respectiv spre o linie aproape invizibilă.
Intervenţia
Chirurgia pleoapei se realizează de obicei cu anestezie locală (a zonei din jurul ochilor). Pacientul este treaz în timpul operaţiei, dar relaxat, practic nu simte nici un fel de durere. Anumiţi chirurgi preferă anestezia generală. Blefaroplastia durează în general 1-3 ore, în funcţie de extinderea operaţiei.
După intervenţie
Chirurgul va putea practica o lubrifiere a ochilor cu unguent local, cu sau fără bandajare. Pleoapele pot fi simţite ca fiind strânse sau inflamate, după terminarea anesteziei, dar acest aspect se contracarează prin medicaţia prescrisă. Pacientul va fi instruit să ţină capul ridicat câteva zile şi să aplice comprese reci pentru a reduce inflamaţia şi vânătăile. Pacientul va fi învăţat cum să cureţe ochii, care ar putea avea un aspect umflat sau lipicios în prima săptămână. Mulţi doctori recomandă picături oftalmice, întrucât la început pleoapele vor părea uscate.
În primele săptămâni, pacientul poate manifesta, de asemenea, o lăcrimare excesivă, sensibilitate la lumină şi modificări temporare ale vederii, de tipul vederii în ceaţă sau duble.
Pacientul va fi capabil să citească şi să se uite la televizor după 2-3 zile. Lentilele de contact sunt contraindicate în timpul primelor 2 săptămâni şi chiar după acest interval, ele vor putea fi inconfortabile în perioada următoare. Majoritatea pacienţilor se pot întoarce la serviciu şi vor putea ieşi în public după 10 zile. Există posibilitatea unei sensibilităţi la lumina soarelui, vânt şi alţi iritanţi, pe o durată de câteva săptămâni, motiv pentru care sunt indicaţi ochelarii de soare şi anumite tipuri de gene false special concepute pentru blocarea razelor solare. Pacientul va primi în majoritatea cazurilor recomandarea de a reduce la minimum activităţile în primele zile şi de a evita activităţile mai intense în primele 3 săptămâni. De asemenea, se indică evitarea alcoolului, care cauzează retenţie de fluide.
Recuperarea după operaţie
Recuperarea este un proces treptat, iar cicatricile pot rămâne de nuanţă roz în primele 6 săptămâni sau chiar mai mult după chirurgie. Ulterior, evoluţia va fi spre o linie albă subţire până la inobservabilă.
Categorii generale de chirurgie reparatorie
Strategia chirurgicală pentru crearea unui pliu cutanat de tip asiatic la nivelul pleoapelor cuprinde fie refacerea zonei cutanate de fixare a aponevrozei muşchilor ridicători, fie împiedicarea coborârii grăsimii sub o anumită linie dorită la nivelul pleoapei.
Metoda fără incizie crează pliul cutanat prin reconstrucţia zonei de fixare cu ajutorul firelor din nylon
Metoda cu incizie în blefaroplastia asiatică recrează pliul prin îndepărtarea grăsimii din regiunea inferioară a zonei ridicătoare a pleoapei, după care zona se închide.
Grăsimea se extrage printr-o incizie perpendiculară (ştab incision), prin ridicarea efectivă a regiunii septo-aponevrotice. Această procedură este cea mai indicată pentru pacienţii tineri cu o uşoară ptoza a frunţii şi în absenţa intervenţiilor pentru riduri. Pielea de la nivelul pleoapei superioare trebuie să fie destul de subţire, cu un muşchi orbicular pretarsal subţire. Chirurgii cu mai puţină experienţă în practicarea blefaroplastiei asiatice pot prefera acest tip de procedură, care este potenţial reversibilă.
O versiune hibridă, metoda semideschisă, combină aspecte ale ambelor tehnici, prin utilizarea suturilor de nylon în profunzime pentru recrearea pliului, dar şi prin îndepărtarea unei părţi a grăsimii din zona ridicătoare a pleoapei, printr-o mică incizie.
În toate cazurilor, chirurgul nu trebuie să îndepărteze prea multă grăsime din ochi, dacă nu vrea să obţină un aspect occidental al ochilor.
Riscuri
Există anumite afecţiuni care cresc riscurile blefaroplastiei. Acestea sunt problemele tiroidiene (hipotiroidismul şi boala Basedow), sindromul de ochi uscat, insuficienţa lacrimală, hipertensiunea arterială şi alte afecţiuni cardiovasculare, precum şi diabetul zaharat. Antecedentele de dezlipire de retină şi glaucom impun o atenţie specială. Din aceste motive, candidaţii la operaţie trebuie să efectueze, obligatoriu, un consult oftalmologic.
Complicaţii
Complicaţiile minore, care apar ocazional după blefaroplastie sunt:
viziune dublă sau înceţoşată în primele zile;
– umflături ale colţurilor pleoapelor;
– uşoară asimetrie în recuperare sau cicatrizare;
– mici zone albe pot apărea după scoaterea firelor de sutură.
Acestea pot fi eliminate uşor cu ajutorul unui ac fin.
După intervenţie, anumiţi pacienţi pot avea dificultăţi în închiderea completă a ochilor, chiar în timpul somnului. În mod excepţional, această modificare poate persista pe termen lung.
O altă complicaţie foarte rară se numeşte ectropion, o cădere a pleoapei inferioare. În acest caz, se impune o intervenţie suplimentară.
Deformări posibile
În blefaroplastia asiatică poate apărea o deformare ireversibilă în cazul eliminării unei cantităţi prea mari din grăsime. Metoda cu sutură sau metoda semideschisă evită această complicaţie.
Asimetria
Asimetria vizibilă dispare cu timpul dacă marcajele au fost realizate cu grijă. Dacă asimetria persistă, poate fi necesară reintervenţia, după 3-6 luni. Eliminarea asimetrică a grăsimii, în special dacă se îndepărtează grăsimea retroorbiculară dintr-o parte şi cea din zona ridicătoare din partea opusă, poate fi evitată printr-o bună cunoaştere a zonelor anatomice.
Pierderea cutelor (loss of crease)
Aceasta apare mai rar în intervenţia semideschisă comparativ cu metoda deschisă (cu sutură). Modificarea procedurii şi optarea pentru o metodă deschisă de tipul blefaroplastiei cu ancoră (metoda Flowers) pot fi necesare.
Ptoza
Cea mai frecventă cauză a ptozei postoperatorii este neobservarea unei ptoze preexistente. În blefaroplastia asiatică, evaluarea poate fi uneori dificilă, din cauza surplusului de piele care poate crea un aspect pseudoptozat. Marginea pleoapei trebuie examinată cu atenţie preoperator. În cazul pleoapelor de tip Asiatic, ptoza se defineşte astfel: o margine inferioară a pleoapei coborâtă sub jumătatea distanţei dintre limbus şi pupilă. Această distanţă este cu aproximativ 1 mm mai jos decât în cazul pleoapelor caucazienilor.
Pentru un pliu cu aspect natural, în mod ideal este vizibilă o zonă pretarsală de 2-3 mm, măsurată cu ochii deschişi şi privirea înainte. Restul pielii pretarsale trebuie să fie ascunsă în spatele pielii pleoapei superioare. Această distanţă se obţine de obicei printr-o incizie de 7-10 mm deasupra liniei genelor, cu pielea uşor întinsă.
Deşi este o recomandare generală, la pacienţii cu ptoza a sprâncenelor, incizia ar trebui făcută un pic mai sus, ţinând cont de căderea sprâncenei în perioada postoperatorie, cu diminuarea consecutivă a zonei pretarsale vizibile. Pe de altă parte, pacienţilor uşor exoftalmici ar trebui li se practice o incizie mai joasă, la 6-7 mm.
Înălţimea ideală a inciziei a fost măsurată cu pacientul stând în picioare şi ţinând cont de anatomia frunţii (mai mare, în jur de 10 mm sau mai mult, dacă pacientul are o ptoza a sprâncenelor) şi poziţia globilor oculari (sub 6 mm, dacă pacientul este exoftalmic).

 
Susanu Clinic – Chirurgie Plastică, Estetică şi Reconstructivă
A: Exclusive Residence, Bloc A7, Parter, Strada Petre Andrei, Iași 700495, România
T: 0730 787268, 073 SUSANU, E: office@susanuclinic.ro,W: www.susanuclinic.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei