Metode inedite pentru indreptarea parului fara placa

default

Dimensiune font:

| 15-11-2012 00:00

Metode inedite pentru indreptarea parului fara placa

 

Orice femeie si-a dorit la un moment dat un par perfect drept, dar de preferinta fara a-l arde cu placa fierbinte. Iata cateva metode originale prin care ai putea incerca sa iti mai relaxezi buclele fara ajutorul caldurii emanate de placa de par.

 

1. Metoda elasticelor de par

Aceasta metoda a fost inspirata de femeile afro-americane, deci trebuie sa stii ca cel mai mare succes il va avea in cazul parului foarte cret. De asemenea, trebuie sa stii ca aceasta procedura incepe seara si se incheie abia a doua zi, asa ca nu te poti baza pe ea daca trebuie sa iesi din casa in jumatate de ora.

 

De ce ai nevoie:

Elastice mici
O sticla de apa cu pulverizator
Un pieptene cu dinti rari
Un spray pentru coafarea parului
O perna din satin

Instructiuni:

1. Pentru inceput, spala-ti parul cu samponul tau obisnuit apoi aplica balsam. Odata terminat acest pas, nu iti usca complet parul. Incearca doar sa absorbi cu prosopul excesul de apa. Parul trebuie sa fie destul de umed incat sa poti trece cu pieptanul prin el fara probleme. Ai grija sa iti pui pe umeri un prosop uscat care sa absoarba apa care va curge in timp ce te piepteni.

2. Piaptana-ti parul. Daca este nevoie sa il mai umezesti, foloseste sticla cu pulverizator pentru a mai adauga putina apa in cazul in care ti-ai uscat prea mult parul. Cea mai usoara metoda ar fi sa incepi pieptanarea de la varfuri, urcand treptat spre radacini.

 

3. Dupa ce ti-ai descalcit parul, imparte-l cu degetele in sectiuni. Ideal ar fi ca in final sa ai 10-14 sectiuni, dar numarul depinde oricum de cat de des si de lung este parul tau. Pentru o impartire mai precisa, poti folosi si pieptenele.

4. Ia una din sectiuni si prinde-o cu un elastic cat mai aproape de radacina. Ai grija ca elasticul sa nu fie nici foarte larg, dar nici prea strans, pentru a nu-ti degrada parul. Urmatorul elastic prinde-l pe aceeasi suvita, la distanta de aproximativ 2-5 cm. Procedeaza in acest mod cu fiecare sectiune de par.

 

5. Odata ce tot parul tau a fost impartit in sectiuni si fiecare suvita prinsa cu elastice, te poti duce la culcare. Dormi pe o perna de satin, fara nimic care sa iti acopere capul, astfel incat aerul sa iti poata usca parul. Cele 6-8 ore de somn sunt, de obicei, suficiente pentru ca parul tau sa se usuce. Asta bineinteles daca in camera nu este foarte frig.

6. Dimineata desfa elasticele din par. In functie de lungimea si desimea parului, este posibil ca in zonele unde parul a fost prins cu elastice sa fie inca umed. Nu folosi uscatorul de par, ci lasa-ti parul sa se usuce in mod natural.

7. In acest moment, parul tau ar trebui sa fie intins dar nu lipsit de volum. Foloseste un spray pentru coafare si aranjeaza-ti parul cum vrei tu. Elasticele ajuta parul sa se usuce intr-o pozitie in care firele de par stau drept si odata ce le indepartezi, parul va ramane drept si cu volum.

 

2. Cu ajutorul periei si al uscatorului de par

Probabil toata lumea stie aceasta metoda, dar multe dintre noi nu am incercat-o pana acum crezand ca nu e foarte simpla. La coafor pare mereu mult mai usor decat atunci cand incepi tu sa iti intinzi parul folosind uscatorul, perii, clame, piepteni, produse de styling si o multime de alte instrumente.

De ce ai nevoie:

Un pieptene
O perie
Un uscator de par
Cateva clame sau elastice de par

Instructiuni

1. Primul pas consta bineinteles in spalarea parului cu sampon si aplicarea balsamului tau obisnuit. Dupa ce te-ai clatit, aduna-ti parul intr-un prosop care sa absoarba excesul de apa. Nu iti freca parul in mod agresiv, asteapta mai bine 15 minute pentru ca prosopul sa isi faca treaba singur, fara sa iti distruga parul.

   

2. Foloseste un pieptene pentru a-ti descalci parul si eventual un produs special pentru descalcire daca este cazul.

3. Imparte parul in 6-8 sectiuni, in functie de desimea si lungimea parului. Daca ai un par foarte des, mareste numarul de sectiuni pentru a-ti fi mai usor ulterior. Prinde fiecare sectiune cu elastice sau cu clame. Desi la coafor se folosesc de obicei clamele mari, atunci cand te coafezi singura s-ar putea sa iti fie mai usor cu elasticele.

Experimenteaza ambele metode si alege-o pe cea care ti se potriveste mai bine.

4. Incepe de la varfurile fiecarei suvite, urcand treptat spre radacini, iar apoi in sensul invers - de la radacina spre varf, usuca parul cu foehnul in acelasi timp si in aceeasi zona a parului unde folosesti si peria. Practic ar trebui sa faci un fel de sandwish, cu foehnul pe o parte, peria pe cealalta si suvita de par la mijloc. Ai grija totusi sa nu lipesti uscatorul de suvita, pentru a nu o arde. Ai vazut probabil la coafor ca se folosesc perii rotunde pentru acest procedeu. Atunci cand te coafezi singura, mai ales daca nu ai experienta, ai mari sanse sa iti incalcesti parul pe o astfel de perie si sa iti fie greu apoi sa o mai scoti din suvitele incalcite fara sa iti rupi parul. Cel mai bine este deci sa folosesti o perie normala, cu ajutorul careia iti vei intinde parul la fel de bine.

5. Odata ce ai terminat cu prima suvita, elibereaza din elastic urmatoarea si procedeaza la fel. Daca vrei sa iti fie mai usor, poti prinde suvitele intinse deja tot cu elastice, dar fara a le lega prea strans, ci doar indeajuns incat sa nu se amestece cu suvita la care lucrezi. Continua astfel pana cand tot parul tau va fi intins.

 

3. Metoda rasucirii


Aceasta modalitate de intindere a parului seamana oarecum cu cea a elasticelor, dar functioneaza perfect si pentru parul putin ondulat, nu doar pe cel foarte cret. De asemenea, este si mai usoara decat cea a elasticelor.

De ce ai nevoie

Un pieptene
Elastice sau clame de par
O sticla de apa cu pulverizator

Instructiuni:

1. Din nou, primul pas consta in spalarea parului si aplicarea balsamului. Foloseste un prosop uscat apoi in care sa iti infasori parul si asteapta cateva minute pentru a se absorbi excesul de apa.

2. Descalceste-ti parul cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari si lati. Imparte parul ud in sectiuni nu foarte groase. Ar trebui sa ai in medie 10 suvite, dar daca ai parul foarte des, poti creste numarul. Delimiteaza suvitele cu elastice sau clame, cum iti este mai usor.

 

 

3. Ia pe rand fiecare sectiune si imparte-o in doua suvite egale, apoi rasuceste capetele fiecareia in jurul celeilalte. Rasucirile subtiri ajuta la intinderea parului la radacina, dar lasa varfurile destul de ondulate. Suvitele rasucite mai groase intind de obicei parul pe toata lungimea lui, inclusiv varfurile, dar face ca radacinile sa arate putin umflate.

4. Odata ce parul s-a uscat, foloseste o sticla cu apa cu un pulverizator si umezeste din nou parul (nu il uda extrem de tare!), apoi desfa pe rand fiecare suvita si rasuceste-o din nou, in sens opus. Asteapta sa se usuce parul, desfa suvitele, apoi aranjeaza-ti podoaba capilara cu ajutorul unui produs de styling pentru coafare.

 

4. Metoda infasurarii

 

De ce ai nevoie:

Un pieptene

O perie rotunda

Agrafe

Instructiuni

1. Spala-te normal pe par, cu sampon si aplica balsam. Apoi, infasoara-ti parul intr-un prosop si asteapta cateva minute pana se absoarbe apa in exces. Piaptana-ti parul cu un pieptene cu dinti lati, rari, pentru a nu rupe firele.

2. Imparte parul in cateva sectiuni. Cu cat este mai des parul tau, cu atat mai mare va fi numarul de suvite in care iti imparti parul.

 

3. Ia prima suvita de par si cu ajutorul periei infasoar-o strans in jurul capului. Fixeaz-o cu o agrafa. Continua sa procedezi in felul acesta cu fiecare suvita, pana cand termini de fixat tot parul.

4. Foloseste uscatorul de par la temperatura medie, pentru a-ti usca parul, timp de 20 de minute. Nu mentine uscatorul mult timp intr-o singura zona a capului. Ai grija ca parul sa nu fie complet uscat!

5. Dupa ce ai terminat, incepe sa desfaci agrafele, eliberand parul. Repeta pasul 3, dar infasoara suvitele de par in sensul opus.

 

6. Usuca din nou parul, de data asta complet. Desfa agrafele, eliberand parul si aranjeaza-l folosind un produs pentru luciu.

  


Tratamente naturale care te pot ajuta sa iti indrepti parul:

Exista cateva tratamente naturiste care se spune ca ar fi extrem de eficiente pentru indreptarea parului. Combina astfel de tratamente cu metodele clasice de intindere pentru un rezultat optim.

   

Lapte de cocos si suc de lamaie

Foloseste lapte de cocos amestecat cu sucul de la o lamaie. Tine amestecul la frigider pana cand se formeaza la suprafata acestuia un strat de spuma. Maseaza produsul la radacina parului, intinde-l pe toata lungimea, apoi acopera-ti capul cu un prosop ud, fierbinte, timp de o ora. Spala-te cu un sampon pentru indreptarea parului. Aceasta metoda nu doar ca ajuta la indreptarea parului, ci te scapa si de matreata. Nu uita ca tratamentul trebuie repetat cel putin de doua ori pe saptamana. Daca esti alergica la cocos sau lamaie, nu folosi aceasta reteta.

 

Lapte ( si miere)

Pentru a-ti intinde parul, toarna o treime de cana de lapte intr-o sticla cu pulverizator, apoi distribuie laptele pe tot parul. Piaptana-te cu un pieptene rar si lasa sa actioneze timp de o ora sau doua. Spala-te normal pe par, eventual cu un sampon anti incretire si aplica balsam. Vei observa ca parul tau va fi mult mai drept si mai matasos. Efectul ar trebui sa dureze pana la urmatoarea spalare. Este alegerea ta daca iti vei usca parul in mod natural sau vei folosi uscatorul de par. Poti adauga si cateva picaturi de miere in lapte, pentru un plus de stralucire si mai multe substante nutritive pentru parul tau.

Ou si ulei de masline

Uleiul de masline este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra parului in tratamentele regulate si de durata. La fel, oul ofera si el o serie de nutrienti scalpului si parului degradat si uscat. Pentru a pregati un tratament din oua si ulei de masline, bate doua oua si adauga doua linguri mari de ulei de masline. Amesteca bine, apoi cu o periuta pentru vopsit, intinde amestecul pe par. Asteapta cateva ore, apoi spala-te pe par.

 

Pudra Multani Mitti, ou si faina de orez

Multani Mitti sau Fuller's Earth, este o pudra alba produsa din argila, similara cu argila kaolin. Are proprietati remarcabile de curatare, atat pentru par cat si pentru piele. Se gaseste in atat in magazinele naturiste, cat si online.
Foloseste o ceasca de pudra Multani Mitti, un ou si cateva linguri de faina de orez. Amesteca-le cu apa, pana cand obtii o pasta moale si aplica pe par cu ajutorul unei perii, pieptanandu-ti parul in acelasi timp.

 

Lasa amestecul sa actioneze timp de jumatate de ora si apoi piaptana-ti parul din nou. A doua periere a parului va ajuta mai mult la intinderea acestuia. Mai stai apoi cu amestecul pe par timp de 2-3 ore. Daca vezi ca parul are tendinta sa se increteasca, piaptana-te din nou in acest timp. Spala-te normal apoi si vei descoperi un par mai drept si mult mai matasos.

Este foarte adevarat ca aceste tratamente naturale au efect de intindere a parului, dar va fi nevoie sa le repeti o perioada destul de indelungata, regulat, pentru ca rezultatele sa fie mai bune si de durata. Pe langa efectul de intindere asupra parului, tratamentele naturale ii ofera acestuia si nutrientii si hidratarea de care are nevoie. Vei observa schimbari in bine chiar dupa primele utilizari. Aminteste-ti ca parul cret si cel uscat au nevoie de mai multa protectie si de o ingrijire speciala. Tratamentele naturiste protejeaza parul impotriva poluarii si al chimicalelor, iar pe termen lung iti vor face parul sanatos si matasos.

 

 

http://www.divahair.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei