Miami, metropolă cosmopolită, exotică şi multiculturală

default

Dimensiune font:

| 11-05-2013 05:00

* oraşul este cunoscut drept „Casablanca Americii”, „Oraşul Magic” şi, mai recent, „America Mileniului” * reprezintă o lume cosmopolită, diferită de ceea ce înseamnă Europa * e al treilea oraş în topul destinaţiilor din America, după Los Angeles şi New York * „Star Island” din Miami este locul unde se află cea mai mare concentrare de vedete pe metru pătrat din lume * Miami reprezintă destinaţia preferată a celor care caută relaxarea, plajele cu nisip auriu, oceanul, magazinele, plimbările de-a lungul falezei, restaurantele luxoase şi cluburile * un sejur porneşte de la 1400 de euro

Oraşul e dovada culturii latine ce se află în plină expansiune. Este diferit de alte oraşe din SUA, identitatea sa de metropolă cu adevărat multiculturală fiind de netăgăduit. Este o poartă spre America Centrală şi de Sud şi al treilea cel mai popular oraş din SUA pentru turişti, după Los Angeles şi New York. Miami şi zona sa metropolitană au crescut de la numai o mie de locuitori până la o jumătate de milion de locuitori în numai 110 ani, respectiv 1896-2006, de aici şi porecla „Oraşul Fermecat”.
Miami este un oraş în statul american Florida, fiind în egală măsură capitala economică, dar şi o staţiune turistică de renume mondial. În 2010, Miami a fost clasificat drept al şaptelea oraş din Statele Unite în privinţa finanţelor. În 2008, revista Forbes a declarat Miami ca fiind „Cel Mai Curat Oraş din America”, datorită calităţii aerului pe toată perioada anului, numeroaselor spaţii verzi, apei bune de băut, străzilor curate şi programului răspândit de reciclare. Conform unui studiu din 2009 al UBS, Miami s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bogate oraşe din SUA şi pe locul cinci ca putere de cumpărare. Miami şi suburbiile sale sunt aşezate între Munţii Florida Everglades la vest şi Golful Biscayne la est. Cea mai mare parte a oraşului se află pe marginea de lângă Golful Biscayne şi conţine câteva sute de insule, naturale şi artificiale, cele mai largi fiind Miami Beach şi South Beach. Curentul Golfului, un curent cald, străbate oraşul spre nord, la 24 km de coastă, ceea ce face ca vremea să fie călduroasă şi liniştită toată perioada anului.
Cum a apărut Miami pe hartă
În pofida faimei de a fi un oraş unde luxul este la el acasă, începuturile oraşului Miami sunt surprinzător de umile. Aflat pe coasta sudică îndepartată a Floridei, Miami a fost întemeiat acum circa 100 de ani, când magnatul Henry Flagel şi-a extins calea ferată pentru a aduce fructe din sud, unde nu exista îngheţ. În perioada prohibiţiei, Al Capone venea aici când era urmărit de poliţie în Chicago. Miami a fost încorporat oficial ca oraş pe data de 28 iulie 1896 cu o populaţie de numai 300 de oameni. Numele se trage de la râul aflat în apropiere, respectiv Miami, acesta fiind la rândul lui numit după Indienii Mayaimi care au locuit în trecut lângă lacul Okeechobee. Miami a prosperat în timpul anilor 1920 şi a cunoscut o creştere a populaţiei şi a infrastructurii, dar s-a micşorat apoi după prăbusirea boom-ului imobiliar din Florida din anii ’20, uraganului Miami din 1926 şi marea criza din anii ’30. Când a început cel de-al Doilea Război Mondial, Miami, datorită poziţiei sale pe coasta de sud a Floridei, a jucat un rol important împotriva submarinelor nemţeşti. Războiul a contribuit la expansiunea populaţiei oraşului. După ce Fidel Castro a ajuns la putere în 1959, mulţi cubanezi au căutat refugiu în Miami, crescând şi mai mult numărul locuitorilor de aici. În anii ’80 şi ’90, numeroase crize au lovit Florida de Sud, inclusiv bătaia împotriva lui Arthur McDuffie şi protestele ulterioare, războiul drogurilor, Uraganul Andrew şi vacarmul Elian Gonzalez. La sfârşitul secolului XX, Miami a devenit un centru financiar şi cultural internaţional major.
Ce putem vizita în oraşul vedetelor
Inima Oraşului este centrul, Downtown, situat în partea de est a oraşului. Această zona include Brickell, Virginia Key, Watson Island şi Portul Miami. De asemenea, reprezintă centrul de afaceri al Floridei de Sud. În estul centrului, după Biscayne Bay, se află South Beach.
Downtown Miami este foarte aproape de port şi de locul de unde vasele de croazieră pleacă în voiaj. Tot de aici se organizează şi tururi ale oraşului cu barca. Astfel, turistul poate admira şi vilele celebrităţilor de pe Star Island, unde se află cea mai mare concentrare de vedete pe metru pătrat din lume. Shakira, Thalia, Enrique Iglesias, Ricky Martin, Jennifer Lopez, P. Diddy, Oprah sunt doar câţiva dintre cei care deţin case luxoase pe insulă. Şi grădina zoologică din Miami, Jungle Island, poate fi zărită în timpul plimbării cu vaporul.
Coral Gables este, de asmenea, cunoscut drept cartierul bogataşilor din Miami, unde imobilele pot depăşi suma de 100 de milioane de dolari.
Washington Avenue este „raiul” cumpărăturilor în Miami, dar şi locul unde te poţi alege cu un tatuaj de marcă. Să nu uităm că aici se află celebrul salon de tatuaje „Miami Ink”.
Ocean Drive reprezintă faleza oraşului, unde poţi găsi unele dintre cele mai bune restaurante din lume, opulenţa fiind la ea acasă. Nu mai vorbim de vedete.
The Barnacle Historic State Park, construit în 1891 în cartierul Coconut Grove, este un parc ce nu trebuie ratat în Miami.
Oraşul este casa numeroaselor muzee, multe fiind situate în centru. Pe listă se află şi Frost Art Museum, HistoryMiami, Miami Art Museum, Miami Science Museum şi Miami-Dade Cultural Center, ce găzduieşte Librăria Centrală. Miami este, de asemenea, gazda celei mai mari expoziţii de artă din lume, numită „Olympics of Art”, Art Basel Miami. Evenimentul este ţinut anual în decembrie şi atrage mii de vizitatori din întreaga lume.
Miami este şi un major centru de producţie a muzicii şi atrage numeroase festivale anuale ale muzicii precum „Ultra Music Festival”. Muzica de aici este variată. Cubanezii au importat conga şi rumba de pe tărâmurile lor, popularizându-le instant în cultura americană. Dominicanii au adus bachata şi merengue, în timp ce Columbienii au adus vallenato şi cumbia, iar Brazilienii, samba. Iar cei din Caraibe au adus reggae, soca, kompa, zouk, calypso şi steel pan.

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei