Apa plată cu aur îmbuteliată în România şi vândută în China la preţ de lux. O sticlă ajunge să coste 25 de euro la magazin

default

Dimensiune font:

| 30-06-2016 13:36

 Trei oameni de afaceri din Timişoara au lansat pe piaţă produsul „Aur’a“, o apă minerală îmbuteliată în Munţii Dognecea din judeţul Caraş-Severin, care ar urma să coste în magazine chiar şi 25 de euro.

România a intrat în rândul ţărilor care vând apă plată din gama de lux. Este vorba despre produsul denumit „Aur’a“, afacerea unor investitori din Timişoara, ai căror angajaţi încarcă apa în sticle direct la sursă, izvorul Ursoanea din Munţii Dognecea. Numele este inspirat de proprietăţile unice în România ale apei, care conţine şi o mică cantitate de coloizi de aur şi argint. În plus, are un pH ridicat, adică este natural alcalină. Investiţia în fabrica de apă de lux, din localitatea cărăşeană Ocna de Fier, în valoare de cinci milioane de euro, a fost realizată de trei oameni de afaceri, Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu, a început să producă în iunie şi are o capacitate de 2 milioane de sticle lunar.

 

“Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizaţiile, hala de producţie, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar şi construcţia efectivă şi amenajările, a fost gata în luna februarie a acestui an. Fabrica a început să producă în luna iunie şi are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună”, a declarat Horaţiu Rada, unul dintre investitorii timişoreni, care conduce şi firma Cons Electrificarea Instal.   Contractul cu chinezii   Conform planului, aproximativ 80% din producţie se duce la export. Sticla de apă iese de pe poarta fabricii cu 5 euro, însă preţul acestuia poate urca mult având în vedere adaosul comercianţilor, care variază între 200-500 la sută. Nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii Aur’a au participat la un important târg în China, de unde s-au întors cu câteva contracte semnate cu distrubuitorii asiatici. Este una din pieţele importante pe care Aur’a doreşte să o cucerească.  Horaţiu Rada la târgul de la Ningbo (China)   Conform proprietarilor acestui brand, există deja semnate contracte  de distribuţie şi pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia şi Austria. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.  

Anunțuri SERVICII

VEZI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN CONSTRUCII 

 

VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN COMERT

 

 

 

VEZI TOATE ANUNTURILE DIN ZIZRUL EVENIMENTULZI- ANUNTURI

 

Respectă standardul de lux   Ca parametri de calitate şi proprietăţi, Aur’a depăşeşte toate apele aflate pe piaţa românească.    „Spre deosebire de majoritatea producătorilor, apa Aur'a este pură – asta înseamnă că este îmbuteliată exact aşa cum iese din munte, direct din natură, filtrată natural de rocă, bolovănişuri, nisip şi argile. Este naturală - dintr-o zonă fără activităţi industriale, agricole sau turistice, la mii de hectare distanţă de posibile surse de poluare. Produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume”, a mai spus Horiaţiu Rada.   Apa îmbuteliată doar în sticlă   Aur’a este îmbuteliată doar în sticlă, pentru a nu-şi pierde proprietăţile. Sticla este realizată de Vetropack – unul dintre cei mai importanţi producători de ambalaje de sticlă din Europa – în fabrica din Slovacia. Apa plată va fi comercializată în două tipuri de sticle, de 0,75 litri şi 0,33 litri.   „Dacă am pune Aur’a în recipiente de plastic, ar fi ca şi cum am coborî ştacheta. Am transforma-o într-o apă banală şi am depersonaliza-o.

 

Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat până acum”, a explicat Horaţiu Rada.   Calitate atestată la Bruxelles   Aur’a are deja şi prima recunoaştere internaţională de la International Taste & Quality Institute de la Bruxelles. Apa bănăţeană primit trei stele - maximum posibil. Este prima şi singura apă din România premiată cu trei stele la Superior Taste Award. Apa Aur'a a fost premiată la Bruxelles   „Aurul are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, este antibiotic natural cu importante calităţi antioxidante. Stimulează funcţia de regenerare a organismului şi de purificare a toxinelor. Şi argintul este un metal cu virtuţi terapeutice cunoscute: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, impiedică dezvoltarea tumorilor, stimulează funcţia leucocitară, creşte imunitatea şi facilitează detoxifierea organismului”, a declarat medicul nutriţionist Dana Stoian.   Cine sunt oamenii din spatele afacerii   Aur’a Mineral Water, compania care deţin fabrica, are trei acţionari – Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu. Horaţiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înfiinţat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcţiile civile, care a trecut ulterior şi la realizarea branşamentelor şi a construcţiilor de reţele electrice.   

Alături de partenerul şi asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor şi au trecut şi la lucrări de infrastructură, suprastructură şi hidroizolaţii. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 -7 milioane de euro. Horaţiu Rada a fost în 2006 preşedinte al Federaţiei Patronale din Energie, iar în 2004 a înfiinţat Asociaţia Patronală din domeniul energetic din zona de vest - Energobanat.    Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale şi de producţie a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.   “Am hotărât să investesc în acest domeniu când am primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar am constatat că tehnologia de producţie şi condiţiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar preţul cerut era mult prea mare. Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiţie în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am ştiut că e nevoie de altceva, să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat”, a mai spus Rada. Apa este unică prin parametri ei, având un pH ridicat, adică natural alcalină.

Conform raportului de analize Wessling nr.1601562 / 26.04.2016, apa are un pH de 8,25 şi conţine coloizi de aur şi argint. Wolfsgold - apă cu coloizi de aur din Transilvania   Aur’a nu este singura apă comercializată care conţine coloizi de aur. De puţin timp, un om de afaceri din Germania, Herbert Tauber, vinde apa Wolfsgold, care provine dintr-un izvor, Bucovan, din Munţii Rodnei, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Firma îmbuteliază, manual, apa cu colizi de aur. Conform site-ului wolfsgold.de, apa este îmbuteliată în sticle de 0,25 şi poate fi cumpărată la preţuri între 10 euro (trei sticle), 19,5 euro (şase sticle) şi 38 de euro (12 sticle).   Herbert Tauber, originar din Munster, a înfiinţat în anul 2003, la Timişoara, Tauber Eco.

Firma acestuia a demolat fosta fabrică ILSA. Acesta a adus la Timişoara primul concasor de reciclat betoanele din demolări.    Apă plată de lux   Bling H2O este cea mai scumpă apă minerală din lume, o sticlă ajungând să coste până la 50 de dolari. Provine din California şi este cunoscută pentru sticla decorată cu cristale Swarovski. În lume există numeroase alte firme renumite care vând apa plată la preţuri extravagante.

Printre cele mai cunoscute sunt Fillico Beverly Hills din Japonia, Voss din Norvegia, Antipodes din Noua Zeelandă, Sei din America, Litre din Canada sau Iskilde din Danemarca.    
 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei