Atentat terorist la Paris: 80.000 de oameni pe urmele atacatorilor - o lume intreaga, in stare de soc LIVE (Foto&Video)

default

Dimensiune font:

| 08-01-2015 21:40

 Trupele speciale franceze sunt in alerta, joi la pranz, cei care au comis sangerosul atentat din redactia Charlie Hebdo nefiind inca prinsi.


Suspectii, Cherif si Said Kouachi, sunt acum baricadati intr-o casa dintr-o localitate situata la cativa zeci de kilometri de Paris, dupa ce si-au abandonat masina in care se deplasau cu viteza spre capitala Frantei.

Joi este zi de doliu national in Franta, dupa ce Parisul a fost zguduit de atentatul terorist soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul de miercuri a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de persoane care au anuntat ca il "razbuna pe profet".

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari, in format LIVE TEXT, evolutiile de la Paris si reactiile internationale

21.31 - Noua persoane sunt in prezent in arest, ca parte a anchetei privind atacul impotriva Charlie Hebdo, a anuntat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

21.25 - In semn de omagiu adus victimelor atacului de la redactia Charlie Hebdo, turnul Eiffel si-a stins luminile.

 
 




Foto: Twitter

21.14 - "Daca suspectii sunt intr-adevar in padure, este foarte probabil ca politia sa nu ii gaseasca in cursul noptii. Padurea, care se intinde kilometri intregi pe ambele laturi ale drumului N2 ce duce de la Paris la granita belgiana, a fost acoperita de intuneric, intr-o noapte fara luna", scrie corespondentul The Telegraph.

20.55 - Se pare ca cei doi teroristi au fost recunoscuti de un angajat al unei benzinarii din Longpont. Acesta a spus ca suspectii purtau cagule si aveau asupra lor arme kalasnikov si grenade, scrie France 24.

20.52 - Presa franceza relateaza ca operatiunile de cautare a suspectilor se concentraza acum asupra comunei Longpont, care se afla intr-o padure, la 70 de kilometri de Paris. Un oficial al Ministerului de Interne din Franta a spus ca verificarile se bazeaza pe declaratiilor unor martori.

20.47 - Ministrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene vor participa duminica, la Paris, la o reuniune pe tema securitatii la care va fi prezent si secretarul american al Justitiei, Eric Holder, dupa atentatul de la redactia Charlie Hebdo.

20.42 - Filosoful italian Umberto Eco condamna vehement atacul care a vizat redactia Charlie Hebdo, apreciind, intr-un interviu acordat Corriere della Sera, ca Occidentul este "in razboi" cu grupul teroristStatul Islamic, o noua forma de "nazism" cu accente "apocaliptice de dominare a lumii".

20.34 - Un nou slogan a aparut pe retelele sociale, #JeSuisAhmen, in semn de solidaritate fata de Ahmen Merabet, politistul de origine araba ucis in atentatul de miercuri din Paris, dupa ce #JeSuisCharlie a facut inconjurul lumii.

"Eu nu Charlie, eu sunt Ahmen, politistul mort. Charlie mi-a ridiculizat credinta si cultura, iar eu am murit aparand dreptul lui de a face asta", a scris un utilizator de Twitter, in timp ce altii au notat ca cele doua sloganuri nu se exclud unul pe altul.

20.16 Gerard Depardieu aduce, la randul sau, un omagiu victimelor ucise mieruri la Paris.


FotoTwitter/Gerard Depardieu

20.12 - Si Moscova se alatura oraselor in care sunt comemorate victimele atentatului terorist de la Charlie Hebdo.


Foto: Ria Novosti

20.10 - Hashtag-ul #RespectforMuslims este cel mai folosit de pe Twitter in ultimele ore dupa #JeSuisCharlie, potrivit DW.

20.05 - Informatiile despre locul in care ar fi atacatorii sunt contradictorii: unele surse spun ca acestia s-ar fi baricadat intr-o casa, in timp ce informatii recente arata ca atacatorii sunt cautati intr-o padure din nordul tarii.

20.04 - "Teroristii au atacat Franta. Au atacat libertatile fundamentale, libertatea de expresie", a spus ministrul Bernard Cazeneuve. Acesta a precizat ca Franta nu se va lasa inimidata si a explicat ca libertatea de expresie din Franta "ameninta ambitiile lor, care sunt bazate pe ignoranta si frica".

20.00 - Alerta cu bomba de la metroul din Madrid a fost o alarma falsa, au anuntat autoritatile spaniole.

19.57 - Motorul de cautare Google Romania a adaugat o panglica neagra sub logo-ul sau, in memoria victimelor atacului terorist produs miercuri la sediul saptamanalului satiric Charlie Hebdo din Paris.

19.56 - Guvernul sirian a transmis condoleante Frantei pentru atacul din Paris, insa a criticat autoritatile ca ii incurajeaza pe extremistii care lupta in Siria pentru a-l inlatura de la putere pe presedintele Bashar al-Assad, potrivit The Guardian.

19.47 - Ministrul de Interne al Frantei a facut un bilant al victimelor din ultimele doua zile: 12 oameni au fost ucisi, iar 11 au fost raniti, dintre care patru grav, in atacul de miercuri din Paris, in timp ce un politist a murit in atacul comis joi dimineata.

"Nu exista dovezi ale unei legaturi intre cele doua evenimente, dar succesiunea lor a reprezentat un atac impotriva presei si a fortelor de ordine. Trebuie sa le condamnam la modul general si sa le dam un raspuns ferm", a declarat el.19.31
 - Angajatii Charlie Hebdo au acceptat oferta publicatiei franceze Liberation de a folosi birourile acestui ziar pentru a lucra la viitoarele satire. Liberation a facut un gest similar si dupa atacul din 2011 asupra redactiei Charlie Hebdo.

19.25 - La Madrid a fost emisa o alerta terorista, dupa ce un pachet suspect a fost depistat in statia de metrou Nuevo Ministerios, arata El Mundo. Autoritatile spaniole suspecteaza ca in pachet s-ar putea afla o bomba, insa nu exista informatii clare in acest sens.

19.18 - Trupe speciale franceze puternic inarmate se afla inca pe urmele suspectilor.



19.15 - Le Monde a publicat noi detalii despre starea ranitilor. Patru oameni, care au fost grav raniti, au fost operati si raman internati in spital, in vreme ce sapte persoane ranite mai usor au fost deja externate. In plus, 65 de oameni au suferit traume psihice in urma incidentului si primesc tratament corespunzator.

19.11 - Estonienii sunt rugati sa poarte cu totii haine negre, vineri, pentru a le aduce un tribut celor ucisi in atacul din Paris, potrivit unui pagini de Facebook deschise in acest sens.

19.09 - Intr-un desen, Asterix si Obelix le aduc un omagiu victimelor atacului de la Charlie Hebdo.



19.04 - Comisia Europeana (CE) va initia noi proiecte de combatere a terorismului, dupa tragedia din Paris, a anuntat presedintele CE, Jean Claude Juncker, citat de AFP.

18.56 - Nu a fost inca demonstrata vreo legatura intre atacatori si organizatia terorista Al Qaida, sustine Nigel Inkster de la Institutul International pentru Studii Strategice.

18.53 - Ministrul francez de Interne a declarat ca peste 80.000 de persoane sunt implicate in operatiunile de cautare si capturare a teroristilor. France 24 a publicat si un infografic in acest sens.



18.50 - Un moment de reculegere s-a tinut si la Comitetul European Economic si Social.

18.45 - Si angajatii UNESCO sunt solidari cu poporul francez, spunand ca libertatea de expresie este un drept fundamental.



18.38 - Cautarile din usa in usa continua in localitatea Corcy, unde s-ar afla cei doi atacatori frati.



18.29 - Cherif Kouachi, suspectul in varsta de 32 de ani, a aparut, in 2005, intr-o emisiune de investigatii a postului France 3. El avea pe atunci 22 de ani si visa sa ajunga rapper.



18.23 - Un celebru caricaturist danez, Kurt Westergaard, sustine ca atacul de la Charlie Hebdo va duce la autocenzura, potrivit BBC.

18.21 - Un post radio al Statului Islamic din Siria i-a numit "eroi" pe cei care au comis atentatul asupra redactiei Charlie Hebdo, ucigand 12 oameni, scrie AFP.

18.18 - La Cluj este organizat un miting la care sunt asteptate circa 500 de persoane, majoritatea studenti francezi de la Facultatea de Farmacie.



18.15 - Numerosi romani, politicieni sau simpli cetateni, au transmis un mesaj de solidaritate poporului francez, semnanad in cartea de condoleante de la Ambasada Frantei din Bucuresti.



18.10 - Le Figaro relateaza ca atacatorii sunt cautati pe o raza de 20 de kilometri, la nord de Paris.

18.07 - In zona Villiers-Coterets, la nord de Paris, unde s-ar afla cei doi suspecti, strazile sunt impanzite cu forte de securitate franceze.



18.03 - Institutiile de presa din Franta vor sa stranga jumatate de milion de euro, pentru a ajuta Charlie Hebdo sa continue sa publice.

17.59 - Autoritatile din Marea Britanie au decis sa nu ridice nivelul de alerta, desi aceasta posibilitate era in discutie. Totusi, securitatea a fost sporita.

17.52 - Autoritatile franceze au ridicat gradul de alerta la cel mai mare nivel si in nordul Frantei, mai exact in regiunea Picardie.

17.43 - Un miting are loc la Montreal, Canada, in memoria victimelor atentatului de la Charlie Hebdo, la -30 de grade.



17.39 - Hackerii de la Anonymus au anuntat pe Twitter o viitoare "Operatiune Charlie Hebdo", fara sa dea insa mai multe detalii, arata Le Monde.

17.35 - Gabriel Oprea a convocat o sedinta de urgenta la Ministerul de Interne, vineri, in contextul atentatului din Paris.

17.34 - Fostul avocat al lui Cherif Kouachi, unul dintre fratii suspecti, a negat faptul ca acesta ar fi un extremist islamic, potrivit BFMTV.

17.30 - Un cercetator francez, specializat pe fenomenul jihadului, sustine ca ar putea exista o legatura intre cei doi frati, suspectii din spatele atentatului de miercuri, si Statul Islamic, relateaza AFP.

17.27 - Primarul Parisului Anne Hildago le-a cerut francezilor sa se adune din nou in Place de la Republique, unde miercuri seara au avut loc manifestatii de amploare.

17.24 - Partidele din Franta organizeaza duminica un mars de solidaritate, eveniment la care nu au fost invitati si reprezentantii partidului de extrema dreapta Frontul National, care s-au declarat in repetate randuri anti-UE si anti-imigratie.

17.12 - Le Figaro relateaza ca o tentativa de atac a avut loc, joi, la sediul redactiei unei alte publicatii franceze, mai exact Valeurs Actuelles.

 

17.12 - Le Figaro relateaza ca o tentativa de atac a avut loc, joi, la sediul redactiei unei alte publicatii franceze, mai exact Valeurs Actuelles.

Un barbat a incercat sa patrunda cu forta in sediu, insa a fost prins de politisti. El avea supra sa mai multe surubelnite. Este vorba despre un barbat dinBelgia, care acum se afla in custodia Politiei franceze.

17.00 - Liderul Frontului National (FN), Marine Le Pen, a declarat ca, daca va fi ales presedinte al Frantei, va organiza un referendum privind pedeapsa cu moartea, potrivit Le Parisien.

16.52 - Pe Twitter a aparut prima imagine cu redactia Charlie Hebdo, imediat dupa atentatul terorist de miercuri.



16.47 - Le Monde a postat o fotografie cu un vehicul blindat al fortelor franceze, aflat in localitatea Villiers-Coterets, la nord de Paris, unde suspectii ar fi baricadati intr-o casa.



16.35 - O sedinta a comitetului pentru situatii de urgenta are loc, joi, la sediul Ministerului de Interne, in contextul atacurilor teroriste care au avut loc la Paris.

16.33 - Atacul de joi dimineata din Paris, in care o politista a fost ucisa, este investigat de procurorii francezi tot ca un act de terorism, arata AFP.

16.30 - Tot mai multe vehicule ale fortelor franceze sosesc in orasul Crepy-en-Valois, la nord de Paris, unde suspectii s-ar fi baricadat intr-o casa si ar fi fost incercuiti de politie.



16.12 - Google intentioneaza sa doneze 250.000 de dolari revistei Charlie Hebdo, astfel incat aceasta sa apara intr-un milion de exemplare saptamana viitoare, potrivit jurlalistului Jane Martinson de la The Guardian.

16.06 - Procurorii francezi investigheaza atacul de joi dimineata din Paris, in care o politista a fost ucisa.

16.03 - Intr-o imagine postata pe Twitter de France 3 Picardie poate fi vazut un elicoper survoland zona in care atacatorii si-au abandonat masina, in nordul Parisului.



15.48 - Luminile Turnului Eiffel se vor stinge la ora locala 20.00, pentru a comemora victimele atacului din redactia Charlie Hebdo.

15.40 - In masina abandonata de suspecti miercuri, in Paris, au fost gasite steaguri jihadiste si sticle incendiare, relateaza AFP.

15.29 - Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a multumit Romaniei pentru solidaritatea fata de Franta, dupa atentatul terorist de miercuri asupra redactiei Charlie Hebdo din Paris, in urma caruia 12 oameni au murit.

"Multumesc autoritatilor romane, reprezentantilor presei si societatii civile pentru mesajele de solidaritate transmise. Aceste mesaje stau marturie ca Romania este astazi alaturi de Franta si isi exprima compasiunea", a declarat diplomatul francez.

15.19 - Potrivit unor surse, suspectii s-au baricadat intr-o locuinta.

15.10 - Politia franceza a descoperit ca suspectii de terorism au abandonat masina cu care se deplasau catre Paris la Villers-Cotteret. Unitati de elita din politie sunt "pozitionate pentru a verifica obiectivele din zona, unde masina celor doi suspecti, identificata de un martor, a fost abandonata", a spus o sursa pentru AFP.

15.05 - "In aceste momente de adanca durere, doresc sa transmit sincere condoleante si intreaga solidaritate a natiunii romane, cetatenilor Republicii Franceze, afectati de acest tragic eveniment. Sunt alaturi de familiile indoliate si de familiile celor raniti si le asigur de profunda mea compasiune. Romania condamna ferm acest act terorist si ramane solidara cu inteaga comunitate internationala, in lupta impotriva acestor acte crude, lipsite de orice ratiune", a scris presedintele Klaus Iohannis in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Frantei.

14.50 - Viitoarea editie a Charlie Hebdo, de miercurea viitoare, va aparea intr-un tiraj de un milion de copii. In mod obisnuit, revista este tiparita in 60.000 de exemplare.

14.45 - Un important dispozitiv de securitate a fost stabilit in Crepy-en-Valois, in nordul Parisului.

14.37 - Biserica Ortodoxa Romana condamna atacul terorist de la Paris si respinge invocarea religiei ca pretext pentru a justifica actiuni politice extremiste, violente si ucigase, deoarece o crima comisa in numele lui Dumnezeu este o negare a religiei ca factor al pacii spirituale si sociale.

14.35 - Nordul Parisului este survolat de elicoptere. Atmosfera, scriu jurnalistii, este de "asteptare tensionata" si de "teama".

14.27 - Presedintele Klaus Iohannis semneaza in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Frantei.

14.20 - Marea Britanie sporeste verificarile la granita ca urmare a atentatului de miercuri. Verificarile vor avea loc in special in porturi si la punctele de intrare feroviare. Nivelul amenintarii teroriste ramane "sever".

14.15 - Cei doi suspecti teroristi au jefuit o benzinarie din nordul Frantei inainte de a porni spre Paris. La bordul aceleiasi masini cu care au fugit miercuri din Capitala, cei doi au furat benzina si mancare si au pornit in viteza spre Paris. Politia crede ca acestia intentioneaza sa moara intr-un nou atac sangeros.

 


13.57 - Jurnalista Kim Willsher scrie pe Twitter ca masina teroristilor vine inspre Paris din directia nord-est. Politia inca mai permite intrarea si iesirea masinilor din capitala Frantei, insa securitatea este maxima la punctele de iesire.

13.51 - Zona din jurul sediului presedintiei franceze, Palatul Elysee, a fost blocata de fortele de ordine.

13.47 - Gara de Nord a fost evacuata din cauza unui colet suspect.

13.45 - O persoana inarmata a fost sesizata in cartierul parizian La Defence, centrul financiar al Capitalei. Angajatii din imobilele cartierului au fost sfatuiti sa ramana in interior. Zona este survolata de un elicopter.

13.35 - Jurnalista Kim Willsher scrie pe Twitter ca cei doi suspecti se indreapta cu viteza spre Paris, iar toate intrarile in Capitala au fost blocate de fortele de ordine.

13.25 - Intr-un puternic semnal de continuitate, Charlie Hebdo va iesi saptamana viitoare asa cum era programat, a confirmat un reprezentant al revistei de satira. "Vom continua, am decis sa iesim saptamana viitoare. Suntem toti de acord", a spus reprezentantul redactiei decimate de teroristi."Prostia nu va invinge", a mai spus supravietuitorul.

Caricaturisti din intreaga lume vor contribui la urmatoarea editie a revistei.

13.15 - Minut de reculegere cu creionul ridicat in aer:


Foto: Twitter/Marie Giffard

13.05 - La ora 11.00 ora locala, in intreaga Franta s-a tinut un minut de reculegere in memoria victimelor. La Paris, oamenii s-au tinut de mana in tacere, dupa care au izbucnit in aplauze.

12.48 - Muftiul Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, condamna atentatul sangeros comis asupra ziaristilor francezi de la publicatia Charlie Hebdo, spunand ca "evenimentele tragice care se desfasoara cu o cruzime desavarsita nu au nicio legatura cu religia islamica". Intr-o scrisoare de condoleante adresata Ambasadei Frantei in Romania, muftiul condamna "manifestarile crude, sangeroase, la care s-au dedat asa-zisi musulmani francezi, printr-un asalt terorist fara precedent, pentru a-i reduce la tacere pe ziaristii publicatiei satirice pariziene Charlie Hebdo".

12.34 - Ce doi suspecti, Cherif Kouachi si Said Kouachi, ar fi fost reperati in l'Aisne, pe autostrada RN2. Barbatii aflati in masina prezinta semnalmentele suspectilor. Masina are placutele de inmatriculare ascunse si in interior pot fi vazute arme. Martorii spun ca la Vauciennes a fost inchisa circulatia in asteptarea celor doi si importante forte de jandarmerie sunt concentrate in zona.

12.25 - Potrivit unor surse franceze, suspectii s-ar afla intr-un Clio alb care se indreapta spre Paris.

12.21 - Hamyd Mourad, suspectul care s-a predat deja politiei, a fost scos de sub urmarire. Asta inseamna ca trei suspecti in atacul de la Charlie Hebdo sunt in libertate.

12.15 - Fortele speciale franceze, puternic inarmate, perchezitioneaza un apartament din Paris. Actiunea ar avea legatura cu unul dintre atacatorii de la Charlie Hebdo.

12.11 - Numarul incidentelor in care moschei sunt vizate in Franta se inmulteste. La Mans, trei grenade de exercitiu au fost aruncate, la ora locala 00.30 in apropierea unei moschei dintr-un cartier rezidential, fara a provoca pagube insemnate.

11.54 - Politista ranita in atacul de azi dimineata din Paris a murit.

11.03 - O explozie s-a produs joi dimineata la ora 6.00 intr-un restaurant din apropierea unei moschei din Villefranche-sur-Saone, in estul Frantei. Politia a inconjurat zona. Nicio persoana nu a fost ranita.

10.50 - Papa Francisc reactioneaza pe Twitter la masacrul de la Paris, postand hashtagul #PrayersForParis (rugaciuni pentru Paris - n.red.):



10.33 - Caricaturistul Xavier Gorce pentru Le Monde:


Foto: Le Monde

10.15 - Dupa atacul de la Charlie Hebdo, presedintele francez Francois Hollande a declarat joi zi de doliu national. Steagurile din intreaga tara vor fi coborate in berna si in cladirile guvernamentale se va tine un moment de reculegere la pranz. O ceremonie va fi organizata in acelasi timp in curtea Adunarii Nationale din Paris, iar la Catedrala Notre Dame va fi tinuta o slujba speciala in onoarea victimelor.

10.05 - La Parlamentul European se va tine un minut de reculegere joi la ora 11.45, in memoria celor ucisi in atentat.

9.49 - Nou incident armat la Paris. In sudul orasului a avut loc o confruntare in urma careia doi politisti au fost raniti, unul dintre ei grav. Suspectul a fost prins. Politia nu poate sa spuna deocamdata daca atacul are legatura cu ce s-a intamplat la Charlie Hebdo.

 


9.15 - Premierul francez, Manuel Valls, a vorbit la o televiziune, unde a afirmat ca au fost efectuate "mai multe retineri". Presa franceza vorbeste despre sapte suspecti retinuti.

9.10 - Liderul partidului francez de extrema dreapta, anti-imigranti Marine Le Pen, a proclamat ca "Islamistii au declarat razboi Frantei. Francezii au nevoie de la noi sa aua adevarul".

8.35 - Celebrul caricaturist de la The Guardian, Steve Bell, si propria viziune asupra celor intamplate la Charlie Hebdo:


Foto: The Guardian/Steve Bell

8.22 - Politia franceza a dat publicitatii fotografiile celor doi suspecti:


Foto: Politia franceza

8.15 - Retelele de socializare sunt pline de teorii ale conspiratiei. Oamenii arata ca prea multe informatii venind de la Paris indica faptul ca ar fi fost vorba despre un atac sub steag fals, conceput pentru a aparea ca este comis de altcineva.

- Se arata ca Charlie Hebdo a publicat caricaturile ofensatoare in urma cu sapte luni - si atunci de ce abia acum atacul? Pentru ca Franta conduce corul european al statelor ce vor sa se retraga din agenda razboinica a SUA? Pentru ca Parlamentul francez a votat pentru recunoasterea Palestinei?;

- Mai multe surse indica faptul ca atacatorii vorbeau perfect franceza si s-au miscat cu precizie militara;

- Un alt raport sustine ca o inregistrare video a atacului ii apartine unui membru al "presei israeliene" care "s-a intamplat" sa fie la locul atacului.

8.03 - De cealalta parte se afla fanaticii. Un politician musulman indian ofera opt milioane de dolari recompensa atacatorilor care l-au ucis pe redactorul sef al Charlie Hebdo. Haji Yakub Quereshi a starnit o controversa cand a declarat ca ii va rasplati pe teroristi pentur ca l-au ucis pe Cabu, caricaturistul ce a publicat faimoasele desene despre profetul Mohamed.

7.51 - Corul vocilor importante care se pronunta impotriva terorismului si pentru libertatea de expresie se mareste de la ora la ora. Binecunoscutul artist stradal Banksy a pus in circulatie un mesaj puternic despre preseverenta -sau cel putin i se atribuie lui Banksy, stiut fiind ca acesta este un personaj misterios.


Foto: Twitter/Roberto Blizzard

7.39 - 650 de militari si 2.000 de politisti au ajuns joi dimineata in capitala franceza, potrivit Le Monde. La Paris, alerta terorista a fost ridicata la cel mai inalt nivel.

7.33 - Mai multe publicatii americane sunt dur criticate pe retelele de socializare pentru ca au cenzurat caricaturile Charlie Hebdo. Mai mult, o imagine satirica faimoasa, ce-l infatisa pe Iisus urinand, a fost inlaturata de pe site-ul unei agentii care furnizeaza fotografii.

7.25 - Este doliu national in Franta. Timp de trei zile, drapelele vor fi coborate in berna. Presedintele francez Francois Hollande a invitat populatia sa tina un moment de reculegere pentru victimele atacului, joi la pranz.

06.54 - Unul dintre raniti, Simon Fieschi, se afla in stare critica. Fieschi este in coma indusa, iar medicii sunt rezervati cu privire la sansele sale de supravietuire.

06.30 - Comisia pentru planuri de urgenta a Guvernului britanic, cunoscuta drept Cobra, se intruneste joi, dupa atentatul terorist din Paris, relateaza BBC.

6.20 - Presa din intreaga lume scrie despre masacrul de la Paris.



05.43 - Procurorul general din Franta a confirmat pentru Reuters ca Hamyd Mourad s-a predat. De asemenea, acesta a confirmat ca unul dintre fratii Kouachi a fost identificat dupa ce si-a uitat cartea de identitate in masina pe care a furat-o pentru a fugi de la locul atacului.

05.33 - La New York, oamenii continua sa se stranga in numar din in ce mai mare.



05.16 - Manifestatii de solidaritate sunt organizate si la Hollywood. "Libertatea de exprimare trebuie aparata", transmit americanii.



05.12 - Marsuri de solidaritate cu victimele masacrului de la Paris au loc si in Brazilia. Aproximativ 200 de persoane au iesit in strada la Rio de Janeiro, pentru a comemora victimele atacului terorist.



04.55 - Politia a facut publica o lista cu numele celor ucisi miercuri in atentatul terorist.



04.42 - Mourad Hamyd sustine ca e nevinovat. De altfel, pe Twitter a aparut hashtagul #MouradHamydInnocent, creat de un baiat care sustine ca ar fi coleg de clasa cu suspectul si ca acesta se afla la ore in timpul atacului. Media franceza relateaza insa ca Hamyd este o persoana fara adapost, care a absolvit de curand liceul.

04:21 - Si in Canada si la New York, oamenii ies in strada in semn de solidaritate cu poporul francez. Nu lipsesc pancartele cu "Je suis Charlie".



04.11 - Politia franceza a emis mandate de arestare pe numele lui Cherif Kouachi, de 32 de ani, si fratele sau, Said Kouachi, de 34 de ani. Autoritatile avertizeaza ca suspectii sunt inarmati si periculosi si roaga pe oricine are informatii despre acestia sa sune la numarul gratuit 0805 02 17 17.

Atentat terorist la Paris: Suspectul in varsta de 18 ani s-a predat

03.39 - ABC News relateaza ca suspectul in varsta de 18 ani s-a predat singur.



03.35 - Ministrul francez de Interne confirma ca Mourad este inconjurat de politisti, noteaza The Guardian.

03.33 - Apar noi informatii despre operatiunile politistilor. Surse citate de AFP transmit ca cel mai tanar dintre suspecti, Hamyd Mourad, care are doar 18 ani, a fost inconjurat de politisti.

03.30 - Un doctor care ii ingrijeste pe ranitii din atacul terorist a povestit pentru CNN ca unul dintre supravietuitori le-a spus cum atacatorii au impartit jurnalistii in doua grupuri: barbati si femei. Teroristii i-au strigat apoi pe nume pe caricaturistii revistei satirice Charlie Hebdo si i-au executat pe rand.

03.10 - Politia a arestat un barbat in Charleville Mezieres, potrivit iTele.

Individul a fost retinut pentru interogatoriu. Ar fi vorba de o ruda a unuia dintre suspecti.

Charleville Mezieres este situat la o ora cu masina de la Reims, aproape de granita cu Belgia. Se crede ca atacatorii au reusit sa fuga la Paris intr-o masina furata.

02.55 - Radio France, Le Monde si France Televisions au emis o declaratie comuna, transmitand ca vor oferi sprijinul necesar pentru a se asigura ca revista satirica, cunoscuta pentru atacurile sale asupra religiei radicale, va "continua sa traiasca."

02.39 - Mesajul "Je suis Charlie", simbol al solidaritatii fata de victimele atacului de la Paris, a fost creat de Joachim Roncin, director artistic al revistei Stylist, editia franceza.

02.14 - Majoritatea ofiterilor care iau parte la operatiunea anti-tero din Reims au parasit perimetrul, transmite mass-media franceza, adaugand ca a fost o operatiune de cautare.

2.05 - Soldati francezi debarca pe aeroportul Le Bourget, la nord de Paris. Mai multi militari urmeaza sa ajunga in capitala franceza, ca parte a eforturilor de sporire a securitatii din Paris.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei