Captură de senzaţie a DIICOT: Pe cine au încătuşat procurorii

default

Dimensiune font:

| 28-06-2017 22:20

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut 11 persoane acuzate de grup infracţional organizat, tâlhărie, şantaj şi uzurpare de calităţi oficiale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, marţi, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Paul Iova zis "Ion Petrişor", pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, tâlhărie calificată, instigare la înşelăciune, instigare la mărturie mincinoasă, instigare la furt calificat şi înşelăciune, Aurel Iova zis "Ghiniţă", pentru constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată, tâlhărie calificată, înşelăciune, contrabandă în forma asimilată, Cristina Marius Dumitrescu zis ''Buze'', cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj în formă continuată, Alexandru Ionuţ Filipescu zis "Nee", pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la şantaj, tâlhărie calificată şi uzurpare de calităţi oficiale şi Marian Balcan zis ''Marian Grasul'', pentru constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie calificată, înşelăciune şi complicitate la furt calificat.

 

De asemenea, anchetatorii au emis ordonanţe de reţinere şi pentru Fănel Iova zis "Gigi", pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune, Lucian Cozianu Grafi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, Richardo Cozianu, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune, Gabriela Iova, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune, Samir Iova, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat, Gheorghe Udila zis "Diţă", pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Totodată, procurorii DIICOT au dispus faţă de Sorina Ariana Şerban, Cristian Tănase, Ionel Şerban, Amalia Claudia Dona şi Mihai Stancu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. "În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Paul Iova zis 'Ion Petrişor', Aurel Iova zis 'Ghiniţă' şi Marius Cristian Dumitrescu zis 'Buze' au constituit un grup criminal organizat, iniţial în scopul comiterii infracţiunii de şantaj, grup în cadrul căruia au fost atraşi ulterior şi inculpaţii Filipescu Alexandru Ionuţ zis 'Nee', Balcan Marian zis 'Marian Grasul', Iova Fănel zis 'Gigi', Iova Samir, Iova Gabriela, Cozianu Grafi Lucian şi Cozianu Richardo, fiecare participând, în funcţie de calităţile şi specializarea deţinută, la comiterea unei game variate de infracţiuni, majoritar contra patrimoniului, planificate riguros de către inculpatul Iova Paul, ale cărui sarcini erau respectate cu stricteţe de către 'locotenenţii săi' '', precizează DIICOT.

 

 
 

În această manieră, arată DIICOT, membrii grupării ar fi comis o paletă largă de infracţiuni, recurgând, de fiecare dată, la o cunoaştere temeinică atât a viitoarelor victime, cât şi a "scenei" faptei, prin acţiuni concertate de documentare, desfăşurate cu o logistică ce includea mijloace de supraveghere tehnică şi alte echipamente aflate, în mod curent, în dotarea trupelor speciale de intervenţie (cătuşe, replici ale unor arme, insigne inscripţionate "Poliţia", cagule, aparate electroşoc). "O parte a infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor au fost comise prin acte de violenţă fizică şi psihică exercitate împotriva unor persoane incapabile să reclame aceste agresiuni întrucât, fiind implicate la rândul lor în activităţi ilicite, nu îndrăzneau să solicite protecţia organelor judiciare, aspect speculat de inculpaţi", se menţionează în comunicat.

Procurorii mai arată că, în baza unei minuţioase organizări în plan logistic, deţinând un veritabil arsenal de bunuri aflate în mod uzual în dotarea organelor de anchetă, maeştri în arta disimulării şi buni cunoscători ai unor metode şi tehnici de intervenţie specifice poliţiei, inculpaţii nu ar fi ezitat să-şi decline, în mod fals, astfel de calităţi oficiale, aplicând tradiţionala metodă "Maradona" pentru a-şi procura, ilicit, foloase de natură pecuniară. În acelaşi timp, precizează procurorii, membrii grupării au dovedit o bună cunoaştere a psihologiei umane, relevată la un nivel maxim în cazul comiterii infracţiunilor de înşelăciune prin metoda "şmenului", când mijloacele utilizate pentru distragerea atenţiei victimei denotă extraordinara coeziune psihică a făptuitorilor, ale căror roluri se completează perfect, într-un scenariu insidios, elaborat şi exersat în timp, subsumat obţinerii unor foloase materiale.

"Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate 16.391 bancnote de 500 euro, 100 euro şi 50 de euro, având pe o parte inscripţionate reclamă, a căror valoare totală însumată este de 2.785.550 euro, respectiv 43 hârtii de forma unor bancnote de 500 euro, a căror valoare totală însumată este în sumă de 21.500 euro, 9.536 bancnote de 100 lei şi 50 lei, având pe o parte inscripţionate reclamă, a căror valoare totală însumată este de 949.800 lei, sumele de 16.300 euro, 900 lire sterline, 500 dolari, 3.200 lei, o lampă cu lumină ultraviolet, 3 bucăţi girofar cu lumină de culoare albastră, o sirenă auto, 2 seturi plăcuţe de înmatriculare auto, 3 cagule, elemente echipament tactic protecţie şi intervenţie (veste multifuncţionale, bluzon, pantaloni, genunchiere, tibiere, mănuşi tactice fără degete)", arată DIICOT.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra a 4 autoturisme aparţinând inculpaţilor. În cursul zilei de miercuri inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de Gheorghe Udilă anchetatorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei