Cinci bărbaţi, membri ai unei grupări, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi sirieni

default

Dimensiune font:

| 02-09-2015 22:25

Cinci bărbaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT, fiind acuzaţi că pe parcursul anului 2013, ajutaţi de alte 11 persoane deferite deja justiţiei, au constituit un grup infracţional organizat, structurat pe patru segmente, pentru a ajuta migranţi sirieni să ajungă în ţări din vestul Europei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a lui Alias Badel, zis ”Khider”, cetăţean german de origine irakiană, în stare de arest preventiv, a lui Paraschiv Dragă, zis ”Rici, Riciu”, în stare de libertate, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, precum şi a lui Răzvan-Iulian Măgureanu, Adrian Nicuşor Coteanu şi Gheorghe Dragă, în stare de libertate, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

În 30 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a lui Badel Alias, iar ulterior, în 10 iulie 2015, inculpatul a fost extrădat din Germania în România, în baza mandatului european de arestare, emis în 6 august 2014. Astfel, în perioada ianuarie - septembrie 2013, pe relaţia Turcia - Bulgaria - România - unul din statele de vest ale Europei, cu precădere Germania, a acţionat o grupare infracţională formată din cetăţeni de naţionalitate germană, siriană, turcă, bulgară şi română, ”care au avut ca preocupare infracţiuni din sfera traficului de migranţi sirieni”, potrivit DIICOT. În urma cercetărilor, s-a stabilit că lideri ai grupării erau mai multe persoane domiciliate în Germania. ”În momentul în care grupurile de migranţi ajungeau în Bulgaria sau în România, liderii reţelei se deplasau în ţara respectivă, unde, împreună ceilalţi membri ai grupării, organizau scoaterea şi transportarea ilegală către ţara de destinaţie”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În perioada aprilie - august 2013, Alias Badel a coordonat mai multe grupuri de migranţi de naţionalitate siriană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria în România, precum şi din România în Ungaria. De asemenea, în mai 2013, Alias Badel împreună cu Paraschiv Dragă, Gheorghe Dragă, Nicuşor Adrian Coteanu şi Răzvan-Iulian Măgureanu au organizat scoaterea ilegală din România a unui grup format din patru cetăţeni sirieni, care au fost prinşi în 11 mai 2013, la punctul de frontieră Cenad, judeţul Timiş, ascunşi într-un autovehicul. Anchetatorii au stabilit că, pe teritoriul României, gruparea infracţională era împărţită pe mai multe segmente. Astfel, primul segment al grupării format din Khara Mohammed Mohammed, Mahmoud Omar şi Abdi Gali şi-au desfăşurat activitatea infracţională în judeţele Constanţa, Galaţi şi în Bucureşti. Cei trei aveau rolul de a prelua migranţii care intrau ilegal în România din Bulgaria, prin zonele de competenţă al Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov şi Giurgiu, sau din Turcia, prin zona de compenenţă a Gărzii de Coastă Constanţa. Ulterior, aceştia îi cazau pe migranţi şi îi predau către ceilalţi membri ai reţelei, pentru a-i scoate ilegal din România. Khara Mohammed Mohammed, zis ”Maher”, sub coordonarea lui Faysal Ibrahim şi Mussa Abdel Aziz, prelua grupurile de migranţi care intrau ilegal în România din Bulgaria sau direct din Turcia.

”S-a stabilit că împreună cu Mahmoud Omar, zis «Abu Ali» sau «Steven» şi Abdi Gali, zis «Ghaleb», au cazat migranţii în diferite zone din Bucureşti, după care îi transportau şi îi predau membrilor grupării care se ocupau cu scoaterea acestora din România”, precizează DIICOT. De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2013, Khara Mohammed Mohammed, împreună cu Mahmoud Omar şi Abdi Gali, au preluat mai multe grupuri de migranţi care au intrat ilegal în România din Turcia cu diferite ambarcaţiuni de dimensiuni medii, navigând pe Marea Neagră. ”Cei trei inculpaţi au avut un rol bine stabilit, în sensul că Mahmoud Omar a ţinut legătura cu Faysal şi Mussa, preluând grupurile după intrarea în România, iar Khara Mohammmed Mohammed, care ştia limba română, contacta ceilalţi membrii ai reţelei şi stabilea cu aceştia scoaterea migranţilor din ţară”, mai arată DIICOT.

Totodată, Marin Nicolae, zis ”Toni”, a sprijinit membrii grupării infracţionale prin căutarea şi negocierea de sume de bani cu diferite persoane dispuse să scoată sau să introducă ilegal în/din România grupuri de migranţi. Cel de-al doilea segment al grupării, format din nouă membri, şi-a desfăşurat activitatea infracţională în judeţul Satu Mare, precum şi în statele de vest din Europa (Ungaria şi Austria). Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed, cei în cauză s-au ocupat cu preluarea migranţilor din Bucureşti, cu scoaterea ilegală a acestora prin Sectorul Poliţiei de Frontieră Petea, judeţul Satu Mare, iar ulterior cu transportarea până în Viena-Austria. Cel de-al treilea segment al grupării, format din Murariu Constantin Teodor, Niţă Claudiu Panait şi Lovacszi Istvan, şi-a desfăşurat activitatea infracţională în Timişoara. Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed, cei trei s-au ocupat cu preluarea, cazarea şi scoaterea migranţilor, prin punctele de frontieră cu Ungaria, ascunşi în automarfare. Cel de-al patrulea segment al grupării, format din Paraschiv Dragă, zis ”Rici”, Gheorghe Dragă, Nicuşor Adrian Coteanu şi Răzvan-Iulian Măgureanu, au acţionat pe relaţia Craiova – judeţul Timiş.

Sub coordonarea lui Badel Alias şi a lui Karaca Metin, aceştia se ocupau cu scoaterea ilegală din România a grupurilor de migranţi, ascunşi în mijloace de transport. Halus Nuri Hussein, zis ”Ahmed”, a avut rolul de a organiza intrarea ilegală din Bulgaria până în România a grupurilor de migranţi. În noiembrie 2013, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a lui Mussa Abdel Aziz, Khara Mohammed Mohammed, Mahmoud Omar, Abdi Gali, Halus Nuri Al Hussein, Murariu Constantin Teodor, Lovaszi Istvan, Niţă Caludiu-Panait şi Marin Nicolae, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. De asemenea, în 18 martie 2015, au fost trimişi în judecată şi Metin Karaca şi Faysal Ibrahim, tot pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei