Cozmin Gușă: Dragnea se visează președinte interimar când România va prelua șefia Consiliului UE

default

Dimensiune font:

| 15-07-2018 09:25

Planul șefului PSD, Liviu Dragnea, care se vede și în modul în care duce războiul subteran cu partenerul de alianță Călin Popescu Tăriceanu, este acela de a fi președintele interimar al României în perioada în care Klaus Iohannis ar fi suspendat, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă.

 

 Planul în cinci puncte al lui Liviu Dragnea, pe care Cozmin Gușă l-a devoalat și în alte comentarii făcute la Realitatea TV, are ca finalitate și punct terminus instalarea lui Liviu Dragnea ca președinte interimar la Cotroceni, după suspendarea președintelui Iohannis.

Scopul real al acestei mișcări va fi ca Dragnea să își rezolve "cea mai mare problemă ca om politic, așa cum și-o vede el, mai precis lipsa de relaționare internațională", consideră Cozmin Gușă.

În afara lui Benjamin Netanyahu,"care l-a păcălit bine", Liviu Dragnea nu are nicio legătură cu vreun lider internațional semnificativ. Potrivit consultantului politic, el speră că într-un mandat al României la președinția Consiliului UE, din ianuarie 2019, să acceadă forțat la vârfurile UE, iar liderii europeni să spună "Asta e".

"Dragnea se va pregăti în această vară să își realizeze o majoritate în Parlament fără ALDE și va spune 'Nu o dau jos pe Viorica, dar merg și eu, în acest fel o să reușesc să mă relaționez internațional, doar n-o fi mai breaz Viktor Orban sau Boiko Borisov decât mine?'. Și adevărul este că, dacă se compară cu acești non-lideri, nu e departe, vedem în ce involuție incredibilă a liderilor ne aflăm", a explicat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la emisiunea "Realitatea Românească".

Descăunarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului, după ce PSDragnea va obține și mai mult suport în Parlament

Primul pas în planul lui Liviu Dragnea a fost deja îndeplinit, prin revocarea lui Kovesi de la șefia DNA, iar acum vedem mai mult ca oricând că șeful PSD este decis să meargă până la capăt.

"Faza a doua ar putea să fie o Ordonanță de Urgență pentru amnistie și grațiere, sau ceva conexat; în această vară Dragnea urmărește agregarea unui suport mult mai mare în Parlament, recrutarea pentru PSD, de la ALDE și PNL, ca să nu mai aibe emoții în toamnă. Pasul trei este descăunarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului, pentru că cei mai mulți din ALDE nu sunt atrași neapărat de Tăriceanu, ci de posibilitatea amnistiei și grațierii. Sunt oameni cu dosare grele", a explicat consultantul politic.

Potrivit lui Cozmin Gușă, această OUG pe amnistie și grațiere este iminentă, dar ar fi probabil o greșeală tactică să vină chiar săptămâna viitoare.

Această Ordonanță vine la presiunea baronilor, ei conduc prin intermediari la nivel de guvernare, arată Gușă. Liviu Dragnea, dacă nu va pune presiune în acest sens, își va pierde susținerea în PSD, el este ținut acolo pentru că este foarte util. "Este șantajabil total, are dosare multe, este avid de putere, este personajul perfect pentru acest rol. Jocul este condus de cei ascunși, cei care nu se văd și care sunt baronii. Asta are legătură și cu serviciile secrete și cu fosta Securitate, cu oamenii gri care nu se văd și care se ascund sub vectorul național, generali bătrâni care au rămas în altă epocă, nu văd cum se desfășoară acum lucrurile în lume, nu înțeleg cât de interconectate sunt națiunile și de interdependenți liderii, nu înțeleg faliile geopolitice", spune Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, "neîndoielnic planul lui Dragnea va merge la capăt". Dragnea are o problemă când îl atacă pe Tăriceanu, în sensul că pierde susținerea SIE, care l-a susținut parțial și pe Dragnea. "Tăriceanu are o mare acolo o mare favorabilitate", arată Gușă.

Atacurile lui Dragnea la SRI sunt o "cerșeală de protecție"

Liviu Dragnea nu poate merge la luptă fără să aibă o înțelegere cu foști ofițeri din fostul SRI. De aceea și ezită. Într-un joc de putere, se știe că nu poți merge la război fără să ai această susținere informală, consideră consultantul politic, și chiar dacă publicul larg este nefamiliarizat cu aceste lucruri, din păcate treburile chiar așa se întâmplă.

"Atacurile lui Dragnea la SRI sunt o cerșeală de protecție, SRI a ieșit, o dată cu Hellvig, din acest câmp tactic, așa că încercarea lui Dragnea e un strigăt de luptă în pustiu, nu are șanse să primească ceva, dar el încearcă, fie prin amenințări, fie prin chemări la comisia anonimului de la Craiova, Manda", consideră Cozmin Gușă.

Îndepărtarea lui Tăriceanu nu este un lucru foarte complicat, dat fiind că șeful actual al Senatului nu are mari fidelități din partea parlamentarilor ALDE - cei mai mulți dintre aceștia s-au "realizat" cu ajutorul baronilor PSD, explică Gușă. "În anumite județe sunt chiar oamenii lor, știm că atunci când apare un partid nou ți se cere de la centru să-l susții, așa că jumătate din efectivul ALDE este sub influența PSD, toate bugetete locale aparțin baronilor PSD. Procedura va fi mult mai simplă, Tăriceanu va fi lăsat cu o armată mult mai mică", arată Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, PSDragnea vrea majoritatea în Parlament fără parteneri, și va încerca să nu mai depindă de ALDE sau UDMR chiar de la începutul toamnei.

Dragnea: Cu ce e mai breaz Viktor Orban decât mine? Mă calific și eu pentru Europa asta

Planul 5 al planului lui Dragnea este, potrivit lui Cozmin Gușă, să ajungă președinte interimar înainte de 1 ianuarie 2019 astfel încât, prin prezența sa la Bruxelles și Strasbourg, să fie acceptat, vrând-nevrând, de liderii europeni.

"După suspendarea lui Iohannis, al doilea om în stat va fi unul ca Manda, acesta va declina posibilitatea și va veni exact Liviu Dragnea ca președinte al Camerei Deputaților. Cea mai mare problemă ca om politic, așa cum și-o vede el, este lipsa de relaționare internațională. În afară de Netanyahu, care l-a păcălit bine, Dragnea nu are nicio legătură cu vreun lider internațional semnificativ. El speră că într-un mandat în ianuuarie să acceadă la vârfurile UE, europenii să spună Asta e!", arată consultantul politic.

După supendarea lui Iohannis de către Parlament, ar putea să apară și alte probleme pentru actualul șef al statului - prin telenovelizare și un efort de manipulare mediatică, se va încerca decredibilizarea totală a lui Iohannis care ar putea să demoralizeze electoratul lui Iohannis.

"Care era dezideratul nostru normal? Să intrăm în toamnă, înainte de mandatul european, cu alt prim-ministru decât Viorica Dăncilă si cu alți miniștri care vor conduce ședințele din Consiliul UE, să nu ne facem de râs. Nu am reușit. Facem exact invers. Dragnea se va pregăti în această vară să își realizeze o majoritate în Parlament fără ALDE și va spune 'Nu o dau jos pe Viorica, dar merg și eu, în acest fel o să reușesc să mă relaționez internațional, doar n-o fi mai breaz Viktor Orban sau Boiko Borisov decât mine?'. Și adevărul este că, dacă se compară cu acești non-lideri, nu e departe, vedem în ce involuție incredibilă a liderilor ne aflăm. Va spune: 'Mă calific și eu pentru Europa asta", explică analistul politic.

Din nefericire, acest plan nu are cine să-l confrunte - dovada cea mai elocventă este ieșirea lui Ludovic Orban din urmă cu câteva zile când vorbea că nu e nevoie de coagularea coaliției anti-Dragnea. "Refuzând asta, Orban face jocul lui Dragnea", explică Gușă.

Iohannis este obligat să se schimbe, altfel va exista un non-combat al electoratului său

Cozmin Gușă arată că Iohannis se confruntă cu o decredibilizare pe partea electoratului său, după revocarea lui Kovesi, și îi va fi greu să recupereze teren dacă nu va lupta.

"Este foarte mult de lucru, trebuie explicat bine și asumat, Kovesi a fost curajoasă, dar s-au făcut multe abuzuri în mandarul ei, excese. E bine că a existat lupta anti-corupție, dar trebuie explicat de ce victimele s-au ales doar dintr-o parte, iar unii au fost ocoliți. Nu vom putea câștiga pe planul credibilității fără aceste explicații. Iohannis este obligat să se schimbe, să spună albul e alb și negrul e negru, asta a fost bine, dar asta nu. Deja de la finele acestui an, toată lumea îi va număra realizările, iar asta vine în contextul eventualei suspendări", arată analistul politic.

Când te duci la supendare, explică Gușă, pe lângă factorul emoțional, electoratul te va analiza și în funcție de realizări. Unii vor spune ce a făcut pentru mine? Alții, care l-au susținut, se vor gândi "Ăsta mi-a mulțumit, m-a sprijint în vreun fel?".

Cozmin Gușă avertizează că un non-combat al susținătorilor lui Klaus Iohannis în caz de supendare este luat în calcul de consultanții israelieni ai lui Dragnea.

"Aceștia mizează că foarte puțin din electoratul activ va veni la vot și se vor strădui să mobilizeze treimea de care au nevoie, prin tot felul de artificii cu mize economice și sociale, totul pe repede-înainte. Vor putea să defilele în câștigători în 2 etape: europarlamentare și prezidențiale. Să nu excludem că ar putea să fie anticipate, la pachet cu europarlamentarele. Ei dețin toată puterea parlamentară și administrativă, pot să realizeze toate astea. Nu e glumă, nu e suficient să retrimiți legile la CCR, trec 3-4 luni și tot acolo ajungi, întârzii puțin procesul, dar deznodământul e același".

Dacă Tudorel Toader nu intră în jocul cu OUG s-ar putea să aibă probleme, arată consultantul politic, dat fiind acest război subteran început cu Tăriceanu, în care Dragnea nu mai are încredere. Din perspectiva lui, șeful ALDE a stat la umbră și a boierit, dar a acumulat mai multă simpatie decât Dragnea. După ce a reușit să-i taie din avânt Gabrielei Firea, folosindu-se de incidentul cu Simona Halep de la Arena Națională, Dragnea încearcă să scape de orice alt prezidențiabil, în perspectiva anului 2019. realitatea.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei