cozmin_gusa_11114100_63498000_28256700

Dimensiune font:

Cozmin Guşă: România a ajuns jos, jos de tot!

| 07-12-2017 10:00

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat că, din păcate pentru istorie, moartea Regelui este folosită ca pretext de către toată lumea. "Este folosită şi de către cei care îl detestau şi acum îl respectă şi de cei care i-au gonflat imaginea pe timpul vieţii şi acum doresc să îşi aducă o confirmare a demersului pe care l-au avut. România a ajuns jos, jos de tot", a precizat acesta.

 

"Foarte mulţi dintre prietenii mei m-au dojenit, să spun aşa, după ce am scris o carte în urmă cu şapte ani în care descriam România ca pe un ospiciu - "Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat". Acolo vorbeam despre toţi germenii care ne vor duce către un prezent cum avem astăzi. Este o atmosferă de ospiciu în România în care foarte mulţi dintre cei care ar putea să fie consideraţi medici, conducători, se comportă ca nişte pacienţi din ospiciu. Asta e viaţa. Se ştia că ajungem aici. Iresponsabilitatea liderilor şi toleranţa românilor care, repet, din păcate au fost într-o mare majoritate îndobitociţi din punct de vedere politic de către obiceiurile societăţii de consum, nu prea puteam să avem altă consecinţă decât asta pe care o vedem astăzi. Faptul că cei de la USR se agită foarte mult este important, dar până acum un an s-au ocupat doar de certurile interne. Dânşii, din nefericire, s-au născut ca o construcţie politică artificială. Ironia sorţii, pentru cunoscători, este că cel care a stat în spatele construcţiei USR, persoană importantă, nu spun cine, este şi consilierul din umbră a lui Liviu Dragnea. Cunoscătorii ştiu despre cine este vorba", a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, există responsabili şi responsabilităţi pentru ceea ce avem şi pentru acest circ grotesc pe care îl vedem astăzi. "Vreau însă să vă împărăşesc marele secret a lui Liviu Dragnea. Este un dublu-secret. Astăzi, ca şi de când a luat puterea, Liviu Dragnea negociază doar pentru sine. Şi al doilea, Liviu Dragnea guvernează doar pentru sine. Sigur este ajutat, este un sistem de complicităţi. Acesta este marele secret care pentru marele public nu este accesibil. Dar Dragnea negociează doar pentru sine şi guvernează doar pentru sine, fapt care a adus şi această mare problemă în partid pe care cei din PSD o cunosc foarte bine, agitaţia este extrem de mare. Ca să ne şi distrăm, putem să vorbim despre două unelte, două personaje care sunt foarte importante zilele astea, doi valeţi care au şi valoare mai mare dacă ne referm şi la cărţile de joc: Iordache şi Neacşu", a mai spus consultantul politic, adăugând că Iordache este cel care administrează legile justiţiei în urma unor telefoane pe care le primeşte de zeci de ori pe oră de la Liviu Dragnea şi care impune anumite lucruri, acele amendamente care nu sunt discutate în comisii, nu sunt citite şi dezbătute în plen.

În ceea ce îl priveşte pe Neacşu, Cozmin Guşă spune că el este cel care administrează funcţiile publice în numele lui Liviu Dragnea. "Cred că Neacşu va deveni un personaj foarte interesant în scurtă vreme, deţine foarte multe secrete. Dacă nu ştiţi, Neacşu este acel secretar general inexistent care nu face practic muncă de secretar general, ci ţine aşa un fel de mercurial al funcţiilor. Sigur că partidul reacţionează: unii ar vrea ca legile să fie mai dure, alţii ar vrea să îşi promoveze oamenii în structurile administrive. Aceste lucruri se fac doar la ordinile lui Liviu Dragnea. Suntem în această ecuaţie greu de crezut dar pentru cunoscători este o situaţie care va deveni explozivă", a detaliat acesta.

Consultantul politic a oferit şi o predicţie: "În urma acestor evenimente şi a unor evenimente care vor veni în cursul lunii decembrie, PSD va guverna fără Dragnea în 2018".

Cozmin Guşă a explicat că se va întâmpla acest lucru întrucât Liviu Dragnea face mult prea multe lucruri, întinde coarda prea tare şi nu va mai putea să îşi susţină puterea în acest fel, indiferent cât ar negocia pentru sine.

"Cu ce trebuie să rămânem în acest moment este acel mare secret, în ghilimele, care nu mai este un secret dacă l-am spus, că Dragnea negociează doar pentru sine, inclusiv pe legile justiţiei, şi că Dragnea guvernează doar pentru sine. Şi să nu uităm acel cuplu de valeţi prin intermediul căruia Drganea călăreşte atât Parlamentul, cât şi numirile în funcţiile publice", a precizat acesta.

Cozmin Guşă a vorbit şi despre "sceneta cu Firea şi Tudose".

"Sceneta cu Gabriela Firea şi Piaţa Victoriei şi apoi cearta cu Tudose este o scenetă regizată tot de Liviu Dragnea care a împins-o la luptă pe Firea, altfel nu ar fi avut curaj, şi apoi, pe parcursul luptei, a părăsit-o şi nu a mai susţinut-o. Pe de altă parte, Tudose este conştient pentru că acel dictat al funcţiilor din administraţie, de la directori, secretari de stat, precum şi funcţii mult mai mici, este deranjant pentru un premier care trebuie să aibă responsabilitatea guvernării", a explicat acesta.

Consultantul politic a mai spus că sunt oameni din Guvern şi din partid care au refuzat mitingurile de susţinere care o dată cu evenimentul tragic al morţii Regelui Mihai au fost anulate. "A fost un balon de oxigen pentru PSD pentru că nu ar fi reuşit să facă mitingurile aşa cum şi-ar fi dorit şi în plus, facându-le totuşi, ar fi generat un climat de instabilitate în fiecare comunitate unde nu sunt doar PSD-işti sau PSD-işti care vor să manifeste public, ci sunt şi alte categorii de cetăţeni, chiar şi social-democraţi, care s-ar fi revoltat. Acest eveniment tragic ne-a ferit de o mare tulburare sociale care s-ar fi putut isca în decembrie şi care a şi salvat PSD-ul de o ruşine. Liviu Dragnea, cu ştiinţa tututor, are un regim de putere personal care i s-a şifonat rău în urma dosarelor de la DNA", a declarat Cozmin Guşă, precizând că şeful PSD se comportă asemenea unui abulic care este pe o stradă cu sens unic care duce într-o fundătură, dar el doreşte să sară gardul să mai rezolve ceva.

"Pronosticul meu este, aşadar, că vom avea o guvernare PSD în 2018, dar va fi fără Dragnea", a afirmat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că s-a dezluşit mişterul şi în ceea ce îl priveşte pe Tudose. "Nu a fost niciodată interesat de funcţia de preşedinte al PSD şi nici nu este interesat. A fost găselniţă pentru ca argumentele pe care Tudose le-ar fi adus împotriva mitingului PSD să nu mai conteze şi să îl arate ca fiind într-un joc de putere. Tudose nu va candida la preşedinţia interimară a PSD şi nici nu va fi preşedinte interimar al partidului", a încheiat consultantul politic. 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L. cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 24.11.2017, ora 13.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (70% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea functionala (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn si mijloace transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp in oraș Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău (zona periferica, vis-a-vis a serele Comanesti si de cartierul Vernesti). Fabrica este compusa din: Cladire administrativa, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E partial si Sc. 376mp; depozit cherestea P si Sc. 660mp; soproane de uscare si aburire P si Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinta P+1E, sc. 90mp; hala banzic P si Sc. 252mp; sera cu centrala termica cu Sc. 119mp. Fabrica este dotata cu echipament prelucrare lemn (functional) si mijloace de transport, dispune de utilitati (energie electrica, apa) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) si dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente si Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupata de constructii rezidentiale si terenuri virane). Fabrica este compusa din: hala productie cu Sc. 2.296,89 mp avand in dotare echipamente (platforme uscatoare 6 buc; uscator; camera uscare; instalatie aer comprimat; instalatie exhaustare; post trafo; pupitru comanda uscator; actionare electrica; instalatie electrica hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotata cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilitati (energie electrica, apa, canalizare) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la DN 12A (cca. 500m) si drum satesc pe doua laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 23.11.2017, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Cod galben de ploi, vant puternic si ninsori in nordul si nord-vestul tarii
15/12/2017 12:15

 Meteorologii au emis o atentionare cod galben de vreme rea pentru nordul si nord-vestul tarii, valabila din aceasta seara de la ora 18:00 si pana maine la ora 14:00. In intervalul mentionat v ...

Un nou protest duminică, 17 decembrie, în Piaţa Victoriei: România condamnată la tăcere!
15/12/2017 10:25

  "Duminică incercăm si altceva. Haideti să ne strangem cu totii la ora 15.00 in Piata Victoriei si să facem cel mai mare flashmob pentru sustinerea Justitiei. După ce ne strangem, ne punem b ...

Tezaurul României, în Rusia. Valoarea REALĂ a Tezaurului - DOCUMENT-VIDEO
15/12/2017 09:51

      Istoricul Bogdan Bucur scoate la lumină infromatii foarte interesante in volumul său ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, volum in care prezintă o persp ...

Facebook, reclame la începutul videoclipurilor
15/12/2017 09:40

 Facebook va afisa reclame la inceputul videoclipurilor, desi initial nu a fost de acord cu o astfel de metodă de promovare a produselor publicitare.    Numită pre-roll, acest tip de reclamă ...

Sărbătorile vin cu emoţii negative pentru angajații din România. Motivul...
15/12/2017 09:28

 Deşi a trecut mai bine de o lună de cand, prin ordonanţă de guvern, taxele sociale au fost transferate in totalitate din sarcina angaja­to­rului in cea a angajatului, mii de salariaţi incă n ...

A doua zi de doliu național! Coadă imensă la Palatul Regal. Mii de oameni au stat și peste noapte
15/12/2017 09:26

 15 decembrie, ora 00:19 | Mii de oameni au aşteptat in faţa Palatului Regal, azi noapte, după ora 00:00, să poată intra in Palatul Regal ca să ii aducă un omagiu Regelui Mihai. Site-ul realitatea.n ...

Schimbările PSD-ALDE la legile penale o scapă de închisoare pe criminala de la metrou!
15/12/2017 09:25

 Capii Parchetelor iau foc in scandalul modificărilor Codurilor Penale. În direct la Realitatea TV, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi acuză că schimbările pe care le vor aleşii vor avea un efect ...

Trump și Putin au discutat la telefon pentru a rezolva problema Coreei de Nord
15/12/2017 09:23

 Potrivit sursei menţionate, Trump i-a mulţumit de asemenea lui Putin pentru "recunoaşterea performanţei economice puternice a Americii, in conferinţa sa de presă anuală", susţinută joi. ...

Parlamentul European sprijina aderarea Croatiei, Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen
15/12/2017 07:47

 La sedinta plenara de la Strasbourg, Parlamentul European a sprijinit aderarea Croatiei la Spatiul Schengen. Liderul grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, a dec ...

4 barbati au violat doua fete pe camp. Un agresor cunoscuse una din victime pe Facebook
15/12/2017 07:42

 Politistii din Braila au anuntat, joi seara, ca au identificat patru barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 37 de ani, banuiti de comiterea infractiunii de viol. Unul dintre agresori, de 25 de ani, es ...