cozmin_gusa_11114100_63498000_28256700

Dimensiune font:

Cozmin Guşă: România a ajuns jos, jos de tot!

| 07-12-2017 10:00

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat că, din păcate pentru istorie, moartea Regelui este folosită ca pretext de către toată lumea. "Este folosită şi de către cei care îl detestau şi acum îl respectă şi de cei care i-au gonflat imaginea pe timpul vieţii şi acum doresc să îşi aducă o confirmare a demersului pe care l-au avut. România a ajuns jos, jos de tot", a precizat acesta.

 

"Foarte mulţi dintre prietenii mei m-au dojenit, să spun aşa, după ce am scris o carte în urmă cu şapte ani în care descriam România ca pe un ospiciu - "Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat". Acolo vorbeam despre toţi germenii care ne vor duce către un prezent cum avem astăzi. Este o atmosferă de ospiciu în România în care foarte mulţi dintre cei care ar putea să fie consideraţi medici, conducători, se comportă ca nişte pacienţi din ospiciu. Asta e viaţa. Se ştia că ajungem aici. Iresponsabilitatea liderilor şi toleranţa românilor care, repet, din păcate au fost într-o mare majoritate îndobitociţi din punct de vedere politic de către obiceiurile societăţii de consum, nu prea puteam să avem altă consecinţă decât asta pe care o vedem astăzi. Faptul că cei de la USR se agită foarte mult este important, dar până acum un an s-au ocupat doar de certurile interne. Dânşii, din nefericire, s-au născut ca o construcţie politică artificială. Ironia sorţii, pentru cunoscători, este că cel care a stat în spatele construcţiei USR, persoană importantă, nu spun cine, este şi consilierul din umbră a lui Liviu Dragnea. Cunoscătorii ştiu despre cine este vorba", a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, există responsabili şi responsabilităţi pentru ceea ce avem şi pentru acest circ grotesc pe care îl vedem astăzi. "Vreau însă să vă împărăşesc marele secret a lui Liviu Dragnea. Este un dublu-secret. Astăzi, ca şi de când a luat puterea, Liviu Dragnea negociază doar pentru sine. Şi al doilea, Liviu Dragnea guvernează doar pentru sine. Sigur este ajutat, este un sistem de complicităţi. Acesta este marele secret care pentru marele public nu este accesibil. Dar Dragnea negociează doar pentru sine şi guvernează doar pentru sine, fapt care a adus şi această mare problemă în partid pe care cei din PSD o cunosc foarte bine, agitaţia este extrem de mare. Ca să ne şi distrăm, putem să vorbim despre două unelte, două personaje care sunt foarte importante zilele astea, doi valeţi care au şi valoare mai mare dacă ne referm şi la cărţile de joc: Iordache şi Neacşu", a mai spus consultantul politic, adăugând că Iordache este cel care administrează legile justiţiei în urma unor telefoane pe care le primeşte de zeci de ori pe oră de la Liviu Dragnea şi care impune anumite lucruri, acele amendamente care nu sunt discutate în comisii, nu sunt citite şi dezbătute în plen.

În ceea ce îl priveşte pe Neacşu, Cozmin Guşă spune că el este cel care administrează funcţiile publice în numele lui Liviu Dragnea. "Cred că Neacşu va deveni un personaj foarte interesant în scurtă vreme, deţine foarte multe secrete. Dacă nu ştiţi, Neacşu este acel secretar general inexistent care nu face practic muncă de secretar general, ci ţine aşa un fel de mercurial al funcţiilor. Sigur că partidul reacţionează: unii ar vrea ca legile să fie mai dure, alţii ar vrea să îşi promoveze oamenii în structurile administrive. Aceste lucruri se fac doar la ordinile lui Liviu Dragnea. Suntem în această ecuaţie greu de crezut dar pentru cunoscători este o situaţie care va deveni explozivă", a detaliat acesta.

Consultantul politic a oferit şi o predicţie: "În urma acestor evenimente şi a unor evenimente care vor veni în cursul lunii decembrie, PSD va guverna fără Dragnea în 2018".

Cozmin Guşă a explicat că se va întâmpla acest lucru întrucât Liviu Dragnea face mult prea multe lucruri, întinde coarda prea tare şi nu va mai putea să îşi susţină puterea în acest fel, indiferent cât ar negocia pentru sine.

"Cu ce trebuie să rămânem în acest moment este acel mare secret, în ghilimele, care nu mai este un secret dacă l-am spus, că Dragnea negociează doar pentru sine, inclusiv pe legile justiţiei, şi că Dragnea guvernează doar pentru sine. Şi să nu uităm acel cuplu de valeţi prin intermediul căruia Drganea călăreşte atât Parlamentul, cât şi numirile în funcţiile publice", a precizat acesta.

Cozmin Guşă a vorbit şi despre "sceneta cu Firea şi Tudose".

"Sceneta cu Gabriela Firea şi Piaţa Victoriei şi apoi cearta cu Tudose este o scenetă regizată tot de Liviu Dragnea care a împins-o la luptă pe Firea, altfel nu ar fi avut curaj, şi apoi, pe parcursul luptei, a părăsit-o şi nu a mai susţinut-o. Pe de altă parte, Tudose este conştient pentru că acel dictat al funcţiilor din administraţie, de la directori, secretari de stat, precum şi funcţii mult mai mici, este deranjant pentru un premier care trebuie să aibă responsabilitatea guvernării", a explicat acesta.

Consultantul politic a mai spus că sunt oameni din Guvern şi din partid care au refuzat mitingurile de susţinere care o dată cu evenimentul tragic al morţii Regelui Mihai au fost anulate. "A fost un balon de oxigen pentru PSD pentru că nu ar fi reuşit să facă mitingurile aşa cum şi-ar fi dorit şi în plus, facându-le totuşi, ar fi generat un climat de instabilitate în fiecare comunitate unde nu sunt doar PSD-işti sau PSD-işti care vor să manifeste public, ci sunt şi alte categorii de cetăţeni, chiar şi social-democraţi, care s-ar fi revoltat. Acest eveniment tragic ne-a ferit de o mare tulburare sociale care s-ar fi putut isca în decembrie şi care a şi salvat PSD-ul de o ruşine. Liviu Dragnea, cu ştiinţa tututor, are un regim de putere personal care i s-a şifonat rău în urma dosarelor de la DNA", a declarat Cozmin Guşă, precizând că şeful PSD se comportă asemenea unui abulic care este pe o stradă cu sens unic care duce într-o fundătură, dar el doreşte să sară gardul să mai rezolve ceva.

"Pronosticul meu este, aşadar, că vom avea o guvernare PSD în 2018, dar va fi fără Dragnea", a afirmat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că s-a dezluşit mişterul şi în ceea ce îl priveşte pe Tudose. "Nu a fost niciodată interesat de funcţia de preşedinte al PSD şi nici nu este interesat. A fost găselniţă pentru ca argumentele pe care Tudose le-ar fi adus împotriva mitingului PSD să nu mai conteze şi să îl arate ca fiind într-un joc de putere. Tudose nu va candida la preşedinţia interimară a PSD şi nici nu va fi preşedinte interimar al partidului", a încheiat consultantul politic. 

Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ALERTĂ METEO: Cod galben de averse şi descărcări electrice pentru mai multe judeţe
20/07/2018 20:29

  Astfel, in judeţele Giurgiu (Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vanătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Bucşani, Grădinari, Joiţa, Marşa, Săbăren ...

ALERTĂ meteo: Cod galben şi cod portocaliu de furtună în mai multe judeţe
20/07/2018 18:58

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu şi mai multe avertizări cod galben de furtună, pentru următoarele două ore, in mai multe judeţe. ...

Şocant: Serviciile secrete britanice folosesc minori ca spioni
20/07/2018 18:25

  Respectivul raport a apărut la jumătatea acestei luni, in document fiind criticată o propunere a Ministerului de Interne britanic de a le prelungi minorilor spioni durata misiunilor de la o lună la ...

Firea s-a răzgândit. Anunț de ultimă oră despre protestul amplu din 10 august
20/07/2018 17:14

  ”Se vor avea in vedere aspecte esentiale in desfăsurarea manifestării, cum ar fi accesul la spitalele din zonă, afluirea si defluirea participantilor, circulatia autospecialelor de interventie ...

 

ALERTĂ în Germania: Mai mulţi răniţi, în urma unui atac
20/07/2018 16:17

 UPDATE: BBC relatează că in urma atacului au fost rănite 14 persoane. Potrivit surselor citate de site-ul LübeckerOnline, douăsprezece persoane sunt rănite uşor, iar două sunt in stare gravă. ...

După inundații soldate cu sute de morți, Japonia e lovită de un val de căldură: zeci de decese
20/07/2018 15:27

  O femeie de 63 de ani a fost găsită inconştientă in casa sa din oraşul Kuwana (centrul Japoniei) şi apoi declarată moartă, in timp ce o a doua femeie, trecută de 80 de ani, a fost descoperită ...

ULTIMA ORĂ - Inspecția Judiciară provoacă CUTREMUR în Sistem: judecătorii și procurorii stau ca pe ace
20/07/2018 14:48

 ”Program controale -Semestrul II 2018 Directia de inspectie judiciara pentru judecatori I. Controale de Fond Judecătoria Sibiu Judecătoria Turda Judecătoria Tg. Mureş Tribunalul Sibiu Tri ...

Percheziții de amploare în patru județe: prejudiciul este URIAȘ
20/07/2018 14:46

Poliţiştii au făcut aproape 80 de percheziţii in Bucureşti şi in judeţele Constanţa, Braşov, Ialomiţa, Tulcea şi Ilfov, intr-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 7 milioane de lei. ...

Hartă inedită despre prezența urșilor în Sfântu Gheorghe
20/07/2018 14:19

  Această hartă a fost postată vineri pe site-ul Primăriei Municipiului. Pe această cale, reprezentantii Primăriei si ai Composesoratului Unificat „Szemerja-Görgő” doresc să ind ...

Elan Schwartzenberg a scăpat de mandatul de arestare
20/07/2018 13:33

  "Se admite cererea de revocare şi revoca măsura arestării preventive dispuse faţa de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare in urmărire internaţională şi a m ...