Cum transezi si cum gatesti mielul de Paste
Dimensiune font:
Masa traditionala de Paste prevede in mod obligatoriu carnea de miel. Daca te-ai hotarat sa cumperi un miel, cel mai bine este sa stii de la cine il cumperi, iar producatorul sa aiba avizele sanitare. Cat trebuie sa aiba un miel de Paste? In jur de 10-12 kilograme. Dintr-un miel mai mic, de 6-7 kilograme, nu te vei alege cu mare lucru, caci carnea se va “topi” la gatit. Cum transezi si cum gatesti mielul de Paste.
Pulpele din spate ale mielului se gatesc cel mai bine la cuptor. Fa o friptura cu vin sau pune-le la marinat in iaurt ori cu diverse condimente.
Miel cu miere si rozmarin pentru masa de Paste
Gatul de miel sau colierul este carnos, numai bun pentru ciorba sau stufat. Tot pentru ciorba, poti folosi si capul de piept, partea de sub coaste.
Ciorba de miel cu legume
Pe partea din spate, vei gasi muschiul si coloana vertebrala. Il poti transa ca sa faci cotlete marinate sau la cuptor sau il poti umple cu legume. Tot din muschiulet, poti face si frigarui de miel la gratar, excelente daca iti pretreci Pastele la picnic, in aer liber.
Cotlete de miel cu legume
Pulpele din fata sunt foarte bune umplute. Nu uita de coaste, un adevarat regal la gratar.
Daca mielul tau este foarte proaspat si are si maruntaie, fa o ciorba de bureti cu leustean din burta, rinichi, plamani, splina, intestine, inima si ficat.
La drobul de miel, se folosesc plamanul, ficatul, rinichii si inima. Daca vrei sa faci mai mult drob pune si cap de piept dezosat si fiert.
Drob de miel cu verdeata
O excelenta sursa de substante benefice sanatatii (fier, zinc, vitaminele B), carnea de miel este bogata in acizi grasi saturati, dar si nesaturati, cei mai buni pentru sanatate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau