Cum va fi vremea în mini-vacanța de 4 zile de Paște

default

Dimensiune font:

| 20-03-2018 18:23

Vremea va rămâne foarte rece până în jurul datei de 23 martie, după care se va încălzi treptat, temperaturile ajungând la maxime de 13 grade Celsius, normale pentru această perioadă după 1 aprilie.

 

 Vremea se va menține frumoasă, cu temperaturi cuprinse între 10-13 grade, în perioada Floriilor și a Paștelui catolic, care cade în acest an pe data de 1 aprilie. Se va menține un strat de zăpadă, mai ales în regiunile de deal-munte.

Legat de Paștele ortodox, meteorologii se așteaptă la o vreme schimbătoare. "Este prea devreme să știm exact cum va fi vremea cu exactitate. Dar în mod clar mu vor fi 4 zile la fel în mini-vacanța de Paște, ne așteptăm la o vreme schimbătoare", a declarat directorul ANM.

Pentru a doua jumătate a lunii martie, s-au confirmat deja previziunile care spuneau că începutul primăverii va fi caracterizat de vreme rece și multe precipitații.

În Banat, până în data de 23 martie, temperatura aerului va continua sa scadă, vremea se va menţine deosebit de rece, astfel încât mediile valorilor diurne vor fi de la un grad la 3 grade, iar ale celor nocturne vor coborî spre -5 grade. În intervalul 23-27 martie, vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor. Se vor înregistra medii ale maximelor de 10 – 13 grade şi ale minimelor cuprinse între un grad şi 3 grade, iar până la sfârşitul intervalului variaţiile termice vor fi nesemnificative, astfel că aceste valori medii se vor menţine. În intervalul 19-23 martie, temporar vor fi mai ales ninsori, în general moderate cantitativ. Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ploaie va fi în creştere după data de 26 martie.

În Crişana, până în data de 23 martie, vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de la 1 la 3 grade şi a minimelor, în scădere de la -1 grad la -6 grade. În perioada 23-26 martie, vremea se va încălzi, iar până la sfârşitul intervalului nu vor mai fi variaţii semnificative. Astfel, valorile termice vor ajunge să se situeze în jurul normelor specifice perioadei, media maximelor fiind de 9 – 12 grade, iar a minimelor între zero şi două grade Celsius. În intervalul 19-23 martie, temporar vor fi mai ales ninsori, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, va fi în creştere după data de 26 martie.

În Transilvania, valorile termice vor fi în scădere până spre sfârşitul primei săptămâni şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasă în depresiuni în dimineţile zilelor de 23, 24 şi 25 martie, când temperatura va coborî sub -10 grade. În acest interval, media maximelor va oscila între zero şi două grade, iar cea a minimelor va scădea de la -3 grade la -9 grade. La sfârşitul primei săptămâni vremea se va încălzi şi se vor înregistra valori în jurul normelor, iar în cea de-a doua, variaţiile termice nu vor fi importante. Astfel, media valorilor diurne va fi de 8 – 10 grade, iar a celor nocturne între -4 şi zero grade. Până în data de 23 martie, temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ploaie va fi în creştere din nou după data de 27 martie.

În Maramureş, până în data de 23 martie, temperatura aerului va fi în scădere, vremea va fi deosebit de rece, cu medii ale valorilor diurne de până la două grade, iar ale celor nocturne vor coborî spre -9 grade. În perioada 23-26 martie, vremea se va încălzi, iar valorile termice vor ajunge să se situeze în jurul celor normale pentru această perioadă. Se vor înregistra medii ale maximelor în jurul a 10 grade, iar minimele vor ajunge sa fie, în medie, între -1 şi zero grade. În a doua săptămână, variaţiile termice vor fi nesemnificative, astfel că aceste valori medii se vor menţine până la sfârşitul intervalului. Între 19 şi 23 martie, temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie, va fi în creştere după data de 27 martie.

În Moldova, din 21 martie temperaturile vor creşte uşor şi treptat, dar până la începutul celei de-a doua săptămâni, vor rămâne tot sub mediile climatologice specifice perioadei, cu precădere în intervalul 21-23 martie, când media maximelor se va situa în jurul a zero grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză nu vor mai fi variaţii termice semnificative, maximele zilnice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar media lor va fi între 8 şi 11 grade. Media temperaturilor minime nu va depăşi pragul de îngheţ în nicio zi, iar cel mai frig va fi în dimineţile de 23 şi de 24 martie, când în cea mai mare parte a regiunii vremea va fi geroasă, cu temperaturi de sub -10 grade. Vor fi precipitaţii pe arii mai extinse, predominant sub formă de ninsoare între 19 şi 22 martie şi, mai ales sub formă de ploaie, după data de 26 martie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe.

În Dobrogea, în prima săptămână de prognoză, vremea se va menţine mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură cuprinsă, în general, între un grad şi 5 grade, respectiv a minimelor între -4 şi zero grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi în primele zile, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative, iar vremea va fi caracterizată de valori termice specifice perioadei, media maximelor fiind în jurul a 11 grade, iar cea a minimelor de 3 – 4 grade. În intervalul 19 – 23 martie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ, iar după data de 26 martie va fi în creştere probabilitatea de ploaie.

În Muntenia, până în 23 martie, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor termice diurne între un grad şi 3 grade. În intervalul următor se va încălzi uşor şi treptat, iar temperaturi diurne normale pentru data din calendar se vor înregistra abia după data de 28 martie. Extrem de scăzute vor fi şi temperaturile minime. Până la începutul celei de-a doua săptămâni media lor va fi sub zero grade şi chiar se va apropia de -7 grade în dimineţile de 24 şi 25 martie. Din data de 26 martie valorile termice nocturne vor fi în creştere treptată, iar media va oscila între zero şi două grade. Până în 23 martie vor fi precipitaţii în fiecare zi, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, posibil mai importante cantitativ. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere din nou după data de 26 martie, dar vor fi în general slabe cantitativ, trecătoare şi predominant sub formă de ploaie.

În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între două şi patru grade şi a minimelor între -6 şi -2 grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că, până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge la 12 – 13 grade, iar minimele la două grade. Vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar mai ales între 19 şi 23 martie, când acestea vor fi mai intense şi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, iar media temperaturilor, atât diurne, cât şi nocturne, se va situa sub pragul de îngheţ sau doar uşor peste acesta, în cea mai mare parte a intervalului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 23 martie, când media maximelor va fi de -6 grade şi a minimelor de -12 grade, iar cele mai ridicate între 25 şi 27 martie, când se vor atinge medii termice de 3 grade – ziua şi de -3 grade, pe timpul nopţilor. Totodată, sunt prognozate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare aproape în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare până în data de 23 martie şi după data de 26 martie.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei