Drumuri închise, trenuri întârziate şi circulaţie îngreunată, din cauza căderilor de zăpadă

default

Dimensiune font:

| 18-01-2018 08:12

Mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi sunt acoperite cu zăpadă, pe anumite tronsoane traficul desfăşurându-se îngreunat sau fiind închis. Ninsorile abundente au afectat şi alimentarea cu energie a liniilor feroviare, iar circulaţia trenurilor a fost afectată. Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente.

 

 UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1A Ploieşti – Cheia – Braşov se circulă fără restricţii de tonaj. Valorile de trafic sunt crecute şi pe anumite tronsoane sunt formate coloane de autovehicule.

 

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 10.00, situaţia drumurilor naţionale şi a autostrăzilor se prezintă astfel:

DN închise: 2

- În judeţul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 - 33, din pricina mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

- În judeţul Gorj, DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800, din cauza viscolului puternic.

- În judeţul Argeş DN7C Căpăţâneni kilometrul 53, din pricina mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

 

DN restricţionate: 3

- Traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone pe următoarele tronsoane de drum:

- pe DN1 Ploiești – Brașov;

- DN22A Ciucurova(Tulcea) - Hârşova(Constanţa);

- respectiv 10 tone pe DN1A Ploiești – Cheia – Săcele – Brașov;

DJ închise: 12

Au fost închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile următoarele drumuri judeţene:

În judeţul Caraş Severin:

- DJ 582E Prislop - Semenic,

- DJ 608A Telescaun - Muntele Mic,

- DJ 582 Brebu Nou - Slatina Timiş.

În judeţul Harghita:

DJ133 Ulieri – Orăşeni, din cauza copacilor căzuţi pe partea carosabilă; se acţionează pentru deblocare
În judeţul Vaslui:

– DJ284 Arsura – Ghermăneşti(două autovehicule blocate) şi DJ 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu (un microbuz blocat, persoane evacuate); se acţionează pentru deblocare.

În judeţul Prahova:

DJ101S Secăria – Valea Doftanei
În judeţul Galaţi:

DJ 253 Cudalbi-Baleni
DJ 251B Blanzi-Certesti
DJ 251G Corni-Varlezi
DJ 251F Draguseni-Tecuci
DJ 251J Draguseni-Smulti
DJ 242A Cavadinesti-Balabanesti
DJ restricţicţionate: 1

În judeţul Iaşi, traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DJ248 Mogoşeşti - Grajduri.

DC închise: 1

În judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

UPDATE: CNAIR informează vă, începând cu 10:30, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22F între Horia și Nalbant, pe raza județului Tulcea, km 0+000 – km 13+900, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

UPDATE: CNAIR informează că, începând cu ora 10:00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22D între Horia și Ciucurova (pe raza județului Tulcea), km 40+000 – km 52+000, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

Participanții la trafic sunt rugaţi să adapteze viteza la condițiile meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, reiterăm faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulația în condiții de iarnă.

UPDATE: Se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22A între Cataloi și Hârșova, km 0+000 – km 85+920, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

Precizăm că începând cu ora 09:00 a fost închis circulației rutiere un prim sector din DN 22A, respectiv, sectorul Hârșova – Ciucurova.

La ora 05.30, din cauza fenomenelor meteorologice sunt închise circulației două sectoare de drumuri naționale și anume:

- DN 67C, între Novaci și Rânca, județul Gorj închis din cauza viscolului;

- DN 11C între Târgu Secuiesc și Bixad închis din cauza căderilor de copaci pe partea carosabilă.

De asemenea, sunt acoperite cu straturi de 1-3 cm de zăpadă mai multe sectoare de drumuri naționale: DN 7 (Drăganu) în județul Argeș, DN 73 (Podu Dambovitei) în județul Argeș, DN 7C (Căpățâneni), DN 7C (Piscu Negru) în județul Argeș, DN 1 (Sinaia) județul Prahova, DN 71 (Sinaia) județul Prahova,DN 1A (Valea Popii - Cheia) județul Prahova, DN 71 (Moroeni) județul Dambovița, DN 10 km (Siriu) în județul Buzău, DN 7A (Voineasa - Obarsia Lotrului) în județul Vâlcea, zapada DN 7D (Greblesti) în județul Vâlcea - limita județul Argeș, DN 67C (Bengești – Rânca)în județul Gorj, DN 67D (Tismana, județul Gorj - Valea Cernei, județul Mehedinți), DN 57B (Oravița – Anina) în județul Caraș-Severin, DN 58 (Anina) în județul Caraș-Severin, DN 66A (Lupeni - Câmpul lui Neag) în județul Hunedoara, DN 66A (Campul lui Neag - Cerna Sat), DN 67D (Herculane - Valea Cernei) în județul Caraș-Severin, DN 74 (Buces - Vulcan) în județul Hunedoara HD, DN 68 (Băuțar în județul Caraș-Severin – Zeicani în județul Hunedoara), DN 66 (Petrosani - Baru Mare) în județul Hunedoara, DN18 Borșa în județul Maramureș, DN 1R, Beliș în județul Cluj, DN 74, Zlatna în județul Alba, DN 74, Abrud în județul Alba, DN 11B (Cașinu Nou – Cosmeni), în județul Harghita, DN 12 (Tușnad – Toplița), în județul Harghita, DN 12A Miercurea Ciuc în județul Harghita – limita județului Bacău, DN 12C (Gheorghieni - Lacu Rosu), în județul Harghita, DN 13A (Vlahita - Miercurea Ciuc) în județul Harghita, în județul Harghita, DN 13E (Zagon – Bărcani), în județul Covasna, și DN 15 (Toplița - limita județului Neamț).

Precizăm că la această oră reprezentanții CNAIR SA acționează în toate zonele afectate, punând accent pe sectoarele de drum în rampă și în pantă, pentru a evita eventuale blocaje.

Având în vedere fenomenele meteorologice din această perioadă CNAIR SA face din nou apel la conducătorii auto, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate,

Subliniem faptul că anumite sectoare de drum au fost blocate de autocamioane neechipate corespunzător și au îngreunat intervenția drumarilor în timp util.

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ninge) pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, informează Centrul Infotrafic. Între kilometrii 144 şi 212 pe suprafaţa carosabilă s-a depus un strat subţire de zăpadă(ninge viscolit iar vizibilitatea este redusă). Se acţionează cu un număr de 27 de utilaje care împrăştie material antiderapant şi acţionează în baterii de câte 3 utilaje.

Centrul Infotrafic recomandă participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Traficul rutier a fost restricţionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) - Fundata (judeţul Braşov) şi pe DN1, între Nistoreşti (Prahova) şi Braşov, în condiţiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăţi la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în judeţul Gorj DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800.

Ninsorile abundente au afectat şi alimentarea cu energie a liniilor feroviare.

CFR a anunţat că se circulă doar pe un fir între staţiile staţiile Timişu de Sus şi Dârste, din judeţul Braşov, în condiţii de vreme nefavorabilă, dar traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată la nivel naţional.

"La această oră, echipele de intervenţie verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe această distanţă se va desfăşura doar pe firul I", se arată în comunicatul CFR SA.

Totodată, CFR SA a anunţat că, în cursul nopţii de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulaţia feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între staţiile Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat.

În zona respectivă, angajaţii CFR SA au intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbuşit 11 copacii de pe versanţi, dar şi pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulaţia a fost redeschisă la ora 01.50, iar cele cinci trenuri de călători, care au staţionat temporar în gări, şi-au reluat traficul în condiţii de siguranţă.

"În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operational traficul pe toate magistralele", se arată în comunicat.

Pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara pe site-ul cfr.ro.

Până la ora 20.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 - 90 de kilometri la oră, iar pe creste va atinge 120 - 140 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada.

Până la ora 17.00, va fi în vigoare o altă avertizare cod portocaliu emisă de meteorologi pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 - 85 de kilometri la oră şi temporar va ninge viscolit.

Judeţele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

Conform ANM, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei