Elicopter militar, prabusit intr-o padure din Sibiu - 8 morti

default

Dimensiune font:

| 21-11-2014 15:06

 Un elicopter in care se aflau 10 militari s-a prabusit, vineri dimineata, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita din localitatea Malancrav. Opt militari au murit, potrivit ministrului Apararii,Mircea Dusa.

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT cele mai noi informatii despre accident:

15:40 - Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca, din primele informatii, toti militarii care se aflau in elicopterul care s-a prabusit erau de la unitatea din Campia Turzii.

15:05 - Ambii raniti au fost adusi preluati de un elicopter SMURD. Una dintre victime va fi adusa la Bucuresti.

14:40 - Pacientul care a fost adus cu elicopterul SMURD la spitalul din Targu Mures are 35-40 de ani, "este stabil hemodinamic, a fost intubat si sedat intrucat are o suprafata destul de extinsa arsa". "E stabil hemodinamic, a fost intubat, sedat. Are o suprafata destul de extinsa arsa si a fost sedat ca sa nu simta durerea. re arsuri de gradul 2 si 3, motiv pentru care am solicitat sa fie transferat de urgenta la Spitalul de Arsi din Capitala. La locul accidentului era constient initial", a declarat Turucz Emilia, medicul-sef de garda de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures.

14:36 - Cei doi supravietuitori ar putea fi adusi la Bucuresti, potrivit Realitatea Tv.

14:17 - Vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa, au ajuns la locul accidentului, potrivit Antena 3.
 



14:15 - Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante. "Doresc sa-mi exprim regretul pentru tragicul accident petrecut astazi in judetul Sibiu in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti. Este un moment trist pentru Armata Romaniei, pentru poporul roman si pentru mine personal.

Transmit sincere condoleante familiilor indoliate si tuturor celor care le-au fost aproape! Totodata, le doresc insanatosire militarilor raniti si imi exprim solidaritatea cu familiile acestora!", se arata in mesajul lui Traian Basescu.

14:10 - Un membru al echipei de salvare a povestit, intr-o interventie la Antena 3, ca "o persoana era in picioare, avea o patura pe ea, celalalt ranit statea pe jos, avea arsuri mai grave. Elicopterul inca ardea".



13:53 - Unul dintre cei doi supravietuitori a ajuns la spitalul din Targu Mures, potrivit Digi 24. Al doilea supravietuitor inca se afla la locul accidentului.

13:50 - In zona, terenul este foarte accidentat si masinile de teren nu pot inainta. Elicopterul este ars in proportie de 90%, conform B1 Tv.



13:44 - Cei 8 militari, parasutisti, urmeaza sa fie dusi la Laboratorul de Medicina Legala din Sibiu, pentru necropsie.

13:28 - Ioan Linjing, un barbat din localitatea Malancrav, a fost primul care a ajuns la elicopterul militar prabusit, transmite Tribuna. Acesta a spus ca a reusit sa vorbeasca cu unul dintre raniti. "Am discutat cu unul dintre ei. Cred ca era pilotul. Mi-a spus ca a intrat in plafon si au fost atinse varfurile copacilor. Apoi au cazut. Era constient acesta. Celalalt era ranit mai grav", a spus Ioan Linjing.

13:14 - "La fata locului s-a deplasat o echipa de cercetare formata din trei procurori militari si specialisti-criminalisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Dosarul va fi inregistrat la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Cluj care va efectua urmarirea penala in cauza", anunta si Parchetul Militar intr-un comunicat de presa.

13:12 - Unul dintre raniti a suferit un traumatism cranio-facial si are arsuri multiple, iar cel de-al doilea ar avea fracturi la maini si picoare insa este constient, transmite Pro TV.

12:56 - Antena 3 anunta ca la bordul elicopterului se aflau doi piloti, doi mecanici, un inginer, iar ceilalti cinci erau militari, dintre care doi au supravietuit.

12:50 - Elicopterul s-a prabusit intr-o zona in care se ajunge foarte greu, doar cu masini de teren, transmit televiziunile.

12:50 - Localnicii povestesc ca ar fi vazut elicopterul cum se invartea in aer, ca au observat foc si fum si ca apoi a disparut in padure, transmite Antena 3.

12:41 - "Apelul de urgenta la 112 s-a primit la ora 10:50", a declarat la Romania TV, Monica Dajbov, purtator de cuvant al MAI.

12:38 - "Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, judetul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene", a anuntat in mod oficial MApN.

12:35 - Alaturi de vicepremierul Gabriel Oprea se afla si o echipa de procurori militari si criminalisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, potrivit MAI.

12:34 - Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a anuntat ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu. "Ranitii au suferit multiple arsuri", a spus Sabau, transmite Mediafax.

12:24 - Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul din judetul Sibiu.

"La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si 2 elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale Politiei Romane au ajuns deja la fata locului", se arata in comunicatul transmis de MAI.



Foto: Antena 3

12:18 - Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a confirmat pentru Mediafax ca accidentul s-a prabusit chiar in zona denumita Stejaris, intre localitatile Iacobeni si Malancrav. Aceasta a precizat ca cei doi raniti au fost preluati cu elicopterul SMURD trimis de la Targu Mures.

12:16 - "Au fost trimise aproximativ 20 de autospeciale de la ISU Sibiu si de la ISU Mures, echipaje cu spuma, de descarcerare si asistenta medicala. De asemenea, intervin si doua elicoptere SMURD", a declarat pentru Vocea Transivlaniei capitan Anca Onofrei de la IGSU.

12:12 - "Am vazut elicopterul, eram in curte si chiar ma miram de ce zboara atat de jos. Elicopterul zbura dinspre Malancrav spre Laslea", a povestit un localnic, pentru Tribuna

12:04 - Vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat ca merge la locul unde s-a prabusit elicopterul.

11:55 - "Am dispus o echipa tehnica care cerceteaza cauzele prabusirii si am sesizat si Parchetul Militar. Inca nu am anuntat familiile militarilor. As vrea sa transmit condoleante familiilor", a spus Mircea Dusa la Digi 24.

11:47 - Ioan Onea, primarul din Laslea, comuna pe raza careia s-a produs accidentul, a sustinut la Digi 24 ca, din informatiile pe care le are, elicopterul s-a prabusit intr-o zona impadurita, autoritatile locale fiind in alerta.

11:45 - "Un elicopter de la Campia Turzii care se ducea la un exercitiu la poligonul Cincu s-a prabusit undeva in apropierea poligonului. Am alertat echipele noastre de interventie si SMURD si am dispus o ancheta tehnica. Erau opt persoane.

Nu stim cate victime sunt, pentru ca nu am ajuns acolo. Am trimis doua elicoptere, unul de la Cincu si unul de la Targu Mures. Apelul l-a facut un militar care era in elicopter. Se deplaseaza spre zona si autosalvarile din poligon", a declarat initial ministrul Apararii, Mircea Dusa, la Antena 3, imediat dupa producerea accidentului.

11:40 - Realitatea TV anunta ca elicopterul a luat foc in aer.

11:37 - Purtatorul de cuvant al ISU Mures, Mihai Gagyi, a declarat pentru Vocea Transilvaniei ca interventia este coordonata de ISU Sibiu, dar ca a fost solicitata si interventia pompierilor mureseni, accidentul avand loc in apropiere de judetul Mures.

11:30 - Aparatul de zbor plecase de la baza aeriana de la Campia Turzii si se indrepta catre Cincu, unde mai multi militari romani si americani participa la Modulul de instruire "RUBICON 2014", informeaza Digi 24. Este vorba despre un elicopter IAR 330 PUMA SOCAT.

Cateva elicoptere de acest tip au fost implicate de-a lungul timpului in accidente aviatice. Pe 16 august 2001, un astfel de elicopter, la bordul caruia se aflau trei persoane, s-a prabusit in localitatea Boteni, judetul Dambovita, chiar in curtea Bazei 61 Aeriene Titu.

Pe 7 noiembrie 2007, un elicopter IAR 330 Puma Socat s-a prabusit intre localitatile Strabeni si Ungheni, din judetul Arges. Si la bordul acestuia se aflau trei persoane

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei