Emisarul lui Trump vine la București. Care este mesajul-cheie al oficialului SUA

default

Dimensiune font:

| 18-06-2018 07:27

Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA, înlocuitorul Victoriei Nuland în poziția de responsabil pentru relația SUA cu 50 de țări din Europa și Eurasia, va fi prezent la București luni, 18 iunie.

 

 
Wess Mitchell, cel care a preluat postul Victoriei Nuland, vine în România, luni 18 iunie.

Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, va vizita luni Bucureşti, unde se va întâlni cu oficiali români şi analişti independenţi pentru a discuta teme de securitate regională şi cooperare economică, anunţă Departamentul de Stat.

"Pe 18 iunie (Wess Mitchell - n.r.) se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cel de-al şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA - România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti", anunţă Departamentul de Stat, într-un comunicat de presă.

Pe 19 iunie, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia va vizita Zagreb, unde va avea întrevederi cu oficiali croaţi pentru a discuta evoluţiile din Croaţia şi din regiune, "inclusiv contribuţiile Croaţiei la stabilitatea regională şi la securitatea energetică", potrivit sursei citate.

Wess Mitchell a susținut în urmă cu câteva zile un discurs la Heritage Foundation (vezi video mai jos) în care a detaliat care este strategia lui Trump pentru Europa.

Mesajele cheie transmise de Wess Mitchell (și care vor defini relația SUA-Europa-NATO) sunt importante pentru că arată că implicarea americană va rămâne constantă în regiune, iar statele care doresc rămânerea în familia occidentală vor fi puternic susținute.

Wess Mitchell a declarat explicit că "în Europa Centrală și de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupției și de combatere a dezinformării rusești, precum și de consolidare a societății civile în zonă".

Mesajul lui Wess Mitchell și prezența acestuia la București sunt extrem de importante pentru că vin într-un context extrem de sensibil: alianța de guvernare PSD-ALDE pune o presiune fără precedent la adresa DNA, iar inițiativele juridice - legile justiției și modificările la codurile penale - mutilează cadrul de luptă împotriva corupției.

Un mesaj crucial transmis de Wess Mitchell este acela că "SUA își propun să concureze pentru o influență pozitivă în regiunea Europei de Est".

Statele din regiune au opțiuni, spre deosebire de trecut, arată oficialul american, iar ofertele estice (Rusia si China) au drept scop cultivarea propriei influențe și subminarea solidarității vestice.

Doar critica dinspre SUA nu reprezintă o strategie sustenabilă, spune Wess Mitchell care mai afirmă că "daca nu ajutăm aceste state vulnerabile, riscăm să le pierdem". Implicarea nu trebuie să fie doar diplomatică, ci si pentru câștigarea oamenilor ("hearts and minds of public"), mai ales a celor pentru care amintirea anului 1989 și a extinderii NATO sunt amintiri îndepartate.

Înlocuitorul Victoriei Nuland la Departamentul de Stat: "În România, democrația va fi testată dur"
Alte mesaje-cheie din discursul lui Wess Mitchell despre viziunea administrației Trump:

- Anul viitor – 30 de ani de la caderea Zidului Berlinului. 30 de ani de libertate si prosperitate, care erau inimaginabile în trecut. SUA și aliatii săi au asigurat una din cele mai lungi perioade fără război și fără confruntări majore – ceea ce reprezintă un succes.
- Obiectivul asumat de administrația SUA (definit și de Donald Trump, la Varsovia, anul trecut) este "păstrarea Vestului"; "această comunitate de state occidentale este unică în lume" și "trebuie să avem curajul și tăria de a apăra aceasta comunitate de cei care vor să o submineze și să o distrugă".
- Ne îndreptăm spre o lume în care există "big power competition", spre deosebire de ultimii 30 de ani. Vestul, colectiv, nu este pregătit pentru această competiție.
- Protejarea Vestului nu se poate face fara Europa. America si Europa sunt Vestul si inima lumii libere.

- Azi, Europa este clar un loc de competiție geopolitică. Și SUA trebuie să facă o politică în Europa care să țină cont de această competiție geopolitică. Dar si Europa trebuie sa trateze aceasta competitie in mod serios.

- O zonă unde competiția geopolitică se intensifica este frontiera estică a Europei. Zona care pleaca din Caucaz, prin Blacani și bazinul Dunarii – este o zona de atenție geopolitica reînnoită pentru Rusia!

Trebuie sa recuperam toata perioada in care am considerat ca Europa nu este o zona de competitie geopolitica. Iar SUA afirma ca nu pot face acest lucru singuri. realitatea.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei