Imagini de la crima secolului! Cum a murit fosta soție a lui O.J. Simpson

default

Dimensiune font:

| 05-02-2016 16:09

Cel mai mediatizat proces din istoria juridică a Statelor Unite, care i-a ținut cu sufletul la gură pe americani în urmă cu mai bine de 20 de ani, revine cu aceeași putere de fascinație. Serialul ”The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”, difuzat de FX Tv, a doborât, la debut, toate recordurile de audiență.

O armată de super actori au pus umărul la ceea ce pare a fi succesul începutului de an. Primul episod din serialul dedicat celei mai mediatizate crime din istoria SUA, uciderea cu sălbăticie a fostei soții a sportivului O. J. Simpson și a iubitului acesteia, a ținut în fața micilor ecrane peste cinci milioane de americani. John Travolta, Cuba Gooding, Jr., Sarah Paulson și David Schwimmer sunt vedetele serialului care spune povestea ”procesului secolului” din perspectiva avocaților.

Fostul sportiv, apărat de tatăl lui Kim Kardashian

Fostul sportiv O.J. Simpson (68 de ani), considerat unul dintre cei mai talentați jucători de fotbal american, a fost găsit nevinovat în 1995, în procesul în care fusese acuzat de uciderea cu sălbăticie a fostei sale soții, Nicole Brown Simpson, și a iubitului acesteia. Toate dovezile furnizate de procurori îl arătau vinovat fără nicio umbră de îndoială pe O.J., iar fostul sportiv a angajat o armată de avocați, nume mari ale momentului, pentru a-l apăra. Printre aceștia, și Robert Kardashian, tatăl celebrei Kim.

Era vorba, în definitiv, de un fost sportiv de succes, la momentul respectiv vedetă de televiziune. Toți americanii vorbeau numai despre oribila crimă. Urmărirea și reținerea lui O.J. Simpson a fost transmisă în direct, după ce o scrisoare transmisă de fostul sportiv și citită de unul din avocații săi lăsase să se înțeleagă că vedeta intenționează să-și pună capăt zilelor. Trei canale naționale de televiziune și-au întrerupt programul obișnuit, iar finala NBA, dintre New York Knicks și Houston Rockets, de la Madison Square Garden, a trecut în plan secund la postul NBC.

Nicole Brown, aproape decapitată

Totul se întâmpla la cinci zile după ce fosta soție a lui Simpson, Nicole Brown, și iubitul acesteia, Ron Goldman, fuseseră găsiți morți, înjunghiați cu sălbăticie, în curtea vilei femeii de numai 35 de ani din Los Angeles.

În 12 iunie 1994, puțin după miezul nopții, Nicole și Ron au fost găsiți de poliție zăcând într-o baltă de sânge. Totul indica o crimă pasională. Nicole fusese înjunghiată cu un cuțit mare în gât, de patru ori. Tăieturile erau atât de profunde, încât anchetatorii i-au putut vedea laringele. Femeia fusese aproape decapitată. Corpul neînsuflețit zăcea pe scările vilei.

La câțiva pași distanță era iubitul lui Nicole, Ron Goldman. Trupul bărbatului fusese de asemenea înjunghiat de mai multe ori, însă urmele indicau că acesta încercase să-i țină piept atacatorului și chiar reușise să-l rănească. O mănușă din piele plină de sânge, aparținând, după primele presupuneri, ucigașului, rămăsese la locul faptei. O dâră de sânge arăta că acesta din urmă fusese rănit în partea stângă a corpului, înainte de a fugi.Mai multe dovezi au fost găsite în vila fostului sportiv
Casa lui O.J. Simpson, aflată la cinci minute distanță de locul faptei, a fost prima destinație a polițiștilor după descoperirea cadavrelor. Un gest firesc, dacă ne gândim că O.J. și Nicole fuseseră căsătoriți timp de șapte ani, aveau doi copii împreună și se întâlniseră chiar în seara crimei, la serbarea fiicei lor. Oamenii legii voiau să-l anunțe pe sportiv de cele întâmplate.

Nicole și O.J. Simpson s-au căsătorit în 1985. De altfel, difuzarea primului episod din serialul dedicat procesului secolului coincide cu data căsătoriei lor, 2 februarie. Au avut doi copii împreună, un băiat și o fată, iar căsnicia lor părea un exemplu fericit de relație interrasială. Dincolo de aparențe era însă un munte de neînțelegeri, condimentat cu acuzații de violență domestică.

Divorțul a venit șapte ani mai târziu, iar după despărțire, Nicole s-a schimbat radical. Apropiații cuplului au declarat că nu o mai recunoșteau. Începuse să se drogheze, pierduse șirul aventurilor de-o noapte și apărea în tot felul de fotografii compromițătoare.

Surpriza polițiștilor, când au ajuns la locuința lui O.J. Simpson în dimineața zilei de 13 iunie 1994, a fost uriașă. Fostul sportiv plecase deja, cu destinația Chicago. Încă de la intrare, oamenii legii au observat picăturile de sânge, apoi o mănușă plină, de asemenea, de sânge, ce părea a fi perechea mănușii găsite în curtea lui Nicole. În dormitorul vedetei, chiar în fața patului, polițiștii au găsit o pereche de șosete pătate de sânge. Ulterior, s-a dovedit că sângele îi aparținea fostei soții a lui O.J.

Mai mult, când fostul sportiv s-a întors de la Chicago, cameramanii aflați în fața vilei acestuia din Los Angeles au putut surprinde o rană recentă pe mâna stângă a acestuia. Totul părea să ducă spre un vinovat sigur: O.J. Simpson.

Găsit nevinovat după un proces-maraton

Și totuși, la capătul unui proces care a împărțit America în două, fostul sportiv a fost declarat nevinovat. Procurorii au conturat un portret violent al vedetei, prezentând imagini cu Nicole agresată fizic, dar și înregistrarea unui apel la 911 pe care fosta soție a marelui sportiv l-ar fi făcut în ianuarie 1989, în care spunea că se teme pentru siguranța ei, iar O. J. se auzea țipând în fundal. Motivul crimei, așa cum l-au prezentat procurorii, ar fi fost gelozia extremă a vedetei.

Simpson a angajat cei mai titrați avocați ai apărării, inclusiv doi experți în probele ADN, o noutate la vremea respectivă, și a pledat de la bun început nevinovat. Avocații fostului sportiv au invocat mai multe nereguli în manevrarea probelor, inclusiv contaminarea acestora în timpul anchetei. Conform avocaților, Nicole și Ron căzuseră victime unor ucigași plătiți de traficanții de droguri, care l-ar fi căutat de fapt pe un prieten al lui Ron.

Avocații apărării mizau și pe faptul că nu fusese găsită arma crimei și nici nu existau martori.

Peste 100 de milioane de oameni au urmărit verdictul

În 3 octombrie 1995, O.J. Simpson a fost găsit nevinovat pentru crimă cu premeditare. Înainte de pronunțarea verdictului, președintele Bill Clinton fusese avertizat în legătură cu eventuale manifestații de stradă. Peste 100 de milioane de oameni din toată lumea și-au întrerupt orice activitate pentru a urmări verdictul. În interviurile acordate de jurați după pronunțarea verdictului, câțiva au declarat că erau convinși de vinovăția lui Simpson și i-au acuzat pe procurori că nu au reușit să construiască un caz solid.

Doi ani mai târziu, O.J. Simpson a fost găsit vinovat de un juriu civil și obligat să plătească daune de 33 de milioane de dolari familiilor victimelor. În 2007, Simpson este condamnat la 33 de ani de închisoare pentru răpire și jaf armat, după un incident petrecut în Las Vegas. Fostul sportiv încercase să recupereze niște bunuri care îi aparținuseră, din două magazine de suveniruri. În 2015, contestația lui Simpson la această decizie a fost respinsă, iar vedeta așteaptă anul 2017 pentru a-și încerca norocul la eliberarea condiționată. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei