L-au bătut în sediul Poliţiei, i-au strivit degetele, apoi l-au obligat să „se târască şi să sâsâie ca o viperă”. Ce au păţit poliţiştii

default

Dimensiune font:

| 06-08-2014 14:22

Doi poliţişti din Iaşi au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că, în martie 2013, după o intervenţie la o reclamaţie, au bătut cu pumnii şi picioarele un bărbat în sediul Poliţiei, strivindu-i degetele de la mâini şi obligându-l să "se târască şi să sâsâie ca o viperă”, potrivit procurorilor.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Iaşi i-au trimis în judecată pe agenţii Bogdan Petianu şi Constantin Daniel Vîrlan pentru purtare abuzivă, lovire sau alte violenţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină, în luna martie a anului trecut, la o reclamaţie în satul Gîrbeşti, comuna ieşeană Ţibana, unde săteanul Mihai Popescu ar fi agresat un bărbat de 70 de ani.

Oamenii legii sunt acuzaţi că l-ar fi dus pe Mihai Popescu la sediul Poliţiei, unde a fost supus "violenţelor fizice şi psihologice", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Conform sursei citate, Mihai Popescu a stat opt ore în arestul Poliţiei Ţibana, unde a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de către agenţi, care l-au ameninţat încă din autospeciala cu care s-au deplasat la Gîrbeşti că "va avea de suferit".

"Pe timpul transportului, inculpaţii i-au adresat persoanei vătămate injurii şi insulte, i-au reproşat că nu le-a dat ascultare de la început şi l-au lăsat să înţeleagă că va avea de suferit când vor ajunge la Ţibana. Odată ajunşi acolo [...] inculpaţii i-au tras mâinile persoanei vătămate către un picior al mesei din încăpere şi, cu ajutorul unui băţ din lemn introdus printre cătuşe, au format o pârghie prin care au torsionat elementele de imobilizare, provocându-i astfel victimei o suferinţă intensă", au precizat procurorii în rechizitoriu.

După ce a fost bătut şi legat de piciorul mesei din încăpere, cei doi agenţi l-au obligat pe Mihai Popescu să imite mersul şi sunetele produse de o viperă, "să se târască şi să sâsâie", se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

"Când a scos un sunet mai strident, i-au spus că «viperele trebuie lovite în cap şi omorâte», apoi l-au lovit cu piciorul în zona capului", se precizează în rechizitoriu.

Bărbatul, care sângera la cap şi la mâini, a fost amendat apoi de către cei doi agenţi cu 500 de lei pentru că ar fi săvârşit ameninţări şi acte de violenţă şi pentru că a refuzat să se legitimeze la solicitarea poliţiştilor.

În continuare, acesta a fost ameninţat să nu vorbească pentru că altfel "îl vor omorî şi «îl vor face cenuşă pe care o vor arunca în drum, iar rudele vor călca pe ea fără să ştie pe ce calcă»".

Bărbatul a fost lăsat iniţial să plece, întrucât rudele sale veniseră la sediul Poliţiei, însă după ce oamenii legii l-au auzit pe acesta spunându-le rudelor că ”l-au omorât cu bătaia", l-au adus din nou în sediul Poliţiei din Ţibana.

După ce a fost bătut din nou, cei doi agenţi au luat legătura cu superiorii lor cărora le-au raportat incidentul şi au solicitat sprijin susţinând că au fost victime ale infracţiunii de ultraj săvârşită de către Mihai Popescu.

Ulterior l-au ameninţat din nou pe bărbat, spunându-i că "va fi omorât aşa cum şi-a ucis Cioacă soţia, de nu va mai putea fi găsit", se arată în rechizitoriu.

Cei doi agenţi au întocmit rapoarte scrise în care au prezentat cele întâmplate, timp în care familia bărbatului agresat a reclamat în mai multe rânduri că acesta este abuzat în sediul Poliţiei.

După ce a fost eliberat, după circa opt ore, Mihai Popescu a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost internat.

În 12 martie anul trecut, el a mers la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, unde i s-a eliberat un certificat medico-legal în care se arăta că are echimoze, excoriaţii, tumefacţie, ”traumatism vertebral cervical amielic, contuzie toraco-abdominală, contuzie antepicior bilateral, fractură parcelară cap metacarpian II mâna stângă, cu pierdere de cunoştinţă pe scurtă durată."

În urma unei expertize suplimentare solicitate de procurorii Parchetului Judecătoriei Iaşi, medicii au stabilit că rănile bărbatului nu puteau fi provocate decât prin lovire.

În rechizitoriu se mai arată că cei doi poliţişti s-au apărat, spunând că intervenţiile acestora "au fost necesare, legitime şi proporţionale în raport cu conduita persoanei vătămate, care a refuzat să se supună somaţiilor".

Mai mult, aceştia au sugerat că ar fi fost loviţi de către bărbat înainte să intervină.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 18 septembrie la Judecătoria Iaşi.

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că poliţiştilor au fost ”puşi la dispoziţia unităţii“, în vederea finalizării cercetărilor. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei