« Inapoi

Ministrul Tudorel Toader, la Iaşi: „Arhiva SIPA a fi desecretizată”

Ministrul Tudorel Toader, la Iaşi: „Arhiva SIPA a fi desecretizată”#1
Mărime font - +

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat ieri la Iaşi, pentru a participa la întâlnirea preşedinţilor secţiilor penale ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Curţilor de Apel.
Cu această ocazie, ministrul a declarat ieri, la Iaşi, că arhiva Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) va fi desecretizată, menţionând totodată că, prin funcţia pe care o are, el poate desecretiza „ceea ce este secret de serviciu”. „Arhiva SIPA sigur va fi desecretizată. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, că nu am fost în ea. Probabil are informaţii pe toate palierele, pe toate nivelele. Ministrul Justiţiei poate desecretiza ce e secret de serviciu. Ce este de competenţa Guvernului poate fi desecretizat prin hotărâre de Guvern. Dacă vor fi acolo şi secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul şi toate regulamentele şi toate comisiile, toate evaluările referitoare la arhiva SIPA”, a declarat Tudorel Toader. El a menţionat că va face o comisie pentru inventarierea dosarelor. „Vom inventaria şi noi cum au inventariat alţii, le vom desecretiza. Sigur, acolo vor fi probabil informaţii ţinând de viaţa personală, vor fi informaţii ţinând de viaţa profesională, vor fi informaţii ţinând de viaţa publică. Le vom aborda pe fiecare în mod adecvat, dar, repet, cu respectarea procedurilor legale, cu respectarea competenţelor şi a termenului”, a mai spus ministrul Justiţiei.
Dan CONSTANTINESCU
 

Data publicarii: 20/05/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > ACTUALITATE > STIRI INTERNE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 6:40

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange