« Inapoi

Paradoxul impozitului pe gospodărie: cel mai avantajos e să fii singur

Paradoxul impozitului pe gospodărie: cel mai avantajos e să fii singur#1
Mărime font - +

Conceptul de gospodărie îşi pierde sensul în noua lege a impozitării globale, în condiţiile în care salariaţii sunt descurajaţi să se asocieze în gospodării fiscale. Cea mai avantajată fiscal este gospodăria formată dintr-un singur membru.
 

 Viitoarea filosofie fiscală a Guvernului, care îşi propune asocierea cetăţenilor în gospodării fiscale, are un mecanism prin care este descurajată tocmai asocierea contribuabililor în asemenea gospodării. Cea mai avantajată fiscal este gospodăria formată dintr-un singur membru.

Impozitul pe gospodărie va fi o afacere profitabilă pentru majoritatea salariaţilor care vor cădea sub incidenţa sa, ei urmând să plătească de două până la 10 ori mai puţin impozit decât plătesc în prezent, când se aplică o cotă unică de 16%.

Pe de altă parte, potrivit unor calcule sumare, conceptul de gospodărie îşi pierde sensul, în ideea că salariaţii sunt descurajaţi să se asocieze în gospodării fiscale.

Motivul pentru asta este că plafonul neimpozabil de care vor beneficia, în cazul în care reprezintă o gospodărie formată dintr-o singură persoană, va fi mult mai avantajos decât în cazul gospodăriilor cu mai mulţi membri.

Gospodăria nu este încurajată, scrie Adevarul.ro. Dacă analizăm plafonul neimpozabil pentru o gospodărie, vom observa că introducerea impozitului pe gospodărie contrazice exact principiul de gospodărie, deoarece salariaţii vor fi încurajaţi să îşi facă gospodării formate dintr-o singură persoană.

Raţionamentul este simplu: cu cât sunt mai multe persoane într-o gospodărie, deşi plafonul neimpozabil anual pare mai mare, de fapt pentru un individ acesta scade proporţional, arata sursa citata.

Data publicarii: 21/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > ACTUALITATE > STIRI INTERNE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE -  25 IUNIE

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE - 25 IUNIE

                         (...)
Horoscopul de weekend, duminică, 25 iunie 2017

Horoscopul de weekend, duminică, 25 iunie 2017

BERBEC Va confruntati cu o criza financiara serioasa, desi nu va puteti plange ca ati(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)

 

 

editia online din 25.06.2017 - 22:03

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange