Referendum in Grecia: 61,57% dintre greci au spus "NU" Europei. Liderul Opozitiei demisioneaza

default

Dimensiune font:

| 05-07-2015 23:22

Grecii si-au decis astazi viitorul. Referendumul prin care populatia a fost chemata sa se pronunte pro sau contra masurilor de austeritate propuse de creditorii internationali ai Greciei s-a terminat. Urnele s-au inchis la orele 19.00.

Primele cifre oficiale arata ca prezenta la vot este suficienta pentru validarea referendumului, peste 50% dintre grecii cu drept de vot prezentandu-se la urne, in conditiile in care, pentru validare, era nevoie de 40%.

In ce priveste votul, estimarile initiale aratau un scor foarte strans intre taberele celor care au raspuns cu "da" sau "nu" la referendum, insa, pe masura trecerii timpului, situatia se schimba. Conform ministerului elen de Interne, 60,91% dintre greci au spus NU Europei.

Pentru a preintampina ciocniri violente, guvernul a mobilizat armata in strada dupa referendum. In plus, circa 2.000 de politistii vor fi postati in fata bancilor.
 

 
 
 
 
 
 
 

Guvernul elen se va intalni duminica seara cu seful bancii centrale si cu reprezentantii principalelor banci comerciale pentru a discuta situatia.

Ministrul elen de Finante a declarat duminica, pentru presa germana, ca se asteapta ca luni sa aiba loc o intalnire la Bruxelles, indiferent de rezultatul referendumului.

Miza este mare atat pentru Grecia, care ar putea iesi cel putin din uniunea monetara, cat si pentru tarile din UE, care vor fi afectate in mai mica sau mai mare masura, dar si pentru constructia europeana in sine.

  LIVE TEXT, cele mai importante informatii despre votul istoric din Grecia:

23.16 - Antonis Samaras, liderul partidului Noua Democratie din Opozitie, si-a dat demisia. El a condus campania "da", informeaza presa de la Atena.

23.15 - 61,57% dintre votanti au spus "nu", dupa numararea a 79,32% din voturi

22.53 - Au fost numarate doua treimi din voturi: tabara "nu" are 61,52%, iar cea "da" detine doar 38,48%.

22.51 - Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, a transmis intr-un interviu acordat publicatiei Tagesspiegel ca Tsipras a rupt si ultimele legaturi cu Europa. El sustine ca, in acest punct, negocierile sunt puse in pericol.

22.46 - Ministrul elen de Finante, Yanis Varoufakis, a dat niste replici taioase in timpul conferintei de presa organizata dupa inchiderea urnelor. El a vorbit despre faptul ca institutiile internationale au inchis bancile, au refuzat timp de cinci luni sa negocieze niste masuri concrete si au planuit sa umileasca poporul grec.




"Votul de astazi reprezinta un mare 'da' spus Europei democratice si intareste protectia pe care Grecia o acorda poporului sau. Maine (luni - n.red.) vom incerca sa cooperam cu partenerii nostri si ii vom invita, unul cate unul, pentru a gasi un numitor comun. Si vom incerca sa ne mentinem un tonus pozitiv".

22.20 - 61,31% dintre greci au votat "nu", 38,69% au votat "da", dupa numararea a 61,03% din voturi le exprimate la referendum

22.05 - Ministrul de Externe italian, Paolo Gentiloni, a scris pe Twitter, dupa referendum: "E corect sa incercam sa ajungem la un acord din nou. Insa nu exista scapare din labirintul grec, cu o Europa slaba, ce nu creste".


21.59 - Mare parte din electoratul tanar a votat "nu" la referendum, acesta suferind cel mai mult in ultimii cinci ani. Cei care au votat cu "da" sunt in general varstnicii, arata The Guardian.

21.57 - Ministrul elen al Muncii, Panos Skourletis, a reactionat cu privire la rezulatatul referendumului, el declarand jurnalistilor aflati la usa cabinetului sau ca "Guvernul poate merge acum cu o carte foarte puternica pentru a continua negocierile cu creditorii".

21.54 - 61,24% dintre voturile numarate pana acum (51%) sunt contra masurilor de austeritate propuse de Europa, comparativ cu 38,76%.

21.47 - Kathleen Brooks, de la Forex.com, se teme pentru sectorul bancar grecesc. "O victorie a taberei 'nu' va face negocierile cu creditorii si si mai dificile", scrie Brooks. Aceasta e de parere ca Grecia nu va mai obtine bani de la creditorii europeni.

In plus, Banca Centrala Europeana ar putea lua decizia de a taia lichiditatile de urgenta saptamana aceasta, ceea ce inseamna ca sistemul financiar elen s-ar putea prabusi "in cateva zile". Grecia s-ar putea confrunta ulterior cu o recesiune profunda, ce va tine multi ani, mai explica Brooks.

21.43 - Analistii financiari incep sa reactioneze la rezultatele referendumului din Grecia, observa The Guardian. Wolf Piccoli, de la Teneo Intelligence, e de parere ca riscul ca Grecia sa paraseasca zona euro e de 75% in prezent.

Acesta e de parere ca Banca Centrala Europeana nu va mari marja de lichiditati de urgenta, chiar daca bancile grecesti au nevoie disperata de bani cash.

Acesta crede ca creditorii europeni vor ramane duri in negociere si opineaza ca exista posibilitatea ca presedintele elen, Prokopis Pavlopoulos, sa demisioneze, pentru a se organiza alegeri anticipate, intr-o incercare de a preveni "alunecarea" Greciei afara din zona euro.

21.38 - Ministrii de Finante ai zonei euro nu planuiesc o intalnire de urgenta luni. Un oficial a declarat pentru Reuters: "In niciun caz. Ministrii nici nu ar sti ce sa discute".

21.34 - Dupa numararea a peste 40% din voturi reiese ca 61,08% din electorat a votat impotriva masurilor de austeritate, fata de 38,92%.

21.26 - In Piata Syntagma din Atena atmosfera e una de sarbatoare. Par sa se fi adunat doar cei care au votat cu "nu" la referendum, dupa bannerele si pancartele prezente.


Foto: Twitter/John Hooper/The Guardian

 

21.20 - Initiativele pentru incheierea unui acord intre Grecia si creditorii internationali (UE si FMI) se vor intensifica inca de duminica seara, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena, Gabriel Sakellaridis, dupa incheierea referendumului.

"Banca Centrala a Greciei va trimite in aceasta seara o solicitare catre Banca Centrala Europeana. Credem ca exista argumente solide pentru a creste plafonul ELA", respectiv ajutorul de urgenta pentru bancile grecesti care sunt inchise de o saptamana si risca sa intre rapid in criza de lichiditati, a declarat oficialul grec.

21.17 - Peste 35% din voturi au fost numarate; conduc in continuare cele care spun "nu" planului prezentat de creditorii europeni.

21.13 - Pe masura ce voturile care spun "nu" Europei devin mai multe, creste numarul celor care cer demisia lui Antonis Samaras, principal lider al Opozitiei elene si fost premier.

21.12 - Bancomatele au ramas fara bancnote de 20 de dolari, asa ca limita retragerilor e acum de 50 de euro.

21.07 - Ministerul adjunct al Finantelor, Nadia Valavani, a transmis grecilor, la televiziunea nationala, ca pot lua orice din cutiile de valori de la banci, mai putin bani, informeaza The Telegraph.

21.05 - 60,91% dintre greci au spus "nu" la referendum, in timp ce 39,09% au spus "da".

21.01 - 27,72% din voturi au fost numarate.

20.59 - Conform datelor ministerului grec de Interne, 60,60% dintre eleni au votat "nu" la referendum si 39,40% au spus "da" setului de masuri propus de creditorii europeni.

20.57 - Ministrul grec al apararii, Panos Kammenos, aliat al coalitiei de guvernare a lui Alexis Tsipras, a reactionat la publicarea mai multor sondaje care dau avans votului "NU" la referendum.

"Poporul grec a dovedit ca nu cedeaza santajului, terorii si amenintarii. Democratia a invins", scrie pe contul sau de Twitter Kammenos.

20.53 - Guvernul Greciei nu intentioneaza sa emita nicio moneda paralela daca rezultatele oficiale vor confima respingerea de catre majoritatea cetatenilor a masurilor economice propuse de creditori, afirma Euclid Tsakalotos, coordonatorul grec privind negocierile cu institutiile financiare.

"Nu avem planuri de emitere a unei monede paralele", a declarat Tsakalotos duminica seara.

20.43 - Conform celor mai recente date furnizate de Ministerul elen de Interne, 60,53% dintre greci au votat cu "nu", in timp ce 39,49% au raspuns afirmativ planului creditorilor europeni.

20.41 - Pe intreg teritoriul tarii, elenii asteapta rezultatele referendumului in cafenele. Aceasta este atmosfera dintr-un local aflat aproape de Parlament, in Atena.
 


Foto: Twitter/John Hooper/The Guardian

20.34 - Nikos Voutsis, ministrul grec de Interne, aliat al premierului Alexis Tsipras, a vorbit cu mass-media. Potrivit acestuia, rata de participare a fost de peste 50%, ceea ce inseamna ca referendumul este valid. Feedback-ul oferit de votanti arata ca acestia sunt satisfacuti de felul in care a fost organizat referendumul.
 


Foto: Captura BBC

20.30 - Numaratoarea voturilor in timp real arata ca 60,30% dintre eleni au spus "nu" Europei, fata de 39,70%.
 


Foto: Twitter/Alexis Tsipras

20.27 - Procentele se schimba de la un minut la altul. Conform ministerului elen de Interne, 60,22 au votat cu "nu" la referendum si 39,78% cu "da".

20.26 - 10% dintre voturi au fost numarate.

20.15 - Surse oficiale din ministerul de Interne grec arata ca 59,93% dintre cei care au votat au spus "nu" planului de creditare european, in timp ce 40,07% au spus "da", relateaza Digi24.

20.06 - In Piata Syntagma din Atena a inceput petrecerea, carnaciorii sfaraie pe gratare, se canta in continuare "Comandante Che Guevarra" si se asteapta discursul premierului.
 


Foto: Twitter

19.59 - Guvernul francez a confirmat ca Angela Merkel va ajunge luni la Paris, pentru a discuta cuFrancois Hollande pe marginea referendumului din Grecia.

19.53 - Ministrul elen de Finante a postat pe Twitter o clarificare, mentionand ca nu a declarat ca se va ajunge la un acord cu creditorii europeni in 24 de ore, ci ca "s-ar putea ajunge la un acord" cu acestia in 24 de ore, mentionand ca presa i-a interpretat gresit declaratia, informeaza The Guardian.


19.42 - 1.000 de jurnalisti din 40 de tari sunt prezenti in Grecia, pentru referendum.

19.34 - In Piata Syntagma din Atena, s-a auzit pana acum cateva minute melodia "Comandante Che Guevarra", informeaza Digi24. Cantecul are legatura cu pasiunea declarata a premierului Tsipras pentru Che Guevarra. Premierul elen, un ateu declarat, care a refuzat sa-si boteze copiii, si-a numit chiar unul dintre baieti Ernesto, dupa idolul sau, Che Guevarra.

19.33 - Cancelarul german Angela Merkel va merge la Paris luni dupa-amiaza, pentru a discuta rezultatul referendumului din Grecia cu presedintele francez Francois Hollande.

19.31 - Surse din partidul Syriza declara ca oficialii guvernamentali, inclusiv seful negociator Nikos Pappas, "si-au facut deja bagajele si sunt gata sa se intoarca la Bruxelles", pentru a relansa negocierile, arata The Guardian.

19.28 - Un purtator de cuvant al partidului de la putere Syriza a declarat pentru Reuters ca sondajele de la iesirea de la urne arata ca guvernul poate "merge inainte cu viteza" si sa semneze o intelegere cu creditorii, asa cum prezisese anterior ministrul elen al Finantelor, Yanis Varoufakis.

19.23 - Ministerul de Interne din Grecia a anuntat ca pragul de validare a fost depasit.

19.11 - Toate cele sase posturi importante de televiziune din Grecia anunta victoria celor care au votat "nu" la referendum, informeaza Sky News.

19.10 - Skai TV anunta ca 51,5% dintre greci au votat "nu", iar 48,5% "da", conform sondajelor realizate la iesirea din sectiile de vot.

19.05 - Toate posturile elene de televiziune sustin ca sunt mai numeroase raspunsurile "nu" la referendum, conform sondajelor efectuate la iesirea din sectiile de vot, informeaza The Guardian.



19.04 - TV Grecia anunta ca 52% dintre raspunsurile la referendum sunt "nu" si 42% "da", conform sondajelor.

19.01 - Le Monde scrie ca 65% dintre eleni au votat, 53% raspunzand intrebarii puse la referendum cu "nu".

19.00 - Sectiile de votare s-au inchis, se asteapta primele cifre oficiale.

18.51 - Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat pentru B1 TV, despre situatia din Grecia, ca cel mai mare pericol este "o contagiune de tip ideologic, ideea ca te poti imprumuta fara sa dai inapoi".

Despre premierul elen Alexis Tsipras afirma ca imparte iluzii, dar ca "factura va trebui sa o plateasca cineva", iar premierul spera ca Occidentul va fi tapul ispasitor.

18.40 - Potrivit ministrului elen de Finante, in eventualitatea unui rezultat majoritar "nu" la referendum, se poate obtine un acord cu creditorii europeni "in 24 de ore", informeaza The Guardian.

Intr-un interviu acordat CNBC, Yanis Varoufakis a mai spus, intrebat fiind cat de "increzator" e in rezultat: "Nu trebuie sa fiu increzator, este o democratie frumoasa. Trebuie doatr sa asteptam cateva ore pentru ca verdictul sa se adevereasca".

18.36 - Guvernul elen se va intalni duminica seara cu seful bancii centrale si cu reprezentantii principalelor banci comerciale pentru a discuta situatia, informeaza BBC.

18.34 - "Eu cred ca indiferent de care este rezultatul referendumului de astazi, Grecia nu va iesi dinzona euro. Dar pe de alta parte va trebui sa plateasca, iar acest aventurier, Tsipras, ar trebui sa plece din fruntea guvernului. Europa nu poate suporta aventurieri care vin si spun: nu ma intereseaza datoriile facute de guvernele anterioare", a declarat duminica fostul presedinte Traian Basescu.

"Parerea mea este ca Uniunea Europeana va face tot ce se poate pentru a mentine Grecia in zona euro, Grecia va trebui sa-si plateasca datoriile intr-un program pe care sa-l accepte guvernul si sa-l asume, dar guvernul unui aventurier trebuie sa plece", a conchis Traian Basescu in discursul tinut la sedinta reprezentantilor organizatiilor judetene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfasurata in Budeasa, Arges.

18.32 - A mai ramas mai putin de jumatate de ora pana cand se vor inchide urnele.


Foto: Twitter/telesur grecia

18.28 - Ministrul elen de Finante a declarat duminica, pentru un ziar german, ca se asteapta ca luni sa aiba loc o intalnire la Bruxelles, indiferent care va fi rezultatul referendumului.

"Ma astept sa avem o intalnire luni. Si va fi independenta de majoritatea de 'da' sau de 'nu' de la referendum. Nu-i ascultati pe cei care spun ca oferta nu mai e pe masa. Bineinteles ca e tot acolo, pentru ca e ceea ce vor ei", a spus Yanis Varoufakis, conform Russia Today.

18.19 - Incertitudinea legata de situatia din Grecia se resimte si in Romania: BCR a decis sa suspende operatiunile de schimb valutar care erau facute prin serviciul de Internet banking.

"Tranzactiile se vor face la cursul de maine (luni - n. red.) si, in functie de situatia din Grecia, ar putea aparea diferente semnificative intre valoarea de la momentul operatiunii si cea la care se va face schimbul", a explicat BCR, conform Digi24.

17.58 - Presedintele elen, Prokopis Pavlopoulos, a lansat un apel la unitate, indiferent de rezultatul referendumului de duminica.

"Indiferent de rezultatul referendumului, avem obligatia de a merge inainte, incepand de maine, intr-o unitate absoluta. Asa au facut predecesorii nostri in momentele cruciale ale istoriei si aceasta este obligatia noastra astazi. Vom merge inainte impreuna", a mai spus acesta, conform enikos.gr.



17.38 - Intrebat de lichiditatile din banci, duminica, ministrul elen al Finantelor i-a spus unei jurnaliste: "Stricati o sarbatoare cu intrebari impretinente".


Foto: Twitter/Neville Lazarus

17.33 - Grecia vrea sa incheie cu Berna un acord de amnistie fiscala pentru grecii care au bani in conturi in Elvetia, ceea ce ar putea sa-i permita Atenei sa recupereze sume de care ea are nevoie in mod deosebit in prezent, scrie ziarul elvetian Neue Zurcher Zeitung in editia sa de duminica. Grecii care si-au depus banii in Elvetia ar fi obligati sa plateasca o taxa fixa, de 21% din totalul sumelor depuse. Ar fi vorba, in total, de conturi intre 2 si 200 de miliarde de euro.

17.29 - Imediat dupa inchiderea sectiilor de vot, duminica, pe strazile marilor orase vor fi mobilizate patrule militare, arata The Sunday Times. Conform publicatiei britanice, masura face parte dintr-un plan secret al guvernului de la Atena, numit "Planul Nemesis".

In afara de militari, 2.000 de agenti de politie au primit ordinul de a proteja sediile marilor banci din Atena si Salonic, existand temeri ca oamenii ar putea sa-si exprime nemultumirea in strada, inclusiv pentru faptul ca nu pot extrage bani din bancomate decat pana la o anumita limita (60 de euro).

17.21 - Un exit-poll citat de Ria Novost arata ca, pana la orele 15.00, majoritatea voturilor erau impotriva acordului, diferenta dintre tabere fiind de 4 pana la 8 puncte.

17.01 - Taberele "da" si "nu" sunt despartite de mai putin de un procent, arata Digi24.

16.56 - Mass media din Grecia anunta ca s-a trecut de pragul crucial de 40% prezenta la vot, ceea ce inseamna ca referendumul va fi valid.

16.50 - Franta si-a reafirmat sprijinul pentru Grecia si prin ambasadorul francez in SUA, Gerard Araud, care a scris pe Twitter, duminica: "Indiferent care va fi rezultatul referendumului din Grecia, Franta va face tot ce-i sta in putinta pentru ca Grecia sa ramana membru UE si in zona Euro".

16.19 - Agentia de presa "Atena" transmite ca sacii in care se pun voturile se umplu intr-o rata similara celei de la alegerile din ianuarie, cand 65% din populatie a votat, informeaza The Guardian.

16.17 - Se inregistreaza un usor avantaj pentru tabara "nu", informeaza Digi24.

16.10 - Internetul este impanzit de caricaturi care rezuma succint, amuzant sau acid situatia in care a ajuns Grecia si negocierile esuate cu UE. "Uneori, o imagine poate fi mai graitoare decat 10.000 de cuvinte", remarca un internaut, care publica o astfel de caricatura pe Twitter.


Foto: Twitter/spyros gkelis

16.05 - Buletinele de vot sunt considerate nule daca nu se deseneaza o cruciulita in patratul aferent raspunsului. Daca se foloseste o bifa sau un "X", buletinul devine nul, arata Digi24.

16.01 - O televiziune elena, Mega TV, anunta ca pana in urma cu o ora au votat 35% dintre alegatori, informeaza Digi24. Mai multe postari pe Twitter arata ca prezenta la vot e scazuta si ca o treime din electoratul inregistrat a votat pana acum o ora.


Foto: Twitter/telesur grecia

15.59 - "Votul tinerilor este crucial", afirma corespondentul The Guardian in Grecia, care a stat de vorba cu mai multi analisti. Potrivit acestora, balanta ar putea fi inclinata de votul celor tineri.

"Multe depind de participarea tinerilor la vot azi", a afirmat analistul politic Aristides Hatzis. "Sondajele arata ca o imensa majoritate, de circa 80%, a tinerilor din Grecia vor vota 'nu'", a mai spus acesta.

In Grecia, tinerii sunt cei mai loviti de criza, 55% dintre cei care nu au implinit 25 de ani neavand un loc de munca.

15.53 - Bancherii din birourile valutare ale marilor banci de investitii sunt si duminica la munca, pregatindu-se pentru o zi de luni extrem de agitata, cu o cerere puternica din partea clientilor dupa anuntarea rezultatului referendumului.

Primele piete financiare care se vor deschide sunt cele asiatice: Australia si Noua Zeelanda - duminica la ora 9:00 GMT.

HSBC a confirmat ca a apelat la personal suplimentar si se estimeaza ca JPMorgan va face la fel.Deutsche Bank a transmis ca membri ai personalului sau urmaresc referendumul. Bank of America si Merrill Lynch au refuzat sa comenteze, informeaza Financial Times.

15.51 - Christoforos Korakas, care a votat in Atena, sustine ca organizarea votului e impecabila, mai ales tinand cont de putinul timp avut la dispozitie de autoritati pentru a organiza totul. "Tocmai am votat in Atena. Remarcabil de bine organizat, tinand cont ca s-a facut totul intr-o saptamana! Felicitari!", scrie acesta pe Twitter.

15.40 - Asa se transmite de la locul faptei, ne arata BBC. Jurnalistii s-au ingramadit sub mai multe umbrele. "Asa arata angajamentul", se precizeaza intr-o postare BBC pe Twitter.


Foto: Twitter/BBC

15.23 - Ministrul grec de Finante a reiterat intr-un interviu pentru Bild ca va demisiona daca rezultatul referendumului de duminica este "da". Insa, a adaugat el: Nu va fi insa o majoritate de "da", relateaza Russia Today.

15.08 - Seful partidului proeuropean de centru stanga To Potami, Stavros Theodorakis, l-a criticat dur pe premierul Alexis Tsipras, acuzandu-l ca isi pune cariera mai presus de bunastarea tarii sale, intr-un interviu acordat revistei germane Focus.

"Problema este el, el este cel care trebuie sa plece", a spus Theodorakis, care a mai afirmat ca "intelectualii si fortele creatoare din Grecia sustin (mentinerea tarii in zona - n. red.) euro".

15.05 - Programul de vot la referendum ar putea fi prelungit, anunta Digi24. Din cauza faptului ca plicurile sunt insuficiente, s-a solicitat prelungirea programului de catre unele dintre sectiile de votare.

14.59 - Ministrul grec al Apararii, politicianul de extrema-dreapta Panagiotis Kammenos, a declarat duminica, dupa ce a votat la Atena, ca bancile au fost inchise "de Opozitie", informeaza La Repubblica.

"Bancomatele? Au fost inchise de Opozitie", a acuzat Kammenos, sugerand ca in spatele inchiderii bancilor greci ar fi o manevra internationala inspirata de opozitia de centru-dreapta si centru-stanga.

14.41 - Dupa votul de duminica, ministrul elen al Finantelor si-a schimbat discursul, el afirmand ca "democratia si moneda unica sunt compatibile". Pana acum, acesta cerea clar respingerea reformelor si pleda pentru introducerea drahmei.

Zilele trecute, Varoufakis promitea ca va demisiona daca majoritatea grecilor vor accepta conditiile creditorilor straini si acuza de "terorism" Grupul Bruxelles, format din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

14.38 - Liderul partidului de centru To Potami, Stavros Theodorakis, a fost hulit de un grup de oameni, dupa ce a anuntat ca a votat "da" la referendumul de duminica, informeaza The Telegraph.

Politicianul promisese ca va vota in favoarea oricaru

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei