Rusia trimite RACHETE la frontierele occidentale! Moscova: NATO nu poate fi garantul libertăţii în lume

default

Dimensiune font:

| 05-03-2015 13:37

Un nou tip de rachetă cu rază lungă de acţiune pentru sistemul de rachete antiaeriene S-300V4 a intrat recent în serviciul armatei ruse, după ce a trecut cu succes testele oficiale la sfârşitul anului trecut, relatează agenţia de presă TASS, citând o sursă din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova.

Noua rachetă, cu o rază de acţiune de 400 de kilometri, este destinată înainte de toate echipării sistemelor de rachete antiaeriene S-300V4 din Districtul militar Vest, la frontiera Federaţiei Ruse cu Ucraina, Belarus, Letonia, Estonia şi Finlanda.

Sistemele S-300V4, cunoscute în Occident ca SA-12 'Gladiator', considerate de 1,5 - 2,5 ori mai eficiente decât predecesoarele, au început să fie livrate trupelor de infanterie abia anul trecut.

Pe de altă parte, ministrul adjunct al apărării, Anatoli Antonov, a declarat că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu poate fi garantul libertăţii şi al democraţiei în lume, potrivit agenţiilor TASS şi RIA Novosti.

„NATO nu poate fi astăzi garantul libertăţii şi al democraţiei în lume, aşa cum afirmă Bruxellesul”, a spus Antonov, adăugând că „apar multe întrebări în domeniul securităţii”.

Referitor la sancţiunile occidentale, înaltul oficial rus a afirmat că o serie de ţări occidentale, inclusiv SUA, încearcă să pedepsească Rusia pentru că refuză să joace după regulile lor. „Occidentul pedepseşte Rusia pentru că refuză să joace după regulile acestuia”, a insistat oficialul de la Moscova.

„Astăzi sunt evidente încercările unor state de a dicta întregii lumi regulile proprii de joc. Uniunea Europeană şi alte asociaţii îşi arogă dreptul să stabilească cum trebuie să se comporte cineva pe arena internaţională. Iar dacă cineva exprimă un punct de vedere diferit, se încearcă atunci ca acesta stat să fie pedepsit după legile proprii şi nu ale ONU sau recunoscute de comunitatea internaţională”, a declarat ministrul rus adjunct al apărării, într-o conferinţă de presă.

„Este ceea ce se petrece astăzi faţă de Rusia, iar rolul de judecător şi l-au asumat SUA, ţările UE, Canada şi o serie de alte state”, a adăugat el. „În loc de cooperare împotriva răului, aceste state creează noi linii de demarcaţie, iar ca ţintă au ales Rusia”, a spus Antonov.

Ca urmare a unor astfel de acţiuni, sistemul de securitate internaţional este astăzi subminat, iar restabilirea acestuia fără încredere reciprocă este imposibilă. „Fără încredere este dificil de a repara sistemul de securitate internaţional”, a subliniat Antonov.

În pofida tuturor acestor dificultăţi în relaţiile interstatale Rusia-SUA, nu există aspecte problematice în privinţa aplicării Tratatului START-3 de dezarmare nucleară. 'În întreaga mea activitate militar-diplomatică, nu ţin minte o perioadă când relaţiile ruso-americane să fi fost atât de dificile, dar cu toate acestea Tratatul START-3 funcţionează”, a afirmat el.

Ministrul adjunct al apărării Anatoli Antonov a fost inclus pe lista extinsă cu sancţiuni a UE, publicată la 16 februarie. Sancţiunile presupun îngheţarea activelor şi interdicţia de călătorie în Uniunea Europeană.

Exerciţii militare de amploare implicând unităţi de apărare aeriană au început joi în sudul Rusiei, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Interfax şi RIA Novosti.

La aceste exerciţii participă peste 2.000 de militari şi aproximativ 500 de unităţi de armament şi tehnică militară. Ele vor avea loc până la 10 aprilie şi se vor desfăşura pe 12 poligoane din trei districte federale - Sudic, Nord-Caucazian şi cel din Crimeea, acesta din urmă fiind creat în martie anul trecut după anexarea peninsulei la Federaţia Rusă.

Potrivit ministerului rus, în aceste exerciţii vor fi implicate şi bazele militare ruse din Armenia şi din regiunile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, teritorii a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova după războiul ruso-georgian din 2008.

La rândul ei, o flotilă NATO a intrat miercuri în Marea Neagră pentru exerciţii cu nave ale forţelor maritime bulgare, române şi turce, a anunţat Alianţa occidentală condusă de SUA, informează Reuters. Tensiunile în regiunea Mării Negre sunt puternice din cauza conflictului separatist din estul Ucrainei şi anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea anul trecut.

"NATO desfăşoară în mod regulat nave în Marea Neagră pentru exerciţii. Această desfăşurare programată, având în vedere agresivitatea continuă a Rusiei, poartă un mesaj suplimentar de natură să-i liniştească pe aliaţii din regiune", a declarat un oficial al NATO citat de Reuters.

Forţa maritimă multinaţională de reacţie rapidă comandată de contraamiralul american Brad Williamson constă din crucişătorul USS Vicksburg purtător de rachete ghidate şi alte cinci nave, printre care şi fregata turcă Turgutreis.

Exerciţiile navale vor include simulări de atacuri antiaeriene şi antisubmarin, precum şi manevre de bază navale.

La rândul lor, avioane de luptă multirol Su-30 de ultimă generaţie şi de atac Su-24 ale aviaţiei din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră monitorizează deplasările celor două nave de război NATO care se află în prezent în apele Mării Negre, a declarat miercuri pentru RIA Novosti o sursă de la baza navală rusă din Crimeea.

Trei avioane ruseşti Su-30 şi patru aeronave Su-24 au efectuat marţi zboruri de observare deasupra acestor nave, decolând de pe aeroportul militar din Novofedorovka. Aviaţia Flotei Rusiei din Marea Neagră supraveghează cu regularitate navele NATO din Marea Neagră şi efectuează zboruri de recunoaştere în zonă.

„Piloţii noştri urmăresc în primul rând direcţia navelor NATO şi monitorizează aplicaţiile pe care acestea le realizează la ieşirea în mare. În plus, navele aliate efectuează cu siguranţă exerciţii de contracarare a atacurilor din aer, ceea ce permite piloţilor să capete experienţă de manevrare şi desfăşurare a zborurilor de recunoaştere atât în zona acoperită de sistemele antiaeriene, cât şi în afara acesteia”, a declarat interlocutorul RIA Novosti.

Flota rusă din Marea Neagră a început să fie dotată cu avioane de luptă moderne Su-30 după „alipirea” Crimeii la Federaţia Rusă în martie anul trecut. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei