Trecutul milionarului mort în avion

default

Dimensiune font:

| 26-02-2015 18:18

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie, şi care s-a sinucis în toaleta unui avion spre Costa Rica, a lucrat la CFR Braşov în anii '90, perioadă în care a fost avansat şef de gară la CFR Braşov Triaj şi apoi la CFR Călători Braşov, informează Mediafax.

 

În anul 2000, Costel Comana a decis să-şi dea demisia de la CFR şi să-şi deschidă propria afacere, tot în domeniul feroviar, alături de Iorgu Ganea, care deţinea o sală de jocuri în Gara Braşov, acesta din urmă fiind în prezent arestat într-un dosar de coruptie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După zece ani de când şi-a deschis firma Regiotrans, braşoveanul a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, fiind inclus în Top 500 al revistei Forbes în 2011, avînd o avere estimată la 30 - 32 de milioane de euro.

"În 2010, principalele sale companii, Regiotrans şi RC-CF Trans, au raportat venituri cumulate de 57,25 de milioane de euro, în creştere cu 27,2% faţă de 2009. Comana este coproprietar al companiilor Regiotrans şi RC-CF Trans, care activează pe piaţa transportului feroviar", potrivit Forbes.

Procurorii DNA arată că subvenţiile încasate de Regiotrans, în anul 2011, au fost de 182,96 milioane de lei, 81% din totalul veniturilor anuale ale acestei firme.

Omul de afaceri Costel Comana, anchetat în dosarul de corupţie în care partenerul său de afaceri Iorgu Ganea a fost arestat preventiv, a fost găsit mort în toaleta unui avion care efectua o cursă din Columbia în Costa Rica.

Presa din Costa Rica, citată de Noticiasrcn.com, a relatat, joi, că românul care s-a sinucis în toaleta unui avion de pe ruta Columbia-Costa Rica se numește Costel Comana și are 53 de ani.

Potrivit Noticiasrcn.com, românul plecase din Brazilia spre Costa Rica, trecând prin Bogota.

Sursa citată a precizat că bărbatul a părăsit Brazilia pentru a evita să fie prins.

Potrivit site-ului, românul era însoțit în avion de o femeie care a observat că acesta este foarte nervos și că a mers la toaleta din avion de mai multe ori. După o perioadă mai îndelungată, în care Costel Comana nu s-a întors de la toaletă, femeia s-a dus și a încercat ușa. Neprimind niciun răspuns, a forțat ușa, împreună cu personalul din avion, românul fiind descoperit fără viață.

Sursa citată mai menționează că pasagerul român nu avea bilet de întoarcere la Bogota.

Primele informații despre românul găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi au fost date, joi, de compania columbiană Avianca, citată de Xinhua în pagina electronică.

Costel Comana era cercetat în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

În acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea şi Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie.

De asemenea, sunt urmăriţi penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură din Ministerul Transporturilor, şi Costache Nicolau, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov. În acelaşi caz se fac acte de urmărire penală și față de SC Regiotrans SRL Braşov, Florin Hădărean, directorul societății, şi Gheorghe Valentin Ciapraz.

Procurorii au făcut, în 18 februarie, percheziţii la Ministerul Transporturilor, Compania Naţională CFR, Regionala CFR din Braşov şi mai multe firme.

Procurorii susţin că, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Claudiu Dumitrescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor în compania CFR Călători, oamenii de afaceri Comana și Ganea au acţionat constant în comisiile specializate din MT pentru menţinerea modului de calcul al subvenţiei prevăzute în contractele de servicii publice pentru transportul feroviar de călători aferente perioadei 2012 - 2015.

În perioada 28 septembrie 2012 - 19 decembrie 2012, Dumitrescu le-ar fi divulgat sistematic celor doi oameni de afaceri date şi informaţii cu privire la strategia vizată pe linia obţinerii subvenţiei pentru transportul feroviar de călători de către principalul concurent al firmei Regiotrans - operatorul naţional de călători SNTFC "CFR Călători" SA Bucureşti. Astfel, în 28 septembrie 2012 Dumitrescu i-ar fi informat pe cei doi despre intenţia companiei CFR Călători de a creşte cu aproximativ trei milioane numărul de kilometri pe care intenţionează să-i opereze în cadrul pachetului minim social pentru anul 2013, aspect care ar fi determinat diminuarea coeficientului tren/kilometru calculat pentru ceilalţi operatori feroviari privaţi, inclusiv Regiotrans.

Estrella Ştefănescu este acuzată că ar fi favorizat Regiotrans şi RC-CF Trans, firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana, în licitaţii, primind în schimb de la aceştia diverse bunuri şi servicii, printre care card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a participa la o nuntă în familie, se arată în documentele anchetatorilor. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei