Unul dintre cei patru răniţi în explozia de la Petromidia a murit

default

Dimensiune font:

| 23-08-2016 14:16

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, care avea arsuri pe 90% din suprafaţa corporală, a murit, marţi dimineaţă, la spitalul Bagdasar Arseni.
 

 Cei doi răniți în urma exploziei de la Petromidia internați la Spitalul de Arși din București sunt stabili hemodinamic și ar putea fi operați în cursul zilei de miercuri, în timp ce bărbatul aflat la Spitalul Bagdasar Arseni este în continuare intubat, dar stabil.

Potrivit MS, bărbatul de 34 de ani care are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafața corpului și a fost internat la Spitalul de Arși este stabil hemodinamic și respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul și este posibil să fie operat miercuri.

Cel de-al doilea bărbat transportat la Spitalul de Arși, de 58 de ani, are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafața corpului și este stabil hemodinamic și respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul și este posibil să fie și el operat miercuri.

În schimb, bărbatul internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală este în stare gravă, având arsuri de căi respiratorii inferioare şi superioare, a declarat şeful secţiei chirurgie şi arsuri, Andrei Carantino, precizând că pacientul rămâne intubat.

Medicul a mai spus că, marţi dimineaţă, pacientului i-a făcută o bronhoscopie care a confirmat faptul că are arsuri de căi respiratorii.

"Urmează tratamentele obişnuite şi normale de terapie intensivă, plus pansamente şi tratamente chirurgicale repetate, în funcţie de evoluţia zilnică. Este intubat, în continuare, având arsuri de căi respiratorii inferioare şi superioare", a precizat Andrei Carantino.

Ministerul Sănătății reamintește că la Spitalul de Arși sunt tratate cazuri de arsuri care nu presupun activitate în ATI, fără leziuni de căi respiratorii și în suprafață maximă de 25%.

 

 

Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au fost aduşi marţi dimineaţă la spitale din Capitală cu ambulanţe după ce, iniţal, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

Aceştia au ajuns la Spitalul de Arşi şi la Spitalul „Bagdasar Arseni" în jurul orei 5.00 dimineaţa, fiins preluaţi de medici.

La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adus bărbatul de 35 de ani, care avea arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. La acelaşi spital a ajuns şi un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Explozie la Petromidia: patru persoane au ARSURI GRAVE. Protecţia Mediului: Nu a fost o poluare care să necesite o alertă UPDATE

Două elicoptere au ajuns, luni seară, pe Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa, pentru a-i prelua pe cei patru răniţi. Primul pacient - bărbatul cu arsuri pe 100 la sută din suprafaţa corpului - a fost adus de la Spitalul Judeţean Constanţa şi urma să fie transportat cu unul dintre elicoptere. Ulterior, urmau să fie aduşi şi ceilalţi trei răniţi pentru a fi transportaţi cu celălalt elicopter.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bucureşti, elicopterele nu au putut pleca spre Constanţa, iar după câteva ore de aşteptare autorităţile au luat decizia să renunţe la transportul aerian al răniţilor şi să folosească ambulanţe pentru transportul victimelor.

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. În urma deflagraţiei, au fost rănite patru persoane, angajaţi ai rafinăriei. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au rămas internate.

Reprezentanţii ISU Dobrogea spuneau că, în urma exploziei de la Petromidia, după măsurători ale emisiilor din aer nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa oamenilor.

"În zona de manifestare, specialiştii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au făcut măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viaţa comunităţilor din proximitate şi nici a celor din amplasament", se arăta într-un comunicat al ISU Dobrogea.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există "riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente" la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni.

rtv.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei