UPDATE- Atentat terorist la Paris: 12 morti, Franta in stare de soc - Politia i-a identificat pe ucigasi LIVE (Foto&Video)

default

Dimensiune font:

| 07-01-2015 23:11

 Centrul Parisului a fost zguduit, miercuri inainte de pranz, de un atac armat soldat cu cel putin 12 morti si opt raniti.


Atacul a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost fost comis de persoane mascate, care au anuntat ca il "razbuna pe profet".

Autoritatile franceze au ridicat imediat alerta terorista la cel mai inalt nivel in Paris si ii cauta pe atacatori.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari, in format LIVE TEXT, evolutiile de la Paris si reactiile internationale

22.59 Liberation anunta ca cei trei suspecti au fost retinuti.

22.58 "Je suis Charlie" (Eu sunt Charlie - n.red.) a devenit pe Internet simbol al libertatii presei si al libertatii de expresie.

je suis charlie


22.50 - In Canada, o tara care a suferit un atac jihadist la sfarsitul lunii octombrie, cand un soldat a fost impuscat mortal, politicieni de rang inalt si-au exprimat solidaritatea cu Franta.

Stephen Harper, prim-ministru al Canadei, a declarat: "Sunt ingrozit de atacurile barbare din Franta. Gandurile si rugaciunile noastre sunt cu victimele si familiile lor".

22.21 - Jurnalistii de la Le Figaro au publicat un infografic in care prezinta aria operatiunilor de cautare a celor trei suspecti.

infografic atentat paris


22.12 - Le Point relateaza ca atacatorii ar fi doi franco-algerieni intorsi din Siria si ca soferul ar fi un om al strazii.

22.07 - Mii de londonezi protesteaza in Trafalgar Square. O studenta a adus la miting un desen cu cei patru caricaturisti ucisi.

Miting Londra


22.03 - Francezii care au iesit in strada in Paris au protestat tinand pixuri in aer.

Protest Paris


22.00 - In fata Ambasadei Frantei din Stockholm, mai multi oameni au aprins lumanari in memoria celor care au murit in urma atentatului din Paris.

Tribut Stockholm


21.55 - Presa franceza relateaza ca atacatorii au intrat, initial, intr-o cladire gresita, aflata in apropierea redactiei Charlie Hebdo. Ei au tras cateva focuri de arma inainte sa-si dea seama de greseala, dupa care au plecat pentru a comite atentatul planuit, potrivit unui martor.

21.48 - Pana in acest moment, nicio organizatie terorista nu a revendicat atacul, cu toate ca atat reprezentanti ai Statului Islamic, cat si ai Al Qaida au salutat atentatul din Paris.

21.38 - "Doresc sa exprim in numele Senatului Romaniei si al meu personal, adanca consternare ca urmare a actului criminal comis astazi la sediul publicatiei Charlie Hebdo, precum si intreaga compasiune fata de familiile victimelor atentatului", a scris pe Faceboook Calin Popescu Tariceanu21.33 - Un militant al Statului Islamic a salutat atacul asupra redactiei Charlie Hebdo, spunand ca a fost o razbunare pentru insultele aduse islamului, potrivit Reuters.

21.30 - Se pare ca unul dintre cei doi politisti ucisi se numeste Ahmed si este arab.

21.27 - Directorul FBI, James Comey, si-a exprimat disponibilitatea de a oferi asistenta politiei franceze in demersul anchetatorilor de a-i aresta si a-i aduce in fata justitiei pe autorii atacului.

21.25 - Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, multumeste romanilor pentru mesajele de sustinere. "Le multumesc, in numele Frantei si in numele tuturor francezilor, romanilor si autoritatilor romane pentru mesajele lor de sustinere si de condoleante. In contextul acesta tragic, promptitudinea si amploarea acestor mesaje au o mare valoare simbolica. Asa cum a declarat presedintele Republicii franceze 'niciun act barbar nu va putea sa ingradeasca libertatea presei. Suntem o tara unita care va sti sa reactioneze si sa ramana solidara'".

21.18 - L'Union relateaza ca investigatorii i-au identificat pe atacatori, barbatii ar fi din Reims.

21.16 - Politistii francezi ar fi evacuat cadavrele din birourile redactiei Charlie Hebdo, scrie The Telegraph.



21.10 - In Spania a fost ridicat nivelul de alerta terorista, in urma atacului din Paris.

21.06 - Presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca joi va fi zi de doliu national in Franta, iar steagurile vor fi coborate in berna timp de trei zile. De asemenea, liderul francez a invitat populatia sa tina un moment de reculegele pentru victimele atacului, joi la pranz.

"Democratia Frantei a fost atacata. Trebuie sa facem dreptate, sa arestam autorii atacului terorist si sa-i pedepsim sever. Dreptatea va invinge barbaria, sa nu-i lasam sa ne dezbine", a subliniat el.

21.01 - Papa Francisc, care el insusi este o tinta frecvanta a caricaturistilor de la Charlie Hebdo, a condamnat "atacul oribil" din Paris.

20.51 - Martorii sustin, potrivit Sky News, ca atacatorii i-au strigat pe nume pe cei patru caricaturisti ucisi, inainte sa deschida focul asupra lor si a altor persoane aflate in redactie.

20.48 - Zeci de mii de oameni protesteaza la aceasta ora in numeroase orase din Franta.



20.44 - Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook o poza cu sloganul "Je Suis Charlie", alaturi de urmatorul mesaj: "Va chem sa fim alaturi de familiile victimelor tragediei de astazi din Franta, alaturi de cei pentru care libertatea de exprimare este un crez. Suntem datori sa luptam impotriva terorismului, acest flagel nimicitor care nu isi mai poate avea locul in lume".

20.42 - Si jurnalistii agentiei de stiri Associated Press sunt alaturi de familiile victimelor.



20.38 - Google Franta este alaturi de victimele atentatului si posteaza o funda neaga pe pagina principala.



20.26 - Caricaturistul The Independent a raspuns, cu o satira isteata, atacului de la redactia Charlie Hebdo.



20.17 - B1 TV transmite ca premierul Victor Ponta i-a scris omologului sau francez, Manuel Valls, in urma atentatului din Paris.

20.16 - Politistii au perchezitionat doua apartamente dintr-o cladire din Pantin, o suburbie a Parisului, unde teroristii si-au abandonat masina. Nicio persona nu a fost retinuta pana acum, relateaza Le Parisien.

20.10 - The Telegraph a prezentat traseul pe care l-ar fi parcurs atacatorii cu un Citroen negru, in care au fugit dupa ce au comis atentatul de la redactie Charlie Hebdo. In zona Porte de Pantin, ei s-au ciocnit cu o alta masina. Se pare ca acestia si-au continuat drumul cu masina pe care au lovit-o, un Renault Clio, insa nu se stie in ce directie s-au dus.



20.01 - "Sunt cu inima alaturi de familiile si prietenii victimelor acestui act de barbarie oribil", a scris pe Twitter Christine Lagarde, sefa Fondului Monetar International (FMI).

19.57 - Politia franceza arata ca peste 10.000 de oameni s-au strans in orasul francez Lyon, pentru a fi alaturi de familiilor celor ucisi sau raniti in tragedia de la Charlie Hebdo.

19.55 - Presedintele american Barack Obama si-a exprima solidaritatea fata de cetatenii francezi. "Cu totii stim ca Franta este unul dintre cei mai vechi si mai puternici aliati ai nostri. Au fost alaturi de noi in fiecare moment de dupa septembrie 2001, in lupta impotriva organizatiilor teroriste din intreaga lume care ne ameninta", a declarat liderul Statelor Unite, citat de The Telegraph.

19.50 - Presedintele francez Francois Hollande a convocat o noua sedinta de urgenta, pentru joi dimineata, la care vor participa ministerele Internelor, Apararii, Justitiei, Externelor si Culturii, precum si sefi din Politie si agentii secrete.

19.48 - Charb, unul dintre caricaturistii ucisi, se afla pe lista neagra a Al Qaida de mai mult timp. O imagine din revista Inspire a organizatiei teroriste, din 2013, arata ca desenatorul publicatiei Charlie Hebdo era, printre altii, o tinta.



19.41 - O multime de oameni se afla in centrul Parisului miercuri seara, in semn de solidaritate cu victimele atacului. Manifestantii au venit cu pancarte pe care este scris sloganul "Je Suis Charlie". Mitinguri asemanatoare au loc in numeroase orase din Franta.



19.36 - France 24 relateaza ca atacatorii, care au fugit de la locul faptei cu un Citroen negru, s-au ciocnit cu o alta masina pe drum, iar, ulterior, si-au abandonat autoturismul in zona Porte de Pantin. Ei nu au fost inca gasiti de catre autoritatile franceze.

19.33 - Parchetul din Paris a informat ca atacatorii au ucis si receptionera cladirii care gazduia revista Charlie Hebdo, si un economist, invitat al publicatiei.

19.30 - Un miting la care participa sute de oameni se desfasoara in fata Ambasadei Frantei din Berlin.



19.26 - Numerosi militari protejeaza locurile publice din Paris, in timp ce alti membri ai Armatei franceze ii cauta, alaturi de politisti, pe cei trei atacatori.



19.24 - Pe Internet au aparut, in mod ironic, caricaturi ale atentatului terorist de la sediul revistei satirice din Paris.



19.21 - Redactia publicatiei franceze Paris Match este solidara cu familiile indurerate ale victimelor atacului de la Charlie Hebdo.



19.15 - Publicatia Financial Times a uimit presa internationala, dupa ce a scris ca revista Charlie Hebdo este...proasta, pentru ca a indraznit sa ii jigneasca pe musulmani.

Intr-un articol publicat dupa comiterea atentatului, in urma caruia au murit inclusiv patru caricaturisti ai revistei franceze, Financial Times a acuzat publicatia de "prostie editoriala".

19.04 - Casa Regala a Marii Britanii a transmis "sincere condoleante" familiilor victimelor.

19.02 - Presa pariziana relateaza ca cei trei atacatori inarmati vorbeau limba franceza la perfectie, fara vreun accent strain, ceea ce starneste ingrijorari ca atacul terorist ar fi putut fi comis de cetateni francezi.

18.55 - Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-Moon, s-a declarat "consternat" de atentatul care a vizat redactia Charlie Hebdo, denuntand un atac impotriva democratiei.

"Sunt consternat de atentatul comis la redactia publicatiei Charlie Hebdo; este un atac la adresa libertatii de expresie si a libertatii presei, doi piloni ai democratiei", a spus Ban Ki-Moon.

18.50 - In anul 2012, unul dintre caricaturistii ucisi spunea intr-un interviu acordat Le Monde, citat deHuffington Post, cand deja se afla sub protectia politiei dupa caricaturile profetului Mahommed din anul 2011, ca mai bine moare cu demnitate decat sa traiasca cu frica.

"Nu am copii, nu am sotie, nu am masina. Prefer sa mor in picioare decat sa traiesc in genunchi", spunea atunci Charb.



18.43 - Site-ul revistei Charlie Hebdo si-a revenit, iar pe pagina principala apare sloganul devenit celebru "Je Suis Charlie".

18.39 - Mii de oameni s-au adunat in centrul Parisului, in zona Place de la Republique, pentru a-si manifesta solidaritatea fata de victimele atentatului de la redactia Charlie Hebdo.



18.36 - Arabia Saudita "condamna cu vehementa si denunta acest act terorist las, care este respins de adevarata religie islamica, precum si de celelalte religii".

18.13 - Zeci de mitinguri sunt organizate, miercuri seara, in numeroase orase din Franta, pentru a condamna atacul asupra redactiei Charlie Hebdo in Paris.

18.11 - Securitatea a fost sporita la Consulatul Frantei din New York, desi nu exista riscuri pentru orasul american, arata BBC.

18.03 - Secretarul de Stat american John Kerry sustine o conferinta de presa despre atacul din Paris: "Vreau sa transmit poporului francez ca fiecare american este alaturi de el astazi".



18.00 - France 24 a publicat o filmare a atentatului terorist. In inregistrare pot fi observati jurnalistii care s-au refugiat pe acoperis.



17.56 - Sloganul de solidariate "Je Suis Charlie", care a fost publicat si de Ambasada SUA la Paris, a impanzit mediul online din intreaga lume.

Atentat terorist la Paris: "Je Suis Charlie", sloganul care uneste lumea



17.54 - Bernard Maris, un colaborator al revistei Charlie Hebdo, a fost, de asemenea, ucis in urma atentatului terorist.

17.52 - Mai multi localnici din orasul francez Strasbourg s-au adunat in fata primariei, in semn de solidaritate. La manifestare au participat si numerosi politisti, intrucat printre victime s-au numarat doi agenti de politie.

17.49 - Numerosi oameni au inceput sa se adune spontan in centrul Parisului, in zona Place de la Republique. Unii au vrut sa organizeze un mars in aceasta seara, insa nu au primit aprobare.



17.42 - "La Paris e alerta. Politie inarmata peste tot. Transportul nu este intrerupt, doar incetinit pe linia 5, unde s-a intamplat tragedia. Eu am aflat, de fapt, de la un amic din tara. Nici nu stiam ce tocmai se intamplase. Eu eram la Bastille, la opera, asteptam niste colegi sa iasa din repetitie. Si ei erau ingroziti", a declarat Vlad Crosman, roman stabilit in Paris, pentru Ziare.com.

17.25 - "Ca musulman, uciderea unor oameni nevinovati in numele islamului este mult, mult mai grava pentru mine decat absolut orice desen", a scris pe Twitter Iyad El-Baghdad.

17.21 - Ambasada Statelor Unite in Franta si-a schimbat imaginea de pe Twitter in semn de sprijin pentru poporul francez.



17.06 - Premierul Frantei Manuel Valls a spus ca "inima poporului francez este franta" si ca fiecare cetatean al acestei tari este ingrozit.

17.01 - Parizienii vor iesi in strada pentru libertatea presei, democratie si in memoria celor patru caricaturisti ucisi.



16.55 - Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, s-a aratat socat de atacul din Paris, sustinand ca UE este alaturi de Franta.

16.52 - Site-ul revistei Charlie Hebdo a picat, iar pe retelele de socializare a fost lansata si ipoteza unui atac cibernetic.

16.48 - Presedintele rus Vladimir Putin condamna "terorismul in toate formele sale", dupa atacul din Paris.

16.37 - Business Insider transmite ca o masina a explodat langa o sinagoga din orasul Sarcelles din apropiere de Paris. Nu se stie daca incidentul are vreo legatura cu atentatul de la Charlie Hebdo.

Teroare la Paris: Masina incendiata langa o sinagoga, la scurt timp dupa atacul de la Charlie Hebdo



16.36 - Cititori ai revistei Charlie Hebdo au venit la locul tragediei pentru a-si arata solidaritatea fata de redactie.

16.32 - Presedintele american Barack Obama a declarat ca SUA vor oferi sprijin autoritatilor franceze, in depistarea atacatorilor.

16.31 - Parchetul din Paris a confirmat ca redactorul sef al revistei satirice, Stephane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, a fost ucis.

16.27 - Revista daneza Jyllands-Posten, care a publicat desene cu profetul Mohammed in anul 2005, starnind numeroase proteste, si-a sporit securitatea dupa tragedia de la redactia din Paris. Charlie Hebdo a republicat aceleasi desene satirice in anul 2006.

16.23 - Mesaje de sustinere pentru poporul francez vin din toate colturile lumii, din tari precumAustralia, Rwanda, Malaezia sau Suedia.

16.19 - Bernard Cazeneuve, seful Politiei din Franta, a declarat ca in spatele atacului s-au aflat trei barbati inarmati, care nu au fost inca prinsi.

16.17 - Reprezentantii Vaticanului au condamnat atentatul din Paris, catalogandu-l drept "abominabil", transmite France 24

16.15 - La Palatul Elysee din Paris va avea loc o reuniune interminiteriala de criza.

16.07 - O alerta a fost emisa si in Spania, dupa ce un pachet suspect a fost gasit in sediul publicatiei El Pais. Redactia a fost evacuata.

Atentatul de la Paris, ecouri in Spania? Jurnalistii "El Pais", in alerta - Au primit un pachet suspect

15.50 - Presedintele Klaus Iohannis a condamnat atentatul din Paris, spunand ca este un act terorist crud si las, informeaza Administratia Prezidentiala.

Atentat la Paris - Iohannis: Un act crud si las

"Atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un act terorist crud si las. Imi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum si solidaritatea fata de natiunea franceza atat de lovita astazi. Ii asigur pe toti partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel (...).

Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atat toleranta religioasa si etnica, cat si dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizatiei moderne, construita pe principiile democratiei", a declarat Klaus Iohannis.

15.36 - Corine Rey, caricaturistul "Coco", a declarat ca a fost cea care, sub amenintarea armei, le-a dat drumul in cladire atacatorilor.

"I-au impuscat pe Wolinski, Cabu... a durat cinci minute... m-am adapostit sub un birou... vorbeau franceza perfect... spuneau ca sunt al Qaida", a spus Rey.

15.30 - "SRI urmareste cu foarte mare atentie evoutia evenimentelor din Franta. Ne exprimam regretul fata de situatia din Franta, din punctul de vedere al SRI nu se modifica nivelul de alerta teorista, ramane acelasi albastru precaut", a declarat Sorin Sava, purtator de cuvant al SRI, la Romania TV.

15.20 - Presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca a fost declansata vanatoarea atacatorilor.

15.10 - Avocatul publicatiei Charlie Hebdo a confirmat ca desenatorii revistei, Cabu, Wolinski, Charb (redactor sef al publicatiei) si Tignous, sunt toti morti.

15.05 - Atacatorii erau inarmati cu automate Kalasnikov si un lansator de rachete.

15.00 - Atacul a fost organizat cu buna-stiinta miercuri: azi avea loc sedinta editoriala saptamanala a redactiei Charlie Hebdo.

14.58 - Consiliul Musulman din Franta condamna "actul barbar" impotriva democratiei.

14.55 - Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, isi exprima socul fata de atacul de la Paris.

"Imi exprim socul si profunda indignare fata de atacul terorist fara precedent care a avut loc astazi la sediul publicatiei Charlie Hebdo din Paris. Acest act de o gravitate extrema impotriva reprezentantilor presei reprezinta un atac la insasi esenta democratiei si a valorilor si libertatilor fundamentale.

Condamnam in cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezinta un atac de o lasitate revoltatoare la adresa presei si a lumii civilizate. Romania va continua, alaturi de partenerii europeni, sa sprijine lupta impotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare.

Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor. Suntem alaturi de intregul popor francez prieten, greu incercat in aceste momente tragice."



14.52 - Ministerul roman al Afacerilor Externe a reactionat pe Twitter, in franceza: "Cuvintele lipsesc in fata ororii atacului asupra redactiei Charlie Hebdo. Solidaritate cu victimele si familiile".

14.50 - Presedintele american Barck Obama condamna "in cei mai duri termeni" atacul de la Paris.

14.46 - Premierul roman, Victor Ponta, isi exprima condoleantele in limba franceza pe Twitter: "Sunt profund socat de vestea atentatului de la Paris. Condoleantele noastre pentru familiile victimelor si poporului francez".

14.37 - Fostul premier francez, Jean-Marc Ayrault, scrie pe Twitter: "Oroare absoluta: solidaritate totala cu Charlie Hebdo, politistii, apropiatii lor; democratia trebuie sa continue sa se apere in forta!".

14.31 - Guvernul francez se reuneste in sedinta de urgenta la ora locala 15.00.

14.27 - Politia a anuntat ca bilantul mortilor a ajuns la 12, din care doi politisti. Atacatorii sunt inca in libertate.

14.25 - Pe Facebook a fost postat pentru scurt timp un filmulet in care se putea vedea cum unul dintre atacatori se indreapta spre un politist ranit si il impusca in cap. Inregistrarea nu mai este disponibila.

14.23 - Franta a intarit securitatea in lacase de cult, magazine, sediile presei si in transporturi.

14.21 - O echipa de genisti verifica o masina lasata in urma de atactori, un Citroen negru, pentru a vedea daca in autoturism au fost plasate bombe.


Foto: Le Monde

14.17 - Ziaristii prezenti la locul incidentului relateaza ca politistii vorbesc despre atacatori ca fiind bine antrenati, actionand cu precizie "militara". Acestia ar fi cautat in mod special anumiti jurnalisti si au tras peste 50 de gloante.



14:01 - Hollande a afirmat ca patru dintre raniti se zbat intre viata si moarte.



13:59 - Surse din redactia revistei au declarat pentru Le Monde ca Charb, desenator si director editorial la Charlie Hebdo, a fost grav ranit.

Atac terorist la Paris: Franta a dejucat mai multe atentate in ultima saptamana. Ce spune Hollande

13:54 - Presedintele francez, Francois Hollande, a confirmat ca 11 persoane au fost ucise. Acesta s-a deplasat la locul incidentului. "Au fost initiate actiuni prin care sa fie identificati autorii atacului. Suntem in stare de soc in fata unui atac care, fara indoiala, este un atentat terorist. Trebuie sa fim calmi si uniti, ma gandesc la victime si sunt solidar cu familiile lor. In utima saptamana, au fost dejucate mai multe atentate teroriste pe teritoriul francez", a declarat Francois Hollande.



13:50 - Premierul britanic, David Cameron, si-a prezentat condoleantele pe Twitter. "Crimele din Paris sunt oribile. Stam alaturi de poporul francez in lupta impotriva terorismului si aparam libertatea presei".

13:45 - BBC relateaza ca in sediul ziarului au intrat doi barbati mascati si inarmati cu mitraliere.

13:40 - "Mai multi barbati cu cagule au fost auziti strigand 'Profetul a fost razbunat", a spus Pierre de Cossette, jurnalist Europe1 News.

13:30 - Un lider de sindicat, Luc Poignard, a declarat ca atacatorii au fugit de la locul faptei cu doua masini, scrie The Telegraph. Alte surse sustin ca ei au fugit cu un autoturism negru, marca Citroen.

13:25 - Ultima postare pe retelele sociale ale revistei, inainte de atac, este o caricatura cu Abu Baghdadi, liderul Statului Islamic.



13:20 - O sursa citata de AFP sustine ca ar fi 11 morti, dintre care doi politisti.

13:17 - Parchetul din Paris informeaza ca zece persoane au murit, potrivit Le Monde, care relateaza ca mai multi jurnalisti s-au refugiat pe acoperis.

13.15 - Presedintele francez Francois Hollande va merge in scurt timp la sediul revistei

13:10 - Primele declaratii de la martori informau ca un politist francez a fost impuscat, scrieCapital.fr, dupa ce in zona au fost auzite zeci de focuri de arma.

Birourile revistei Charlie Hebdo au mai fost tinta unui atac, in anul 2011. Atunci, sediul revistei a fost bombardat, dupa ce jurnalistii l-au "numit" pe profetul Mohammed "redactor-sef".

Charlie Hebdo este o revista de satira care a publicat, in anul 2012, mai multe caricaturi controversate cu Profetul Mohammed.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei