VINE CANICULA. Prognoza meteo anunţă o săptămână de IAD

default

Dimensiune font:

| 25-06-2017 19:07

Meteorologii anunţă o săptămână caniculară, în care indicele de confort termic va trece frecvent de pragul critic. Vor fi şi furtuni scurte de vară, cu tunete şi fulgere.

 

 

LA NOAPTE
ÎN ŢARĂ

În vestul si nordul teritoriului cerul va avea înnorări temporar accentuate si se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea si caracter torential, punctiform se vor acumula cantităti de apă de peste 25...30 l/mp si vor fi conditii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin.

Temperaturile minime se vor încadra între 10 grade în depresiunile Carpatilor Orientali si 23 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18...20 grade, usor mai scăzută în zona preorăsenească.

LUNI
ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, pe arii extinse în sudul si în estul tării disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge si va depăsi usor pragul critic de 80 de unităti, iar în Oltenia, local în Muntenia si izolat în Moldova va fi caniculă.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua si aspect de vijelie si izolat grindină, în Maramures, Transilvania, local în Banat, Crisana, vestul Olteniei si jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea si caracter torential si punctiform se vor acumula cantităti de apă de peste 25...30 l/mp. În celelalte zone cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi izolat, mai ales seara si la începutul noptii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral si 37 de grade în Lunca Dunării.

BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităti. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si în prima parte a noptii. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

MARŢI
ÎN ŢARĂ

Vremea se va mentine călduroasă în cea mai mare parte a tării, disconfortul termic va fi ridicat cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge si va depăsi usor pragul critic de 80 de unităti în regiunile sud-vestice si sudice, iar local în Oltenia si izolat în Banat si în Muntenia, după-amiaza, va fi caniculă.

Cerul va fi variabil si mai ales în a doua parte a zilei si în prima parte a noptii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la deal, la munte, local în sud, în centru, în est si izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea si caracter torential si se mentin conditiile pentru căderi de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 37 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 12 si 22 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă. Trecător cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, va fi mai mare în a doua parte a zilei si în prima parte a noptii. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

MIERCURI
ÎN ŢARĂ

Vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic se va acccentua în special în regiunile vestice si sudice, unde pe arii restrânse, după-amiaza, va fi canciulă. Cerul va fi variabil si mai ales după-amiaza si seara, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului la deal, la munte, dar pe arii restrânse si în celelalte regiuni. Ploile vor avea si carater torential si vor fi conditii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 36 de grade in Banat si Oltenia, iar cele minime, în general, între 13 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, astfel că temperatura maximă va fi de 33...34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza si seara când vor fi posibile averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.

JOI - TENDINŢE

Vremea va fi caniculară în regiunile sud-vestice, sudice si estice, unde si disconfortul termic va fi ridicat, dar va deveni treptat instabilă în vestul, centrul si nordul tării, precum si în zonele deluroase si montane, unde temporar, începând cu orele după-amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse si cu caracter torential, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului si izolat grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilitătii atmosferice se vor putea semnala doar izolat si la cote mult mai reduse.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 si 37 de grade, iar cele minime între 13 si 23 de grade.

VINERI, SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ - TENDINŢE

În primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în sud si în sud-est si izolat în restul tării, apoi se va răcori usor. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în a doua parte a intervalului, la început în jumătatea de nord a tării, apoi si în celelalte regiuni.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei