« Inapoi

Vrei sa-ti cumperi vechime la pensie? Data-limita pana la care mai poti tocmai a fost amanata

Vrei sa-ti cumperi vechime la pensie? Data-limita pana la care mai poti tocmai a fost amanata#1
Mărime font - +

 Persoanele care n-au ajuns inca la varsta de pensionare vor putea sa-si plateasca retroactiv contributia de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia pana la 31 decembrie 2017, a anuntat joi Guvernul.

Guvernul a prelungit astfel printr-o ordonanta de urgenta, adoptata in sedinta de joi, termenul pana la care se poate plati aceasta contributie. Astfel, termenul a fost prorogat de la 27 aprilie pana la sfarsitul acestui an.

Plata contributiei de asigurari sociale se va efectua intr-o singura transa sau esalonat, pana la data mentionata, pentru o perioada de maxim 5 ani retroactiv, calculati de la data incheierii contractului de asigurare, se arata in comunicatul Guvernului remis Ziare.com.

In ceea ce priveste conditiile si procedura incheierii contractelor de asigurare, acestea raman nemodificate.

Masura a fost luata pentru a permite cat mai multor persoane sa realizeze stagii de cotizare, avand in vedere numeroasele solicitari din partea unor cetateni romani din tara si strainatate, se mai arata in comunicat.

Scopul acestei masuri este evitarea excluderii unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limita de varsta din cadrul sistemului public de pensii.

Potrivit evidentelor Casei Nationale de Pensii, pana la 10 aprilie, aproximativ 13.300 de persoane au incheiat contracte de asigurari sociale pentru care s-au achitat aproximativ 79 milioane de lei.

Data publicarii: 20/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > ACTUALITATE > STIRI INTERNE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 5:01

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange