Cum protejezi vopseaua de pe maşină

default

Dimensiune font:

| 30-07-2015 16:40

O zgârietură sau un centimetru de vopsea sărită de pe maşina ta constituie motiv suficient de enervare. Mai ales că, problema trebuie remediată imediat şi costurile nu sunt prea mici. Specialiştii auto au explicat pentru Libertatea ce e de făcut pentru a asigura o viaţă mai lungă vopselii de pe maşini.
 

 1. Nu parca maşina oriunde
Un drum circulat intens e o sursă inepuizabilă de mizerie şi praf. O maşină proaspăt spălată poate ajunge de nerecunoscut în doar câteva ore. De asemenea, evită să parchezi lângă copaci. Se pot întâmpla incidente cu urmări ce pot fi extrem de costisitoare.

2. Evită să laşi maşina în soare
Evită pe cât posibil să parchezi la soare, deoarece lumina puternică este unul din cele mai dăunătoare elemente pentru vopseaua maşinii tale.

3. Şterge petele, dar nu cu o cârpă uscată
E important să cureţi cât mai repede maşina în momentul în care aceasta se murdăreşte, dar contează cu ce o cureţi. Nu folosi o cârpă uscată sau un şerveţel de hârtie. Foloseşte o cârpă umedă sau o soluţie specială de spălare fără apă. Nu folosi detergenţi casnici!

4. Remediază zgârieturile
Dacă descoperi zgârieturi pe caroserie, trebuie să remediezi rapid problema. Primul pas e să vezi cât de adânc a intrat obiectul străin în stratul de vopsea. Dacă poţi să vezi metalul “gol” înseamnă că locul respectiv ar putea rugini rapid dacă va fi expus la umiditate. Dacă zgârietura a ajuns doar la grund (de obicei are o culoare gălbuie), poţi să o repari în maximum o lună.

5 . Inspectează apărătorile de noroi
Deşi nu sunt cele mai aspectuoase elemente cu care este echipat automobilul tău, apărătorile de noroi (şi nu numai) sunt extrem de utile. Cu toţii am observat într-o zi sau alta cum se murdăresc portierele din faţă sau cum bara de protecţie spate este mai mereu murdară de noroi. Pe lângă noroi şi praf, roţile mai aruncă şi zăpadă, pietricele mici, nisip, sare (care ar trebui să fie aruncată de drumari pe şosele atunci când ninge) şi altele.

Fără apărători de noroi sau cu apărători prea mici, toate aceste elemente ajung pe caroserie şi vor afecta în timp atât finisajul vopselei, cât şi “tabla”.

6. Aplică folie de protecţie
Un nou tip de material, care are rolul de protecţie a vopselei automobilului e disponibil pe piaţă. E vorba despre o folie transparentă de poliuretan. Acoperirea unei maşini de mărime medie costă aproape 1.000 de lei. Folia respectivă oferă protecţie UV, protecţie împotriva sării, a nisipului, a pietricelelor şi chiar a zgârieturilor accidentale. În plus, nici nu se vede şi protejează vopseaua pe termen lung.

7. Ceruieşte maşina mai des
În ceea ce priveşte ceruirea maşinii, e de preferat să alegi ceara sub formă de pastă. Cea mai bună ceară pe care o poţi folosi este cea care conţine un procent mare de ceară carnauba. Substanţa se aplică pe caroserie (evitând sticla şi cauciucul) cu ajutorul unui burete umed şi se curăţă cu o cârpă din bumbac sau microfibră după ce se usucă.

8. Lichidul de frână
recomandă atenţie sporită atunci când şoferul “meştereşte” de unul singur pe la motor. Spre exemplu, e necesar un maximum de atenţie atunci când manevraţi recipientul cu lichid de frână şi-l turnaţi în rezervorul specific. Este dăunător pentru vopsea. Partea bună la lichidul de frână este că atacă rugina şi poate fi folosit pentru a curăţa piese mici care au fost afectate de rugină. Nu turnaţi niciodată lichid de frână pe caroserie în încercarea de a elimina rugina. Pentru completarea în siguranţă cu lichid de frână, folosiţi o cârpă de dimensiuni mari, pe care să o amplasaţi lângă rezevorul pe care vreţi să-l completaţi.

Revista Auto Bild, la chioşcuri
Cea mai citită revistă de profil din România prezintă în numărul 15 lucruri extrem de interesante din lumea auto. Publicaţia Auto Bild aduce în prim-plan cea mai inteligentă maşină din lume, noul Mercedes Clasa E, limuzina urmând să ajungă pe piaţa românească din primăvara viitoare. Nu lipsesc prezentările altor maşini şi nici test-drive-urile în premieră. De asemenea, cititorii Auto Bild se pot informa cu privire la cea mai mare competiţie auto din Europa, “Volanul de Aur”.

Libertatea.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Când se schimbă uleiul de motor și tot ce trebuie să știi despre procedură
19/12/2019 17:09

  Cand se schimbă?  În general, uleiul de motor se schimbă la fiecare 10.000 – 15.000 de km parcursi, in functie de recomandările producătorului sau cel putin o dată pe an. Dacă sc ...

10 aeroporturi insulare superbe din lumea întreagă
28/11/2019 11:49

 Iată cateva dintre cele mai interesante aeroporturi insulare si pistele spectaculoase pe care ai putea să aterizezi in următoarea ta vacantă exotică. Bine ai venit in lumea aeroporturilor inconjurat ...

Impozitul auto, mai scump în 2020. Cum calculezi exact, în funcție de motor, câți bani vei plăti
19/11/2019 08:45

Impozitul auto va fi mai scump in anul 2020. Unii dintre soferi vor plăti mai mult, in functie de anumite categorii de motorizări. Cum calculezi cati bani vei achita? Impozitul auto, mai scump in 2020 Din ...

De ce avioanele de pasageri sunt albe?
18/11/2019 14:58

 Sigur ai observat faptul ca majoritatea aeronavelor de pasageri sunt vopsite in alb. Oare de ce?   E mai ieftin! Vopseaua adauga intre 273 – 544 kg la o aeronava, declara repre ...

Începând cu 2022, UE impune reguli noi. Sunt vizate toate mașinile
11/11/2019 10:10

Siguranta pe care o oferă masinile a devenit in ultimii ani un criteriu din ce in ce mai important pentru clientii de pe piata auto interesati să isi cumpere un nou automobil. Progresul tehnologiei este mai ...

Pentagonul anunță prețurile la avioanele militare F-35 pe următorii trei ani
29/10/2019 19:37

 Pentagonul a anuntat marti detaliile privind pretul convenit cu Lockheed Martin, care ar putea duce la scăderea costurilor pentru avioanele militare F-35 in următorii trei ani, ceea ce ar putea incuraja ...

VIDEO- ACCIDENTE AUTO
20/09/2019 10:48
Cod Rutier 2019: Poți fi oprit de polițiștii de la Rutieră fără motiv? Ce spune legea despre șoferi și drepturile lor
14/09/2019 09:14

  Cod Rutier 2019: Cum poti fi oprit de politia de Rutieră fără motiv? Ce spun drepturile soferului?   Veste bună pentru soferi! În sfarsit ceva care să fie si in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei