Noul Ford Kuga

default

Dimensiune font:

| 15-11-2016 06:00

Noul Ford Kuga oferă tehnologie de ultimă generaţie pentru a ajuta şoferii să rămână conectaţi la drum şi să se bucure de confort şi stil la volan

 Koln, Germania – Noul SUV Ford Kuga devine acum şi mai avansat din punct de vedere al tehnologiilor disponibile, dar totodată şi mai rafinat, oferind o experienţă a condusului mai sigură şi mai plăcută pentru clienţii Ford din Europa.

Noul Ford Kuga este dotat cu sistemul sofisticat de comunicare şi divertisment SYNC 3 Ford, tehnologii inovatoare de asistenţă a şoferului, un interior ergonomic şi confortabil şi motoare puternice şi eficiente incluzând motorul diesel de 1,5 litri TDCi 120CP care consumă 4,4 l/100 km (64,2 mpg) şi 115 g/km CO2.

Noua Kuga este de asemenea echipată cu tehnologia de parcare perpendiculară Ford care ajută şoferii să parcheze fără mâini în spaţiile alăturate altor maşini; o versiune îmbunătăţită a sistemului de prevenire a coliziunilor Active City Stop; şi sistemul de faruri frontale adaptive pentru vizibilitate optimă în condiţii de iluminare scăzută. Alte tehnologii avansate Ford includ opţiunea „hands- free” de deschidere a portbagajului, precum şi sistemul inteligent de tracţiune integrală Ford (AWD).

Noul model Kuga oferă funcţii de ultimă generaţie pentru a ajuta şoferii să rămână în contact, în confort, în siguranţă şi fără să renunţe la stil pe drum”. a spus Joe Bakaj, vicepreşedinte Dezvoltare Produs, Ford Europa. „Noua abordare de design a oferit modelului Kuga un sentiment de nou şi modern, în timp ce SYNC 3 le permite şoferilor să comunice cu vehiculul lor şi cu dispozitivele conectate în moduri unitare, aspect care ar fi părut imposibil cu doar câţiva ani în urmă”, a mai spus Bakaj.

Conectat deplin cu SYNC 3

Noul Ford Kuga le permite şoferilor să controleze funcţiile audio şi de navigare, precum şi telefoanele „smart” conectate folosind comenzi vocale simple, cu ajutorul noului sistem de conectivitate SYNC 3 al Ford. Ford s-a inspirat din peste 22.000 de observaţii şi perspective rezultate în urma studiilor de cercetare pentru a se asigura că noua versiune a acestui model este sistemul cel mai orientat către client realizat până în prezent.

SYNC 3 oferă performanţe mai rapide, comenzi simplificate şi suportă acum comenzi în cinci limbi străine suplimentare. Pur şi simplu prin apăsarea unui buton şi spunând: „Am nevoie de cafea” „Am nevoie de benzină” sau „Am nevoie să parchez” şoferii pot localiza cafenele în apropiere, benzinării sau parcări, sau să găsească gări, aeroporturi şi hoteluri.

Şoferii Kuga pot opera ecranul tactil de 8 inchi al sistemului SYNC 3 în acelaşi mod în care îşi folosesc telefoanele smart. O interfaţă nouă este prevăzută cu butoane mai mari, mai uşor de acţionat şi permite gesturi de tip „swipe”’ sau „pinch” pentru prima dată.

Utilizatorii de iPhone pot acţiona Apple CarPlay, modul mai inteligent şi mai sigur de a utiliza telefonul iPhone în maşină, permiţându-le şoferilor să efectueze apeluri, să acceseze muzica, să trimită şi să primească mesaje, să obţină instrucţiuni pentru condiţiile optime de trafic şi altele în timp ce rămân concentraţi la drum. Utilizatorii Android pot activa Android Auto. Android Auto oferă acces mai sigur şi complet la aplicaţiile şi serviciile pe care şoferii le cunosc şi le iubesc deja, incluzând Google Search, Google Maps şi Google Play. Programele de software pot fi actualizate prin Wi-Fi.

Fie că doriţi sa savuraţi după cappuccino-ul dvs. de dimineaţă în timpul navetei zilnice sau să acoperiţi costul unei deplasări transportând un pachet, SYNC 3 aduce la viaţă moduri noi inovatoare pentru a rămâne în contact în timpul deplasării” a spus Christof Kellerwessel, inginer şef, la departamentul Inginerie Sisteme Electronice şi Electrice, Ford Europa. „Conceput pentru a veni în completarea telefoanelor smart, cu un ecran tactil de 8 inchi intuitiv, SYNC 3 înţelege discursul mai natural, este mai rapid şi oferă o interfaţă mai uşor de citit”.

Tehnologie sofisticată pentru parcare fără stres

Noul Ford Kuga simplifică deplasarea la volan şi parcarea pentru clienţii care folosesc tehnologiile sofisticate Ford de asistenţă pentru şoferi. Noua funcţie de parcare perpendiculară îmbunătăţeşte tehnologia semi-autonomă de asistare activă a parcării (Active Park Assist) specificată de aproape jumătate din clienţii Kuga anul trecut. Folosind senzori ultrasonici suplimentari, Parcarea Perpendiculară la o simplă atingere a unui buton permite şoferilor să localizeze spaţiile de parcare alăturate altor maşini precum şi paralel cu strada, şi conduce vehiculul în acestea în timp ce şoferul controlează acceleraţia şi frâna.

Senzori suplimentari activează de asemenea tehnologii care ajută şoferii de Kuga în timp ce fac manevrele pentru a ieşi din spaţiile de parcare:

  1. AlertăHYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?v=HAru_NvgykQ" la intersectarea cu traficul (Cross Traffic Alert) avertizează şoferii care se deplasează cu spatele dintr-un spaţiu de parcare de prezenţa vehiculelor care s-ar putea intersecta în curând cu ei. Funcţionând cu un radar la o rază de până la 40 de metri (131 ft.), sistemul emite trei semnale de avertizare dacă detectează un vehicul care se aproprie din orice parte.

  2. Funcţia de asistare la ieşirea din parcare (Park-Out Assist) ajută şoferii când ies dintr-un spaţiu de parcare paralelă. După ce şoferul a ales partea stângă sau partea dreaptă, sistemul operează volanul în timp ce şoferul controlează acceleraţia şi frâna.

Noul Ford Kuga oferă o versiune îmbunătăţită a sistemului de evitare a coliziunilor Ford Active City Stop, care operează în prezent la viteze de până la 50 km/h (31 mph), în creştere de la 30 km/h (19 mph). Active City Stop foloseşte senzorii din partea din faţă a vehiculului pentru a căuta obiecte staţionare pe drum înainte şi pre-activează frânele dacă vehiculul se apropie de un obiect prea repede. Dacă şoferul tot nu reacţionează, sistemul reduce cuplul motorului şi frânează automat pentru a reduce impactul coliziunilor, sau pentru a le evita complet.

Ultima generaţie a tehnologiei Ford MyKey permite proprietarilor noului Kuga să programeze o cheie pentru şoferii mai tineri care împiedică apelurile telefonice primite; restricţionează viteza maximă; împiedică dezactivarea funcţiilor de asistenţă pentru şoferi şi de siguranţă; reduce volumul maxim al sistemului audio şi îl poate dezactiva total dacă pasagerii nu poartă centurile de siguranţă. Sistemul MyKey îmbunătăţit oferă un număr mai mare de alegeri în ceea ce priveşte setările limitării şi monitorizării vitezei deopotrivă.

Kuga cu stil

Noul Ford Kuga este prevăzut cu cel mai recent limbaj de design Ford, pentru un aspect îndrăzneţ şi sportiv care este comun SUV-ului compact EcoSport şi SUV-ului mare Edge. O grilă trapezoidală superioară mai mare şi o grilă inferioară mai mică sunt însoţite de faruri noi atrăgătoare care încorporează lumini de întâlnire pe timp de zi cu LED şi sunt completate de faruri de ceaţă cu stil.

Farurile de poziţie nestilizate completează aspectul sportiv, iar noua gamă de jante din aliaj de 17, 18 şi 19 inchi este disponibilă într-o varietate de finisaje incluzând Luster Nickel. Două culori noi, gri „Guard Grey” şi cupru intens „Copper Pulse”, sunt oferite la nivelul întregii game. O bară de remorcare retractabilă acţionată electric este frumos mascată sub bara de protecţie din spate când nu este folosită, pentru a păstra aspectul sportiv al noului Kuga.

Interiorul elaborat cu meticulozitate al noului Kuga a fost redefinit pentru a oferi ocupanţilor o experienţă ergonomică, mai stilată şi mai confortabilă.

Comenzile volanului şi ale sistemului de aer condiţionat sunt chiar mai intuitive şi prezintă butoane şi comutatoare mai puţine şi mai uşor de identificat, comenzile fiind astfel mai uşor de recunoscut şi de navigat. Volanul este de asemenea oferit în varianta cu piele, încălzit, pentru a îmbunătăţi confortul la temperaturi scăzute, în timp ce toate modelul Kuga cu cutie automată va fi dotat cu comenzi pe schimbător cu padele care permit şoferilor să selecteze vitezele manual păstrând totodată mâinile pe volan.

Prin noile sale funcţii şi tehnologii disponibile acum, noul Ford Kuga este şi mai uşor de folosit; o frână de parcare acţionată electronic care se operează fără efort, lasă loc acum pentru un spaţiu de depozitare în consola centrală care este prevăzută acum şi cu o zonă în care pot încăpea o varietate de sticle şi pahare, precum şi un nou punct de conectare USB pentru integrarea şi încărcarea dispozitivelor mobile. Un indicator de blocare a uşilor îi anunţă acum pe şoferi dintr-o privire dacă uşile sunt blocate.

Noul Kuga oferă de asemenea funcţia de deschidere a portbagajului fără folosirea mâinilor (Hands-Free Liftgate), acesta putând fi deschis sau închis cu ajutorul unei mişcări cu piciorul sub bara de protecţie spate. Această tehnologie, specificată de mai bine de 1 din 3 clienţi Kuga din Europa anul trecut, ajută in special părinţii să acceseze mai uşor portbagajul când se întorc, de exemplu, cu braţele pline de cumpărături.

 

Noul Kuga poate fi comandat acum atât in varianta Kuga ST-Line, inspirată evident în zona de performanţă, dar şi în varianta de lux Kuga Vignale, oferind astfel clienţilor o posibilitate mai amplă de a-şi personaliza vehiculului cu şi mai mult stil.

 

Kuga ST-Line vine cu un stil îndrăzneţ atât la exterior cat şi la interior, incluzând jante din aliaj unice şi modele de scaune sport, alăturând-se astfel Fiesta ST-Line, Focus ST-Line şi Mondeo ST-Line în cadrul noii game Ford de modele ST-Line. Noul Kuga ST-Line va oferi de asemenea cea mai sportivă Kuga de până acum, cu îmbunătăţiri ale şasiului incluzând suspensie şi direcţie optimizate pentru reducerea înclinării caroseriei pe viraje şi reacţii mai rapide ale maşinii.

Kuga Vignale de lux este oferită cu specificaţii exclusive incluzând culoarea de exterior unică Vignale- „Milano Grigio”, cu caracterul premium al modelului evidenţiat şi mai puternic de modelul unic de piele Windsor cu model hexagonal având cusături proeminente de tipul celor pentru costume pentru scaune şi interioarele uşilor.

Vignale este expresia superioară a mărcii Ford în Europa; o experienţă contemporană de top în ceea ce priveşte produsul şi deţinerea lui reunind un concept câştigător, execuţie de înaltă calitate, tehnologii avansate şi specificaţii exclusive. Kuga Vignale urmează după Ford Mondeo Vignale, S-MAX Vignale şi Edge Vignale în Europa.

Motoare puternice şi eficiente în ceea ce priveşte consumul de combustibil

Noul Kuga este prevăzut cu cel mai recente motoare Ford pe motorină TDCi şi EcoBoost pe benzină pentru performanţă îmbunătăţită alături de emisii reduse de CO2 pentru costuri de utilizare reduse.

Asigurând 4,4 l/100 km (64,2 mpg) şi 115 g/km CO2, motorul Ford pe motorină TDCi de 1,5 litri, ce dezvoltă 150 CP cu cutie manuală cu şase trepte de viteză şi transmisie pe roţile din faţă (FWD) oferă o îmbunătăţire de consum de combustibil de 5 la sută în comparaţie cu motorul TDCi de 2,0 litri care dezvoltă 120 CP.

Grupurile motopropulsoare pe motorină sofisticate includ:

  1. TDCi de 1,5 litri care dezvoltă 120 CP cu transmisie FWD PowerShift cu 6 trepte care oferă 4,8 l/100 km (58,8 mpg) şi

124 g/km CO2

  1. TDCi de 2,0 litri care dezvoltă 150 CP cu transmisie FWD manuală cu 6 trepte care oferă 4,7 l/100 km (60,1 mpg) şi 122 g/km CO2, transmisie AWD manuală cu 6 trepte care oferă 5,2 l/100 km (54,3 mpg) şi 135 g/km CO2, sau transmisie AWD PowerShift cu 6 trepte care oferă 5,2 l/100 km (54,3 mpg) şi 134 g/km CO2

  2. TDCi de 2,0 litri care dezvoltă 180 CP cu transmisie manuală AWD cu 6 trepte care oferă 5,2 l/100 km (54,3 mpg) şi 135 g/km CO2, sau transmisie AWD Powershift cu 6 trepte care oferă 5,2 l/100 km (54,3 mpg) şi 134 g/km CO2

Motoarele Ford TDCi de 1,5 litri şi de 2,0 litri sunt prevăzute cu tehnologii noi avansate privind motoarele pe motorină care includ o trapă pentru NOX pentru emisii de eşapament mai curate, componente cu o acoperire specială de tip diamant care reduce fricţiunea şi un turbocompresor cu duză variabilă pentru ca motorul să respire mai bine.

Motoarele Ford EcoBoost pe benzină oferite pe noua Kuga sunt:

  1. EcoBoost de 1,5 litri cu 120 CP şi 150 CP, transmisie manuală FWD cu 6 trepte de viteză care oferă 6,3 l/100 km

(44,8 mpg) şi 145 g/km CO2

  1. EcoBoost de 1,5 litri cu 182 CP cu transmisie automată AWD cu 6 trepte care oferă 7,5 l/100 km (37,7 mpg) şi

173 g/km CO2

Tehnologiile de economisire a combustibilului oferite la nivelul întregii game includ Auto-Start-Stop şi încărcare regenerativă inteligentă (Smart Regenerative Charging) care activează în mod selectiv alternatorul şi încarcă bateria când vehiculul încetineşte şi frânează pentru a recupera energia care altfel ar fi pierdută.

Vizibilitate şi siguranţă sporită

Cele mai noi tehnologii Ford şi ingineria sofisticată a caroseriei ajută şoferii să vadă mai clar şi îmbunătăţesc siguranţa pe drum pentru pasagerii Kuga şi alţi participanţi la trafic.

Sistemul de faruri frontale adaptive Ford este disponibil pentru prima dată pentru Kuga. Sistemul monitorizează condiţiile de lumină ale mediului şi optimizează în mod automat vizibilitatea ajustând unghiul fluxului noilor lumini de întâlnire bixenon la una dintre cele şapte setări disponibile în funcţie de viteza autovehiculului, unghiul de viraj şi distanţa faţă de obiectul din faţă.

Sistemul de faruri frontale adaptive este prevăzut cu un mod de iluminare în funcţie de vreme care ajustează luminile de întâlnire în mod automat pentru a-i ajuta pe şoferi să identifice pericolele de pe marginea drumului în condiţii de ploaie puternică. După ce detectează o ploaie torenţială, sistemul scurtează şi lărgeşte fluxul luminilor de întâlnire pentru a lumina mai bine marginea drumului şi a reduce orbirea celorlalţi şoferi de la drumurile inundate.

Capota sculptată a noului Kuga este prevăzută cu o boltă centrală mai largă, neîntreruptă, care nu serveşte doar pentru a completa noul aspect sportiv al Kuga, ci încorporează de asemenea un model structural care controlează mai îndeaproape deformabilitatea şi flexibilitatea capotei, îmbunătăţind protecţia pietonilor în cazul unui accident. Capota şi portbagajul din spate au fost de asemenea reproiectate pentru a ajuta la reducerea daunelor asupra componentelor care sunt mai scumpe la înlocuit în urma unei coliziuni.

Noul Kuga oferă de asemenea tehnologii Ford îmbunătăţite, care includ:

  1. Sistemul Ford inteligent de tracţiune integrală (Intelligent All Wheel Drive) care ajustează cantitatea de cuplu transmis fiecărei roţi, optimizând manevrarea şi tracţiunea în special în condiţii de carosabil alunecos.

  2. Controlul curbelor care previne pierderea controlului în cazul în care un şofer intră într-o curbă cu viteză prea mare

  3. Torque Vectoring control- sistem care îmbunătăţeşte experienţa de conducere aplicând o cantitate mică de frânare roţilor din interior pentru a asista tracţiunea şi stabilitatea pe viraje

Tehnologiile sofisticate precum sistemul nostru inteligent de tracţiune integrală îmbunătăţesc siguranţa şi încrederea clienţilor noştri” a spus Bakaj. „Sistemul inteligent de tracţiune integrală măsoară aderenţa roţilor maşinii pe suprafaţa drumului şi poate face ajustări în mai puţin de 20 de milisecunde - de 20 de ori mai repede decât clipim.”

Noul Ford Kuga urmează după introducerea SUV-ului mai mare Edge la începutul acestui an, şi a unui SUV compact EcoSport actualizat anul trecut. Ford îşi consolidează gama SUV exact aşa cum a fost prevăzut de compania de cercetare IHS ale căror studii arată că vânzările în segmentul SUV sunt estimate să crească cu 27% raportat la vânzările de vehiculele vândute în toată Europa până în 2020.

Noul Kuga şi Edge-ul sunt printre cele cinci vehicule Ford complet noi sau reconcepute care vor concura în gama SUV şi crossover în următorii trei ani.

Kuga a condus expansiunea SUV a companiei în Europa după ce a fost lansat la vânzare prima dată în 2008, iar vânzările au crescut până la o cifră record de 102.000 de unităţi în 2015 – în creştere cu 19 % faţă de 2014 ***. Vânzările de Kuga în septembrie 2016 au crescut cu 4.800 unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent la 14.500 unităţi, cu 95.300 de vânzări pe an, fiind astfel cele mai bune nouă luni şi lună septembrie de la lansare.

Vânzările de Ford EcoSport au crescut cu 1.800 de unităţi la 6.400 în septembrie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar vânzările au crescut cu peste 60% în primele nouă luni ale anului cu peste 44.600 de unităţi vândute. Comenzile clienţilor de Ford Edge au depăşit 7.800 de la lansarea modelului în Europa. Ford a vândut 144.906 de SUV-uri în primele trei trimestre ale anului 2016 - o îmbunătăţire de peste 41% faţă de accesaşi perioadă a anului trecut.

SUV-urile au crescut de la o nişă mică în Europa la una dintre cele mai semnificative tendinţe auto din ultimul deceniu” a spus Roelant de Waard, Vicepreşedinte Marketing, Vânzări şi Service, Ford Europa. „De fiecare dată când cineva preconizează că vânzările de SUV-uri vor încetini, se dovedeşte că nu a avut dreptate. Asta pentru că SUV-urile sunt o opţiune foarte bună atât pentru bărbaţi, cat şi pentru femei, tineri şi vârstnici deopotrivă.”

# # #

*Consumurile de combustibil/energie, emisiile CO2 şi intervalul electric declarate sunt măsurate conform cerinţelor tehnice şi specificaţiilor Regulamentelor Europene (CE) 715/2007 şi (CE) 692/2008 astfel cum au fost modificate ultima dată. Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o versiune de vehicule şi nu pentru o singură maşină. Procedura de testare standard aplicată permite comparaţia dintre tipuri diferite de vehicule şi producători diferiţi. Pe lângă eficienţa combustibilului unei maşini, comportamentul în timpul condusului precum şi alţi factori non-tehnici joacă un rol în determinarea consumului de combustibil/energie al unei maşini, a emisiilor CO2 şi a intervalului electric. CO2 este principalul gaz cu efect de seră responsabil de încălzirea globală.

**Limbile noi pentru SYNC 3 includ ceha, daneza, norvegiana, poloneza (incluzând comenzi vocale) şi suedeza (incluzând comenzi vocale). Acestea se adaugă limbilor europene disponibile deja pentru SYNC: olandeză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, spaniolă, turcă şi engleză britanică

***Ford Europa îşi raportează vânzările pentru pieţele tradiţionale europene în care are reprezentanţi prin intermediul companiilor naţionale de vânzări. Acestea sunt: Austria, Belgia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, România, Suedia şi Elveţia

Android şi Android Auto sunt mărci înregistrate ale Google Inc.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company este o companie globală din industriile auto şi mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 203.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în toată lumea, activităţile principale ale companiei includ proiectarea, producţia, marketing-ul şi asigurarea de service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane şi SUV-uri Ford, precum şi autovehicule de lux Lincoln. Pentru a-şi extinde modelul de afaceri, Ford urmăreşte în mod activ oportunităţi de dezvoltare cu investiţii electrificare, autonomie şi mobilitate. Ford asigură servicii financiare prin intermediul Ford Motor Credit Company. Pentru informaţii suplimentare privind Ford şi produsele şi serviciile sale, vă rugăm să vizitaţi www.corporate.ford.com.

Ford Europa este responsabilă pentru producerea, vinderea şi servisarea vehiculelor sub marca Ford în peste 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 53.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi aproximativ 68.000 de angajaţi când sunt luate în considerate asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relaţii cu Clienţii şi 24 de facilităţi de producţie (16 deţinute integral sau asocieri în participaţiune consolidate şi 8 asocieri în participaţiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Când se schimbă uleiul de motor și tot ce trebuie să știi despre procedură
19/12/2019 17:09

  Cand se schimbă?  În general, uleiul de motor se schimbă la fiecare 10.000 – 15.000 de km parcursi, in functie de recomandările producătorului sau cel putin o dată pe an. Dacă sc ...

10 aeroporturi insulare superbe din lumea întreagă
28/11/2019 11:49

 Iată cateva dintre cele mai interesante aeroporturi insulare si pistele spectaculoase pe care ai putea să aterizezi in următoarea ta vacantă exotică. Bine ai venit in lumea aeroporturilor inconjurat ...

Impozitul auto, mai scump în 2020. Cum calculezi exact, în funcție de motor, câți bani vei plăti
19/11/2019 08:45

Impozitul auto va fi mai scump in anul 2020. Unii dintre soferi vor plăti mai mult, in functie de anumite categorii de motorizări. Cum calculezi cati bani vei achita? Impozitul auto, mai scump in 2020 Din ...

De ce avioanele de pasageri sunt albe?
18/11/2019 14:58

 Sigur ai observat faptul ca majoritatea aeronavelor de pasageri sunt vopsite in alb. Oare de ce?   E mai ieftin! Vopseaua adauga intre 273 – 544 kg la o aeronava, declara repre ...

Începând cu 2022, UE impune reguli noi. Sunt vizate toate mașinile
11/11/2019 10:10

Siguranta pe care o oferă masinile a devenit in ultimii ani un criteriu din ce in ce mai important pentru clientii de pe piata auto interesati să isi cumpere un nou automobil. Progresul tehnologiei este mai ...

Pentagonul anunță prețurile la avioanele militare F-35 pe următorii trei ani
29/10/2019 19:37

 Pentagonul a anuntat marti detaliile privind pretul convenit cu Lockheed Martin, care ar putea duce la scăderea costurilor pentru avioanele militare F-35 in următorii trei ani, ceea ce ar putea incuraja ...

VIDEO- ACCIDENTE AUTO
20/09/2019 10:48
Cod Rutier 2019: Poți fi oprit de polițiștii de la Rutieră fără motiv? Ce spune legea despre șoferi și drepturile lor
14/09/2019 09:14

  Cod Rutier 2019: Cum poti fi oprit de politia de Rutieră fără motiv? Ce spun drepturile soferului?   Veste bună pentru soferi! În sfarsit ceva care să fie si in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei