A douăsprezecea noapte CU TEATRU în Bacău!

default

Dimensiune font:

| 12-08-2015 13:09

 Începe numărătoarea inversă în programul „Theaterstock” * prima ediţie a festivalului organizat de Teatrul Municipal „Bacovia” se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni
Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock” se va încheia duminică, 16 august, însă până atunci mai sunt câteva zeci de spectacole de care vă puteţi bucura, în compania unora dintre cei mai renumiţi creatori ai momentului.

În imagine, artiştii de la compania „Grotest Maru” (Germania), care înainte de plecarea din Bacău, au făcut această „poză de grup”, împreună cu voluntari din staff-ul festivalului. Ei sunt cei care au oferit publicului un spectacol-metaforă despre timp, „Time Bank”, într-un dans vertical pe clădirea Primăriei Bacău, dar şi show-urile pe picioroange, „Parada Narrnia” şi „Phalanx Bamboo”, prezentate în Parcul „Cancicov”, în cadrul Secţiunii Street Art Performance. „Abia ajunşi acasă, artiştii de la compania Grotest Maru ne-au scris şi ne-au trimis câteva fotografii realizate în Bacău înainte de plecare”, dezvăluie organizatorii Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock”.

Reuniunea festivalieră, aflată la prima ediţie, a avut şi plusuri, şi minusuri, iminente probleme organizatorice, ceea ce a determinat-o pe Anca Sigartău, manager al Teatrului Municipal „Bacovia” şi al Festivalului, să se adreseze, prin intermediul unui comunicat, spectatorilor băcăuani: „Sunteţi un public minunat, asta o ştiam din 2011, când am jucat pentru prima dată aici. Zilele astea, de la Bacău, pleacă foarte mulţi actori încântaţi de ce se petrece aici şi cu dorinţa de a reveni. Vă înţeleg supărarea cauzată de schimbările de program, de întârzieri şi de modificarea spaţiilor de joc - lucruri care se întâmplă în mod frecvent în toate marile festivaluri. Ştiu cât de frustrant este să vrei să-ţi vezi artiştii preferaţi şi să nu poţi din cauza unor modificări de ultim moment. De aceea, în nume personal şi în numele instituţiei pe care o conduc, vă cer scuze pentru disconfortul creat şi vă asigur că facem tot posibilul să corectăm aceste greşeli. Vă mulţumesc şi vă aştept la teatru!”.

Cei care au vrut să se bucure de întâlnirile cu artiştii veniţi din nu mai puţin de 15 ţări, au trecut însă peste micile inconveniente, dovadă să spectacolele s-au jucat, nu de puţine ori, cu săli arhipline şi promit să se desfăşoare la fel, în următoarele zile.

Toată lumea vorbeşte despre „Theaterstock”!

Dincolo de spaţiile teatrale mai mult sau mai puţin convenţionale, s-au creat şi spaţii pentru (re)întâlniri de suflet: „Prieteni din Bacău, vă anunţ că vin acasă cu două spectacole: marți, 11 august, 9 din 10 şi miercuri, 12 august, ora 20.00 - „Provizoriu”. Ambele spectacole se joacă la Centrul de Cultură „George Apostu”, lângă insulă, adică la doi pași de casă - aviz vecinilor”, postează, cu umor, pe contul său de facebook, actriţa Oana Mardare, membră a trupei „Reactor de creaţie şi experiment din Cluj-Napoca.

Lia Bugnar, care are „probabil cele mai” interesante invitaţii la teatru dintre cele lansate pe reţelele de socializare, le-a transmis spectatorilor: „Bacău, nu te sătura de teatru! Mai păstrează un pic de loc şi pentru desert, adică cele şase spectacole ale noastre care încep de mâine (marţi, 11 august – n.red.), câte unul pe zi”...

Miercuri, 12 august, e timpul pentru „Noi 4”, de la ora 20.30, la Sala Studio a Teatrului „Bacovia”. Un spectacol ce are la bază un text de Lia Bugnar, în regia Dorinei Chiriac; cu: Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole. Muzica este semnată de Ada Milea. „Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire, etc.) şi o sumedenie de teme fundamentale (tăierea colţului de la unghia de la degetul mare, proporţia vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic deopotrivă tragi-comic”.

Festivalul care „a dat circulaţia peste cap”

Într-una dintre serile trecute, ieşind de la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, unde îmi încărcasem bateriile cu un spectacol absolut minunat - „La ţigănci” de la „Unteatru”, pentru care am făcut în mod special un drum de la Iaşi, asta şi pentru că voiam să-l văd jucând pe fostul meu coleg de bancă din clasa a IV-a, Liviu Pintileasa (sic!) - am întrebat un taximetrist cum s-a schimbat Bacăul, de pe 1 august, de când a început festivalul. „Să vă spun sincer, pe mine mă cam deranjează, că a dat circulaţia peste cap”, a spus omul, altfel extrem de amabil, afişând o urmă de disconfort. „Dar la teatru aţi fost?”. Nu fusese, aşa că i-am povestit preţ de vreo câteva minute cum decursese seara acolo, în lumina reflectoarelor. Îmi place să cred că l-am lăsat descumpănit şi că s-a gândit, fie şi pentru câteva secunde, să vadă un spectacol...

Mai sunt cinci zile cu teatru în oraşul care a reunit actorii din instituţii de spectacol mai mici sau mai mari, dar şi independenţii! Gina POPA

 

Ziua 12/ Miercuri, 12 august
* În program pot interveni modificări! Urmăriţi-le pe pagina de facebook a Teatrului Municipal „Bacovia” / „Theaterstock” Bacău

Ora 18.00/ Teatrul Municipal „Bacovia”/ Sala Mare
„Maidan”/ Performance de teatru-dans, după povestirea „Jocul”, de Mircea Cărtărescu; un spectacol de Lorette Enache; în distribuţie, Teodora Budescu, Ana Turcu, Florin Crăciun, Marian Olteanu, Vlad Troncea, Vlad Benescu, Alexandru Apostol.

Ora 20.00/ Centrul de Cultură „George Apostu”
„Provizoriu”, Idee & concept: Raul Coldea şi Petro Ionescu; în distribuţie: Cătălin Filip, Oana Mardare şi Doru Taloş
O producţie Reactor de creaţie şi experiment, Cluj – Napoca

Ora 21.00 / Teatrul Municipal Bacovia/ Sala Mare
Secţiunea INDEPENDENT
”Noi 4”, de Lia Bugnar
Regia: Dorina Chiriac
Muzica: Ada Milea
Cu: Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole
O producţie Godot Café-Teatru, Bucureşti
Durata: 1h 30

Ora 20.30 / Teatrul de Vară „Radu Beligan”
Secţiunea POVESTEA NOASTRĂ
“O furtună”, după William Shakespeare
Regia: Silviu Purcărete
Scenografia: Dragos Buhagiar
Cu: Ilie Gheorghe, Sorin Leoveanu, Valentin Mihali, Romaniţa Ionescu, Constantin Cicort, Nicolae Poghirc, Adrian Andone, Angel Rababoc, Cătălin Băicuș, George Albert Costea, Cătălin Vieru, Iulia Lazăr, Monica Ardeleanu, Iulia Colan, Petra Zurba.
Un spectacol al Teatrului Naţional “Marin Sorescu” Craiova

Ora 21.00 / Pub S4 - ANULAT
Secţiunea INDEPENDENT
“Advertego”
Text: Botos Bálint şi trupa
Regizor: Botos Bálint
Dramaturgi: Bertóti Johanna şi Csuszner Ferencz
Coregrafie: Sinkó Ferenc
Cu: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Molnár Bence, Sebők Maya, Simó Emese, Udvari Tímea, Vetési Nándor
O producţie Varoterem Projekt, Cluj - Napoca
Durata spectacolului: 1 h 40 min.
Spectacol subtitrat în limba română și în limba engleză.

Ora 21.00 / Berăria cu noroc
Secţiunea INDEPENDENT
“Ce poţi să faci în 10 minute” / Trilogia Americană
Traducerea, adaptarea, colajul şi regia artistică: Doina Antohi
Cu: Ana Bianca Popescu, Oana Puşcatu, Alina Petrică, Silvana Negruţiu, Cezar Grumăzescu, Idris Clate, Alex Călin, Lucian Ionescu.
O producţie DramaForTheMasses
Durata: 1h 30 min.

Ora 22.30/ Scena Hotel Decebal - ANULAT
Secţiunea RythmiCity
Carminho (Portugalia) / Concert fado

Ora 23.30 / Centru, zona Hotel Moldova
Secţiunea STREET ART PERFORMANCE
“Frame games”
Producător: Antagon Theater AKTion (Germania)

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei