« Inapoi

Opera Naţională Română Iaşi

„Lacul lebedelor”, ultimul spectacol al stagiunii, se joacă cu casa închisă

„Lacul lebedelor”, ultimul spectacol al stagiunii, se joacă cu casa închisă#1
„Lacul lebedelor”, ultimul spectacol al stagiunii, se joacă cu casa închisă#1„Lacul lebedelor”, ultimul spectacol al stagiunii, se joacă cu casa închisă#2
Mărime font - +

 Mâine, de la ora 18.30, se va juca ultimul spectacol al stagiunii 2016-2017 la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul „Lacul lebedelor” va fi găzduit de Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi (TNI).

 

Stagiunea 2016-2017 se apropie de sfârşit, iar ultimul spectacol oferit de Opera Naţională Română Iaşi (ONRI) este „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski. Reprezentaţia va avea loc mâine, 18 iunie, de la ora 18.30, în Sala Mare a TNI.

„Am renăscut odată cu oportunitatea pe care mi-a dat-o Opera din Iaşi de a monta acest titlu, care a constituit şi debutul meu. Este un spectacol complex, dificil, dar pe care l-am jucat de 400 de ori, ajungând să mă definească”, a mărturisit fosta balerină Ileana Iliescu, la premiera spectacolului, în aprilie 2016. Ileana Iliescu semnează coregrafia, regia şi adaptarea şi va interpreta rolul Regina mamă.

Un an de la premiera la Iaşi, 140 de la cea internaţională

„Lacul lebedelor” a fost pus în scenă pentru prima dată în anul 1877, la renumitul Teatru Bolşoi din Moscova, având ca sursă de inspiraţie o veche legendă rusă. Spectacolul nu a fost foarte bine primit pe moment, însă pe 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie, realizată de Marius Petipa şi Lev Ivanov, a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Puteți citi și: Balerina Ileana Iliescu: „Orice balerină îşi doreşte să joace «Lacul lebedelor»”

Premiera spectacolului „Lacul lebedelor” la ONRI a avut loc, în stagiunea 2015-2016, pe 8 aprilie 2016, când alături de balerinii ONRI se aflau balerini de succes din Republica Moldova. La Opera din Iaşi, baletul „Lacul lebedelor” a avut ultima reprezentaţie în anul 2002. „Ne doream de multă vreme să reintroducem acest spectacol foarte iubit de public, în repertoriu. Până acum nu am avut distribuţia completă, pentru că este nevoie de cel puţin 18 balerine, maximum 24. Acum avem bucuria de a anunţa acest spectacol, pe care, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, l-am realizat în colaborare cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet «Maria Bieşu» din Republica Moldova”, spunea Beatrice Rancea, la conferinţa de lansare a spectacolului, sub managementul căreia s-a pus în scenă spectacolul.

Distribuţia spectacolului

Odette, Odille va fi interpretată de Cristina Dijmaru (Opera Naţională Bucureşti), Siegfried – Robert Enache (Opera Naţională Bucureşti), Rotbart – Dumitru Buzincu (debut), Bufonul – Yoshiki, Kousaka (debut), Pas de troix – Kotomi Hoshino, Vlad Mărculescu (debut), Arisa Suzuki, Lebedele mici – Viviana Olaru, Honoka Nishimura, Kurumi Sakamoto, Sarasa Nagamine, Lebedele mari – Monica Ailiesei, Cisako Otta, Anca Andronache, Mizuka Suzuki, dans spaniol – Monica Ailiesei, Vlad Mărculescu (debut), dans napolitan – Viviana Olaru, Bogdan Tuluc, dans maghiar – Anca Andronache, Elvis Gache, Mazurka – Roua Spătărescu (debut), Ovidiu Ciobotariu, profesorul de dans – Gheorghe Iftinca.

Reprezentaţia de duminică se va desfăşura sub bagheta dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

Închiderea stagiunii 2016-2017 va avea loc pe 24 iunie, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, când ONRI va oferi publicului un recital compus din arii celebre.

Larisa LAZĂR 

Data publicarii: 17/06/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > CULTURA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Dolarul pierde patru bani, euro doar unul

Dolarul pierde patru bani, euro doar unul

Cursul euro a revenit spre pragul de 4,56 lei, el coborând de la 4,5733 la 4,5630(...)
Tabără pentru copiii cu diabet

Tabără pentru copiii cu diabet

Anul acesta, Lions Club Iaşi România 2000 a organizat prima ediţie a unei tabere(...)
Business şi performanţă

Business şi performanţă

Impresarul Arcadie Zaporojanu, reprezentantul firmei „Fotbal Hebdo”, care(...)

 

 

editia online din 28.06.2017 - 6:37

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange