„Sunt o visătoare, care îşi întinde aripile spre căutarea profunzimilor naturii umane”

default

Dimensiune font:

| 21-04-2018 07:21

Lansat anul trecut, scurtmetrajul Mirrocide, al Marei Crăcăleanu, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iaşi, a primit deja multe premii, cele mai importante fiind Accolade Global Film Competition şi Best Shorts. Subiectul a fost inspirat din societatea actuală, din comportamentul celor din jur. Am stat de vorbă cu Mara despre film, care este marea ei pasiune.

- Cum te-ai decis să faci film? Ce rol ai avut tu în povestea asta?

- Este o întrebare la care deocamdată caut răspuns. Probabil îl voi căuta toată viaţa. Pur şi simplu sunt atrasă de această artă. Petrec multe ore privind filme, uneori văd două, trei pe zi şi asta mi-a oferit deschiderea şi încrederea că pot şi eu să creez un film, ceea ce am şi făcut. În „Mirrorcide” joc rolul unei adolescente care observă atent lumea din jur şi contrastele ei.

- Cum ai ales subiectul? Ce te-a inspirat?

- Subiectul a fost inspirat din societate, din realitatea înconjurătoare, din comportamentul celor din jur. Aşa cum apare şi în titlu, „Mirrorcide” este compus din două cuvinte: mirror (oglindă) şi suicide (suicid). Oglinda este tema, simbolul predominant. M-a fascinat ideea că oglinda ne poate influenţa personalitatea în bine sau în rău. Personajele din filmul meu vorbesc despre acest contrast. În tot ceea ce am filmat, am apelat la mijloace care fac diferenţa: luminile, contrastul întuneric-semi-umbră, machiaj strident versus naturaleţe, suspans versus echilibru. Inclusiv, coloana sonoră menţine tensiunea pentru ca, la final, să echilibreze această stare.

- Cât ai lucrat, cu cine ai lucrat, unde ai filmat? Cum ai ales distribuţia?

- Filmările au durat aproximativ 6 luni. Chiar dacă pare mult pentru un film de 12 minute, am tras multe duble. Director de imagine este Relu Tabără, operator la TVR Iaşi, cu care am făcut o echipă excelentă. El a fost profesorul care m-a învăţat ABC-ul despre film. Din distribuţie fac parte 11 actriţe, eleve, prietenele mele: Diana Mălăncuş, Daria Ioana Hurjui, Ana Dieac, Nadine Nofal, Vasilica Ungureanu, Ilinca Luca, Maria Sofragiu, Mara Ungureanu, Felicia Selevestru, Andreea Cosmina Creţu şi Teodora Balanovici. Ele sunt colege de clasă, prietene din copilărie, de la Corul „Juniorii” al Operei Naţionale Române şi de la trupa de teatru în care joc acum. Coloana sonoră îi aparţine celebrului compozitor Adrian von Ziegler, care mi-a încredinţat-o în urma corespondenţei cu el.

- Pelicula a primit şi premii. Vorbeşte-ne despre ele, te rog.

- Primul premiu, şi unul dintre cele mai importante, a fost la „Accolade Global Film Competition”, un festival unic în industrie. De acolo am primit şi prima statuetă, fabricată de compania ce creează imaginea Oscar. Următorul premiu a fost la „Los Angeles Film Awards”, o competiţie bine cotată de oamenii din industrie. Au urmat „Festigious International Film Festival” din Los Angeles, Semi-Finalist la „Hollywood Screenings Film Festival” şi „Los Angeles Cinefest”, finalist la „Wendy’s Shorts”, câştigător la “Best Shorts Competition”, un festival foarte important. A venit cel de la ARFF Berlin, unde va avea loc o proiecţie la sfârşitul anului, apoi o nominalizare la Ljubljana, la festivalul „Zoom”, unde filmul a fost deja proiectat. Cel mai recent premiu a fost obţinut la prestigiosul Festival de Film „Calcutta International Cult Film Festival”, din India, unde sunt invitată la Gala Laureaţilor. Am fost nominalizată pentru premiul „Golden Fox”, un fel de Oscar indian. Recent am fost contactată de directorul unui festival din Los Angeles care m-a felicitat personal. Cei de la „Accolade” mă consideră deja un membru al echipei .

- Obsesia self-image chiar există?

- Acest simbol, oglinda, este mereu prezent în viaţa noastră, în existenţa noastră. Cu toţii o folosim şi este important să nu fie transformată într-un obiect obsesiv. Asta poate genera dezechilibre. Există o linie foarte fină între narcisism şi simpla reflectare a imaginii. Până la urmă despre asta este vorba în filmul meu. Sunt persoane care folosesc acest obiect raţional, iar altele mult prea mult...

- Tu ai obsesia asta?

- Îmi place să cred că sunt o persoană care nu e obsedată de self-image, dar asta nu înseamnă că nu sunt atentă la modul în care arăt sau mă îmbrac. Nu simt nevoia să fac un selfie la fiecare look şi în niciun caz nu sunt genul care postează în neştire poze. Cei care fac asta se expun prea mult şi uneori cred că o fac doar ca să atragă atenţia. Am văzut recent serialul „Black Mirror”, care arată pericolele la care se expun oamenii atunci când devin dependenţi de reţelele de socializare şi de tehnologie în general. Mesajul transmis e unul îngrijorător, e un semnal de alarmă pe care mulţi îl ignoră.

- Filmul este pe IMDb.com, o platformă foarte importantă.

- Faptul că filmul este pe IMDb certifică faptul că am făcut un pas spre această industrie. Colegele de platou s-au bucurat la fel de mult să-şi vadă numele pe site. Ceea ce este important pe o pagină de IMDB este că, practic, îţi promovează imaginea şi te include automat în marea comunitate a cineaştilor din lumea întreagă. Îmi doresc să studiez regie de film şi actorie în străinătate. Nu mă voi plictisi niciodată de film şi abia aştept să transform pasiunea, într-o meserie. Sunt o visătoare, care îşi întinde aripile spre căutarea profunzimilor naturii umane.

Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei