Bilanţul primei ediţii a Festivalului Afterhills FOTO

default

Dimensiune font:

| 28-06-2017 12:50

 Cel mai mare festival muzical din Nord-Estul ţării a adunat, în prima sa ediţie, câteva zeci de mii de participanţi * organizatorii se declară mulţumiţi, promiţând că anul viitor vor reveni cu forţe proaspete * cei mai mulţi dintre festivalieri consideră, de asemenea, că Afterhills 2017 a avut un început promiţător 

 

 Weekend-ul care tocmai a trecut a marcat un moment important în istoria Iaşului şi a Regiunii de Nord-Est. Este vorba despre festivalul Afterhills, eveniment de anvergură, care a reunit 101 artişti naţionali şi internaţionali şi 4 scene, dintre care una cât un teren de fotbal. Pentru prima ediţie, organizatorii se declară mulţumiţi, în ciuda pierderilor suferite în cursul zilei de vineri, 23 iunie, din cauza condiţiilor meteorologice vitrege.

Zeci de mii de participanţi

Potrivit organizatorilor, în cele trei zile (23-25 iunie), sit-ul festivalului a fost bătătorit de peste 70.000 de participanţi, momentul de vârf al evenimentului fiind concertul trupei ATB de duminică seară, care a strâns 35.000 de festivalieri în faţa scenei.„Bilanţul general al celor 3 zile de festival este de 74. 000 de participanţi pe fluctuaţie. Pe zile, avem următoarele intrări: vineri, 23 iunie, 9.000 de participanţi; sâmbătă, 24 iunie, 25.000 de participanţi (cu 20.000 prezenţi în momentul de vârf – ora 22.00) şi duminică, 25 iunie, 40.000 de participanţi (cu 35.000 prezenţi în momentul de vârf, ATB pe scena principală)”, au transmis organizatorii. Deşi o parte dintre cei care au fost la festival susţin că cifrele pot fi contrazise, numărul participanţilor variind mult mai mult, cei mai mulţi, au rămas, totuşi, cu un sentiment plăcut în urma prezenţei la Afterhills. „Nu cred că cifra celor prezenţi a ajuns chiar la 74.000, dar cu atâţia oameni sau nu, evenimentul a fost unul reuşit”, a opinat unul dintre participanţii la festival.

A câştigat simpatia publicului

Un lucru este cert, cu plusuri şi minusuri, Afterhills a lăsat în mintea celor mai mulţi festivalieri o impresie generală pozitivă, mulţi dintre aceştia anunţând deja că aşteaptă cu nerăbdare următoarea ediţie. „Ma bucur tare mult ca au început să aibă loc în Iaşi din ce în ce mai multe evenimente faine. Afterhills a fost minunat şi sper să aibă loc şi anul viitor”, a transmis unul dintre participanţi.

Mai mult, pagina oficială a evenimentului de pe o reţea de socializare a strâns peste 3.000 de păreri şi note maxime. „Am ajuns abia în ultima seară, de la ATB încolo (nefiind în oraş), dar a fost de ajuns să-mi dau seama că Iaşul are parte, începând din acest an, de un festival care ne pune pe hartă. Cum pe care hartă? Pe cea a evenimentelor care mişcă lucrurile/ oamenii. Să ne aşteptăm la o a doua ediţie cu mai multi vizitatori din afară, să ne aşteptăm la mai mult! Pentru că, analizând prima ediţie, avem de ce! Iar dacă nu susţinem noi o astfel de iniţiativă, atunci cine să o facă? Iaşul are un nou punct/mijloc de atracţie – Afterhills!”, a explicat un alt festivalier. „Nebunie, veselie, distracţie, varietate de muzică şi gastronomie. Oameni faini, atât organizatorii, cât şi participanţii. M-am distrat şi apreciez profesionalismul organizatorilor. Cu siguranţă vă voi vizita şi în 2018. Aţi demonstrat ca oraşul Iaşi este dorit de astfel de evenimente memorabile”, a completat un altul.

Sfaturile publicului

Prezenţi, dar mai ales implicaţi şi dornici de o viitoare ediţie şi mai grozavă, festivalierii au transmis organizatorilor, prin diferite căi, mai multe sfaturi constructive. „Despre muzică nu ştiu dacă e cazul să comentez aici; gusturile nu se discută, cică. Pe viitor, nu ar fi rea o clarificare a specificului festivalului. Toată lumea s-a simţit bine - unii care au ascultat plictisiţi trupele aşteptând digeii, alţii care mai degrabă s-au plictisit la bumţi şi şi-au găsit de treabă, căutând motive să nu se dea plecaţi. Festivalul a avut 3 scene, iar după ora 21.30 pe toate trei era exclusiv muzică electronică. La ediţiile următoare, dacă vor rămâne pe principiul «cu de toate», cred că s-ar găsi soluţii ca una dintre ele să se adreseze şi celuilalt public”, a transmis unul dintre participanţi, pe o reţea de socializare.

Fie că au vorbit despre muzică, detalii organizatorice sau publicitatea evenimentului, sfaturile publicului arată, în primul rând, deschiderea acestuia faţă de astfel de evenimente. „Pentru că a fost prima ediţie şi pentru că a fost, îmi imaginez, foarte multă muncă în spate, consider că nişte feedback constructiv ar putea fi binevenit! Sunt doar păreri subiective, care pot fi de folos: ar fi de apreciat mai multă diversitate în ceea ce priveşte mâncarea; ar trebui puţin mai multă atenţie la răspunsurile din social media, dar şi o sursă de spălat pe mâini. Repet, acesta este feedback constructiv şi nu exprimarea unei supărări. M-am simţit foarte bine şi abia aştept ediţia următoare”, a completat un alt utilizator al reţelei de socializare.

Va urma

Potrivit organizatorilor, cel mai mare câştig a festivalului a fost tocmai prezenţa sa în regiunea Iaşului. „Cel mai mare câştig al festivalului Afterhills a fost faptul că am demonstrat că se poate şi că avem toate abilităţile de a pune oraşul nostru în calendarul celor mai buni artişti. Menţiunile acestora, sprijinul şi felicitările lor ne-au încurajat să credem că vor merge în ţara de origine şi vor transmite un mesaj pozitiv despre Iaşi. Mobilizarea întregii echipe dar mai ales a Iaşului, ne face încrezători că vom fi mai buni la Afterhills 2018”, au completat organizatorii.

Părerea este întărită şi de marea majoritate a participanţilor, care au împânzit reţelele de socializare cu mesaje pozitive despre Afterhills. „La cald. După mine, Hooverphonic a fost probabil cel mai bun concert pe care l-a avut Iaşul, cel puţin în istoria lui recentă. Mulţumesc, Afterhills pentru asta. Altfel, nu are rost să ne luăm de detalii - Afterhills a arătat aşa cum şi-a dorit: ca un festival mare. Habar nu am la nivel de calcule cum o fi ieşit treaba - la prima ediţie e greu, riscurile sunt mari, iar ei au fost şi păţiţi. Dar la nivel de percepţie, de simpatie a publicului, de implicare, a ieşit. A ieşit suficient de bine să nu prea se poată să nu îl facă şi la anul. S-a ţinut, iar când tragem linia, lucrul ăsta cântăreşte mai mult decât pare. Nu e deloc puţin lucru”, este părerea unui participant, postată pe o reţea de socializare. 

 

Sursă foto: Facebook/Afterhills

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei