Minte clară şi corp sănătos cu dieta argentiniană
Dimensiune font:
Creată în 1990 de către medicul Maximo Ravenna, motiv pentru care se mai numeşte şi dieta Ravenna, dieta argentiniană este una dintre cele mai eficiente care ne ajută să slăbim în mod sănătos, îmbinând sportul cu un meniu sărac în calorii. Dieta argentiniană presupune consumarea a 800-1200 calorii pe zi. Totul se face după un plan bazat pe alimente scăzute din punct de vedere caloric, la care se adaugă vitamine, minerale şi aminoacizi. Spre deosebire de alte diete, aceasta presupune patru mese pe zi, respectarea cu sfinţenie a meniului ajutând la scăderea în greutate cu 7-10%, în cazul bărbaţilor, şi cu 5-7%, în cazul femeilor (maximum 13 kilograme pe lună). „Mâncatul în cantităţi reduse poate limpezi mintea”, obişnuia să spună doctorul Maximo Ravenna, un adevărat guru al dietelor şi discipol al lui Alberto Cormillot, renumit medic specializat în nutriţie şi obezitate.
O variantă de meniu a dietei argentiniene arată cam aşa:
Mic dejun: un capuccino, un ou întreg cu 30 g de Mozzarella rasă
Prânz: supă cremă de conopidă cu busuioc; o farfurie cu 90 g de salată cu trei tipuri diferite de legume crude sau fierte; o porţie de proteine care poate însemna 100 g carne roşie, 120 g de pui, 120 g de creveţi, 150 g de peşte alb sau 100 g de somon cu 60 g de supă de legume. Sfat: carnea trebuie cântărită crudă.
Gustare: o jumătate de banană, cu două felii de brânză de mozzarella şi scorţişoară sau iaurt neîndulcit cu o lingură de fructe bucăţi.
Cină -- la fel ca la prânz.
Teona SOARE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau