Suedia a castigat Eurovision 2015. Voltaj incheie pe locul 15

default

Dimensiune font:

| 24-05-2015 08:05

 Suedia este castigatoarea editiei 2015 a concursului Eurovision. Mans Zelmerlow cu a lui piesa, Heroes, a atras cele mai multe voturi din partea celor 40 de state, invingand Rusia si Italia, care au completat podiumul.

Reprezentantii Romaniei, trupa Voltaj, au incheiat concursul pe locul 15, cu doar 35 de puncte.

Final cu deznodamant asteptat, asa ar putea fi descrisa editia 2015 a Eurovision. Suedezul Mans Zelmerlow era marele favorit inaintea finalei si nu a facut decat sa confirme acest lucru.

Nordicii au revitalizat o reteta care s-a dovedit a fi de succes: au trimis o melodie ritmata, interpretata de un artist cu priza la public, punand totul in valoare cu o scenografie de nota zece.



Pe locul secund a incheiat reprezentanta Rusiei, la o diferenta considerabila, nelasand loc dubiilor. De notat este faptul ca rusii si-au pierdut multi dintre votantii "de drept", state vecine care pana acum le acordau 12 puncte au ajuns sa le dea de aceasta data puncte putine sau chiar deloc, in cazul Lituaniei.

Pe ultima treapta a podiumului a incheiat Italia, care ne arata ca degeaba ai cea mai buna piesa din concurs daca nu ai si vecini numerosi, gata sa te voteze.

In ceea ce priveste prestatia celor de la Voltaj, interpretarea a fost una mediocra, Calin Goia putand sa cante mult mai bine de atat. In plus, desi am trimis la Viena o trupa, nu am stiut sa profitam de acest lucru.

Show-ul de pe scena a fost inexistent, sound-ul a fost unul cuminte si, in general, intreaga prestatie a fost parca facuta sa nu iasa in evidenta cu absolut nimic. Asta ca sa nu vorbim despre mesajul melodiei, care nu doar ca nu i-a convins pe romanii din diaspora, insa am ajuns sa nu primim nici macar un punct dintr-o tara ca Italia, unde se afla probabil cea mai numeroasa comunitate romana.

Spectacolul de la Viena a fost marcat si de o serie de evenimente mai putin placute, organizatorii avand de rezolvat destul de multe probleme tehnice, dar si o serie de manifestari mai putin obisnuite la adresa reprezentantei Rusiei, mai ales in timpul anuntarii punctajelor.

Finala Eurovision 2015 a fost transmisa in direct pe site-ul Ziare.com, iar mai jos aveti rezumatul acesteia:

01:55 - Acesta a fost Eurovision 2015. Anul viitor ne intalnim din nou in Suedia.

01:46 - Primim patru puncte din Portugalia.

01:43 - Daca italienii nu ne dau puncte, primim unul din Cipru.

01:41 - Va asteptati la asta? Romania nu primeste niciun punct din Italia. Suedia are un avantaj de 40 de puncte si se pare ca a scapat in invingatoare.

01:37 - Romania primeste cinci puncte din Israel.

01:33 - Sa mai spuna cineva ca se voteaza doar melodiile la Eurovision. Lituania nu acorda nici macar un punct Rusiei. Suedia este marea castigatoare, distantandu-se in fruntea clasamentului.

01:30 - Surpriza sau nu? Ungaria ne da un punct!

01:24 - Avem cinci puncte din Spania si ajungem la un total de 24.

01:20 - Germania acorda 12 puncte Rusiei. Castigatoarea de anul trecut, Conchita, sta langa Polina, un posibil semn ca in 2016 vom merge la Moscova.

01:18 - Australia primeste 12 puncte din Suedia, o mica surpriza.

01:12 - Avem cinci puncte si din Belgia. Rusia si Suedia se lupta pentru victorie, Italia pare ca va ramane pe locul 3.

01:10 - Destul de multe probleme tehnice. Portugalia si Estonia nu si-au putut anunta voturile. Avem si o mica surpriza, Romania primind doua puncte din Danemarca.

01:07 - Se contureaza o lupta in trei pentru victorie - Rusia, Italia si Suedia. Au votat 10 state, Polina Gagarina este lider si plange in hohote.

01:04 - Primele puncte vin de la fratii din Moldova! 12 puncte pentru Romania!

01:02 - Incep sa se auda huiduieli in sala atunci cand Rusia primeste 12 puncte din partea tarilor vecine.

01:00 - Romania acorda 4 puncte Ungariei, 10 Rusiei si 12 Italiei.

00:58 - Au votat patru tari din cele 40, Romania are zero puncte.

00:57 - Finlanda ne ocoleste si ea, Suedia primeste 12 puncte.

00:56 - Nici Malta nu acorda vreun punct pentru Voltaj, Italia primeste 12 puncte.

00:54 - Incepe notarea. Primele puncte vin din Muntenegru. Niciun punct pentru Romania, 12 pentru Serbia.

00:53 - Organizatorii anunta ca Eurovisionul a intrat in Cartea Recordurilor.

00:40 - Canta din nou Conchita Wurst. De remarcat faptul ca "femeia cu barba" poarta pantaloni.

00:40 - STOP VOT! Acum incep emotiile, pentru ca vom afla in scurt timp rezultatele.

00:23 - In asteptarea votantilor, ne delectam cu un ansamblu de percutie.

00:14 - START VOT! Nu uitati, daca urmariti concursul din Romania, nu puteti vota reprezentantul tarii noastre. Daca locuiti in orice alta tara participanta la Eurovision, puteti vota Voltaj.

00:13 - Concursul este incheiat de, probabil, marii castigatori, italienii de la Il Volo.


Foto: Captura TVR

00:09 - Si avem un castigator! Albaneza Elhaida Dani primeste premiul pentru cea mai slaba interpretare din aceasta seara. Piesa poate ar fi fost buna, dar nu asa.

00:04 - Rusia a iesit din tipare anul acesta, trimitand in Austria o domnisoara blonda cu ochi albastri. Polina Gagarina arata bine si canta chiar mai bine. O candidata certa la podium, daca nu chiar la victorie.

00:01 - Azerul Elnur, la a doua prezenta la Eurovision, are o prestatie buna si are toate motivele sa spere la un Top 10.

23:56 - Nina Sublatti, aceasta Christina Aguilera a Georgiei, ar fi avut poate mai mult succes daca incerca o aparitie mai putin intunecata.

23:52 - Reprezentanta Ungariei, Boogie, a avut o aparitie atat de lipsita de spectaculozitate incat dupa Eurovision nu va ramane decat cu amintirea micului scandal cu Israelul.

23:48 - Din piesa Spaniei am inteles ca s-au incercat niste miscari de dans vazute pe la "Dansez pentru tine". N-am inteles de ce ibericii nu si-au dat seama ca pentru o asemenea piesa Edurne avea nevoie mare de backing vocals, macar pe refren.

23:44 - Din pacate, s-au simtit emotiile in vocea lui Calin Goia in aceasta seara. Totusi, cu riscul subiectivitatii de care nu putem scapa, piesa Romaniei este peste multe dintre cele prezente in finala. Iar o trupa rock suna foarte bine live!


Foto: Captura TVR

23:40 - Aparitie spectaculoasa pentru letona Aminata. Din pacate pentru ea, show-ul ar fi avut nevoie de o melodie mai buna. URMEAZA VOLTAJ PENTRU ROMANIA!!!


Foto: Captura TVR

23:36 - O melodie care nu transmite nimic din partea Poloniei. Monika Kuszynska trebuie sa se astepte la o clasare in afara Top 20.

23:32 - Germania este una dintre surprizele placute de la editia 2015 a Eurovision. Ann Sophie si al ei "Black smoke" suna bine.

23:28 - Nu ne lipseste sound-ul specific Balcanilor nici in acest an si ii multumim muntenegreanului Knez pentru asta. Piesa lui este chiar interesanta.

23:23 - Grecia are deja un tipar la Eurovision. Atunci cand nu trimite tineri inalti sa interpreteze piesecu influente traditionale, trimite tinere frumoase. Asa s-a intamplat si in acest an cu Maria Elena Kyriakou. "One last breath" are influente, dar nu traditionale.


Foto: Captura TVR

23:18 - Gazda Austria ni-i propune pe The Makemakes in acest an. Paradoxul este ca piesa este mai buna decat cea de anul trecut, dar pentru ca barbatul cu barba nu poarta rochie, sansele la victorie sunt minime.

23:14 - Belgianul Loic Nottet a avut o idee interesanta cu melodia "Rhythm Inside", insa tocmai ritmul i-a lipsit. Ramanem cu "rap-pap-pap"!

23:10 - Buna dimineata, Australia! La Sydney e ora sase dimineata, dar reprezentantul Australiei, Guy Sebastian, impresioneaza la debutul la Eurovision. Piesa cu un sound modern, proaspat, look elegant. Ar putea ajunge foarte bine in Top 10.

23:06 - Cipriotul John Karayiannis a venit cu o balada la un concurs al baladelor. Pentru o prestatie bazata pe imagine si voce trebuia sa faca mai mult, mult mai mult.

23:02 - Suedia nu a lasat nimic la voia intamplarii. Au o melodie care prinde, pe modelul castigator Loreen - Euphoria, au cea mai buna scenografie, de departe, si il au pe Mans Zelmerlow. Top 3 fara discutie.



22:57 - Morland si Debrah Scarlett demonstreaza ca el si ea pot impresiona publicul si fara sa se sarute pe scena. Piesa foarte buna a Norvegiei, "A Monster Like Me", va fi cu siguranta in Top 10.

22:52 - Dansatorii Bojanei Stamenov ne-au aratat cum se face un sincron din degete. Bojana ne-a aratat cum se falseaza.


Foto: Captura TVR

22:49 - Stii ca piesa ta este un esec atunci cand prestatia de la Eurovision ramane in memoria colectiva doar pentru un sarut pe scena. Din pacate, asta este cazul lituanienilor Monika Linkyte si Vaidas Baumila.

22:44 - Genealogy, multinationala adunata de pe sase continente de Armenia pentru Eurovision 2015, suna destul de bine. Piesa "Face the shadow" nu e una catchy, insa interpretarea celor sase este demna de un asemenea concurs.

22:41 - Britanicii de la Electro Velvet ar avea nevoie de o categorie aparte pentru piesa lor. Este ceva diferit, intr-adevar, dar "Goodbye to Yesterday" s-ar potrivi mai bine pe coloana sonora a unui spaghetti western cu Bud Spencer.

22:36 - Sa revenim la muzica. Elina Born si Stig Rasta au avut cea mai buna interpretare si cea mai buna piesa de pana acum. Sunt candidati la Top 10 fara discutie.



22:32 - Reprezentantul Israelului, Nadav Guedj, ar fi facut senzatie in anii 2000 pe litoralul romanesc cu piesa "Golden Boy". La concurenta cu Genius si 3 Sud Est. Nici macar interpretarea chinuita nu ar fi fost remarcata.

22:28 - Franta a trimis-o la Viena pe Lisa Angell. Din pacate pentru interpreta, piesa "N'oubliez pas" va fi uitata rapid. Ar fi fost interesanta acum 30 de ani.

22:24 - Slovenii de la Maraaya amintesc de Paula Seling si Ovi. Fata care canta, acum accesorizata cu o pereche de casti, si baiatul de la pian. Plus o dansatoare. O prestatie care nu ii recomanda pe sloveni pentru Top 10.


Foto: Captura TVR

22:20 - INCEPE FINALA! Slovenia deschide show-ul!

22:19 - 10 mii de oameni se afla in Wiener Stadthalle si asista la spectacol. Pentru prima data in istorie, Eurovision se vede si in China.

22:11 - Intra in scena reprezentantii celor 27 de tari finaliste. Multa energie pentru cei de la Voltaj.


Foto: Captura TVR

22:10 - Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, are si el un mesaj pentru Voltaj: "Romania depinde din nou de votul cetatenilor sai din strainatate.
In seara asta votam VOLTAJ, la Eurovision.
VOLTAJ are numarul 20."

22:06 - Castigatorul Eurovision 2014, Conchita Wurst, canta imnul editiei 2015, "Building bridges". Alaturi de acesta, canta si cele trei prezentatoare alese de austrieci pentru finala.

22:00 - Viena ne intampina, cum altfel, decat cu Orchestra Filarmonica si cu Oda Bucuriei.

21:02 - "Suntem in forma, abia asteptam sa cantam. Simtim energia romanilor de pretutundeni, va multumim!", a spus Calin Goia, la TVR, cu o ora inaintea finalei.

INFO: Finala editiei 2015 are loc in Wiener Stadthalle, din Viena. Austria gazduieste Eurovisionul ca urmare a victoriei Conchitei Wurst in finala de anul trecut. De altfel, "femeia cu barba" va interpreta si in aceasta seara piesa "Rise like a phoenix", cea care a cucerit publicul european in 2014.

INFO: Potrivit caselor de pariuri, Suedia este marea favorita la victorie, urmata de Rusia si Italia.

INFO: Voltaj va intra in finala de pe pozitia 20, imediat dupa reprezentanta Letoniei, Aminata.

 
 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei