repetenti-1

Dimensiune font:

„Repetenţii” Sănătăţii ieşene

| 04-10-2017 12:49

 Întârziate ori pur şi simplu uitate de autorităţi, mai multe proiecte din Sănătatea ieşeană bat pasul pe loc, în timp ce în unele cazuri oamenii se pierd în aşteptare * clinică de arşi fără aparatură medicală, bancă de celule stem nefinalizată încă, bancă de ţesuturi şi organe rămasă doar la stadiul de idee, pe a cărui teren au crescut buruieni, ambulatoriu modernizat dar nefuncţional, sunt doar câteva din proiectele întârziate care ar salva multe vieţi şi ar schimba complet multe situaţii negative * din păcate însă, unii promit, alţii dau din umeri, iar alţii aşteaptă 

 

În timp ce unii pacienţi stau pe liste de aşteptare în alte oraşe ori se roagă să scape cu bine sau să fie locuri în alte judeţe unde să fie primiţi, la Iaşi unele proiecte care ar schimba total situaţia negativă, au rămas „repetente”. În unele cazuri au trecut chiar ani de zile de când nu se mai ştie nimic de ele şi nici autorităţilor nu le mai pasă. Din când în când însă, câte un oficial sau ministru se mai laudă că va face ceva într-o anumită privinţă, dar lucrurile rămân tot la stadiul de promisiune.

Buruieni în loc de Bancă de ţesuturi
Banca de ţesuturi şi celule care urma să fie construită la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi este unul din proiectele care nu şi-au găsit locul decât pe buzele unor oficiali care au tot amintit din când în când de el pentru a mai da impresia că fac ceva bun. De mulţi ani se vorbeşte de aceasta, dar aşa cum spune şi managerul spitalului, ec. Ioan Bârliba, investiţia promisă de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant şi ai Ministerului Sănătăţii, riscă să rămână amintire. „Banca de ţesuturi cred că a murit. Am avut o discuţie din nou cu ministrul Sănătăţii, prin luna iunie, dar nu avem niciun răspuns, nimic. E păcat de terenul concesionat de Primărie, e păcat de tot. Urma să se aducă nişte module, urmau multe lucruri, era şi o schemă, dar a rămas aşa ca în plop absolut tot”, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.
Concret, unitatea a început proiectul pentru înfiinţarea băncii de ţesuturi în 2010. La început, finanţarea urma să fie asigurată din fonduri Phare, însă după ce unitatea medicală a primit de la Primăria Iaşi locul în care urmau să fie amplasate modulele şi după ce resursa umană a fost instruită, proiectul s-a blocat. Ulterior, cele 52 de module aprobate nu au mai ajuns la Iaşi, iar investiţia în valoare de 1 milion de euro a fost abandonată. Şapte ani mai târziu, locul destinat băncii de ţesuturi se află în paragină şi nici pe viitor nu sunt speranţe la o schimbare în bine. Aceasta deşi anul trecut în vară dar şi anul acesta în luna mai, Executivul anunţa că a alocat la finalul lunii aprilie 30 de milioane de lei pentru patru structuri similare, între care şi cea de la Iaşi. Puţin mai târziu însă, linişte şi pace, iar pe locul cu pricina au crescut buruieni.

Clinica abandonată în uitare
Tot la acelaşi spital, o altă investiţie de mare valoare şi importanţă stă în aşteptare. Este vorba de Clinica de Arşi, denumită generic „Marele Ars”, a cărui finalizare întârzie să apară. Lucrările la aceasta au fost finalizate în ianuarie anul acesta, dar dotarea cu aparatură medicală este la mâna Guvernului, fiind nevoie de 15 milioane de lei. Conducerea unităţii a declarat că nu mai are nicio veste în acest sens. „Am transmis domnului ministru solicitarea pentru aparatura la Clinica de Arşi şi aşteptăm. Nu avem nici aici niciun răspuns concret”, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon”. Între timp, până ca această clinică să devină funcţională, chirurgia plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon” va primi pacienţii în acelaşi spaţiu „neprietenos” în care îşi desfăşoară şi în prezent activitatea, îngrămădit între clinicile ORL, BMF şi Oftalmologie. Aici, majoritatea pacienţilor cu arsuri mari nu prea au nicio şansă. Spre exemplu, o femeie de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe mai bine de jumătatea corpului a murit pe 26 august, la Spitalul „Sfântul Spiridon”, la Clinica de Chirurgie Plastică, unde a rămas internată după ce reprezentanţii spitalelor de profil din Bucureşti au refuzat să o îngrijească, din lipsă de locuri. În mod normal, la Iaşi, la Clinica actuală ar trebuit trataţi doar cei care au arsuri pe suprafaţa corporală până în 20%.

Banca de celule stem, încă fără aviz
La capitolul proiecte întârziate se numără şi Banca de celule stem amenajată şi finalizată de aproape un an de zile la Institutul Regional de Oncologie. Din păcate, aceasta nu este încă folosită, pentru că nu are acreditarea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT). Conducerea Institutului a înaintat dosarul necesar celor de la ANT, dar vizita în vederea acreditării nu a mai venit. Din câte se pare, cei de la ANT au spus că dosarul nu era complet. Conducerea Institutului a completat şi a încercat să răspundă tuturor cerinţelor dar, din nou, a avut parte de o surpriză neplăcută. Săptămâna trecută, o adresă de la ANT preciza în cinci pagini că mai sunt, din nou, completări de făcut, aşa că nu se ştie cât va mai dura până când se va sfârşi această „tevatură”. „Cu Banca de celule lucrurile nu stau bine, pentru că am primit o adresă pe cinci pagini de la cei de la ANT, care, după un an de zile, s-au gândit că trebuie să mai trimitem completări. Au mai cerut o dată, le-am trimis punctual şi acum au găsit alte completări ce ne-au fost transmise zilele trecute. Ne-am uitat şi se cere acelaşi lucru în forme diferite şi am dat celor care se ocupă, să verifice, deci va mai dura ceva timp din nou”, a spus ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Birocraţia amână transplantul medular
Tot la IRO, un proiect ce stă cumva în aşteptare este cel al Compartimentului de transplant medular, care a costat 3,3 milioane de lei. Acesta a fost finalizat, a primit şi acreditarea ANT, dar nu se pot efectua procedurile medicale pentru că nu sunt bani.
Institutul aşteaptă rectificarea de buget din toamnă să poată programa pacienţi pentru transplant medular. Potrivit conducerii, nu este buget în acest sens şi compartimentul nici nu a fost inclus pe lista spitalelor care, conform Ordinului nr. 377/2017, pot efectua transplant de celule stem hematopoietice. Potrivit directorului medical al Institutului, dr. Gabriel Dimofte, situaţia ar mai putea dura, însă nu se ştie cât. „Centrul de transplant medular a fost acreditat, dar momentan aşteptăm, pentru că nu sunt bani. Intervenţii se vor face când ne vor da buget. Noi am făcut cererea, am făcut estimare de buget şi aşteptăm. Costurile sunt uluitoare, în orice caz. Nu aş putea să estimez, oricum, când se va face transplant medular la Iaşi”, a afirmat dr. Gabriel Dimofte, directorul medical al IRO.
Pe aceeaşi listă a proiectelor care înseamnă mult pentru pacienţi s-ar putea înscrie şi proiectul de modernizare a Spitalului de Copii „Sfânta Maria”. Acesta a fost abandonat de mult timp şi ani la rândul atât părinţii cât şi medicii s-au plâns de condiţii. S-au făcut chiar şi proteste în acest sens anul acesta, dar şi memorii la Consiliul Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află spitalul. Acum, lucrurile par să meargă pe drumul cel bun, pentru că proiectul de modernizare a fost aprobat şi, potrivit managerului unităţii, dr. Radu Terinte, se aşteaptă semnarea contractului de finanţare pentru reabilitare, care va avea loc în perioada următoare. Din păcate, şi aici vor mai dura mult lucrurile.

Ambulatoriul de la Pneumo, radiografia eşecului
Un alt proiect întârziat, dar şi eşuat, este cel al Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi care, deşi inaugurat în vara anului trecut, cu întârziere, nu este nici astăzi utilizat în totalitate, din cauza multor probleme apărute. Principala problemă este că puterea electrică a aparaturii depăşeşte puterea electrică instalată a clădirii. Cu alte cuvinte, aparatura nu se poate folosi, deci pe ea se aşterne praful, în timp ce medicii îşi desfăşoară activitatea în condiţii mizere la secţiile exterioare. Problema se spunea că va fi rezolvată rapid, dar a trecut un an şi lucrurile sunt la acelaşi stadiu. Ambulatoriul a costat 10 milioane de lei, iar problemele la el au fost şi sunt nenumărate. Iniţiatorii proiectului, demarat pe 12 august 2013, estimau că numărul de pacienţi redirecţionaţi către spitalul de specialitate pentru internare va scădea, datorită acestei noi clădiri, cu 6%, iar al persoanelor redirecţionate către alte spitale, cu 15%. Din păcate, lucrurile nu au stat deloc aşa.

Roxana NĂSTASĂ


 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

Licitaţie publică 22.10.2018 1.Informaţii generale privind locatorul: Comuna Bivolari, cu sediul în Bivolari, CIF 4540682 Adresa poştală: localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 2. Obiectul concesionării: Proprietăţi imobiliare aparţinând domeniului privat al comunei Bivolari: T16 p50/16 Tabara 582,70 mp. Proprietăţi imobiliare aparţinând domeniului public al comunei Bivolari: T26 1133/1 Bivolari 210,0 mp. 2.1 Procedura aplicată - Licitaţie publică cu ofertă în plic; 3. Informaţii privind documentaţia de atribuire; comuna Bivolari, cu sediul în Bivolari, CIF 4540682 Adresa poştală: localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 3.1. Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: documentaţia se obţine de la sediul locatorului; 3.2. Denumirea şi adresa compartimentului de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Bivolari, jud. Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 3.3. Preţul documentaţiei de atribure este de 50 lei. 3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor 18.10.2018, ora 14.00; 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data limită de depunere a ofertelor 19.10.2018, ora 14.00 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Bivolari, cu sediul în Bivolari, jud. Iaşi; 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 ex. (plic închis şi sigilat); 5. Data şi locul la care se va desfăşura şedinţa publică de deschidere a ofertelor 22.10.2018, ora 9.00;
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ARCA S.R.L., desemnat prin Sentința Civilă nr. 748/12.05.2017, pronunțată de Tribunalul Iaşi, secţia a-II-a Civilă-Faliment, în dosarul nr. 3199/99/2016 (nr. format vechi 227/2016), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, organizează în data de 08.10.2018, ora 14:00, licitaţie publică competitivă, cu strigare, pentru valorificarea următotoarelor bunuri mobile: DENUMIRE ACTIV – PREȚ DE PORNIRE a LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Pompă hidraulică dublă – 126, 60 Pompă hidraulică dublă – 157, 20 Tablou electric – 2.223, 00 Compresor – 71, 40 Sudeză BM68 – 658, 20 Extruder Q25 – 113, 40 Extruder Q70 – 9.031, 20 Extruder MEP090 – 2.443, 20 Extruder MEP160 – 1.975, 20 Sudeză 680 mm – 1.798, 80 Presă decupaj – 339, 60 Moară poliolefine – 1.954, 20 Tocător folie tip condor – 886, 80 Compresor – 232, 80 Extruder – 1.098, 00 Sudeză – 2.195, 40 Instalaţie tăiere granule – 292, 20 Catedră – 3, 00 Dulap – 8, 40 Dulap – 8, 40 Dulap – 8, 40 Dulap – 34, 80 Masă de consultare documente – 31, 20 Imprimantă laser color Lexmark – 49, 80 Copiator Toshiba – 31, 20 Autoturism M1 Toyota T25/ZT/T250(E) Avensis negru – 1.860, 00 Autoutilitară N1 FANCY EXPAC Transit alb – 900, 00 Prețurile nu includ TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 29.11.2018, nu se va reuși valorificarea bunurilor mobile aparţinând debitoarei, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii în data de 05.11.2018, respectiv 12.11.2018, ora 14:00, la sediul lichidatorului judiciar. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor mobile ce urmează a fi scoase la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 28.11.2018, 04.11.2018, respectiv 11.11.2018, ora 12:00, la sediul lichidatorului judiciar. În conformitate cu prevederile art. 91, aln. (1), din Legea nr. 85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a bunurilor mobile este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.09.2018. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.09.2018. Înscrierea la licitaţie se face cel târziu cu o zi înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al licitaţiei. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitatiei, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO31BUCU1032235340664RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanţia de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plăţii.În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunurilor mobile supuse procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul lichidatorului judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 357, 00 lei, TVA inclus, plătibili în contul lichidatorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul lichidatorului judiciar. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar, pe www.lrj.ro, la tel./fax: 0232/220777, 0733683702, mail: vanzari@lrj.ro.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei AMELINA COM S.R.L., desemnat prin Sentința 416/09.07.2015, pronunțată de Tribunalul Botoșani, Secţia a-II-a, Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul nr. 2718/40/2014, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, organizează licitaţie publică competitivă, cu strigare, în data de 29.10.2018, ora 14:00, pentru valorificarea următoarelor active mobile: DENUMIRE ACTIV – PREȚ DE PORNIRE a LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) 1.Utilaje destinate prelucrării lemnului: – 65.984, 10 Circular pendular – 321, 75 Gater superprofi – 9.113, 00 Maşină de finisat PAUL tip KM750 – 3.363, 10 Instalaţie automată pentru exhaustare, filtrare şi transport pneumatic rumeguş şi praf de lemn – 31.799, 30 Instalaţie de captare şi neutralizare noxe – 10.741, 90 Cazan abur complet echipat – 10.645, 05 2.Autovehicule: – 23.741, 25 Autoturism VOLKSWAGEN GOLF – 585, 00 Autoturism MERCEDES BENZ C200 CDI – 1.852, 50 Autoutilitară MAN TGA 33430 – 6.974, 50 Autoutilitară MERCEDES BENZ ACTROS 2653 – 8.203, 00 Semiremorcă SAMRO – 2.528, 50 Semiremorcă BOFA – 3.597, 75 În cazul în care la licitația din 29.10.2018, nu se va reuși valorificarea bunurilor mobile, aparţinând debitoarei, se vor organiza noi licitații, în aceleaşi condiţii pe 12.11.2018, 26.11.2018, respectiv 10.12.2018, la sediul lichidatorului judiciar. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 28.10.2018, 11.11.2018, 25.11.2018, respectiv 09.12.2018, ora 12:00 la sediul lichidatorului judiciar.În conformitate cu prevederile art. 53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activelor este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 18.10.2018. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 18.10.2018. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitatiei, pentru fiecare activ în parte, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr: RO95PIRB3500737372001000, deschis la Piraeus Bank, suc. Suceava. Garanţia de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plăţii. În cazul câştigării licitaţiei, garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunurilor mobile supuse procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul lichidatorului judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 595, 00 lei, TVA inclus, plătibili în contul lichidatorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iaşi sau în numerar la sediul lichidatorului judiciar.Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar, pe www.lrj.ro, la tel./fax: 0232/220777, mobil: 0733683702, mail: vanzari@lrj.ro.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei PETROMOLD S.R.L., astfel desemnat prin Sentința Civilă nr. 283/F/29.09.2015, pronunțată de Tribunalul Vaslui-Secţia Civilă, în dosarul nr. 497/89/2010, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, aducem la cunoştinţă că în data de 05.11.2018, ora 15:00, organizează licitaţie publică competitivă, cu strigare, pentru valorificarea următorului activ mobil: NR.CRT. – DENUMIRE ACTIV – PREȚ DE PORNIRE a LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) 1. – Semiremorcă O4, cisternă de tip SLP-88 – 5.505, 00 În cazul în care la licitația din 05.11.2018, nu se va reuși valorificarea bunului mobil, se va proceda la organizarea unor noi licitații, în aceleaşi condiţii, pe 19.11.2018, 03.12.2018 și 17.12.2018, ora 15:00, la sediul lichidatorului judiciar. Persoanele care pretind vreun drept asupra activului ce urmează a fi scos la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 04.11.2018, 18.11.2018, 02.12.2018, respectiv 16.12.2018, ora 12:00, la sediul lichidatorului judiciar.În conformitate cu prevederile art. 53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activului este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de valorificare aprobat în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 29.08.2018. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform Regulamentului de valorificare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 29.08.2018. Înscrierea la licitaţie, se face cel târziu cu o zi înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei, prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al licitaţiei. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitatiei, pentru fiecare activ în parte, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO85BUCU1032235337512RON, deschis la Alpha Bank S.A., în lei, la cursul BNR din data plăţii. În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunului mobil supus procedurii de valorificare, sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul lichidatorului judiciar.Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 595, 00 lei, TVA inclus, plătibili în contul lichidatorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul lichidatorului judiciar.Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar, pe www.lrj.ro, la tel./fax: 0232/220777, mobil: 0733683702, mail: vanzari@lrj.ro.
Patru din cinci adolescenţi români au fost ţinta hărţuirilor în mediul online
02/05/2018 04:30

O treime dintre părinţi limitează timpul petrecut de copii pe internet, pentru a-i proteja de pericole, in condiţiile in care riscurile asociate creşterii copiilor intr-o lume digitală le dau părinţilor ...

  Premieră la Teatrul Luceafărul -- „O Poveste Japoneză”
13/03/2018 06:39

    Spectacolul „O poveste japoneză: Marume şi Yoneyama”, a cărui premieră va avea loc peste cateva zile, a adus pe scena Teatrului Luceafărul o echipă redutabilă şi un regizor d ...

Comorile neştiute ale Iaşului
08/11/2017 12:15

 De la Iaşi la Moşna nu faci mai mult de o oră cu maşina, pe un drum asfaltat. Se vede că sunt oameni gospodari in zonă, după casele ingrijite. Cele bătraneşti se strecoară timid de după pomii i ...

Corupţia, flagelul care zguduie universităţile ieşene!
01/11/2017 04:30

În ultimul deceniu, invăţămantul superior ieşean pare a fi intrat in „zodia infracţionalităţii”. Astfel, nu a fost instituţie de profil care să nu fi fost cutreierată de oamenii legi ...

 

Cinematografele ieşene, transformate în săli de spectacole şi cafenele culturale
25/10/2017 05:45

Cozi intermidabile, public de toate varstele... Pe puştani ii vedeai incă de la ora 8.00, in timp ce maturii preferau spectacolele de la 19.00. Sălile erau neincăpătoare pentru că, in acele vremuri, l ...

Cine a luat primii bani europeni în Regiunea de Nord-Est
24/10/2017 13:15

Cele mai recente date publicate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est arată că doar 59 de proiecte au primit toate avizele necesare şi sunt in implementare prin Programul Operaţional Regional 20 ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Cum a ajuns inima Bucovinei pe primul loc la spaţii moderne de retail
23/08/2017 06:01

În municipiul Suceava, zonele industriale Burdujeni şi Şcheia mai păstrează doar in mică măsură vechile activităţi productive. Lucian Gheorghiu, director al Camerei de Comerţ şi Industrie Sucea ...

Cum a ajuns Vasluiul polul sărăciei
16/08/2017 11:30

Este greu de crezut că in urmă cu 27 de ani industria municipiului Vaslui, reşedinţa unuia dintre cele mai sărace judeţe din ţară, dădea peste 20.000 de locuri de muncă, jumătate din populaţia local ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...