OMUL ZILEI-Cine este generalul Florian Mihai Coldea seful SRI

default

Dimensiune font:

| 10-02-2015 23:44

Florian Coldea, șeful interimar al SRI, era un necunoscut pentru mulți dintre oamenii care privesc politica. Însă, pentru politicieni el era adevăratul șef al SRI, așa cum a dezvăluit Elena Udrea. Conform deputatei PMP, Coldea l-ar fi făcut pe Klaus Iohannis președinte.

Citește și: Elena Udrea revine! Ce a spus în urmă cu puțin timp: Vor să îmi închidă gura

În sprijinul celor afirmate de Elena Udrea vine și o declarație făcută în Senat de Valer Marian, cel care l-a deconspirat și pe Victor Ponta că ar fi fost agent sub acoperire al SIE.

EXCLUSIV Clanurile din Universitatea de Medicină

Marian face dezvăluiri unice despre Florian Coldea.

GRUPUL PARLAMENTAR PSD

DECLARATIE POLITICA

senator: VALER MARIAN

Circumscriptia electorala: SATU MARE

Colegiul electoral: 1

Grupul parlamentar: PsD

Sedinta Senatului din: 22.05.2013

Titlul declaratiei: Generalul Coldea, cainele de prada al democratiei

Conform multor fosti si actuali lucrători din Serviciul Roman de Informatii (SRI), seful de facto al principalului serviciu secret din Romania este generalul Florian Mihai Coldea, primul adjunct al directorului SRI si omul de incredere al presedintelui Traian Basescu. Generalul Coldea coordoneaza toata activitatea informativ – operativa a serviciului, directorul SRI, George Cristian Maior, conducand serviciul la nivel de reprezentare si cooperare cu celelalte institutii similare din tara si din strainatate.

Primul adjunct al directorului SRI a fost propulsat in aceasta functie, potrivit unor rudenii apropiate ale acestuia, pe filiera politica PDL, respectiv cu concursul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca, si a socrului acestuia Gheorghe Seculici.

Primarul Gheorghe Falca era, in perioada respectiva, secretar executiv national al PDL si se afla in relatii apropiate cu presedintele Traian Basescu, care i-a fost nas de casatorie, precum si nas de botez al unicului sau copil. Gheorghe Seculici era vicepremier si ministru al Economiei in Guvernul Tariceanu I la data promovarii lui Coldea in fruntea SRI. Seculici era si seful Cultului adventist de ziua a saptea din Romania si avea relatii importante in Statele Unite ale Americii, unde achizitionase casa fondatorului cultului adventist ( situata in Vermont).

Florian Coldea este originar din comuna Tarnova judetul Arad, a absolvit un liceu industrial din municipiul Arad si a studiat un an si jumatate la Institutul Politehnic din Timisoara, unde studia si Gheorghe Falca. A renuntat la Institutul Politehnic dupa ce a cazut mai multe examene si a urmat Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii, pe care a absolvit-o in anul 1996, dar nu a obtinut note de trecere la examenul de licenta, pe care l-a trecut doar anul urmator, ramanand asadar repetent. Din caracterizarile facute de fosti colegi de academie reiese ca era o persoana aroganta, introvertita, interesata mai mult de imaginea si pozitia sa, fara prea multe relatii de prietenie, tipul „carieristului”.

Devotamentul fata de presedintele Basescu si lipsa de scrupule in actiunile sale i-au conturat un portret de functionar slugarnic, de tipul securistului habotnic din perioada bolsevica, capabil de orice abuz pentru a executa ordinele stapanului care l-a promovat in functie si grad, fiindu-i devotat orbeste acestuia ( ca exemplu generalul Pantiusa Bodnarenko, numit de la Moscova primul sef al securitatii comuniste din Romania). Desi ii place sa faca pe misteriosul si este plin de morga, Coldea este in realitate un individ lipsit de orizont intelectual (vezi esecurile la examenele din facultate si din academie) si de capacitate de comunicare, precum si de discernamant si de spirit critic, fiind considerat capabil de orice de catre ofiteri din SRI care l-au cunoscut mai bine : “ Este capabil sa ingroape orice si pe oricine”.

Cei doi Gheorghe de la Arad ( Falca si Seculici) l-au sustinut pe Coldea in fata presedintelui Basescu, care, in primavara anului 2005, cand avea gradul de maior in SRI si activa in Inspectoratul pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului, l-a folosit in operatiunea de salvare prin rascumparare a celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak. Dupa eliberarea ziaristilor, Basescu l-a promovat, la varsta de 34 de ani, in functia de prim-adjunct al directorului SRI, cu rang de secretar de stat, si l-a avansat ulterior pana la gradul de general cu o stea. In 2012 presedintele Basescu l-a avansat pe Coldea general cu doua stele.

Florian Coldea a fost protejat si sustinut initial de generalul Dan Gheorghe, originar tot din judetul Arad (din comuna Sinta, invecinata cu Tarnova) si rudenie cu familia Coldea, considerat reprezentantul aripii conservatoare, de sorginte ceausista, din SRI ( fost ofiter de securitate, care in decembrie 1989 avea gradul de colonel si functia de loctiitor al sefului Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista / USLA din cadrul Departamentului Securitatii Statului / DSS). In 1990 a blocat anumite dosare ale Revolutiei, cum ar fi dosarul zborului Rombac de la Sibiu, iar dupa ce a fost recuperat initial in Serviciul de Informatii al Ministerului de Interne (0215), unde a devenit sef, si apoi in SRI.

Florian Coldea a fost sustinut puternic din interior si de generalul Ion Stefanut, fost sef al Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului, si de generalul Sorin Brateanu, seful Secretariatului General al SRI (primul sef care l-a directionat pe linie de munca si nasul sau de casatorie).

Dupa numirea in functia de prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea si-a numit in functii importante de sefi si de loctiitori de unitaţi oameni de incredere si buni executanti, ca de exemplu: generalul Ion Voinescu – adjunct al directorului SRI pe probleme de logistica; generalul Sorin Gabriel Cozma – seful Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului; generalul Elena Istode – seful Departamentului Securitatii Economice; generalul Emilia Cristina Posastiuc – seful Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media); colonelul Stefan Vatra – seful Diviziunii Filaj-Investigatii; colonelul Vasile Camarascu (fost coleg de camera in timpul facultatii) – sef al Direcției SRI Bucuresti si apoi director adjunct la ORPISS; colonelul Eugen Tudor – loctiitor la UM 0982 Bucuresti; generalii Valentin Dan Capsuna, Gabriel Statescu, Adrian Popescu, Gheorghe Puiu – sefi de unitati si diviziuni. Generalul Coldea a reusit sa-si impuna anumiti oameni si in alte structuri ale statului, dupa cum urmeaza: generalul (r) Mircea Gheordunescu (fost prim-adjunct al directorului SRI in perioada 1997-2000) – inalt functionar al Ministerul Afacerilor Externe; generalul Costin Nedelea (fost coleg la SRI) – seful unitatii informative din serviciul de Protectie si Paza (SPP); locotenent-colonelul Marius Stere (fost coleg la SRI) – sef serviciu la SPP; procurorul Marius Lazar – la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La adresa generalului Coldea au fost lansate o sumedenie de acuzatii de abuz si de coruptie in spaţiul politic si mediatic. Astfel, la adresa sa au fost lansate acuzatii ca ar fi fost folosit de presedintele Traian Basescu in operatiuni de politie politica, impartind cetatenii Romaniei in buni, cei de partea lui Basescu, si in rai, toti cei care s-au manifestat impotriva presedintelui, indeosebi cei care au urmarit suspendarea si demiterea sa. Categoria railor are parte de investigare si fisare minutioasa, scormonindu-li-se trecutul si prezentul, unii fiind trecuti pe liste speciale de potentiali atentatori, iar altii primind eticheta VIP, adica agenti de legatura cu puteri straine.

Toti acestia stau cu lunile pe lista dusmanilor Constitutiei, fiind ascultati, urmariti, monitorizati.

Actiunile de politie politica ale generalului Coldea au culminat cu prilejul referendumurilor pentru demiterea presedintelui Basescu din mai 2007, respectiv iulie 2012. Astfel, generalul Coldea a fost depistat ca a intocmit note scrise, in scop de santaj si de compromitere, referitor la trei judecatori de la Curtea Constitutionala (Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu si Ion Predescu), dupa ce acestia au acordat aviz favorabil cererii de suspendare a presedintelui Basescu in aprilie 2007.

Dupa suspendarea surpriza din iulie 2007, generalul Coldea a constituit o celulă de criza pe care a condus-o impreuna cu generalesele Elena Istode, sefa Departamentului Securitații Economice, si Emilia Cristina Posastiuc sefa Centrului pentru Surse Deschise ( in realitate, Centrul de Monitorizare Media), amandoua avansate in luna martie de presedintele Basescu, caruia i-au declarat devotiune pe viata. Celula de criza instituita de generalul Coldea a livrat zilnic materie prima pentru aparitiile publice ale presedintelui suspendat si, concomitent, a alimentat agenti acoperiti din mass media cu materiale de denigrare, intoxicare, dezinformare si derutare a opiniei publice interne si internationale si, mai cu seama, cu tinta catre autoritatile legitime ale statului roman si catre principalele institutii ale Uniunii Europene.

In saptamana de dupa scrutinul prezidential din 6 decembrie 2009, castigat la limita si intr-un mod foarte contestat de catre Traian Basescu, pentru a preveni depunerea si judecarea unei cereri din partea PSD pentru anularea rezultatului alegerilor, generalul Coldea a orchestrat blocarea in trafic si retinerea ilegala a senatorului social-democrat Catalin Voicu, care ulterior a fost demonizat mediatic si urmarit penal pana la arestarea si condamnarea sa pentru pretinse fapte de coruptie. Se banuie ca generalul Coldea se afla si in spatele interceptarilor ilegale ale convorbirilor telefonice a reprezentantului Romaniei din Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), judecătorul Corneliu Barsan. Conform unor surse din serviciile secrete, SRI si SIE au doua cartite in grefa Curtii Europene a Drepturilor Omului, dintre care una ar avea numele de cod ” Dragalita”, scopul acestora fiind sa-l protejeze pe presedintele Traian Basescu si sa blocheze ori sa tergiverseze cauzele care-l privesc pe acesta sau institutiile subordonate lui.

La adresa sa s-au lansat acuzatii de deturnare de fonduri in cazul rascumpararii jurnalistilor romani rapiti in Irak, respectiv ca ar fi predat pentru rascumparare doar 9 milioane de euro din suma cifrata intre 12 milioane si 13 milioane de euro, care a fost alocata de statul roman in acest scop.

  La adresa sa s-au lansat si acuzatii de luare de mita, respectiv ca ar fi primit 350.000 euro pentru incheierea unui contract de achizitii pentru SRI. Informatii in acest sens au fost facute publice de senatorul Catalin Voicu, fost general al Serviciului de Protectie si Pază (SPP), in declaratii facute in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si de generalul (r) Dumitru Iliescu, fost sef al SPP, in emisiunea „Stirea Zilei” de la postul de televiziune Antena 3.

Acuzatia privind delapidarea a aproximativ 4 milioane de euro din suma alocata pentru rascumpararea jurnalistilor romani rapiti in Irak a fost sustinuta si de fostul procuror sef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, in cartea publicata in 2009 cu titlul „Pradarea Romaniei” (la pagina 57), in care afirma ca a primit informatii in acest sens din surse oficiale irakiene si americane.

  La adresa sa s-au lansat acuzatii ca i-ar fi favorizat pe oamenii apropiati presedintelui Traian Basescu, respectiv pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si pe ex-premierul Teodor Stolojan in dosarul Alro si pe fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, vizavi de coruptia si contrabanda din vami. La adresa sa s-au lansat si acuzatii privind favorizarea sotiei sale, Dorina (nascuta Negru, originara din Zalau judetul Salaj, colega de facultate, ofiţer SRI), prin promovarea in functiile de sef al Serviciului de Protocol al SRI si apoi director adjunct al Centrului de Psihologie al SRI, precum si prin avansarea la gradul de locotenent-colonel in timp ce se afla in concediu pentru cresterea copilului, incalcand astfel regulamentele militare.

La adresa sa s-au lansat acuzatii ca i-ar fi favorizat pe cumnatul sau Adrian Negru (fratele sotiei sale), promovat in functia de sef serviciu in cadrul Direcţiei Judetene Salaj a SRI, si pe finul sau Cristian Soponar (fost coleg de facultate), promovat prim-adjunct al sefului Directiei Judetene Satu Mare a SRI. La adresa sa s-au lansat acuzatii privind favorizarea varului sau primar, George Coldea, presedinte-director al firmei Medicare Technics, in afaceri cu aparatura medicala cu unitati spitalicesti din Romania. In acest sens, aratam ca, in cursul anului 2010, seful Directiei Judetene Satu Mare a SRI, colonelul Stefan Cosarca, a intervenit pe langa conducerea Consiliului Judetean Satu Mare sa-l primeasca pe directorul George Coldea si sa-l sprijine prin achizitionarea de aparatura medicala de la firma pe care o conduce, pentru spitalele preluate in judet.

In plus, generalul Coldea este nasul de casatorie al fostului prefect PDL al judetului Arad din perioada 2009-2011, Calin Bibara, cu care este consatean, si exista suspiciuni ca l-ar fi protejat atat pe acesta cat si pe sotia sa, care a detinut functia de director general al Zonei Libere Curtici, prin care s-a efectuat contrabanda intensa cu tigari si alte produse accizabile. Ofiteri din Directia Judeteana Arad a SRI au dezvaluit ca seful lor, colonelul Dan Ilie Calalb, i-ar fi predat generalului Coldea, cu doi ani in urma, un pachet continand suma de 100.000 lei (un miliard de lei vechi) de provenienta suspecta.

O acuzatie grava adusa generalului Coldea este aceea ca ar fi provocat un accident de circulatie in timp ce conducea in Bucuresti un autoturism de serviciu sub influenta bauturilor alcoolice.

 Potrivit unor surse din Parchetul de pe langa Curtea de Casatie si Justitie, confirmate de ofiteri din SRI, in anul 2008, generalul Coldea si-a sarbatorit ziua de nastere (21 septembrie) impreuna cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, dupa care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia, conducand personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Stefan cel Mare, generalul Coldea a provocat un accident de circulatie, respectiv a pierdut controlul volanului, a iesit de pe carosabil si a intrat cu autoturismul in copacii din fata Clubului Dinamo, avariind grav partea din fata a autoturismului, inclusiv parbrizul si bordul acestuia.

Circumstantele producerii accidentului indica faptul ca generalul Coldea se afla sub influenta accentuata a bauturilor alcoolice. Va puteti inchipui ce carnagiu s-ar fi putut intampla daca la ora respectiva s-ar fi desfasurat un meci de fotbal sau alt eveniment la stadionul Dinamo. Dosarul a fost musamalizat ulterior de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a interventiei procurorului general al Romaniei, respectiv de procurorul sef Ion Vasilache, promovat in aceasta functie de procurorul general Laura Codruta Kovesi si avansat ulterior de presedintele Traian Basescu la gradul de general.

Mentionez ca am facut publice toate aceste aspecte in doua declaratii politice prezentate la senat, respectiv in data de 22 decembrie 2010, cu titlul „Lista sau gasca lui Falca”, si in data de 2 mai 2012, cu titlul „Laura Codruta Kovesi: procuror general din mila si mita portocalie ”, dar procurorul general Laura Codruta Kovesi si generalul Florian Coldea n-au exprimat pana in prezent nicio pozitie publica de contestare, preferand tacerea, iar Consiliul Suprem al Magistraturii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu au dispus redeschiderea cazului.

Generalul Florian Coldea este cunoscut si recunoscut drept principalul coordonator al activitatilor de politie politica exercitate in ultimii ani de presedintele Traian Basescu si camarila sa in scopul intimidarii, discreditarii si demolarii adversarilor politici (liderii partidelor din opozitie, parlamentari, primari, presedinti de consilii judetene, jurnalisti si alti formatori de opinie, critici s.a.) cu concursul institutiilor de forta ale statului roman , indeosebi al serviciilor secrete si al Parchetului (SRI, SPP, DGIPI, DGA, DNA, DIICOT, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Administratiei si Internelor, Agentia Nationala de Integritate si Agentia Nationala de Administrare Fiscala).

Monitorizarea adversarilor politici s-a realizat prin activitati de politie politica constand in interceptari ilegale de convorbiri telefonice sau ambientale, actiuni de filaj, verificarea averii si a eventualelor afaceri, verificarea si monitorizarea conexiunilor cu alti oameni politici, cu oameni de afaceri, cu jurnalisti si alti formatori de opinie. Actiunile ilegale de interceptare telefonica sau ambientala si de filaj sunt realizate de structuri specializate din SRI dar si din SPP, DGIPI si SIE. In scopul monitorizarii si fabricarii de dosare penale adversarilor politici, serviciile secrete implicate au solicitat informatii si de la structurile Ministerului Administratiei si Internelor, indeosebi de la organele de politie, si ale Ministerului Finantelor, in special de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, condusa pana anul trecut de slugoiul prezidential Sorin Blejnar, dar si de directiile de control financiar si administratiile financiare judetene. De asemenea, SRI sau alte servicii secrete implicate au solicitat Agentiei Nationale de Integritate sa declanseze actiuni de verificare din oficiu a averii si eventualelor afaceri ale adversarilor politici pentru a obtine informatii in acest sens si pentru a depista sau inventa eventuale motive de sesizare a Parchetului pentru fals in declaratii sau conflicte de interese ori instantele judecatoresti pentru motive de incompatibilitate.

In cazul adversarilor politici considerati periculosi, generalul Florian Coldea a recurs la stratagema obtinerii unui mandat de interceptare pentru motive de siguranta nationala, care permite instituirea si realizarea unui control tehnic operativ total (CTOT) asupra persoanei vizate: interceptarea tuturor convorbirilor telefonice si ambientale, a postei normale si electronice, filaj permanent, monitorizarea persoanelor cu care intra in contact.

 Deosebit de grav este ca, pentru interceptarea, urmarirea si hartuirea adversarilor politici ai actualei puteri, SRI are posibilitatea, pe care a materializat-o, de a recurge si la reteaua de sateliţi MONSAT de joasa altitudine, lansata de SUA in colaborare ci o serie de tari europene, la care Romania are acces in baza unor intelegeri intre serviciile secrete ale statelor NATO.

Reteaua de sute de sateliti MONSAT care acopera Europa are dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, care au capacitatea de a urmari o persoana, dupa caracteristicile biometrice, oriunde pe Pamant, inclusiv prin acoperisul cladirilor in care se afla aceasta. Totodata, sistemul MONSAT permite interceptarea convorbirilor telefonice si a e-mailurilor. Astfel, prin marionetele sale de la SRI si SIE, presedintele Traian Basescu foloseste abuziv, independent si fara control parlamentar, sistemul National de Monitorizare a Convorbirilor prin satelit – MONSAT.

Solicit Directiei Nationale Anticorutie sa se sesizeze si sa efectueze cercetari in cazul generalului Florian Coldea sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, referitor la acuzatia de deturnare a sumei de aproximativ 4 milioane de euro in cazul rascumpararii jurnalistilor romani rapiti in Irak, si de luare de mita, in cazul acuzatiei privind primirea sumei de 350.000 euro pentru incheierea unui contract de achiziţii pentru SRI. Totodata, solicit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa redeschida cauza in care generalul Florian Coldea a fost cercetat pentru accidentul de circulatie provocat pe B-dul Stefan cel Mare din Bucuresti, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si sa se sesizeze fata de procurorul general Laura Codruta Kovesi sub aspectul infractiunii de favorizare a infractorului.

In fine, solicit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa-l cerceteze pe generalul Coldea sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu si pentru incalcarea legii sigurantei nationale pentru toate actiunile de politie politica pe care le-a ordonat si coordonat.

 

 

Senator

Valer Marian

P.S. Intr-un debriefing de peste trei ore, pe care l-am avut împreuna cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian cu parintii generalului Coldea, in casa acestora din comuna Tarnova nr. 274, tatal (fost tractorist in comuna) si mama sa (pana recent postarita satului) si-au exprimat nemultumirea pentru ca unicul lor fiu a urmat “ cel mai prost liceu din Arad ” si penru ca a plecat sa invete si sa lucreze la Bucuresti, unde “ a calcat in scuipat de mitici”. Ei ar fi preferat ca Florin (asa-l numesc pe fiul lor ) sa ramana in zona intrucat le-a fost foarte util in tinerete cand il trimiteau sa transporte, cu un autoturism ARO cu remorca, si sa vanda cartofi, varza si alte zarzavaturi in judetul Arad si in judetele invecinate. Parintii generalului au mai marturisit ca acesta a fost un copil cuminte si timid si s-au plans ca de cand a devenit mare sef sufera rau cu coloana, avand amenajat un pat si un spalier in spatele biroului sau. S-au laudat si cu ce personalitati de la Bucuresti a fost fiul lor inainte de Craciun, la taiatul si pomana porcului in ultimii ani, precum si ca fiul lor se mandreste cu o vitrină plina de ” medalii si alte tinichele primite de la americani “. Concluzia batranilor Coldea a fost ca fiul lor Florin i-a facut prea multe hataruri presedintelui Basescu si ca ar trebui sa se retraga si sa-si vada de familie si de sanatate. Multumesc si pe aceasta cale parintilor generalului Coldea pentru ospitalitatea si sinceritatea lor deosebita, inclusiv pentru flaconul cu palinca de prune (de foarte buna calitate) fara de care nu ne-au lasat sa plecam din casa lor. Speram ca macar povata parinteasca sa fie luata in seama de generalul Coldea in al doisprezecelea ceas 

 

stiripesurse.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Jumătate de secol în spital!
07/09/2016 18:21

Cine nu are bătrani, să-şi cumpere, spune o vorbă veche. Atat de veche, incat acum a căpătat un sens opus. Cine are bătrani, le vinde casele şi-i abandonează. Aceasta e realitatea cruntă infruntată d ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei