China nu-şi mai umple rezervele de petrol

default

Dimensiune font:

| 24-11-2012 00:00

China a încetat să-şi mai umple rezervele strategice de petrol, potrivit datelor Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA), în urma analizei informaţiilor privind cererea şi oferta de petrol şi produse petroliere în Republica Populară Chineză. Astfel, în primul trimestru al anului în curs, diferenţa dintre cerere şi ofertă a fost de 650.000 de barili pe zi. În al doilea trimestru, această diferenţă s-a redus până la 510.000 de barili pe zi. În luna iulie, cererea depăşea oferta doar cu 100.000 de barili, iar în august-septembrie diferenţa a scăzut la zero. În consecinţă, potrivit IEA, în primele şapte luni ale anului în curs, China a pompat în depozitele sale subterane 106 milioane de barili de petrol, în cea mai mare parte din Rusia şi Kazahstan. După încheierea construcţiei infrastructurii aferente în 2020, China se va situa pe locul doi în lume în ceea ce priveşte rezervele strategice de petrol. (D. Chiru)

Coca Cola investeşte 30 de milioane de dolari în Tadjikistan

Compania Coca-Cola Icecek va investi 30 milioane de dolari pentru a începe producţia în Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, transmite AP. Vineri, comitetul de investiţii din Tadjikistan a anunţat că a fost semnat un memorandum de înţelegere privind investiţia Coca-Cola, în urma unei întâlniri care s-a desfăşurat săptămâna acesta. Coca-Cola Icecek, listată la bursa din Istanbul, este al şaselea mare producător de băuturi Coca-Cola din afara SUA. Compania este pregătită să-şi dubleze investiţiile în Tadjikistan după începerea operaţiunilor în această ţară. Deja Coca-Cola Icecek operează în unele state din Asia Centrală, inclusiv în Kazahstan, Kârgâstan şi Turkmenistan, iar în prezent îşi exportă produsele în Tadjikistan. (A. Stan)

Economia Germaniei, încetinită de criza euro

Exporturile şi consumul privat au ajutat economia Germaniei să-şi menţină creşterea în trimestrul trei din 2012, deşi într-un ritm mai lent decât în precedentele trimestre, cea mai mare economie europeană fiind afectată de criza zonei euro. Oficiul federal de statistică a confirmat că Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,2% în perioada iulie-septembrie 2012 comparativ cu precedentele trei luni, ceea ce reprezintă o încetinire faţă de creşterea de 0,3% înregistrată în al doilea trimestru şi faţă de avansul de 0,5% înregistrat în primele trei luni ale acestui an, după ce companiile şi-au amânat investiţiile din cauza incertitudinilor legate de criză. Cele mai recente date arată că locomotiva economică a Europei începe să piardă viteză ca urmare a contracţiei sectorului privat, a creşterii şomajului şi a diminuării comenzilor industriale. (D. Chiru)

Sony şi Panasonic, clasificate în categoria „junk”

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a retrogradat ratingurile companiilor japoneze Sony Corp şi Panasonic Corp în categoria investiţiilor speculative (junk), citând slăbiciunile înregistrate de operaţiunile lor în domeniul echipamentele electronice de larg consum. Decizia Fitch, prima mare agenţie de rating care retrogradează cele două mari companii nipone în categoria „junk”, vine într-un moment în care acestea se confruntă cu o competiţie acerbă din partea Apple Inc şi Samsung Electronics. Fitch a retrogradat ratingul Sony cu trei trepte, până la „BB minus” de la „BBB minus”, cu perspectivă negativă. Separat, Fitch a coborât ratingul Panasonic cu două trepte, până la „BB” de la „BBB minus”, tot cu perspectivă negativă, citând slăbirea competitivităţii diviziilor sale cheie, în special televizoare şi display-uri, precum şi fluxul redus de lichidităţi de pe urma operaţiunilor sale. (A. Stan)

Germania are cel mai bun ministru de finanţe din UE

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a fost desemnat, pentru al doilea an la rând, cel mai bun ministru de finanţe din Uniunea Europeană de către prestigioasa publicaţie Financial Times. Potrivit clasamentului anual realizat de FT, Wolfgang Schäuble ocupă prima poziţie, urmat de Anders Borg din Suedia şi Jacek Rostowski din Polonia. „Mai mult decât oricare alt ministru de finanţe, Wolfgang Schäuble a reuşit să-şi articuleze viziunea sa referitoare la o Europă mai integrată”, a declarat pentru FT Erik Nielsen, economist şef la banca italiană UniCredit şi membru al juriului de experţi care a alcătuit clasamentul. La coada clasamentului se află ministrul ungar de finanţe, György Matolcsy, locul 18 în acest an cu o poziţie mai jos comparativ cu ediţia din 2011, şi ministrul spaniol de finanţe, Luis de Guindos. (D. Chiru)

Concedieri masive la ING în Asia până în 2015

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anunţat joi că va renunţa la 60 de angajaţi din Asia până la sfârşitul lunii iunie, ca parte a planului pe trei ani de reducere a costurilor cu 460 milioane de euro şi de vânzare a activelor din Asia. Săptămâna trecută ING a renunţat la 13 angajaţi din şase state asiatice iar următoarele concedieri vor avea loc în primele luni din 2013, conform şefului diviziei commercial banking a ING din Asia, Mark Newman. Pentru a realiza economii de 460 milioane de euro până în 2015, ING va concedia 1,350 de angajaţi de la divizia de asigurări şi 1.000 de angajaţi de la divizia de commercial banking. Pe 7 noiembrie, ING Groep NV a anunţat că va concedia 2.350 de angajaţi, aproximativ 2,5% din forţa sa de muncă, deoarece se pregăteşte să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări pe pieţele aflate în dificultate. (A. Stan)

Perspective negative pentru dezvoltarea Ciprului

Fitch Ratings a revizuit în scădere, de la „BB plus” la „BB minus”, ratingurile Ciprului pe termen lung, în valută şi monedă locală, cu perspectivă negativă, iar calificativul pe termen scurt a fost menţinut la „B”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. De asemenea, Fitch a confirmat plafonul de ţară al Ciprului la „AAA”, nivel adecvat pentru statele din zona euro. Retrogradarea ratingurilor suverane ale Ciprului reflectă înrăutăţirea perspectivelor macroeconomice, evoluţia sub aşteptări a bugetului şi nivelul ridicat al incertitudinilor privind costurile asociate cu recapitalizarea băncilor. (D. Chiru)

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei