Consecintele grevei postasilor: Acordul dintre eMAG si Posta a fost suspendat temporar

default

Dimensiune font:

| 28-10-2016 21:05

 

 Posta ar putea pierde contractele de livrare cu Ministerul de Justitie, ANAF si mai multe firme

 Greva spontana declansata de doua zile in Posta Romana care a dus la blocarea activitatii in sute de oficii postale din tara ar putea avea consecinte grave pentru companie. Intr-o scrisoare obtinuta de HotNews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operational in Posta Romana, subliniaza pe langa un minus de incasari zilnice de circa 4,5 milioane lei, riscul pierderii unor contracte cu Ministerul de Justitie, ANAF, RAPPS, Directia Pasapoarte, Avon si Bakker si incetarea contractului cu eMAG. Contactat de HotNews.ro, Alexandru Petrescu, directorul general al Postei, a precizat ca exista riscul ca acest parteneriat sa inceteze, dar ca momentan a fost suspendat temporar pe perioada protestelor.

  • Intr-o scrisoare interna, obtinuta de HotNews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operational in Posta Romana, precizeaza urmatoarele:


"Astazi 27.10.2016, ne confruntam cu urmatoarea situatie, generata de blocarea activitatii postale:

1. Cuantificarea acestei actiuni se prezinta sintetic, astfel:

  • - un minus de incasari zilnice  de  aprox.  4,5 milioane lei!
  • - trimiteri postale intarziate, care conduc la plata de despagubiri, penalitati si implicit, pierderea contractelor (ANAF, RAPPS, Pasapoarte, Avon,   Bakker, Ministerul de Justitie - actele de procedura, altele);
  • - trimiteri postale internationale, pentru care, nerespectarea termenelor de livrare conduce la aplicarea de penalitati/trimitere intarziata (colete EPG);
  • - incetarea contractului cu eMAG - partenerul nostru ne-a notificat in acest sens! Contract cu o crestere fulminanta a veniturilor in  mai putin de 1 an de activitate.
  • - nerespectarea termenelor de circulatie aferenti produsului mandat postal incasari facturi cu implicatii in relatia cu furnizorii si clientii (iminenta deconectarii clientilor de la utilitati);
  • - daune colaterale intervenite ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale -  care pot afecta mai bine de 50% din cifra de afaceri a CNPR.

  
2. Oferta propusa  de CNPR  catre SINDICAT este OFERTA MAXIMA POSIBLA LEGAL (conform Legii Bugetului de Stat).
  
3..  Incetarea lucrului, in modul in care se desfasoara protestul in acest moment, se incadreaza in afara legii.

Pentru evitarea consecintelor dramatice, care se pot rasfrange asupra activitatii CNPR si a salariatilor implicati, managementul CNPR considera IMPERIOS necesar RELUAREA IMEDIATA A ACTIVITATII.

Va solicit implicare totala,  de urgenta, in identificarea de solutii in vederea deblocarii situatiei din acest moment si aducerea la cunostinta a consecintelor - prezentate mai sus - tuturor salariatilor. 
  
RESPONSABILITATEA ESTE A NOASTRA, A TUTUROR.  In caz contrar, pierderea contractelor va avea consecinte dramatice asupra veniturilor companiei si implicit asupra sigurantei locurilor de munca".


Contactat de HotNews.ro, Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane, a precizat ca exista riscul incetarii parteneriatului cu eMag, dar ca momentan acordul a fost suspendat temporar.

  • "Este de comun acord cu eMAG sa nu preluam colete azi si maine, sa suspende temporar, pe perioada protestului spontan, opțiunea de transmitere pe site-ul eMAG prin canalul de distribuție Posta. Este o măsura de bun simt, sa protejam clienții noștrii comuni. Parteneriatul nu a incetat", a declarat vineri seara pentru HotNews.ro Alexandru Petrescu.


Posta Romana tocmai ce anuntase saptamana trecuta ca toti clientii retailerului online eMAG care vor sa-si ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat in proximitatea domiciliului sau a locului de munca, vor putea, incepand cu luna noiembrie din acest an, sa-si ridice personal produsele comandate din 200 de oficii postale amplasate in toate judetele tarii.


Oficialii eMAG nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere pana la publicarea acestui articol.

  • Cum motiveaza sindicalistii conflictul existent: In prezent se afla in protest, peste 15.000 de postasi din peste 800 de unitati postale


Intr-un comunicat obtinut vineri de HotNews.ro al Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania (SLPR), sindicalistii sustin ca "intreaga responsabilitate cu privire la conflictul existent intre salariatii si conducerea Postei, apartine in intregime actualei echipe de management, care conduce de 4 ani Posta Romana".

  • "Asa dupa cum este cunoscut deja opiniei publice, SLPR a inceput in februarie 2016 negocierea cu conducerea Postei Romane, pe un set de revendicari mai vechi, printre care se regasea si acordarea unei cresteri salariale.
  • Timp de 8 luni, managementul Postei Romane a folosit diverse tertipuri pentru a trage de timp, afirmand constant ca este de acord cu acordarea unei cresteri salariale, fara a respinge suma solicitata de SLPR.
  • Aceasta strategie a conducerii postei Romane a condus la cresterea gradului de asteptare in randul celor peste 21.000 de membri de sindicat ai SLPR care au fixat limita mandatului de negociere, pentru comisia sindicatului, la un nivel sub care nu au mai acceptat sa coboare.
  • Dupa cele 8 luni de tergiversare, cand conducerea Postei a prezentat o oferta de salarizare, mult sub asteptarile create, aceasta a fost respinsa ferm de catre salariatii care si-au radicalizat pozitiile dupa atata asteptare. Acesta este motivul pentru care in Posta Romana are loc o miscare de revolta a salariatilor, care nu mai vor sa-si urmeze si sa asculte de liderii de sindicat si care, din informatiile noastre, isi vor radicaliza si mai mult pozitiile si vor deveni din ce in ce mai inversunati, pe masura ce timpul trece, facand dificila adoptarea unei solutii negociate.
  • (..)
  • Izbucnirea revoltei salariatilor, satui de negocierile si promisiunile fara rezultat si de refuzul CNPR de a accepta majorarea cu suma avansata de SLPR (suma cu cel putin 25% mai mica decat cererea initiala) si decizia lor de a-si rezolva singuri problemele, fara a mai accepta actiunile de protest propuse de SLPR, (pichete, marsuri, mitinguri), sunt, in opinia noastra, responsabilitatea exclusiva a echipei de management a Postei Romane. In acest moment se afla in protest peste 15 mii de salariati din Posta Romana, lucratori in peste 800 de subunitati postale din toate judetele tarii", se arata in comunicatul semnat de Matei Bratianu, presedintele SLPR.


Ce propuneri de majorari salariale a facut conducerea Postei pentru 22.303 de angajati care au in prezent salarii curpinse intre 1250 lei si 2.202 lei

Posta Romana a anuntat vineri ca "sindicatelor le-au fost avansate, miercuri, doua variante de majorari salariale, astfel: o grila de majorare cuprinsa intre 60 de lei si 200 de lei, si o alta grila cuprinsa intre 60 de lei si 140 de lei. Ambele, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017.

Ambele variante de majorare vizeaza 22.303 salariati, mai exact pe cei cu salarii cuprinse intre 1.250 de lei si 2.202 lei. Prima varianta se concentreaza pe angajatii cu cele mai mici salarii, care vor beneficia de cea mai mare crestere. Astfel, factorii postali cu salarii de 1.269 de lei vor putea primi, in plus, 200 de lei. O majorare de 60 de lei vor primi cei cu salarii de 2.202 lei. Cea de-a doua varianta presupune o crestere mai uniforma a salariilor, in cadrul careia primii angajati vor primi 140 de lei, iar cei cu veniturile cele mai mari din schema vizata vor primi 60 de lei. In acest moment, decizia apartine partenerilor sociali.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei