« Inapoi

Continental va testa maşini autonome pe vechea pistă a Aeroportului

Continental va testa maşini autonome pe vechea pistă a Aeroportului#1
Mărime font - +

Aleşii judeţeni au aprobat marţi tariful pentru închirierea vechii piste de rulare. Prin votul consilierilor judeţeni, s-a decis ca tronsonul de 1.800 de metri să poată fi ocupat contra sumei de 500 de lei pe oră, fără TVA.

 Proiectul de hotărâre a fost realizat în baza unei solicitări a firmei germane Continental, care a cerut permisiunea de a utiliza pista veche de la Aeroport. „Din câte am înţeles se vor apuca în cel mai scurt timp de teste pentru maşini autonome. Accesul pe vechea pistă se va face prin dreptul aviaţiei utilitare şi nu va exista niciun impediment pentru activitatea noastră curentă, din contră vom câştiga bani în plus“, a declarat directorul general al aerogării, Alexandru Anghel. Compania germană a început testele pe maşini autonome încă din 2013, iar acestea erau în ţări precu, Germania sau Suedia. Continental testează deja autoturisme care analizează mediul înconjurător, iar în baza informaţiilor primite pot singure să frâneze şi să evite obstacole.

Continental are şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Braşov, Iaşi, Carei şi Nădab. În Iaşi, compania este prezentă de 11 ani şi a crescut de la 30 de angajaţi la peste 1.400, sediul social fiind la Timişoara. „Colaborarea cu universităţile, prin programele dezvoltate pentru studenţi şi absolvenţi, reprezintă un pilon de bază al dezvoltării companiei în Iaşi. Inginerii noştri sunt implicaţi în dezvoltarea tehnologiilor de vârf din industria auto, iar rezultatele lor se văd în fiecare maşină în care există produse Continental“, a transmis Marian Petrescu, directorul Continental din Iaşi, la aniversarea a 10 ani din iulie 2016.

Cu aceeaşi ocazie, Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România, a transmis: „colegii de aici reuşesc să combine cunoştinţele tehnice cu creativitatea şi să dezvolte proiecte complexe cum ar fi maşini hibride şi automated driving“.

Data publicarii: 14/06/2017
loading...
Alte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Euro stagnează la 4,57 lei

Euro stagnează la 4,57 lei

Media euro a urcat de la 4,5673 la 4,5733 lei, într-o şedinţă în care(...)
Cea mai aglomerată zi la bazele de agrement ale Primăriei

Cea mai aglomerată zi la bazele de agrement ale Primăriei

Săptămâna trecută, bazele de agrement ale Primăriei Municipiului Iaşi - plaja(...)
Manifestări comemorative ale Pogromului din 1941

Manifestări comemorative ale Pogromului din 1941

Începând de astăzi, Primăria Municipiului Iaşi şi Comunitatea Evreilor(...)

 

 

editia online din 27.06.2017 - 4:44

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange