EXCLUSIV Povestea „Cuplului călător“ FOTO

default

Dimensiune font:

| 08-07-2015 13:30

 Doi tineri au pornit cu rucsacul în spate în aventura vieţii lor * au renunţat la slujbe bine plătite pentru a-şi urma pasiunea * au ca destinaţie Asia, iar în drumul lor vor strânge experienţe care să-i ajute să facă faţă unei alte provocări: antreprenoriatul * au vizitat Moldova, iar de câteva zile sunt în Iaşi

 Claudia Isai şi Marius Potolea sunt printre puţinii tineri curajoşi care au renunţat la joburi confortabile şi s-au decis să plece în călătoria vieţii lor. „Am plecat de la ideea că România este o ţară frumoasă cu oameni buni şi dorim să promovăm bunătatea lor”, spune Marius. Cei doi şi-au descoperit pasiunea pentru călătorie în perioada studenţiei când au fost membrii ai organizaţie AIESEC- Asociaţia Internaţională a Studenţilor la Ştiinţe Economice şi Comerciale.

Claudia este din Jurilovca, are 28 de ani şi a absolvit Facultatea de Marketing şi Turism la Constanţa, după care a lucrat într-o companie de consultanţă, însă a realizat că ceea ce făcea nu o reprezintă. Aceeaşi este situaţia şi în cazul lui Marius (27 ani) din Năvodari care după absolvirea Facultăţii de Management Public la Constanţa a lucrat într-o firmă de consultanţă în resurse umane cu expertiză în domeniul IT din Bucureşti. Cei doi tineri au prins gustul călătoriei în timpul numeroaselor activităţi din cadrul AIESEC, unde s-au şi cunoscut.


„Pe perioada studenţiei am fost membrii AIESEC Constanţa unde am învăţat o mulţime de lucruri frumoase şi acolo am început să călătorim”, povesteşte Claudia. Cuplul e învăţat să călătorească, niciunul dintre ei nefiind la prima experienţă de acest fel. „Am fost plecat prin intermediul AIESEC în Vietnam şi Malaezia. În Vietnam am fost voluntar şi am petrecut 2 luni de zile predând copiilor de liceu, iar în Malaezia am stat un an de zile cu un internship pe parte de business development”, povesteşte Marius. Caudia are şi ea experienţă în călătoriile internaţionale participând la programe ce s-au desfăşurat în Cehia şi Turcia.


Au renunţat la slujbe bine plătite
Ideea de a porni într-o călătorie din România spre Asia le-a venit în urmă cu mai mult timp, dar au decis să lucreze şi să economisească venituri suficiente care să le asigure startul. „Ideea o avem din luna iulie a anului trecut când ne gândeam la zilele de concediu şi la cât de puţine sunt, apoi am decis să mai lucrăm o perioadă timp în care vom face câteva economii pentru a putea pleca în călătorie”, mărturiseşte Marius. Pentru a putea începe aventura vieţii lor, cei doi au renunţat la slujbe bine plătite în corporaţii. „Am demisionat pentru că ceea ce făceam nu ne reprezenta şi considerăm că acum este momentul potrivit pentru a porni în această călătorie, avem vârsta potrivită la care încă dispunem de energia necesară să facem acest lucru, am învăţat şi ce înseamnă să muncim, să ne administrăm propriul buget”, spune entuziast Marius.


„Nu avem un itinerariu bine stabilit“
În ceea ce priveşte planul călătoriei, Claudia şi Marius spun că nu au un traseu bine stabilit, acesta schimbându-se în funcţie de recomandările localnicilor. „Călătorim din aproape în aproape, ne deplasăm pe distanţe scurte folosind ocazii, nu avem un itinerariu bine stabilit planurile noastre schimbându-se în funcţie de ce aflăm de la localnici, de ce citim de pe internet despre zona în care ne aflăm, în general ne dorim să descoperim zone neexploatate ale ţării”, povestesc cei doi.


Moldova văzută prin ochii cuplului călător
Aventura cuplului călător a început de pe plaiurile buzoiene, săptămâna trecută, aceştia ajungând şi pe meleagurile bătrânei Moldove. Au vizitat oraşul Târgu Ocna, staţiunea Slănic Moldova, după care paşii lor s-au îndreptat spre judeţul Neamţ unde au asistat la zilele oraşului. S-au plimbat cu telegondola, au vizitat Cetatea Neamţului şi s-au aventurat cu caiacul pe lacul Bâca Doamnei. Fiecare regiune are frumuseţile ei, ce ne-a plăcut aici au fost zilele oraşului Piatra Neamţ, ne-a plăcut organizarea şi cum era amenajat centrul, apoi tot aici ne-am dat cu caiacul pe Bâtca Doamnei, iar la urcuşul spre vârful Toaca ne-am întâlnit cu o tabără de copii care urmau să înveţe la şcoală Baltagul, iar profesoara i-a adus la Durău să refacă traseul Vitoriei Lipan. Ni s-a părut foarte interesant şi inedit”, mărturiseşte Claudia.


De la Neamţ cei doi au venit spre Iaşi unde vor poposi 4 zile pentru a-şi vizita vechi prieteni şi pentru a cunoaşte mai bine oraşul. Claudia se află prima dată în oraş, însă Marius vede un evident progres faţă de Iaşul vizitat în urmă cu câţiva ani. „Acum 5 ani când am venit aici, eram de părere că Iaşul are cele mai proaste drumuri şi că e cel mai urât dintre marile oraşe ale ţării, însă acum se observă un real progres în infrastructură, totul pare mai modern”, remarcă Marius.


Pentru Claudia prima vizită la Iaşi este de bun augur şi spune că a rămas plăcut impresionată. „Nu am mai fost în Iaşi, însă am descoperit un oraş care îmi place foarte mult, un oraş cochet, tânăr, mi-a plăcut mult Grădina Botanică. Cred ca îmi place foarte mult şi prin faptul că nu aveam niciun fel de aşteptări când am venit aici şi descoperit ceva frumos”, povesteşte tânăra.
Referitor la oamenii pe care i-au întâlnit în regiune, cei doi sunt foarte încântaţi remarcând căldura cu care au fost primiţi. „Oamenii sunt calzi şi foarte deschişi, disponibili la interacţiuni, la discuţii, foarte interesaţi de ceea ce facem noi”, remarcă tânărul aventurier. De asemenea, un impact pozitiv asupra celor doi l-a avut şi interesul pentru cultură al ieşenilor.


Planuri de viitor: antreprenoriat
În ceea ce priveşte planurile de viitor ale tinerilor, ei intenţionează să călătorească spre Asia, iar apoi să îşi transforme pasiunea în afacere. „Ne dorim ca pe viitor să organizăm circuite, să luăm oamenii pe care i-am cunoscut în călătoria noastră prin România şi să îi ducem în Asia şi invers, de asemenea luăm în calcul să ne deschidem o pensiune în zona Deltei sau a Mării Negre accesând fonduri europene”, dezvăluie cei doi.
Călătoria cuplului călător în Moldova va continua, următoarea destinaţie fiind judeţul Botoşani şi vestita zonă a Bucovinei. Puteţi urmări experienţa Cuplului călător pe pagina de socializare dedicată acestora. Georgiana BĂNUC

„Dorim să promovăm ideea că nu ai nevoie de bani să călătoreşti, că nu e nevoie să stai la un hotel de 5 stele să te bucuri de natură, dorim de asemenea să promovăm în special zona rurală şi zonele naturale de care nimeni nu ştie, pentru că România pe lână zonele foarte cunoscute ca Valea Prahovei deţine şi alte resurse naturale de o frumuseţe deosebită”- Marius Potolea, aventurier

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei