« Inapoi

Grupul de firme condus de Vuza se pregăteşte să cumpere Oltchim

Grupul de firme condus de Vuza se pregăteşte să cumpere Oltchim#1
Mărime font - +

Oficialii Chimcomplex Borzeşti au anunţat că au aprobat planul de majorare a capitalului social * procedura este necesară pentru achiziţia unor active de la combinatul din Râmnicu Vâlcea * totodată, se pregăteşte punerea în funcţiune a unei noi platforme chimice

Şefii Chimcomplex Borzeşti au anunţat că în această lună Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat planul de majorare la 170 de milioane de lei a capitalului social, prin emiterea de acţiuni ajungând la 135 de milioane. Potrivit acestora, scopul majorării capitalului social este de a asigura o parte din fondurile necesare achiziţiei unor Grupe de Active viabile economic ale Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. „Finanţarea achiziţiei Oltchim se va face din fonduri proprii existente, din capitalul obţinut în urma acestei majorări a capitalului social al Chimcomplex, precum şi din credite contractate de la instituţii bancare şi nebancare“, au punctat oficialii companiei.

Totodată, prin majorarea capitalului social se va asigura şi capitalul de lucru necesar punerii în funcţiune a unei noi platforme chimice, prin integrarea activelor de producţie ale Chimcomplex cu cele cumpărate de la Oltchim. „Această decizie a AGEA Chimcomplex reprezenta un pas important, printre ultimii aş zice, în demersurile noastre de constituire a Companiei Naţionale de Chimie. Odată cu finalizarea auditului pe care îl efectuăm la Oltchim, vom putea spune că suntem 100% pregătiţi să depunem pe 26 iunie o ofertă realistă de preluare a activelor viabile ale combinatului din Râmnicu Vâlcea. Mai departe, în cazul în care vom fi desemnaţi câştigători, alături de specialiştii noştri şi de partenerii comerciali, tehnici şi financiari, rămâne să ne apucăm de treabă şi să aplicăm planul nostru de măsuri al cărui scop final este revitalizarea industriei chimice din România“, a declarat Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Combinat cu zeci de ani de experienţă

Practic, se doreşte crearea Companiei Române de Chimie. Prin aceasta Chimcomplex îşi propune integrarea activelor viabile de la Oltchim cu unităţile de producţie de pe platforma din Oneşti, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi pieţele regionale şi internaţionale.

Turbulenţe în afacerile unei companii de top din regiune

Chimcomplex Borzeşti este unul dintre fabricanţii importanţi de produse chimice din România şi Europa de Sud-Est, cu o experienţă de peste 60 de ani în industria chimică. Activitatea principală a S.C. Chimcomplex S.A. Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, a clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solvenţilor organici.

Potrivit reprezentanţilor companiei, combinatul de la Oneşti a finalizat de curând un prim pachet investiţional în valoare de peste 70 milioane de euro, care a constat în construirea a doua instalaţii de cogenerare. Totodată, a demarat şi un al doilea pachet investiţional, în valoare de peste 55 de milioane euro, care va consta în principal, în modernizarea instalaţiilor.

Cifra de afaceri înregistrată anul trecut de combinatul de la Oneşti a fost de 184,1 milioane de lei, în scădere faţă de 193,8, la finalul lui 2015. Şi profitul a fost în scădere de la 12,9 milioane de lei, în urmă cu doi ani, la 9,1 milioane de lei, anul trecut.

Data publicarii: 19/05/2017
loading...
 
Alte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru vineri, 26 mai 2017

Horoscopul pentru vineri, 26 mai 2017

BERBEC Sunteti obligat sa recunoasteti ca ati pierdut un pariu, iar situatia va streseaza(...)
AICI GASITI CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI

AICI GASITI CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI

       90% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 26 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 26 mai 1917 GALERIE FOTO

 NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 26 mai 1917(...)

 

editia online din 26.05.2017 - 19:51

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange