« Inapoi

Pregătiţi aplicaţiile pentru Programul Start-Up Nation!

Pregătiţi aplicaţiile pentru Programul Start-Up Nation!#1
Mărime font - +

Cel mai aşteptat program guvernamental va porni mâine * deja un sfert dintre potenţialii beneficiari au făcut teste şi au postat proiectele prin care vor să ia bani guvernamentali nerambursabili * deşi trebuia să pornească la 1 mai, startul a fost devansat o lună şi jumătate * beneficiarii pot lua până la 200.000 de lei, sumă integral nerambursabilă

Cei care şi-au deschis firme de la începutul acestui an şi vor să aplice pe Programul Start-Up Nation vor avea mâine o zi încărcată. Oficialii Guvernului au anunţat că cel mai aşteptat program guvernamental destinat susţinerii antreprenoriatului românesc va fi lansat joi, 15 iunie, de la ora 10.00. Deja, în weekend, au fost făcute peste 2.500 de testări ale aplicaţiei electronice prin care se vor încărca proiectele. Practic, un sfert din numărul maxim de posibili beneficiari ai Programului au testat modul în care funcţionează aplicaţia prin care de mâine pot depune planurile de afaceri.

Mişcări spectaculoase în bugetele firmelor de IT&Outsourcing din Iaşi EXCLUSIV

„Au fost înregistrate peste 2.500 de testări în mai puţin de 3 zile (de vineri, 9 iunie, ora 10.00, până duminică, 11 iunie, ora 16.00). Acest număr care reprezintă, practic, un sfert din numărul maxim de posibili beneficiari ai Programului Start-Up Nation arată, pe de o parte, interesul mare manifestat pentru program, dar şi că aplicaţia electronică este una performantă, toate modulele fiind funcţionale şi uşor de folosit“, a transmis ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

Ce prevede programul

Programul Start-Up Nation, care va deveni activ pe data de 15 iunie, ora 10.00, are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maxim 200.000 de lei. Înscrierea în Program va fi deschisă public pentru 30 de zile, începând cu data de 15 iunie 2017, timp în care potenţialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri.

Afacerile angajatorilor de top din judeţul Iaşi EXCLUSIV

Prin programul Startup Nation sunt finanţate şi cheltuielile salariale şi cele cu chiriile, dar şi cele pentru achiziţia de echipamente, ceea ce-l face un program cu adresabilitate largă. Interesul este unul foarte mare pentru acest program“, a transmis Narcis Tăbăcaru, şeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi, la una dintre întâlnirile cu potenţialii beneficiari. Potrivit acestuia, aplicanţii trebuie să fie atenţi la completarea dosarului. „Să fiţi atenţi ca ceea ce vreţi să faceţi să se regăsească în codul CAEN. Prin acest program se finanţează un singur cod CAEN, iar ceea ce se cumpără trebuie să aibă legătură cu acest cod, altfel cheltuielile nu vor fi eligibile. Practic, dacă solicit finaţarea pentru producţie, achiziţiile trebuie să aibă legătură doar cu asta“, au explicat oficialii OTIMMCI.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul StartUp Nation se estimează finanţarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă. 

Data publicarii: 14/06/2017
loading...
Alte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Euro stagnează la 4,57 lei

Euro stagnează la 4,57 lei

Media euro a urcat de la 4,5673 la 4,5733 lei, într-o şedinţă în care(...)
Manifestări comemorative ale Pogromului din 1941

Manifestări comemorative ale Pogromului din 1941

Începând de astăzi, Primăria Municipiului Iaşi şi Comunitatea Evreilor(...)
Cea mai aglomerată zi la bazele de agrement ale Primăriei

Cea mai aglomerată zi la bazele de agrement ale Primăriei

Săptămâna trecută, bazele de agrement ale Primăriei Municipiului Iaşi - plaja(...)

 

 

editia online din 27.06.2017 - 4:45

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange