Salariul mediu brut lunar din Cetelem IFN România depăşeşte 2.700 de lei

default

Dimensiune font:

| 05-05-2016 12:18

Angajaţii Cetelem IFN România încasează, lunar, un salariu mediu brut similar câştigului mediu brut înregistrat la nivel naţional.

Cetelem IFN România, filiala locală a diviziei de credite de consum a grupului francez BNP Paribas, îşi plăteşte angajaţii, în medie, cu peste 2.700 de lei brut pe lună şi le acordă creşteri salariale în fiecare an, potrivit Irinei Stoian, directorul de resurse umane al companiei. În 2015, de exemplu, salariile celor peste 700 de angajaţi ai companiei au avansat, per ansamblu, cu peste 3%.

Salariul mediu brut pe care îl primesc lunar angajaţii Cetelem IFN România este similar câştigului salarial mediu brut pe economie, care în februarie s-a plasat la 2.693 de lei, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Circa 450 dintre angajaţii Cetelem IFN România lucrează în sediul central, din Bucureşti, iar restul în cele peste 90 de puncte de lucru din ţară ale companiei. Totodată, dintre cei 450 de angajaţi din Bucureşti, mai mult de 150 lucrează pe zona de call-center.

„De 6-7 ani derulăm, în fiecare an, un studiu în rândul angajaților noștri. Studiul respectiv conține o mulțime de întrebări care măsoară satisfacția angajaților la locul de muncă. Este foarte important să știi ce beneficii așteaptă angajații de la tine și să încerci să le oferi pe acelea, nu pe cele pe care ți le permiți tu, ca angajator. Din 2013-2014 am introdus în acest studiu și întrebări care fac referire la echilibrul între viața profesională și cea personală”, afirmă Irina Stoian, unul dintre cei mai experimentaţi manageri de resurse umane de pe piaţa românească.

Răspunsurile la întrebările suplimentare introduse de Cetelem România în 2013-2014 au scos în evidenţă că angajaţii companiei îşi doreau să atingă un echilibru între viaţa profesională şi cea personală. Aşa că reprezentanţii instituţiei financiare nebancare au demarat, în 2014, proiectul de well-being „Implică-te cu pasiune, fără tensiune!”. Prin intermediul proiectului de well-being, angajaţii companiei se pot implica în diverse activităţi, pe mai multe paliere de interes precum cultură, sport, responsabilitate socială corporativă, fotografie, nutriţie sau make-up.

Totodată, Cetelem România a cumpărat mai multe biciclete, la care angajaţii au acces gratuit. Mai mult, compania a amenajat, în sediul central, o bibliotecă cu sute de cărţi care să-i ajute pe angajaţi să se dezvolte profesional.

„Angajații noștri ne-au spus că sunt mai fericiți în urma programului de well-being pe care l-am implementat. Și eu zic că sunt și mai productivi”, precizează Irina Stoian.

În afara programului de well-being, compania a început, în 2015, să facă primii paşi în direcţia flexibilizării programului de lucru al angajaţilor. Cetelem îşi doreşte ca, pe viitor, tot mai mulţi dintre salariaţii săi să poată avea posibilitatea de a lucra de acasă. Deocamdată, angajaţii de IT sunt singurii dintre salariaţii companiei care beneficiază de program flexibil de lucru.

„Acum doi ani am început să discutăm despre cum am putea să le oferim angajaților posibilitatea de a lucra de acasă, iar acum un an am făcut primii pași în această direcție. Momentan, doar angajații din IT beneficiază de această flexibilitate, pentru că nu este ușor să faci o schimbare atât de importantă, într-un timp foarte scurt”, declară directorul de resurse umane al Cetelem IFN România.

Lupta cu fluctuaţia

Compania speră ca proiectul de well-being, alături de strategia de flexibilizare a programului de lucru să contribuie nu doar la echilibrul privat şi profesional din vieţile angajaţilor, ci şi la reducerea fluctuaţiei de personal. Cetelem IFN România a angajat anul trecut aproape 200 de oameni, dintre care peste 160 au fost aduşi doar pentru a-i înlocui pe alţii. „Anul trecut am avut o fluctuație de personal mult mai mare comparativ cu 2014, iar motivele sunt diverse. În primul rând, s-au deschis foarte multe call-centere noi, iar prima opțiune a companiilor care activează pe această zonă este să recruteze de la competiție, plusând la salariu. Când angajații noștri au primit oferte din partea altor companii, noi nu am ales niciodată să venim cu o confraofertă. Un alt doilea motiv pentru fluctuația ridicată de personal de anul trecut este că mulți oameni au ales să plece la muncă în străinătate, în special în Marea Britanie”, menţionează Irina Stoian.

Strict pentru reducerea fluctuaţiei de personal, compania a introdus un proiect intitulat „Onboarding”, care presupune ca toate departamentele importante din organizaţie să contribuie activ la acomodarea angajaţilor noi. Programul este un „fel de plan de integrare”, desenat pe un an de zile, în care fiecare nou angajat poate vedea clar cum va evolua din punct de vedere profesional.

Zona de call-center îi ridică instituţiei financiare nebancare cele mai mari provocări din punct de vedere al personalului. Pe de-o parte, fluctuaţia este ridicată şi, pe de altă parte, procesele de recrutare sunt dificile, din cauza comportamentului candidaţilor.

„Pe zona de call-center, candidații sunt foarte neserioși. Noi îi programăm la inteviuri și ei nici măcar nu apar. Într-o zi bună, din zece oameni pe care îi chemăm la interviuri pentru joburile din call-center vin doar patru. Ca să nu mai spun că au un nivel de pregătire foarte scăzut. Pe de altă parte, candidații pun foarte multe condiții, mai multe decât în perioada 2007-2008, chiar dacă nivelul lor este mult mai slab decât în anii respectivi”, subliniază Irina Stoian.

În call-center lucrează, cu precădere, tineri. Angajaţii de resurse umane din Cetelem IFN România au încercat să recruteze şi oameni de 40-45 de ani pentru posturi în call-center, însă strategia nu a funcţionat. Motivele : candidaţii de o anumită vârstă nu sunt interesaţi de astfel de joburi, iar cei care trec de interviuri sunt mai greu de pregătit.

Spre deosebire de call-center, candidaţii care aplică pentru poziţiile deschise în centrul regional pentru suport IT, care deserveşte mai multe ţări şi în care lucrează peste 40 de oameni, sunt mult mai serioşi.

„În centrul de IT pe care l-am deschis în 2013 am ajuns să angajăm foarte mulți proaspăt absolvenți de facultate, pe care i-am inclus într-un program specializat de training. De asemenea, pentru a ne acoperi nevoia de personal din acest centru am ajuns chiar și pe piețele externe. Am recrutat oameni din Maroc și din Republica Moldova. Dezavantajul în astfel de situații este că procesul de recrutare durează un pic mai mult, pentru că străinii au nevoie de permis de muncă”, arată Irina Stoian. Ea adaugă însă că, per ansamblu, candidaţi tineri sunt mai slab pregătiţi decât erau în 2007-2008. „Este logic să fie așa, având în vedere rezultatele înregistrate în ultimii la examenele de bacalaureat”, explică directorul de resurse umane al companiei de credite de consum.

Cetelem IFN România folosește instrumente variate de recrutare, de la anunțuri de joburi publicate pe eJobs şi până la servicii ale agenţiilor de executive search.

Compania nu şi-a stabilit o ţintă de angajări noi pentru 2016. În prezent, Cetelem IFN România are circa 20 de poziţii deschise şi caută, printre altele, economişti, operatori call-center sau ofiţeri de credite.

Media de vârstă în rândul angajaţilor companiei este de 31 de ani. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei