« Inapoi

Tablouri pentru care ieşenii au licitat puternic FOTO

Tablouri pentru care ieşenii au licitat puternic FOTO#1
Tablouri pentru care ieşenii au licitat puternic FOTO#1Tablouri pentru care ieşenii au licitat puternic FOTO#2Tablouri pentru care ieşenii au licitat puternic FOTO#3
Mărime font - +

Zeci de obiecte au fost scoase la vânzare la cea de-a VI-a ediţie a Balului de La Castel, eveniment filantropic organizat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany * printre operele de artă donate de pictori renumiţi s-au aflat şi câteva tablouri care au stârnit interesul celor prezenţi * recordul a fost atins de un tablou semnat de Daniela Grapă, pentru care s-a plătit 10.500 de lei

Vinuri, tricouri cu autografe ale sportivilor de top precum Gheorghe Hagi şi Horia Tecău, ţinute de gală, gadgeturi şi numeroase opere de artă s-au aflat în catalogul de licitaţie de la ediţia din acest an a Balului de La Castel. Pentru toate acestea, cei peste 400 de participanţi la renumitul eveniment filantropic au venit pregătiţi să liciteze.

Timp de aproape trei ore, gazdele, Melania Medeleanu şi Pavel Bartoş, au crescut valoarea fiecărui obiect donat de cei care au dorit să susţină cele trei direcţii de acţiune ale Fundaţiei Bethany: servicii gratuite de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, programul educaţional pentru micuţii din mediul rural şi programul de consiliere şi sprijin pentru tinerii cu dificultăţi emoţionale.

Tablouri realizate prin diferite tehnici

Licitaţiile cele mai aprinse au fost în jurul obiectelor de artă. Cea mai mare sumă a fost oferită pentru tabloul donat de Daniela Grapă- „Ecce Homo“. Preţul de pornire la licitaţie a fost de 5.000 de lei, iar în final opera a fost achiziţionată cu 10.500 de lei. Una dintre cele mai lungi licitaţii a fost cea pentru tabloul donat de PAVOT, „Wonder“ al Irinei Jijian. Opera de artă de 70X50 de centimetri a avut un preţ de pornire de 3.000 de lei, iar în final şi-a triplat valoarea, ajungând la 10.000 de lei. Un alt tablou de la acelaşi donator, „Turk“, semnat de Vladinsky, a fost cumpărat cu 7.000 de lei, licitaţia pornind de la 5.000 de lei.

Un puternic interes a fost şi pentru creaţia lui Ion Nedelcu- „Privire“, o pictură în vin pentru care licitaţia a pornit de la 1.000 de lei şi s-a încheiat la 4.500 de lei. Un acrylic pe pânză donat de Diana Condurache, „Nuntă din poveşti“, a fost cumpărat cu 3.000 de lei. Câte 5.000 de lei s-au oferit pentru tablourile „4 Anotimpuri“ a lui Alexandru Popa şi „Study“ a lui Dragoş Burlacu. Totodată, o lucrare donată de Art Georgies, „Maci“, realizată în tehnica vitraliului, a fost achiziţionată cu 3.500 de lei, iar opera „Semne“ a Valentinei Druţu, donată de artistă, a fost cumpărată cu 5.000 de lei.

Haine de gală

La fel de mare interes a fost şi în jurul obiectelor vestimentare scoase la licitaţie. Cea mai mare sumă a fost dată pentru rochia „Golden carnation dressy gown“ by Maressia. „Ţesăturile folosite pentru crearea rochiei şi firele utilizate în broiderie sunt 100% naturale“, a spus Melania Medeleanu, în momentul prezentării rochiei negre. Preţul de pornire a fost de 1.500 de lei, dar dorinţa doamnelor de a avea un astfel de produs în garderobă a făcut ca rochia să fie vândută cu 3.000 de lei. O altă rochie semnată de Chotronette, „Mitsunner Night Souffle“, a fost cumpărată cu 1.600 de lei, iar o creaţie Imura a fost cumpărată cu 2.000 de lei. Un ceas inteligent Fitbit Blaze Special Edition a fost achiziţionat cu 1.700 de lei, în timp ce o sticlă de vin Iluminarea, „prima sticlă din colecţia Ispita“, a fost scoasă la licitaţie cu 500 de lei, iar preţul de adjudecare a fost de 1.500 de lei.

Tricourile sportivilor au reprezentat un alt moment de atracţie pentru cei prezenţi la evenimentul caritabil. Astfel, un tricou semnat de Gheorghe Hagi, donat de sportiv, a fost cumpărat cu 4.000 de lei, în timp ce un altul semnat de Horia Tecău a fost licitat până la suma de 3.500 de lei. În urma licitaţiilor, organizatorii au anunţat că au strâns suma de 22.000 de euro, în timp ce în jurul întregului eveniment s-au adunat donaţii de 60.000 de euro, depăşindu-se astfel suma strânsă la ediţia anterioară, de 57.000 de euro.

* FOTO Andrei Cucu

Data publicarii: 10/06/2017
loading...
Alte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Euro stagnează la 4,57 lei

Euro stagnează la 4,57 lei

Media euro a urcat de la 4,5673 la 4,5733 lei, într-o şedinţă în care(...)
Manifestări comemorative ale Pogromului din 1941

Manifestări comemorative ale Pogromului din 1941

Începând de astăzi, Primăria Municipiului Iaşi şi Comunitatea Evreilor(...)
Cea mai aglomerată zi la bazele de agrement ale Primăriei

Cea mai aglomerată zi la bazele de agrement ale Primăriei

Săptămâna trecută, bazele de agrement ale Primăriei Municipiului Iaşi - plaja(...)

 

 

editia online din 27.06.2017 - 4:48

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange